Kirjoittaja Aihe: Jätepuristin  (Luettu 963 kertaa)

Poissa niva

  • Viestejä: 586
Vs: Jätepuristin
« Vastaus #15 : 09-01-2018, 13:26:18 »
Kuitenkin jokainen käy säännöllisesti kaupassa, joiden pihoista löytyy lajittelupiste. Tyhjennän kartonki/metalli/lasin ehkä 2 kuukauden välein. Niille on kokoontaittuvat n. 15 litraiset muovikorit alakaapin vetolaatikoissa.

Hyvin mietitty ja mitoitettu lajittelu on meikäläiselle jonkin sortin intohimo. Siihen kuuluu sekin, että välttää systemaattisesti ylipakattuja tuotteita, esim. jogurttia saa myös litran purkeissa, saunan pesään päätyvät.

Itse asiassa lajittelu ja kompostointi ovat elämän rikastus, ei vaiva eikä vitutus.
Listoilla peitellään huonoa työn jälkeä.

Poissa TTA

  • Viestejä: 1 054
Vs: Jätepuristin
« Vastaus #16 : 09-01-2018, 13:36:18 »
No, täällä tuli nyt todistettua että kierrätän kaiketi väärin, koska sekajätettä syntyy joskus tyhjennysvaiheessa 1/3 astiallinen ja joskus pitäisi prässätä, että saa kaikki mahtumaan. Jätepuristinta ei kuitenkaan tarvita, vaan täytyy muuttaa kulutustottumuksia ja jotenkin välttää viemästä esim. verstaan roskista ulkoroskikseen, silloin kun siellä on sattumoisin paljon muutakin jätettä. Olkoon verstaan nurkassa vielä kuukauden päivät.

Jätetään keskustelu jätepuristimesta ja ylläpito voisi vaihtaa ketjun otsikoksi "Kotitalousjätteen kierrätys". 

:):):D:D:D:D:D:D  ja lopuksi  >:D

Poissa TTA

  • Viestejä: 1 054
Vs: Jätepuristin
« Vastaus #17 : 09-01-2018, 13:40:07 »
Itse asiassa lajittelu ja kompostointi ovat elämän rikastus, ei vaiva eikä vitutus.

Meillä kompostoitiin ja kun suunnittelin jo seuraavaa kompostimallia, niin vaimo kysyi mihin me se kaikki multa oikein tungetaan? Tilattiin biojäteastia.

Poissa zwak

  • Viestejä: 232
Vs: Jätepuristin
« Vastaus #18 : 09-01-2018, 13:58:29 »
Ei omaan pulloon pesuaineiden myymistä ole kielletty, mutta pitää olla juuri saman pesuaineen pullo, mikä hankaloittaa asiaa (myyjän pitää olla hereillä ja selitellä asiaa, lisäksi sitä on hankala mainostaa). Jos niillä täytettävillä pesuaineilla olis enemmän menekkiä (toistaiseksi myyty 2 työntekijälle moninkerroin se mitä asiakkaille), niin vois ihan helposti pitää hollilla myös etikettejä, jotka voisi liimata asiakkaan omaan pulloon (luulen).

Itsellä polttojätettä lisää se että tapana on käyttää kaikenlaista melkein jätettä materiaalina (eli raahaan kotiin paljon sellaista, joka muuten menisi suoraan jätteeksi jossain muualla). Siitä menee tietysti enempi polttoon/muuhun kiertoon kuin jos käyttäisin uusia matskuja. Samasta syystä sitä jätettä syntyy joskus paljon, joskus vähän.

Tyypilliseen tapaan jätteen lajittelusta täälläkin kinaa ne, jotka jo nyt tekee kaiken mahdollisimman hyvin.

Niva unohtaa että kaikilla ei ole pihaa, johon mahtuu kompostori. Eikä saunan pesää, johon voi laittaa paitsi kartonkia, myös ylimääräiset laudanpätkät. Ja jos litran jugurttipurkki pilaantuu ennen kuin tulee syödyksi, on se isompi ongelma kuin pikkutörpöt.

Asiasta:

Tuosta Festoolin linkkaamasta ideasta lähtisin liikeelle. Lisää liikematkaa saisi, kun jakaisi käsikahvan kahteen osaan, ja tekisi jonkin mekanismin, jolla voisi paininta laske vuorotellen eri käsillä (ja tietenkin nostaessa sitä kahvaa se painin ei nousisi). Jos häkkyrän rakentaisi roskakatokseen roska-astian sijaan, niin varmaankin mahdollistaisi isomman voimankäytön.


Poissa TTA

  • Viestejä: 1 054
Vs: Jätepuristin
« Vastaus #19 : 09-01-2018, 14:18:56 »
^Tuohon Festoolin ratkaisuun törmäsin jo ajat sitten. Mielestäni siinä on vikaa vipuvarren tuleminen tasapainopisteen ulkopuolelle eli säiliö kippaa nurin.

Poissa Festool

  • Viestejä: 1 765
Vs: Jätepuristin
« Vastaus #20 : 09-01-2018, 14:31:34 »
Mulla on 360 litrainen aika jykevä säiliö. Se ei kyllä kippaa noin helposti. Kestää ukon kiivetä päälle kippaamatta. Tuollainen puristin olisi vähän esteettisempi näky naapurin rouvalle, kuin ukko polkemassa taas kerran roskakatoksessa...

Poissa MaTaHa

  • Viestejä: 628
Vs: Jätepuristin
« Vastaus #21 : 09-01-2018, 16:46:33 »
Hydrauliseen klapikoneeseen lisälaite, joka puristaa muovipakkaukset, muovikassillinen margargariinirasiaan.
Aina on selvitty!!

Poissa Juha Moilanen

  • Viestejä: 402
Vs: Jätepuristin
« Vastaus #22 : 09-01-2018, 16:59:51 »
Tulipa tätä lukiessa mieleen, kun muutama vuosi sitten revittiin tapetteja pois. Kertyi muutama jätesäkki limaisia papereita. Jostain äkkäsin imaista säkeistä imurilla ilmat pois. Iso säkki kutistui naurettavan pieneksi ilman poistuessa säkistä. Sitten vain nopeasti pussi umpeen ja roskakoriin.

Poissa Poravasara

  • Viestejä: 10
Vs: Jätepuristin
« Vastaus #23 : 09-01-2018, 18:49:30 »
DIY henkistä kierrätystä  https://www.youtube.com/watch?v=Ae8_OWju8RM