Kirjoittaja Aihe: uutta ajattelua leikkuulautoihin  (Luettu 1560 kertaa)

Poissa Mähis

  • Viestejä: 1 281
  • Sipoo
uutta ajattelua leikkuulautoihin
« : 09-10-2017, 12:02:09 »
Miielenkiintoinen design, mikä voi jopa helpottaa kokkailua.
Itse en ole ainakaan vastaavaan törmännyt. Helppo kopioida omiin tuotoksiin, nämä ulosvedettävät sangat ja kulhot.
https://youtu.be/LtzHksQjZu0

Poissa otus

  • Viestejä: 1 277
Vs: uutta ajattelua leikkuulautoihin
« Vastaus #1 : 09-10-2017, 14:26:44 »
 Ihan jees, muttei sisällä kaikkea oleellista, kuten mm. tämä:

https://www.youtube.com/watch?v=6ZIz-shGuSQ

 Mutta vakavasti ottaen, on oikein muikean oloinen leikkuulauta. Mitenkähän nuo rosteritankoja varten tehdyt upotukset ja niiden puhtaanapito?
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa ilsaarin

  • Viestejä: 1 276
  • Valkeakoski
Vs: uutta ajattelua leikkuulautoihin
« Vastaus #2 : 09-10-2017, 15:30:49 »
Voi helvetti! 450€ leikkuulaudasta! Ei oikeasti voi olla niin hyvä.

Jaa, peruslaudan ilman mitään kippoja saa halvimmillaan 112 eurolla. Paljon se on sekin.

Poissa cossuesco

  • Viestejä: 141
  • Hyvinkää
Vs: uutta ajattelua leikkuulautoihin
« Vastaus #3 : 09-10-2017, 19:12:44 »
Mitä enemmän on reikiä ja koloja on kontaminaatio riski suurempi. Harrastus käytössä toimii kun pesee hyvin.
Ravintoloissa on nykyään värikoodatut leikkuulaudat kalalle, kanalle, lihalle ym.ym. :) Suosittelen polyeteenilevyä, siitä voi rakennella kyseisen vermeen ja saa huomattavasti edullisemmin  ;)
« Viimeksi muokattu: 09-10-2017, 19:24:15 kirjoittanut cossuesco »

Poissa Teemu

  • Viestejä: 2 494
Vs: uutta ajattelua leikkuulautoihin
« Vastaus #4 : 09-10-2017, 19:35:38 »
Hyvä idea, että voi laudalta pyyhkäistä suoraan kippoon. Vain liikaa liikkuvia osia ja koloja paskalle, hankala pestä. Tabletin pidin on teoriassa hyvä, mutta kokin kädet on aina enempi vähempi märät tai ruoka-aineksissa, siinäpä on hyvä lääpiä tabletin näyttöä.

Poissa Juhani Laakso

  • Viestejä: 1 777
  • Rajamäki
Vs: uutta ajattelua leikkuulautoihin
« Vastaus #5 : 09-10-2017, 19:48:52 »
Saman asian voi hoitaa, kun tekeea laudan pään alle syvennyksen puolenlautasen verran. Lautanen puoliksi alle ja leikkutuotteet lautaselle. Ei tietenkään mahdu kauhean paljon, mutta yhden poikamiehen tarpeet täyttää, hänhän on vähäinen vihannestan syöjä.
Aikaisempi nimimerkki sejula

Poissa Stefan Englund

  • Viestejä: 950
  • Plektra Trading Oy Ab
    • Plektra Trading Oy Ab
Vs: uutta ajattelua leikkuulautoihin
« Vastaus #6 : 10-10-2017, 09:56:52 »
Pisti silmään myös se että tavarat siirrettiin kippoon veitsellä, niin että terä laahasi lautaan .... ainakin kun lapsi siinä leikkasi. Olen kotona yrittänyt opettaa että ne vedetään hamarapuolella, muuten terä tylsyy.

t .... steffe

Poissa Anssi Suortti

  • Aiempi nimimerkki FormulaVee
  • Viestejä: 2 440
  • Kirkkonummi
Vs: uutta ajattelua leikkuulautoihin
« Vastaus #7 : 10-10-2017, 12:16:17 »
Tuohon voisi vielä integroida veitsenteroituskoneen.
- Halpa ja hyvä on yleensä eri paketeissa -

Poissa otus

  • Viestejä: 1 277
Vs: uutta ajattelua leikkuulautoihin
« Vastaus #8 : 10-10-2017, 12:29:58 »
Tuohon voisi vielä integroida veitsenteroituskoneen.

 Niin, periaatteessa klassinen mukiteline tuossa jo onkin...
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa TTA

  • Viestejä: 895
Vs: uutta ajattelua leikkuulautoihin
« Vastaus #9 : 10-10-2017, 16:10:52 »
Saahan sitä visioida. Itse visioin 10 vuotta sitten ja käytännössä osoittautunut toimivaksi;

Altaaksi Stala Combo XL [ Guests cannot view attachments ] johon rakensin itse polyeteenistä kaksi leikkuulautaa ja heivasin tuon puisen mäkeen. Kirpputorilta löytyi lisäksi toinen ritilä/astia combo joten nyt on ritilöitä 2 ja astioita 2. Altaan viereisessä modulissa on kaksi päällekkäistä 40cm leveää laatikostoa, joista ylemmässä on biojäte sekä sekajäte roskikset. Jos kuorin jotain, avaan ylempää laatikkoa hieman, nostan biojäteroskiksen kannen sekajäteroskiksen päälle (leveys sama) ja kuorin suoraan biojäteastiaan. Jos leikkaan jotain, pyyhkäisen tuotokset teräksiseen, altaan reunojen varassa olevaan astiaan. Jos vaihdan lihasta kasviksiin, vaihdan toisen leikkuulaudan. En nyt sano että tämä ratkaisu olisi kaikille paras mutta kun ruokaa tulee laitettua usein, niin käytännössä tämä on näyttänyt toimivuutensa. Ei tartte nostella kuoria uudelleen astiasta toiseen ja kun roskikset on lähes työpäydän tasalla, ei mene myöskään puolia kuorista ohi.