Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Ostetaan / Oksatonta höylättyä mäntyrimaa: 20x20 ja 20x25 mm
« Uusin viesti kirjoittanut Jippe tänään kello 14:56:51 »
Ostetaan Oksatonta höylättyä mäntyrimaa: 20x20 ja 20x25 mm

Paikkakunta: orivesi
Hintakatto:
Puhelinnumero: yv
Sähköposti: yv


Tarve olisi pienelle määrälle mäntyrimaa, saisi olla höylättyä, oksatonta ja tiheäsyistä laatupuuta.

20x20 rimaa 6 kpl 4200 mm
20x25 rimaa 6 kpl 3700 mm

2
Työkalut ja koneet / Vs: Kompakti nauhahiomakone metallitöihin
« Uusin viesti kirjoittanut pekkanf tänään kello 14:42:31 »
Jos tekee 2" leveelle nauhalle, niin haittasiko n. 45 mm leveä vetopyörä?

Jos ei haittaa, niin: MATTI - Tally-ho!

Pekka

tosta vähän inspistä:
https://youtu.be/zvBpJYEZfGM
3
Yleistä askartelusta / Vs: Verstaat ja muut puuhanurkat
« Uusin viesti kirjoittanut pekkanf tänään kello 14:37:12 »
Aija...liian puhtaita, hyviä, valkoisia.....

Ajattelin tehdä jostain puutavarasta - laudasta/rimasta, jotain tuuma paksua tms.

Pekka
4
Yleistä askartelusta / Vs: Verstaat ja muut puuhanurkat
« Uusin viesti kirjoittanut Teo Pelho tänään kello 14:25:27 »
Elintarvikelaatikoista voisi sopiva romulaatikko syntyä:  http://tuotteet.etra.fi/fi/g23561397/elintarvikehyvaksytyt-kalalaatikot
5
Metallityöt / Vs: Rautalangoista pyyhetelineet
« Uusin viesti kirjoittanut promaakari tänään kello 14:19:04 »
Kierretangon päälle tulevan putken päät on varsin helppo viilata sopimaan sievästi pystyputkien kylkeen. Ihan tavallinen pyöröviila toimii. Jos viilaa niin kannattaa viilata putken toinen pää jo ennen lopulliseen mittaan sahausta ja lyhentää vasta sen jälkeen kun on mitannut paljonko viilattu osuus lisää väliputken pituutta.
6
Ruokaa! / Vs: KVF:n viherpeukalot
« Uusin viesti kirjoittanut rimppis tänään kello 14:04:29 »
Kohta kolmevuotta sitten aloin muokkaamaan leppää kiertämällä tyvestä lähtevää toista runkoa paksumman rungon ympärille.

http://www.kotiverstas.com/keskustelu/index.php?topic=9548.msg147589#msg147589

Nyt olen saannut kierrettyä viisi täyttä kierrosta rungon ympäri ja puolentoista kierroksen matkalla on selkeää "sulautumista" nähtävissä.

Seuraavalle kiepille pitää hakea jo tikkaat että yllettyy. Saattaapi tulla melko veikeän näköinen puu kunhan tuosta kasvaa kunnon mittoihin.

Kim
7
Se on Jukka totta, että kattoon vähän paha tehdä, varsinkin, kun joka ura on vähän eri levyinen, ei sitä ennenkään ain niin hyvää oo tehty ja sitten siellä on sellaisia vanhoja pellavakitti purseita, kun näyttää, että muutama pontti jäänyt auki vähän, tai sitten ravistunut ja koitettu pellavakitillä sitten täytää niitä rakoja...kyllä siinä työtä piisaa. Mä jotenkin ajattelisin nyt niin, että jätän ne raot sellasiksi, kuin ovat, karkeimmat epäkohdat toki fiksaan ja luotan siihen, että ne ovat pinta-alana niin pientä, ettei haittaa, eikä oo niin isoa vaaraa, että se lateksi tippuisi isoina "lauttoina" pois sieltä ja eletään sen kanssa sitten. Ja jos joskus tuntuu siltä, että se homma meni vituiksin, niin tehdään sitten uutta pintaa, jos rahaa on.
8
Pubi / Vs: mitäs tänään tuli tehtyä?
« Uusin viesti kirjoittanut JoelP tänään kello 13:53:55 »
Täältä myös ääni Raacon tekeleille! Clas Ohlsonilta saa niitä vielä, mutta merkkinä on Cocraft, mtta sama tuote kyseessä. Tokmannin verkkokaupasta en löytänyt, mutta voi hyvinkin kivijalkamyymälöissä. Jakajia saa myös hyvin, joten lajittelu on kyllä mukavaa. Iso plussa metallirungosta, ei nitku ja notku niin pahasti kuin muoviset ja on pelastettavissa jos tärvää jotenkin, muovia on hankalampi paikata. Miinusta hieman jakajien hinnasta ja siitä että laatikot eivät ole suorakulmaisia, joten jakajien teko itse on hankalaa/kannattamatonta. Laitan myöhemmin kuvaa, miten olen itse järjestellyt tavaroita ahtaaseen talliin / varastoon.

http://www.clasohlson.com/fi/S%C3%A4ilytyslokerikko-Cocraft,-40-laatikkoa/31-2375

9
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: Minkä ruohonleikkurin ostaisin?
« Uusin viesti kirjoittanut ohrana tänään kello 13:47:18 »
Mulla alumiinirunkoinen Husky Master Pro, olisko 20vuotias, moottori leves, ostin samaan runkoon uuden moottorin. Meni jopa samoihin reikiin!
Jotta ostaa vois myös vanhan raadon ja lisäksi uuden tai toimivan moottorin
10
Kokeilin jo hommaa, ei se pahalta tuntunut, mutta niiden paneelien kolot on kyllä tekemätön paikka, siis ne pontit, niitä ei kyllä hiota millään, eli sinne jää se lateksinromu sitten, mutta ne itse sileät pinnat kyllä päästelee varmaan tunnissa hyvin luonnatessaan, että tämmöisiä tällä kertaa.

Kyllä ne saa hiotuksi. Olen muutaman 50-luvun paneloidun sisäoven pontit puhdistanut ohuen vanerin reunan ympärille kiedotulla hiomapaperilla. Sen vanerin reunan kun vielä muotoilee v-muotoon, niin aika hyvä se on käyttää.

Tosin lappeellaan olevan oven hionta on ergonomisesti paljon helpompi homma kuin katon hionta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10