Kirjoittaja Aihe: Muistakaa se työturvallisuus  (Luettu 149598 kertaa)

Poissa otus

  • Viestejä: 1 214
Vs: Muistakaa se työturvallisuus
« Vastaus #690 : 02-10-2017, 13:55:45 »
 Taika tuossa sulan metallin korvaan ujuttamisessa lienee alhaisen sulamislämpötilan omaavan metallin käyttö. Lyijy lienee parhaimpia kun mokoma ei sujahda liian syvälle mutta sisältää runsaasti lämpöenergiaa jälkilöylyihin.

 Mutta joo, valitettavasti ihminen on luovimmillaan keksiessään muille lajitovereilleen konnuuksia. Todellista taitoa ja kykyä onkin oivaltaa miten muita pystyy jeesaamaan eteenpäin, sillä tällainen kyky luotsaa meidät pois luolista lennättäen kohti tähtiä, pilvenpiirtäjien sijaan...
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa Jari Granroth

  • Viestejä: 988
Vs: Muistakaa se työturvallisuus
« Vastaus #691 : 02-10-2017, 17:15:48 »
Meinasi eilen käydä tosi paha vahinko: tein niin kuin kaikissa ohjeissa kielletään eli nostin traktorin etukuormaajan kauhalla henkilöä (eli vaimoa). Aiheena oli sadevesikourujen putsaus. Puolet hommasta meni hyvin, rouva putsasi ja minä nostelin. Sirryin sitten talon takapuolelle ja katselin siinä samalla kuormaajan letkuja, yksi letku näytti vähän hapertuneelta joten ajattelin että kokeilen miten käy kun tulee painetta: työnsin kauhan ison kiven alle ja isoilla kierroksilla nostin kauhaa ja kas kummaa, letkun pykimästä alkoi vuotaa tosi reilusti. Pinta oli pykinyt ja pykimä oli näköjään yltänyt läpi asti. Tuskin kauha olisi läsähtänyt alas asti mutta pani kyllä ajattelemaan mitä olisi voinut tapahtua koska etukuormaajassa ei ole letkurikkoventtiilejä nostosylintereissä. Letkun nopea repeämä olisi johtanut kauhan holtittomaan putoamiseen alas ja varmaan henkilövahinkoon.

Kaikki vanhat letkut meni vaihtoon, tarkemmin tutkiessa kaikissa letkuissa oli pinta pykinyt pahasti, kolme letkua olen vaihtanut jo aikaisemmin. Onneksi letkuja ei ole kovin paljon, Ålö on hoitanyt homman putkituksella, vain nivelien kohdalla on letkut.
Aiempi nimimerkki Jagr