Kirjoittaja Aihe: Myynti-ilmoitus eka viesti palstalla  (Luettu 6216 kertaa)

Poissa Festool

  • Viestejä: 1 774
Myynti-ilmoitus eka viesti palstalla
« : 19-03-2017, 07:25:09 »
Miten tulisi suhtautua näihin ilmoituksiin, jotka ovat kirjoittajan ensimmäisiä viestejä palstalla? Kuten veistoraudat Porvoosta jne. Itseä ainakin vähän epäilyttää tuollaiset. Katsooko modet ip-osoitteet näissä automaattisesti?

Poissa Kumpumäen seppä

  • Viestejä: 2 906
Vs: Myynti-ilmoitus eka viesti palstalla
« Vastaus #1 : 19-03-2017, 07:56:28 »
Nää on aina vähän vaikeita asioita. Onhan täällä ennenkin ollut näitä, joiden kymmenen ensimmäistä kirjoitusta on kaikki myynti-ilmoituksia. Ei tuo tietysti asiaa keskusteluihin, mutta jos tarjoaa verstashenkistä tavaraa myyntiin, niin hyvä niin. Tietysti uudelta ilmoittajalta ei kannata mitään ostaa muuta kuin hakien, jos vähänkin joku asia epäilyttää. Paras tarkastaa tuote ensin.

Paikalla KalleV

  • Viestejä: 556
Vs: Myynti-ilmoitus eka viesti palstalla
« Vastaus #2 : 19-03-2017, 08:41:22 »
Ottamatta kantaa onko myyjällä foorumilla 1 tai 1000 viestiä, tulee aina olla terveellä epäluulolla varustettuna kaupanteossa. Jos et tunne kauppakumppania, niin et tunne kauppakumppania..

Ostajan kannalta nykyään aika yleinen tapa maksa mulle tilille niin mää sitten lähetän on aina hyppy tuntemattomaan. Jos tuollalailla tulee kusetetuksi ja jos kusettaja kuuluu väestönosaan, jota luottokelpoisuus tms rekisterimerkinnät ei hetkauta, on aika epätodennäköistä kuvitella rahojansa enää näkevänsä.

Em huolimatta itsekin säännöllisesti osta kamaa netistä em periaatteella, mutta aina vain sen hintaista että kusetetuksi tuleminen ei kirpaise taloudellisesti eikä vituta merkittävästi.

Poissa karek

  • Viestejä: 270
Vs: Myynti-ilmoitus eka viesti palstalla
« Vastaus #3 : 19-03-2017, 09:02:32 »
Jos kaukaa pitää ostaa niin  postiennakko ja merkintä saa tarkastaa tuotteen ennen lunastusta toimii. Jos myyjä ei suostu niin pitäköön tunkkinsa. Kantapään kautta tämäkin.
T: Kare K

Poissa rimppis

  • Valvoja
  • Viestejä: 2 680
Vs: Myynti-ilmoitus eka viesti palstalla
« Vastaus #4 : 19-03-2017, 11:20:23 »
Miten tulisi suhtautua näihin ilmoituksiin, jotka ovat kirjoittajan ensimmäisiä viestejä palstalla? Kuten veistoraudat Porvoosta jne. Itseä ainakin vähän epäilyttää tuollaiset. Katsooko modet ip-osoitteet näissä automaattisesti?

Ei pelkästään IP-osoitteita vaan uudet jäsenet käydään yleisesti läpi.

Myyntipalsta vetää paljon uusia jäseniä joka on tietenkin hyvä juttu. Osa tulee vain myymään kilkkeensä mutta osa myös jää aktiiviseksi jäseneksi ja alkavat kirjoitella foorumilla.

Kyllä ainakin itte suhtaudun aina epäilevasti jos myynti-ilmoitus on jäsenen ensimmäinen kirjoitus. Aivan eri mielellä teen kauppaa jäsenen kanssa joka on ehtinyt kirjoitella foorumilla ja luottamus jäseneen syntynyt tätä kautta. Kyllä uskaltaisin laittaa rahani ennakkoon vaikkapa Kumpumäen sepälle tai Festoolille. En epäilisi hetkeäkään mutta jos on uusi jäsen kyseessä, ensimmäisellä kirjoituksellaan, en tätä tekisi.

Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä jos vielä joku nykyään lähettää ennakkoon rahansa tuntemattomalle myyjälle ja rahansa menettää. On sen myös ansainnut. Esimerkkejä löytyy niin paljon että ei pitäisi olla enää epäselvää miten saattaa käydä jos pelaa venäläistä rulettia myyjän kanssa.

Kim

Poissa Kotiverstaan konehuone

  • Foorumisoftan huoltojoukot
  • Ylläpito
  • Viestejä: 222
Vs: Myynti-ilmoitus eka viesti palstalla
« Vastaus #5 : 24-03-2017, 17:19:01 »
Katsooko modet ip-osoitteet näissä automaattisesti?

IP-osoite ei valitettavasti ole ollut moneen vuoteen yleispätevä tunnistuskeino ja ajan myötä yhä vähenevissä määrin sellainen. Useimmat operaattorit joutuvat jo ainakin mobiililiikenteensä kierrättämään muutaman ulospäin näkyvän osoitteen kautta ja päätelaitteiden määrän kasvaessa yhä enemmän ja enemmän joudutaan käyttämään tuota niin kutsuttua NAT:ia (Linux-slangilla ymmärtääkseni yhäkin erheellisesti masquerade.)

Lisäksi IP-osoitteen vaihto on kohtuullisen triviaalia - uusi operaattori, DSL-purkki irti seinästä vuorokaudeksi-pariksi, TOR tai vastaava rikollisverkko. Kiinteitä osoitteita kun ei jaeta asiakaskohtaisesti, vaan ne menevät operaattorin osoiteavaruudesta tarpeen mukaan. Yleensä osoitteen viimeisin käyttäjä on etusijalla, mutta osoiteavaruuden käydessä entistä ahtaammaksi joudutaan IPv4-puolella yhä enemmän turvautumaan osoitteiden tehokkaaseen kierrätykseen ja jakamiseen. Tämä foorumisoftan versio ei myöskään tue IPv6:tta jolla osa näistä osoiteavaruuden ongelmista saataisiin korjattua. Taino, palstaan saa yhteyden myös IPv6-osoitteen kautta ja se toimii loppukäyttäjän kannalta normaalisti, mutta ihan kaikki ylläpitopäässä ei ole niinkuin pitäisi.

Kotikone voi tuntua pysyvän kiinteässä osoitteessa, samaten kännykkä, mutta nuo nimellisesti pysyvät kiinteät osoitteet saattavat olla operaattorin sisäisen reitityksen osoitteita tahi internetiin näkyvän operaattorin reitittimen osoitteita.

-Reko