Kirjoittaja Aihe: Mitä tapahtui valkosipulipuristimelle?  (Luettu 1925 kertaa)

Poissa TTA

  • Viestejä: 1 047
Vs: Mitä tapahtui valkosipulipuristimelle?
« Vastaus #15 : 21-12-2017, 11:37:19 »
Sisko kasvatti pihallaan ja oli niin tiukkaa ainetta nuo valkosipulit että kolmasosa normaalista annostuksesta riitti.  Kannattaa huomioida että valmiiksi murskatut valkosipulit eivät ole maultaan yhtä aromikkaita kuin tuoreet.
Itsekin veitsellä littaan valkosipulin ja kuoret lähtee samalla. Toimii silloin, kun valkosipuli lisätään ruokaan valmistusvaiheen alkupäässä. Jos tavoitteena on lisätä tuoretta valkosipulia esim. kypsän pizzan päälle, puserrus on parempi -  tai pitää veitsellä tehdä melko pientä silppua.

Miettinyt itse  tehdä valkosipulipuristimen. Tärkeintä olisi tehdä reikälevystä irroitettava niin sen pesu onnistuisi paremmin. Reiät lähtee puhtaaksi tiskiharjalla tökkimällä. Puhdistusta auttaa myös pitkä liotus vedessä ennen pesua.

Alkuperäiseen; aivan typerän näköinen rakenne. Ei ihme että on mennyt soikeaksi.

Poissa joosef

  • Viestejä: 190
Vs: Mitä tapahtui valkosipulipuristimelle?
« Vastaus #16 : 21-12-2017, 23:22:41 »
https://www.tupperware.fi/tuotteet/2891/Valkosipulinpuristin
Voin suositella. Ollut jo vuosia. Kestää puristella ja saa helposti puhtaaksi.
Itte kun tekee, saa mitä tulee.

Poissa Esavi

  • Viestejä: 205
Vs: Mitä tapahtui valkosipulipuristimelle?
« Vastaus #17 : 22-12-2017, 10:44:42 »
likakaivosukeltajiksi. Kyllä minä ostaessa jo huomaisin tuommoisen keskosen. Kyllä Ikea tuottaa melko kestäviä tuotteita. Onhan siellä svenssonit asialla, eikä joku kouluttamaton apina. Tässä
(Attachment Link)

Meille tuli jo kauan aikaa sitten yksi malli Ikean valkosipulipuristimesta. Sillä en saanut edes ensimmäistä kynttä puristettua. Aivan susi kaltaisekseen. Lienee sittemmin kehittyneet toimivammiksi.

Poissa Matti ZZJ

  • Viestejä: 2 547
Vs: Mitä tapahtui valkosipulipuristimelle?
« Vastaus #18 : 22-12-2017, 11:03:19 »
Sisko kasvatti pihallaan ja oli niin tiukkaa ainetta nuo valkosipulit että kolmasosa normaalista annostuksesta riitti.  Kannattaa huomioida että valmiiksi murskatut valkosipulit eivät ole maultaan yhtä aromikkaita kuin tuoreet.
Itsekin veitsellä littaan valkosipulin ja kuoret lähtee samalla. Toimii silloin, kun valkosipuli lisätään ruokaan valmistusvaiheen alkupäässä. Jos tavoitteena on lisätä tuoretta valkosipulia esim. kypsän pizzan päälle, puserrus on parempi -  tai pitää veitsellä tehdä melko pientä silppua.

Miettinyt itse  tehdä valkosipulipuristimen. Tärkeintä olisi tehdä reikälevystä irroitettava niin sen pesu onnistuisi paremmin. Reiät lähtee puhtaaksi tiskiharjalla tökkimällä. Puhdistusta auttaa myös pitkä liotus vedessä ennen pesua.

Alkuperäiseen; aivan typerän näköinen rakenne. Ei ihme että on mennyt soikeaksi.
Fiskarsin puristimessa reikälevy irtoaa ja se on helppo kaapaista puhtaaksi voiveitsellä tai veitsen hamaralla.

Tosin ainakin meidän mallista katkesi muovinen akseli, korvasin sen ruostumattomalla pultilla...

Poissa TTA

  • Viestejä: 1 047
Vs: Mitä tapahtui valkosipulipuristimelle?
« Vastaus #19 : 22-12-2017, 12:37:44 »
Meillä oli/on putkilo, jossa mäntä sekä kierretanko. Putki ladataan valkosipuleilla ja ruuvia kiristämällä toisesta päästä tursuaa murskaa. Sisältää myös suojakorkin, jonka ansiosta ladattua putkiloa voi säilyttää jääkaapissa ilmeisesti jonkin aikaa.
Nykyään tuo on tosin lasten muovailuvahan pursutuskäytössä; puristin pari valkosipulia ja ihmettelin punaista väriä murskan seassa :D

Jossain kokkiohjelmissa hörhöiltiin valkosipulin murskaustavoista ja paras mukamas kevyt veitsen syrjällä tapahtuva litistäminen. Mutta niissä hifistelyohjelmissa valkosipulia käytettiin öljyn seassa tai jopa "pyyhittiin" pannua ennen paistamita ja heitettiin loppu valkosipuli pois. Itse olen laittanut valkosipuliperunoihin kokonaisen valkosipulin - ja sen kyllä haistaa seuraavana päivänä. Mutta maku perunoiden ja kerman kanssa pehmittyy täydelliseksi. Silloin kun on mahdollisuus (seuraavina päivinä vapaata) syödä valkosipulia, niin syön sitä runsain mitoin.