Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleistä askartelusta / Vs: 3D-Tulostus kotioloissa
« Uusin viesti kirjoittanut JTa tänään kello 02:11:30 »
Kharik,  ne askelmoottorien äänet saa lähes täysin pois kunnon ohjaimilla. Halpis ohjaimet inisee ja moottorit kuumenee jne. Samoin tulostusjälki yllättäen on parempi kunnon ohjainpiireillä. Jotkut firmwaren säädötkin tuohon vaikutti, kannattaa tsekata ne myös. Mun tuunattu felix ei paljon ääntä pidä ja joskus sen pistän tulostelemaan ennen nukkumaan menoa. Ja hyvin saan nukuttua ja koirat kans vaikka samassa huoneessa ollaan. :)
2
Yleistä askartelusta / Vs: 3D-Tulostus kotioloissa
« Uusin viesti kirjoittanut JTa tänään kello 02:06:15 »


13 vuatta tuli vaihreltuu muatteja ruiskuvalukoneisiin ja käynnisteltyy niitä aamuisin, kai niistä jotain oppi.
Perusmuavit eli polyeteeni ja polypropeeni ei pahemmin kärynny, hiukan ku meni lämpeemään liiaksi.
ABS, varsinkin palosuajattu kärys jonkin verran ihan normaaleissa tyästölämpötiloissa. Vaimo tiäs aina koska oli ajettu palosuajattuu ABS:ää, haisin siltä. Melkoinen katku siitä tuli jos pääsi lämpeemään liikaa, liiasta lämmöstä ne alkaa hajoomaan kemiallisesti ja päästävät kaasuja ilmaan. Haju oli melko pistävä.
POM eli polyasetaalista vapautu formaldehyriä jo normaaleissa lämpötiloissa, saati jos lämpes liikaa. Huamas kyllä silmien kirvelynä ja kurkun karheutena.
Nylon ja PC olivat melko hajuttomia, kärysivät jonkin verran liiasta lämmöstä.
Erellä olevat on omia huamioita, mitään tutkittua tiatoo mulla ei oo.

Mitäs ne normi työstölämmöt noissa ruiskuvaluhommissa ruukkaa olla? Näillä printtereillä lämmöt on  materiaalista riippuen 180-280 astetta Celsiusta.
3
Pubi / Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Uusin viesti kirjoittanut JTa tänään kello 01:56:35 »


Mikä ihme markkinamiehiä (ja naisia) riivaa kun eivät tajua laittaa tuotetietoihin mainintaa onko kapine suojattu roiskeilta, vaiko eikö? Hirmuinen kaivelu on yksitellen tonkia tiedonjyväsiä kaivattujen ominaisuuksien osalta.

 Osaisiko joku kertoa mitkä tabletit tätänykyä ovat roiskesuojattuja n. 400-500e hintaluokasta, tai halvempiakin toki voi ehdottaa.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/41011/dxqgt

IP67 ja hinta 499,90. Jossain oli rankattu parhaaksi jopa. Jos siis Android kelpaa? :)
4
Sähköt ja elektroniikka / Vs: Hifikaiuttimet vanhoista elementeistä
« Uusin viesti kirjoittanut Eka Vekara tänään kello 01:43:55 »
Nuo 5 tuumaiset ei oikein pelitä refleksinä, vaatimaton voimakerroin, suljetussa kotelossa paremminkin. Kotelon tilavuuskin  suljettuna pysyy pienempänä. Tehonkestoa ja alarekisterin herkkyyttä saisit vähän lisättyä jos laittaisit molemmat 5 tuumaiset samaan koteloon, sarjaa  kytkettynä.

Elikkä että jakaisin kotelon kahteen osaan: 10" bassoelementti refleksiputkella alaosaan ja yläosaan nuo 2 kpl 5" keskiääniä ja 2 kpl 1" diskantteja.
5
Pubi / Vs: mitäs tänään tuli tehtyä?
« Uusin viesti kirjoittanut TTA tänään kello 01:30:41 »
Tuli vihdoin kuksittua. Entinen tyttöystäväni (nykyinen vaimoni) antoi 16 vuotta sitten pari pahkanpalasta synttärilahjaksi. Yksi aihio odotti noin 10 vuotta lopullista valmistumista ja tänään kun muut hommay ei edenneet, tuli hiottua tuota kuksaa muotoihinsa. Vielä pitää kahvaan upottaa jokin yksilöivä juttu.
6
Sähköt ja elektroniikka / Vs: Telemecanique TSX Nano PLC sielunelämää
« Uusin viesti kirjoittanut Mähis tänään kello 01:18:14 »
Tähän jännite kyssäriin unohtui vastata. Kyllä jännitteet on mitattu ja 24,2V tulee normaalisti sekä tuloille ja lähdöille.

Tässä vielä erikoisesta ratkaisusta kaavio, (tai no itse en ole tälläiseen aikaisemmin törmänny) että 5- ja 6-outputeilla vaikutetaan mitkänapit toimii.
Onko tälläinen kytkentä ollut jossain vaiheessa yleinen vai onko säästetty I/Ossa vai mistäkö kumpuaa?

7
Yleistä askartelusta / Vs: Valmiita askartelutöitä
« Uusin viesti kirjoittanut liliana tänään kello 01:13:56 »
Meni meiltä vähän hulvattomaksi jutut, niin siirsin niiltä osin tuonne puruihin ja hukkapätkiin nämä alaleuattomat, kuten yksi kirjoittajistamme niitä luonnehti.

Antti
8
Koneiden/terien kunnostus ja huolto / Vs: Cincinnati 2L "uuden" jyrsimen tarina
« Uusin viesti kirjoittanut Mähis tänään kello 01:10:09 »
Mikäs tuossa Z-liikkeessä on nyt ongelma? Oletko tarkemmin päässyt jyvälle?

Tänään juuri korjasin kaverin jyrsinkoneen Z-liikkeen. Tässä koneessa syöttö tuli kardaanin avulla polveen, missä sitten syöttövoima käänneettin, joko X-, Y- tai Z-akselille.
Kaikki muuten toimi, Z-akselin ruuvikin pyöri, mutta pöytä ei noussut.
Tässä oli luultavasti tössitty niin, että oli ajettu kovia vasten ala-asentoon ja ruuvin pää oli pyörähtänyt ja rikkoen kiila-uran ja pään.

Rakenne näyttää vastaavalta. Suojaputki mikä menee jalustaan, menee laipalliseen pesään, minkä pohjalla reikä ja kiilaura Z-akselin ruuville. Tämä toimii sulakkeena.
Eli ruuvinpysyy paikallaan ja mutteri pyörii sisemmässä holkkiputkessa.

Laita polvi nostimeen  ja ota  ala laipan ruuvit auki ja nosta polvi ylös. Näin pääset tarkastamaan onko ruuvin alapään kiinnitys pettänyt.

Mukava lueskella näitä projekteja.
9
Puutyöt / Vs: Lumikengät tahi eräsukset vanerista?
« Uusin viesti kirjoittanut otus tänään kello 01:09:38 »
 270 euroa on juurikin syy, miksi pohdin omatoimivalmistusta. Aivan tolkuton hinta on tuo, parista palasta puuta ja muita aineksia.
10
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: Kooste ihan alaleuattomista jutuista
« Uusin viesti kirjoittanut liliana tänään kello 01:06:16 »
Keräsin nuo niin sanotusti alaleuattomat pois tuolta asiakeskustelun seasta. Jos tällainen aikuisviihde sallitaan säilyttää.

Antti
Sivuja: [1] 2 3 ... 10