Kirjoittaja Aihe: Routamaton liimaaminen lasikuituun (Veneen ohjaamon sisäkaton eristäminen)  (Luettu 2502 kertaa)

Poissa Matti Seppälä

 • Viestejä: 249
Takahyttifiskarin kabiinin katto kondensoi, kun katossa ei ole lämmöneristystä. Käsitykseni mukaan kondension estämiseksi tarvitaan riittävä eriste, eikä 2 - 3 mm:n pinnoite/kangas estä kondensoitumista. Veneliikkeillä on varmasti omat ratkaisunsa, mutta tarkoitus on lähteä kartoittamaan omista materiaaleista. Aikomus on liimata 10 mm:n routamatto (polyeteeniä) lasikuitukaton alapuolelle ja edelleen routamattoon kaikenkestävä kangas. Mutta millä liimalla aineet kiinni?
Aiempi nimimerkki mattis

Poissa Eka Vekara

 • Viestejä: 678
Kontaktiliima lienee paras tuollaiseen. Ei tarvitse mitään tukisysteemeitä viritellä, mutta ehkä apukädet asennukseen, kun tarraa oitis kiinni.

Poissa liliana

 • Valvoja
 • Viestejä: 5 080
 • HOLLOLA
Taitaa mennä kokeilun puolelle tuo polyeteenin liimailu, tosin routamatto ei niin vahapintaiselta käteen tunnu kuin muoviämpäri, mutta samaa tavaraa kai yhtä kaikki. MS-polymeerimassa tuntuu tarttuvan aika moneen paikkaan kuin tauti, saisihan sillä ainakin pirunmoisen sotkun aikaiseksi, jos/kun matto putoaa katosta.

Omakohtaista kokemusta on kuumapiestä, se tarttuu jopa siihen muoviämpäriin. Voitaneen kai puhua hitsautumisesta, kun yhdistymisessä tapahtuu muovin sulamista. Kuumapikiroiskeet näyttää pysyvän myös siinä routasuojamatossa. Katon alapinnan pikeäminen vain sattaa olla hyvin haasteellista.

Poissa Jari Granroth

 • Viestejä: 1 054
Edellinen omistaja oli yrittänyt liimata routamattoa Mersu 508:n hytin kattoon vissiin kontaktiliimalla. Kaikki on tippuneet alas tai roikkuneet niin että olen nyppinyt pois.
Aiempi nimimerkki Jagr

Poissa -JV-

 • Viestejä: 110
Tuossa on itsessään liima mukana. Tarraa kiinni lujaa, ei irtoa kuin murusina.


https://goo.gl/Xo8vwd

Linkki menee k-raudan sivulle, mutta tuotetta lienee muuallakin.
Kun itse tekee, tulee juuri sellainen kuin sattuu tulemaan...

Poissa Lathe

 • Viestejä: 1 462
Tuo polyeteeni on siitä ongelmallinen aine ettei sen liimaamiseen ole oikein sopivaa liimaa vielä kukaan tehnyt.

Poissa Nicholas-69

 • Viestejä: 294
Omien ja tuttujen kokemusten perusteella suosittelen kyseiseen tai vastaavaan käyttöön seuraavia esim Etrasta saatavia tai vastaavia solukumi tuotteita

http://tuotteet.etra.fi/fi/g22954608/solukumilevy-etra-cr
http://tuotteet.etra.fi/fi/g22954627/solukumilevy-epdm-ilman-liimaa

Poissa Kumpumäen seppä

 • Viestejä: 2 906
Ehdottomasti ääni noille Armaflex tyyppisille ilmastointiputkien eristeille, jossa on tarraliima itsessään. Materiaalit on tarkoitettu juuri tuohon niin eristeen kuin liimankin osalta. Helppoa asentaa ja varmasti pysyy paikallaan, kunhan pinta on puhdas ja kuiva.

Poissa Matti Seppälä

 • Viestejä: 249
Kuinka pinnoittaa solukumin, saako siihen liimattua kankaan?
Aiempi nimimerkki mattis

Poissa mikko 013

 • Viestejä: 130
omassa työssäni olen liimaillut tuota solukumia/telttapatjan tapasta erinäisiin pintoihin kontaktiliimalla muutamat sadat neliöt.
kyllä siihen telttapatjaan saa kankaan hyvin liimattua, itse käytän kiillon unitex ruiskutettavaa liimaa. huopaa ja plyysejä liimattu hyvällä menestyksellä. hengittämättömiin pintoihin kannattaa liiman antaa haihtua ettei kupruile hetken päästä.

Poissa TTA

 • Viestejä: 1 069
Itse ostin verhoomosta sprayliimaa jota he itse käyttävät. Ei kovetu niinkuin moni muu liima ajan kanssa. Kannattaa kysellä jostain verhoomosta.