Kirjoittaja Aihe: Poistoilmaventtiilin (ympyräventtiili) meluhaitta  (Luettu 2846 kertaa)

Poissa zwak

  • Viestejä: 206
Vs: Poistoilmaventtiilin (ympyräventtiili) meluhaitta
« Vastaus #30 : 11-10-2017, 15:22:45 »
Irtotavarana aktiivihiiltä olen ostanut kotiviiniliikkeestä joskus vuosia sitten, 2l pussi ei maksanu juuri mitään muistakseni.

Myöhemmin tein siitä suodattaminen asunnon korvausilmaventtiileihin, toimi ihan ok, mutta yhtä hyvin on toiminut myös leikattava liesikupuihin tarkoitettu aktiivihiilisuodatin, ja paljon helpompi käyttää, kun pitää kuintekin käytännössä vaihtaa n. vuoden välein, jotta tupakahaju pysyy ulkona.

Poissa henrik

  • Viestejä: 69
Vs: Poistoilmaventtiilin (ympyräventtiili) meluhaitta
« Vastaus #31 : 11-10-2017, 20:59:46 »
Hyvä tietää!

Pistin nyt astianpesukoneeseen pelkät "aktiivihiilisäkit" ajatellen, että menkööt pilalle jos menee. Mutta nyt ennen kuin pesu on päättynyt, niin huomaan, että astianpesukoneestahan lähtee tosi voimakas haju, ja se haju on sama kuin liesituuletuksen ollessa käynnissä. Se haju on ilman vettä mielestäni munkin tuoksu, mutta veden kanssa läträtessä haju on munkki + joku kemikaali. Joten nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että tuossa tuotteessa itsessään on joku voimakas kemikaali, joka haisee. Se haju sattuu olemaan lähellä munkin hajua, josta taas päättelin, että kyse olisi ollut friteerausrasvasta. Mutta se nimenomainen haju ei taidakaan olla kokkauksesta lähtöisin, vaan itse tuotteesta lähtöisin. Onpa surkea tuote, jos näin on. Hajua tulee usein enemmän suodatinta käyttäessä kuin ilman, että käyttäisi liesituuletinta ollenkaan. Jatkan tutkimista.

Poissa henrik

  • Viestejä: 69
Vs: Poistoilmaventtiilin (ympyräventtiili) meluhaitta
« Vastaus #32 : eilen kello 19:14:59 »
Joo, ei se "munkin" haju ollutkaan kokkaamisesta/rasvasta, vaan itse aktiivihiilestä. Olen nyt kokeillut kolmea eri aktiivihiilituotetta (LZ46830, LZ55750 ja fhp.fi:n leikattava aktiivihiilisuodatin) ja kaikissa on samaa hajua. Hieman eri voimakkuudet ja vivahteet, mutta sama perushaju. Raikkaaksi hajua ei voi kyllä mitenkään sanoa. Täytyy testata vielä pidemmän aikaa ja eri komboilla.