Kirjoittaja Aihe: Pataruokaa  (Luettu 2257 kertaa)

Poissa Tapani Honkanen

  • Viestejä: 2 314
Pataruokaa
« : 08-10-2017, 10:58:26 »
Yksi suosikkini on Osso bucco. Taitaa olla lastenlastenkin myös. Noista vanhin pyyteli muutama vuosi sitten, saisinko tarpeeksi katiketta, sitä voisi syödä pelkästäänkin. Hankin eilen parin kilon potkasiivut ja valmistus tässä aamupäivällä melko perinteisesti. Ei mitenkään uusia tuulia noudatellen. Kammottaa jopa kaikenlaiset nettiohjeet, joita katsoin pysyäkseni kaidalla tiellä. Toki ilman ohjeita muistan, mutta uteliaisuuttani katselin maailman menoa.

Onhan tässä muutakin ruuanlaittoa. Noita tenavia oli yökylässä ja niille pitää värkätä erilainen aamiainen kuin meidän vakio, ei kuitenkaan mitään rajoitteita. Sitten kun olivat syöneet, niin pienempi pyysi vielä, saisimmeko vielä banaanilettuja. Oliko minulla muuta vaihtoehtoa? Itse olen tieni valinnut.
Aiempi käyttäjänimi sepän poika

Poissa Scyyb

  • Viestejä: 1 031
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #1 : 10-10-2017, 16:58:48 »
Pataruuissa olennaisinta on hauduttaminen. Itse pidän sitä suurimpana maun antajana kys. Ruokiin, siksipä meillä tehdään usein niin, että pidetään illalla pataa uunissa pari tuntia ja sitten lämpö pois ja aamuun asti saa hautua. Maut tulee näistä halvemmista ruhonosista siten parhaiten esiin, tahi vaikka kaalilaatikko (onko se pataruoka) karamellisoituu makoisaksi. Usein resepteissä on aivan liian lyhyet haudutusajat pataruuille.

Ossobucco on kyllä herkkua. Taidampa käydä nappaamassa marketista tarpeet.

Poissa Janne Kärkkäinen

  • Viestejä: 845
  • Ylöjärvi
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #2 : 10-10-2017, 19:25:19 »
Pataruoat on hyviä. Karjalanpaisti erityisesti, mutta kyllä muutkin. Viikonloppuna haudutimme kanankoipipaloja (niitä pienempiä, ei siis koippireisiä) padassa, jossa oli Coca-Colaa, intiaanisokeria, valkosipulia ja sirtuunamehua. 3-4 tuntia miedolla lämmöllä haudutusta että neste muuttui siirappiseksi. Eivät kauaa pöydässä vanhentuneet, niitä oli toista kiloa.
Aiempi nimimerkki Janne-K

Poissa ilsaarin

  • Viestejä: 1 295
  • Valkeakoski
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #3 : 10-10-2017, 20:37:08 »
Tätä pitää koittaa. Crock pottiin hautumaan......

Poissa Ikäläinen

  • Viestejä: 13
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #4 : 10-10-2017, 21:40:11 »
Moskovan pata on kyllä uusi suosikki täällä. Mutta kyllä melkein kaikki pataruuat on hyviä, kuuluu syksyyn!

Poissa ilsaarin

  • Viestejä: 1 295
  • Valkeakoski
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #5 : 10-10-2017, 21:49:05 »
Mitä on moskovan pata?
EDIT: kuukkeli kertoikin jo. Näyttää erinomaiselta.

Poissa ilsaarin

  • Viestejä: 1 295
  • Valkeakoski
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #6 : 10-10-2017, 21:57:15 »
Pataruoat on hyviä. Karjalanpaisti erityisesti, mutta kyllä muutkin. Viikonloppuna haudutimme kanankoipipaloja (niitä pienempiä, ei siis koippireisiä) padassa, jossa oli Coca-Colaa, intiaanisokeria, valkosipulia ja sirtuunamehua. 3-4 tuntia miedolla lämmöllä haudutusta että neste muuttui siirappiseksi. Eivät kauaa pöydässä vanhentuneet, niitä oli toista kiloa.

Olivatko kanan koipinuijat maustamattomia? Onko tarkempaa reseptiä vai mennäänkö luovilla mitoilla?

Poissa Janne Kärkkäinen

  • Viestejä: 845
  • Ylöjärvi
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #7 : 11-10-2017, 08:27:02 »
Maustamattomia ovat ja eivät saisi olla esikypsennettyjä. Resepti by Matt Preston ja se on tässä:

1 kg   Kanan Koipia, esim Atria Perhetilan Kanan Koipi
250ml ruskeaa sokeria
750ml Coca-Colaa
4 kpl   valkosipulin kynsiä murskattuna
1 kpl   iso sipuli hienonnettuna
2 kpl   sitruunan mehu puserrettuna
60 ml  soijakastiketta

Uuni lämmitetään 150 °C:een. Sekoitetaan kastikeainekset keskenään, laitetaan kanankoivet ja siivet pataan ja kaadetaan kastike päälle. Koivet saava olla liki upoksissa, joten Colaa voi lisätä jos on tarvetta. Annetaan paahtua uunissa 3,5 tuntia, käännellään koipia noin 45 min välein. Koipia pitää kuitenkin lopussa tarkkailla ettei ne tule liian tummiksi.
Aiempi nimimerkki Janne-K

Poissa pera8x

  • Viestejä: 2 422
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #8 : 21-10-2017, 13:37:43 »
kävin äskön kaupassa ja näin "valmiin" karjalanpaistin. ostin kokeeksi. tuo on siis sellanen muovinen pakkaus, missä on porkkanat ja lihat yms. silputtu sopiviksi ja liemetkin on mukana. tarttee kohta laittaa uuni päälle ja testata onko tuosta mihinkään. varmaan ainakin vähän lisämausteita tartee laittaa, kun nuo "kaikille sopivat" maustamiset ei oikein meikäläiselle maistu juuri miltään. keitettyjä pottuja onkin jo jääkaapissa. jos tekis niistä paistin perunoita ja sen kylkeen sitten sitä karjalanpaistia. joo, toi tarttee testata. kerron sitten miten kävi.

Poissa ilsaarin

  • Viestejä: 1 295
  • Valkeakoski
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #9 : 21-10-2017, 20:01:13 »
Mitä on moskovan pata?
EDIT: kuukkeli kertoikin jo. Näyttää erinomaiselta.

Koitin tänään. Liian suolaista tuli. Taisi resepti olla naisen kirjoittama: "4-5dl voimakasta lihalientä". Kuinka määritellään voimakas? Kun tein puolikkaan setin niin ainakin yksi lihaliemikuutio pariin desiin vettä on liian voimakas. Aurajuustoakin siihen tuli liikaa. Naudanpaisti maistui lähinnä maksalta. Taidan tehdä seuraavan kerran ihan porsaasta ja tuunata reseptiä muutenkin. Onneksi Metripizza onnistuu aina!

Poissa pera8x

  • Viestejä: 2 422
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #10 : 22-10-2017, 09:55:58 »
ei ollut tuo valmis karjalanpaisti ihan parasta. menetteli kyllä, mutta jotenkin ei ollut sellasta, mihin olen tottunut. lihaa ainakin oli ihan liian vähän suhteessa muihin aineksiin.

Poissa Joukke

  • Viestejä: 310
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #11 : 23-10-2017, 22:17:51 »
Maustamattomia ovat ja eivät saisi olla esikypsennettyjä. Resepti by Matt Preston ja se on tässä:

1 kg   Kanan Koipia, esim Atria Perhetilan Kanan Koipi
250ml ruskeaa sokeria
750ml Coca-Colaa
4 kpl   valkosipulin kynsiä murskattuna
1 kpl   iso sipuli hienonnettuna
2 kpl   sitruunan mehu puserrettuna
60 ml  soijakastiketta

Uuni lämmitetään 150 °C:een. Sekoitetaan kastikeainekset keskenään, laitetaan kanankoivet ja siivet pataan ja kaadetaan kastike päälle. Koivet saava olla liki upoksissa, joten Colaa voi lisätä jos on tarvetta. Annetaan paahtua uunissa 3,5 tuntia, käännellään koipia noin 45 min välein. Koipia pitää kuitenkin lopussa tarkkailla ettei ne tule liian tummiksi.

  Tämäpä kiinnostaa! Tuota... padassa ei kantta päällä, vai? Meinaan kun "annetaan paahtua", neste ei sitten vissiin haihdu kokonaan tuossa ajassa. Ja juu, en ole kokki, perusruuat osaan kuitenkin valmistaa ...

Poissa Tee

  • Viestejä: 1 038
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #12 : 24-10-2017, 06:05:32 »
Tein toissa viikonloppuna tuollaisen kolakanapadan, rehellisesti sanottuna ei ollut ihan yhtä hyvää mitä reseptiikan mielikuva lupasi, ei tullut syötyä loppuun asti. Nesteen pinta laski muutaman sentin, enempi keitettyä kuin paahdettua. Eli pata ei kokemukseni mukaan hyvä, laakea vuoka ehkä parempi.

Poissa pera8x

  • Viestejä: 2 422
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #13 : 02-11-2017, 17:43:00 »
tein taas karjalanpaisitia. tälläkertaa ihan alusta loppuun raaka-aineista, eikä mitään valmishuttua. porsaan paloja n. 400g ja karjalanpaistilihaa, missä lie possua ja nautaa, niin yhteensä n. kilo. kyytipojaks vähän porkkanaa ja sipulia. liemeen tuli mustapippuria, suolaa ja parit virtsaliemikuutiot. nyt on uunissa muhimassa, parin tunnin päästä pääsee maistaan. oletettavasti on hyvää, kuten aina. :smitten:

Poissa Janne Kärkkäinen

  • Viestejä: 845
  • Ylöjärvi
Vs: Pataruokaa
« Vastaus #14 : 02-11-2017, 18:24:31 »
Kolakanan nesteen pitää antaa haihtua liki olemattomiin, 3.5h näyttää olevan liian vähän. Tunnin saa laittaa lisää aikaa, niin tulee varsin tahmea joskin makea kuorrute kanoille. Tuollaisia niistä tuli viimeksi, pata on laakea, noin 5cm syvä.

Aiempi nimimerkki Janne-K