Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Materiaalit ja raaka-aineet / Vs: Lontoon tornitalon seinämateriaali
« Uusin viesti kirjoittanut Tee tänään kello 06:10:36 »
Suomessa on aivan ilmeistä että tuollaisessa tornitalossa ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin sprinklaus. Poistumisteitä pitää olla aina kaksi, kerrostalossa yleensä toisena parveke ja jos sinne ei tikasautolla pääse niin sprinkleripakko tulee. Parvekkeiden palokuormaa on ryhdytty muutama vuosi sitten rajoittamaan mm. kieltämällä seinä- ja kattopaneloinnit (tai palosuojamaalaus niihin).

Kyllä väitän että paloasioissa Suomi on aika pitkällä näihin kehitysmaihin, kuten UK, verrattuna.
2
Lahjoitetaan / Vs: vanhoja sängyn/ tuolin jousia.
« Uusin viesti kirjoittanut sebu82 tänään kello 00:37:00 »
kuva
3
Lahjoitetaan / Vs: vanhoja sängyn/ tuolin jousia.
« Uusin viesti kirjoittanut sebu82 tänään kello 00:36:19 »
kuvia.
4
Materiaalit ja raaka-aineet / Vs: Lontoon tornitalon seinämateriaali
« Uusin viesti kirjoittanut pekkanf tänään kello 00:15:33 »
Jokaisessa rakennusmateriaalissa ja konstruktiossa on hyvät ja huonot puolet. Esim. nykyinen tapa rakentaa hyvin monesta materiaalikerroksesta kerroksesta ja välissä on tikkuja tukena ei kestä kovin pitkään stabiilina palossa toisaalta on taas ilmeinen tapa rakentaa jos vaaditaan "energiatehokkuutta". Jos taas ajateltas vain paloturvallisuuta, niin talot olis hyvin erilaisia, ainakin olis enempi poistumisteitä, savuhälyyttimiä sekä pasiivisia ja aktiivisia palonhidastimia.


Materiaalivalinnat ovat vain yksi osa paloturvallisuutta. Jotkut materiaalit eivät välttämättä aiheuta hillitöntä palokuormaa, mutta palaessaan erittävät myrkyllisiä palamistuotteitta, joillakin materiaaleilla tämä on jopa suurempi ongelma kun energiasisältö.

Problematiikka on erilainen yksikerroksisessa yhden perheen omakotitalossa, josta on matkaa naapuritaloon kun korkeessa pilvenpiirtäjässä, jossa tikapuuauto ei yletä, kapasiteetti ei riittäis, vaikka korkeus riittäis, sais nopeesti paikalle  ja vaikka sais parkkeerattua kadun täyteen näitä autoja. Talo vaan ei tyhjene sillä menetelmllä nopeesti. Tarvitaan erillään olevat hissikuilut/portaat.

Eka homma on tietysti vähentää palon riskiä. Jos palo syttyy, niin alkusammutus + asukkaat pitäis saada nopeesti pois, eli palovaroitin ja useat poistumistiet ovat helppoja ratkaisuja pientalossa, mutta sitä vaikeempia mitä isompi/korkeempi rakenneus on. Grenfell tornitalossa oli huonosto suunniteltu poistuminen, ohjeistus aivan väärin ja hälyytystä ei tullut ajoissa.

Sitten toka on käyttää materiaaleja ja rakenteita jotka eivät edistä tai ylläpidä paloa. Eikös palo alkanut yhdestä asunnosta kylmälaiteen palon jälkitilanteessa?

Kolmas on rajoittaa vaikutusalue, siksi vaaditaan osastointeja, palokatkoja, etäisyyksiä naapureihin. Tässäkin olis selvitty melko varmasti ilman uhreja jos palo ei olis levinnyt niin nopeesti ja laajalle.

En ole kovin syvällisesti perehtynyt tähän tapaukseen, mutta näissä näyttää olevan paljon samankaltaisia piirteitä kun muissa samantapaisissa tapauksissa.

Onneksi nyt edes tutkitaan vähän asiaa ja pyritään vähentämään riskiä ja vaikutusta.
http://news.sky.com/story/grenfell-tower-fire-where-has-unsafe-cladding-been-identified-10924839


Pekka
5
Lahjoitetaan / vanhoja sängyn/ tuolin jousia.
« Uusin viesti kirjoittanut sebu82 tänään kello 00:12:55 »
Lahjoitetaan vanhoja sängyn/ tuolin jousia.

Paikkakunta: tampere
Toimitustapa: nouto.

Sähköposti: sebu1982.miumau.gmail.com


vanhoja jousia josko joku tarvis kunnostuksiin. ruosteettomia sängyn jousia purettu jousia on miltei kahdesta patjasta ja oliskohan noita joku pari sataa. pistän seuraavaan viestiin kuvia ja kuvissa näkyvät saavit ei kuulu kauppaan eli jos tuut hakeen ota jotain mihin pistät noi jouset.
6
Materiaalit ja raaka-aineet / Vs: Maalauskalvollinen MDF
« Uusin viesti kirjoittanut Ptlepha eilen kello 23:51:12 »
Mielenkiintoinen yhdistelmä; kaappien rungot sitä parasta (ja kalleinta) materiaalia ja ovet sitten sitä melkein huonointa.  ;D

Hei mut runkojen tekeminenhän se työläs vaihe on, uudet ovethan nyt tekaisee vaikka puolivuosittain. Vähän kesä-ja talviverhojen tapaan...  :D
7
Materiaalit ja raaka-aineet / Vs: Maalauskalvollinen MDF
« Uusin viesti kirjoittanut Ptlepha eilen kello 23:43:38 »
Keittiönkaappeihin vihreetä, vähän paremmin kosteutta sietävää MDF:ää mieluusti, antaa muutaman lisähetken aikaa korjata kolhut ennen kuin ovi on turvonnut. Siltikään ei vuosikymmeniä huoltamatta hyvältä näyttävä ratkaisu ole ovissa..

Edit: Niin jäi mainitsematta, että maalauskalvollisten levyjen kanssa käytetään maalattavaa abs-nauhaa kanteissa, ilman sitä ei ajansäästöä synny yhtään.
8
Yleistä askartelusta / Vs: köö
« Uusin viesti kirjoittanut otus eilen kello 23:39:24 »
"lähes kaikkien kivien olevan käännetty". 

 Höpöhöpö. Taikausko, tottumukset ja lajin vanhoillisuus pitää huolen että puutavaralle loihditaan uskomattomia kilohintoja. Valmistajilla ei ole tarvetta kehittää kun vanha tekniikka myy. Viimeisin innovaatio on kai takavuosina Japanista, jossa keksivät että sen ohuemman osan voi kasata liimaamalla nipun ohutta rimaa yhdeksi jotta saavat lisää jäykkyyttä. Tai onhan näitä tällaisia ollut, mutta tuohon patenttiin liittyi käsittääkseni jokin puun syyrakenteen määrittely noissa rimoissa.

 Lasikomposiitteja ja alumiinia on ollut jonkun verran, mutta jälkimmäinen lienee herkkä vääntymään mutkalle. Lasikuidussa taasen omat ongelmansa. Komposiitteja on vain niin monenlaisia...

 Biljardiliiton edustaja lupasi, että ottavat protoja mielellään vastaan tulkiten ovatko sääntöjen mukaisia vaiko eivätkö ole. Tässä asiassa ei ole mikään kiire, katsellaan josko talvella ennättäisi jotain konkreettista tekemään. Tässä ilmeni eilen hieman haasteita vedenalaisessa robotissa ja osa tästäkin illasta meni valmiin tavaran purkamisessa ja nyt pitäisi ideoida mekaanista palikkaa uusiksi. Ja ennen kuin tuotakaan on edes vedessä käytetty, tilasin juuri kolmannet valot kun löytyi mukavan mielenkiintoinen ratkaisu maailmalta. Vaan tuosta sitten taas joskus, jahka nyt saisi projektia eteenpäin.
9
Työkalut ja koneet / Vs: Ammattikäyttöön koneet
« Uusin viesti kirjoittanut Ptlepha eilen kello 23:35:36 »
Sirkkeliksi / tarkistussahaksi Altendorf kääntyvällä terällä (esim. f-45), budjetin mukaan uutena tai käytettynä. Lienee ainoita koneita, joissa turvalaitteet eivät ole muuttuneet juurikaan viimeisiin vuosikymmeniin joten vanhakin kone harkittavissa. Altendorf on kallis ja painava saha, mutta tarkkuus ei jätä toivomisen varaa ja jonka päivitystä ei tarvitse lähteä suunnittelemaan ennen kuin palkkisaha tulee ajankohtaiseksi. Varaosahuolto pelaa, jos jotain sattuu hajoamaan, mutta tämä ei ole todennäköistä mikäli voitelukohteet jaksaa käydä silloin tällöin lävitse. Täyttänee kriteerin erittäin hyvä. Sähkövastetta kannattaa harkita sirkkeliin oli merkki mikä tahansa mikäli sahalla tulee vietettyä enemmänkin aikaa, ei tartte olla kelkkaa kiertämässä joka välissä.

Oiko ja tasohöylät joko tersa-kursolla tai teroitettavilla terillä, kumpiakin löytynee vuosikymmentenkin päästä. Valinta sitten sen mukaan laskeeko kannattavaksi käyttää aikaa teräämiseen tai kuinka hyvän diilin saa terähuollon kanssa tehtyä. Jos pääpaino on levykalusteessa riittänee vaihtoteräkonekkin.

Monikarakone saa olla riittävän iso kaikkiin suuntiin. Jos keittiönkalusteita tai muuta samantyyppistä paljon, niin voi olla, että pitkässä juoksussa joudut CNC-koneeseen siirtymään pärjätäksesi kilpailussa. Fiinimmässä hommassa onkin aikaa pelata monikaran kanssa enemmän per kappale.
10
Työkalut ja koneet / Vs: Puuntyöstökoneiden kuljetus
« Uusin viesti kirjoittanut timpu85 eilen kello 23:20:20 »
Eurolavan kokoinen trukin vaihteisto orimattilasta Pohjanmaalle maksoi kiitolinjalla 130e veron kanssa. Ja tämän päälle ei voinut lastata mitään. Paino ehkä 300kg
Sivuja: [1] 2 3 ... 10