Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: kimmokerroin
« Uusin viesti kirjoittanut Itsok tänään kello 19:55:40 »
Vähän samanlainen vaikutelma oli TTY:n fysiikan labroista ~kymmenen vuottakin sitten. Kaikki sitä kurssia kauhulla ja pelolla kävi hitaalla vauhdilla. Itse huomasin sen helpoksi käydä valtavalla intensiteelillä kahdessa kolmessa kuukaudessa tjsp.
12
Pubi / Vs: Kamala luonto
« Uusin viesti kirjoittanut ErkkiXC tänään kello 19:52:13 »
miten leveä tuo jälki on? pakkaslunta ilmeisesti niin sen pitäisi olla lähempänä 15cm ollakseen ilves. kettukin voi olla jos reilusti pienempi. mutta tämä siis tälläisellä puuterilumella! aikuisen ilveksen tassu on n 7-8cm todellisuudessa, ja sellainen jälki voi jäädä nuoskalumeen.

No ei kyllä ilves jätä tuollaiseen lumeen 15cm leveää jälkeä! Itse tassun tarkka jälki ei enää niin hyvin näkynyt, kun oli hiukan tullut lunta, mutta verrattuna esim tuohon meidän isomman labbiksen jälkeen nuo oli selvästi isommat ja on pitänyt olla aika pitkäjalkainen, koska tuolta labbikseltakin jää tuohon lumeen jo selvät "laahausjäljet". Eikä tässä lähiseudulla ole kellään susikoiraa, susia kylläkin lähiseudulla joskus liikkunut, mutta ei nyt viime aikoina ole tullut keltään havaintoja. Ja nuo ovat hyvin paljon samanlaiset, kuin tuossa sepän laittamassa pdf:ssä nuo ilveksen jäljet.
13
Sähköt ja elektroniikka / Vs: Arduino, Rasperry vai joku muu
« Uusin viesti kirjoittanut tkuhmone tänään kello 19:52:11 »
Täällä yksi Arduinon hankkinut myös, viime vuonna tuli sellainen ostettua. Alkuvaiheessa ainakin opiskelua kortin kanssa -> mm IO linjojen ohjausta (releet, FET kytkimet, solid state releet yms.). Oli myös tarkoitus opetella yleisimpien anturien lukua. Lämpö -ja valoisuusanturi löytyy nyt. Myöhemmin hankintalistalle saatta tulla IR anturi, jonka avulla voisi rakentaa yksinkertaisen pilvisyysmittarin. Askelmoottoreita 1/4" akselilla on pari kappaletta jemmassa, purettu romutukseen menevistä laitteista. Tehtävää siis riittää :-)
14
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: kimmokerroin
« Uusin viesti kirjoittanut Jippe tänään kello 19:36:03 »

Kiitos Tapani, lupaan korvata tämän niin ettet huomaakaan.

Opettajien tavotteet jää aina välillä hämärän peittoon mutta sellainen vaikutelma jäi viime kevään fysiikan labratöistä, että arvosanaan vaikutti eniten pilkkujen paikat raportissa.  ;D15
Työkalut ja koneet / Vs: Kiinalaiset teleskooppitulkit
« Uusin viesti kirjoittanut Matti ZZJ tänään kello 19:34:53 »

Ilmeisesti ihan kelvollisia siis kuitenkin. Kuinka tarkkoihin mittauksiin tuontyyppisillä tulkeilla yleensäkään voi päästä? Youtube-videoissa noita näkee paljon käytössä ja varsinainen mittus tehdään yleensä mikrometrillä, eli oletus hyvästä tarkkuudesta ainakin tehdään.
Sadasosamillin luokkaa ihan helposti pienemmillä reijillä, oikein töisevästi hakemalla hakien pari tuhannesosamilliä jos mikrometrin tarkkuutta ei huomioida.
Vähänkään pidemmillä tikuilla tulee sitten lämpötila-ongelmat.
Pinnan reijänlaatu vaikuttaa paljon mittauksen helppouteen, joku karkaistu ja sileeksi hiottu laakerikooli on helppo mitata.
16
Työkalut ja koneet / Vs: Kiinalaiset teleskooppitulkit
« Uusin viesti kirjoittanut Kestis tänään kello 19:27:09 »
Note:
Please allow 1-5mm errors due to manual measurement
liekkö käyttää vastaavaa mikrometreissä
Tuota samaa tekstiä näkee monissa kiinalaisissa myynti-ilmoituksissa, vaikkei tuote olisikaan mittalaite. Siksi olen ajatellut sen tarkoittavan tavaran ulkomittoja tai vastaavia.

Ilmeisesti ihan kelvollisia siis kuitenkin. Kuinka tarkkoihin mittauksiin tuontyyppisillä tulkeilla yleensäkään voi päästä? Youtube-videoissa noita näkee paljon käytössä ja varsinainen mittus tehdään yleensä mikrometrillä, eli oletus hyvästä tarkkuudesta ainakin tehdään.
17
Sähköt ja elektroniikka / Vs: Pyöröpoytä/Rotary table arduino-ohjauksella
« Uusin viesti kirjoittanut pekkanf tänään kello 19:20:32 »
Taitaa olla ihan sama draiveri TB67S109AFTG..

Mitenkä se toimii sulla? Mulla on poweri ledi vireenä kokoajan, mutta vikaledi vilkuttaa vihreetä askelluksen tahtiin.

Syöttöjännite 16V läppäripowerista ja siitä riittää n.7A papua. Moottori NEMA17 runkokoon 1,7A nimellisvirran vehje.

Päättelin että DIP-kytkimen toimintasuunta on ON-alhaalla ja sen mukaan ensin kokeilin kokoaskeleella ja 1,5A virralla.

Kokeilin syöttää signaaligeneraattorista 20Hz-1kHz suorakaideaaltoa. Asetelin askelkokoo ja virtaa...Askelmoottori kuulostaa sairaalta ja vain pitomomentti on hyväksyttävä. Jotenkin resonoi ja on superheikko askeltaessa.

Vastaavasi pololun 2A askelmoottoriohjaimella toimi paljon paremmin.

Pekka
18
Pubi / Vs: Chattiketju
« Uusin viesti kirjoittanut Jippe tänään kello 19:17:30 »
No onpahan maukasta lonkeroa: https://www.alko.fi/tuotteet/774824/Helsinki-Distilling-Company-Helsinki-Long-Drink
Onko kuvassa olevan pullon etiketin prosenttimerkintää korjailtu mustekynällä?
19
Puutyöt / Vs: Valmistuneet projektit
« Uusin viesti kirjoittanut waltu tänään kello 19:17:02 »
Tämmöinen pikkujuttu tuli värkättyä jokunen vuosi sitten.  Nopeasti tehty prototyyppi, mutta lopullinen jäi sitten tekemättä....

Kauko

Tuohan on ihan hyvän näköinen.
Tämä prototyyppi on paitsi liian pieni, huono ja ruma, n. 12 vuotta vanha  ::)
20
Puutyöt / Vs: Valmistuneet projektit
« Uusin viesti kirjoittanut Kauko Pienimäki tänään kello 19:15:47 »
^ No tota, yleensä en polta maanantaisin, enkä tiistaisin tai keskiviikkoisin, torstai ja perjantaikin jää väliin, samoin kuin viikonloputkin.  Siis olen oikeasti ihan surkea piippumies.  Rahaa on mennyt paljon enemmän tuon kokoelman keräämiseen kuin piipppu- (tai muuhunkaan) tupakkiin.

Kauko
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10