Kirjoittaja Aihe: Sorvin vaihdelaatikon öljy  (Luettu 664 kertaa)

Poissa I

  • Viestejä: 79
Sorvin vaihdelaatikon öljy
« : 25-11-2017, 18:59:48 »
Sorvi on siis kaunis ja siro neuvostoliittolainen 1M63. Oliskohan jollain tietoa mitä öljyä teräkelkan vaihdelaatikossa pitäis olla? Siis siinä boksissa mis on hurjasti veivejä ja vilistää siin sorvin kyljessä. Laatikossa on syötöille sähköllä ohjatut kytkinpakat jotka jää välillä päälle ja hankaloittaa työtä. Nyt öljynä delvac 10-30, aattelin jos siel pitäis olla joku haipakkaöljy nii toimiskohan tuo paremmin. Mistä näitä tietää.

pekka

Poissa Mkin

  • Viestejä: 55
Vs: Sorvin vaihdelaatikon öljy
« Vastaus #1 : 01-12-2017, 14:15:48 »
Sikälimikäli laatikosta nousee öljyä myös johteille, voisi sopivaa värkkiä olla Shell Tonna 68, sitä tyrkkäsin omaan saksalaissorviini, eikä ole hylkinyt. Tässä ei kylläkään ole kytkinlevyjä tuolla lootassa. Päävaihteistoon tuli jotain muuta yksiasteista ölppää, mut ei moottoriöljyä. Täytyy tutkia mitä se oli.

Ryazanin tehtaalta tietysti voi kysyä varmaan suoraan, englanniksikin luulisivat osaavan auttaa. http://www.ryazan-machine.com/

Poissa Kumpumäen seppä

  • Viestejä: 2 855
Vs: Sorvin vaihdelaatikon öljy
« Vastaus #2 : 01-12-2017, 14:23:12 »
En kyllä ota mitään vastuuta tästä, mutta monitraa tiedän käytetyn niin moottoripyörien vaihteistoissa, joissa on märkäkytkin, kuin myös työstökoneiden uivia kytkimiä sisältävissä vaihteistoissa. Noi kuitenkin tarvitsee kitkalisäaineet toimiakseen.

http://www.teboil.fi/tuotteet/voiteluaineet/ajoneuvot/monikaytto--ja-erikoisvaihteistooljyt-stou-utto/

Poissa I

  • Viestejä: 79
Vs: Sorvin vaihdelaatikon öljy
« Vastaus #3 : 01-12-2017, 18:36:05 »
Johdevoiteluöljy on omassa säiliössään laatikon kyljessä, josta käsipumpulla sitten pumpataan johteille. Tää johdeöljysäiliö vaikuttais vuotavan laatikkoon ja tuon toisen kytkimen päälle jäänti ilmenikin sen jälkeen. Johdevoiteluöljyhän on vahvasti sitkostettu, siitä tuli mieleen että oisko öljyllä vaikutusta kytimien toimintaan.

Nää on mystisiä juttuja.

pekka