Kirjoittaja Aihe: Äänieristetty kaappi ilmanvaihtokoneelle  (Luettu 14085 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 763
  • (Piilotettu)
Vs: Äänieristetty kaappi ilmanvaihtokoneelle
« Vastaus #15 : 07-09-2014, 17:25:32 »
Mahtaako sellaista rei'itettyä kovalevyä vielä saada? Se voisi syödä ääntä vielä enemmän, kun reiän takana on heti villaa.
Olisi sitäkin varmaan ollut, mutta kun pitää saada se villa koteloitua.

Ääni vaimeni heti, vaikka tiivisteet puuttuvat.
Joku salpa pitää vielä keksiä oveen kun en sitä muistanut aikaisemmin.
++MStr                      Aiempi käyttäjänimi strand

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 763
  • (Piilotettu)
Vs: Äänieristetty kaappi ilmanvaihtokoneelle
« Vastaus #16 : 09-09-2014, 08:17:42 »
Ääni vaimeni heti, vaikka tiivisteet puuttuvat.

Nyt on tiivisteet ja vain viimeinen salpa puuttuu, kun en sopivaa vielä löytänyt...

Ilman ovia melumittari näyttää 57dBA
Nyt minun ovilla ollaan tasossa 46dBA joka on ainakin minusta ihan siedettävä. Varsinkin kun koneen nopeuden nosto ei enää vaikuta merkittävästi melutasoon.

Vaimo ei ollut uskonut ovien vaihtamisen vaikuttavan noin paljon.
++MStr                      Aiempi käyttäjänimi strand

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 5 525
Vs: Äänieristetty kaappi ilmanvaihtokoneelle
« Vastaus #17 : 09-09-2014, 09:27:55 »
Hienoa kuulla. On varmaan olo kun voittajalla ja ihan syystä, noista hommista ei useinkaan suoriudu helposti.

Olet sitten ilmeisesti vähän miettinyt tota hommaa ja tehnyt oikein. Melun siirtymisen estäminen on oikeesti periaatteessa helppoa (jos ei tiedä mitään) ja käytännössä hieman vaikeempaa.

Olet sitten onnistunut eliminoimaan hyvin rakenteen kautta siirtyvän melun: Estetään resonanssi (jäykkä, häviöllinen tai raskas rakenne), kumitassuilla tms. erottaminen, joustavat liitynnät, kaksoisseinä tms.

Tiivisteet auttavat enempi "ilmaääneen" eli sellaiseen meluun joka siirtyy ilman välityksellä, yleensä korkeemmat taajuudet. Db mittari ei välttämättä kerro eroa, mutta jos siitä kuuluu joku korkeempi taajuuksinen ärsyttävä sirinä, laakeriääni tms. niin sitten on apua. vielä enempi jos laittaa kaksi tiivistetä peräkkäin kuten auton ovessa, toinen niistä voi olla sellainen "pyyhin" tai "läppä" mallinen.

Mutta sun vehje näyttää niin koteloidulta, ettei siitä ole välttämättä paljoo apua, jos siitä puttuu jo ärsyttävät äänet ja jäljellä on vain puhaltimen huminaa. Voit kokeilla laittamalla joku helposti irtoova (mahdollsimman raskas/paksu) maalarinteippi tms. oven raon päälle ulkopuolelle ja kuulostella muuttuuko äänen sävy. Oikeet tiivisteet ovat tietty tehokkaammat, mutta saat siitä helposti osviittaa että onko se nyt jo rititävän hyvä vai haluatko lähtee todella säätämään siihen tiivisteitä.

Toki jos siinä on joku häiritsevä äänni, niin sitten on hansakat lattiassa ja jo siitä saa paremman mielen kun tekee asialle "jotain". Jossain vaiheessa vaan tulee sitten vastaan "häiritsevyys" ja muut "psykoakustiset" ilmiöt.

Pekka