Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Pubi / Vs: Mitä olet aina halunnut tietää? Ihmeellisten kysymysten ketju
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 01:50:17 »
Joo, "helvetillinen" on minulle varmaan tässä nyt ihan alamitoissa, naulat menee vähän 2x4:sta isommista läpi (edellisen asukin vaimolleen tekemät puiset kävelypolut jotka rupeavat nyt lahoamaan) ja tietenkin sen alla olevaan "riittävästi" eli olisiko nyt ainakin 4-5 tuumaiset naulat; oma lähtökohta on kaupunkiasuntomainen niin sen kokoisiin ei ole vielä ollut tarvetta. Tilalle tullut lankun pätkä oli toki talon alla "aikojaan" kuivunut että ei ihan tuorepehmosta, mutta en siis saanut siihen menemään niitä (ilmeisesti samoja kun oli 10kg laatikko puolillaan) nauloja. Nakuttelua ei ole kuin pystypitoon ja normaalisti naula menee kyllä 4-5 osumalla, yhden iskun upotuksia en ole harjoitellutkaan.
Ikivanhat ja rutikuivat puut ovat hankalia naulattavia verrattuna uuteen sahatavaraan. Mummolassa oli jotain 150 vuotta vanhoja viljakaukalon lautoja riihestä , ei niitä pystynyt naulaamaan.
2
Kysymykset, neuvot ja niksit / Vs: ampiaispesien hävittäminen räystäslautojen takaa?
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 00:05:25 »
Nuo valepesät saattavat jopa toimia, 3 vuotta sitten väsäsin 2 rakennukseen valepesiä ja niissä ei viime kesänä eikä tänä kesänä ole näkynyt ampiaispesiä, vaikka niitä on aiempina vuosina ollut. Yhteen rakennukseen en ole valepesiä tehnyt, ja siellä on ampiaispesä jossakin räystäslautojen alla. Ensiksi pesää yritettiin hävittää toppatakkiin, toppahousuihin toppahanskoihin ja 2 hyttyshattuun turvautuen ampiaismyrkyllä jota sumutettiin keppiin kiinni teipatulla spraypullolla. Aikamoinen läjä ampiaisia saatiin kaasutettua hengiltä, mutta vielä porukkaa jäi henkiin. Tänään hyökkäsin ampiaisten kimppuun imurin kanssa ja aika monta ampiaista sujahti imurin uumeniin, pitää seurata että vieläkö pitää tehdä useampi hyökkäys ampiaisia vastaan vai joko pesä alkaa olemaan autio elävistä asukkaista.
3
Yleistä askartelusta / Vs: 3D-Tulostus kotioloissa
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 23:57:02 »
Piti vähän siistiä johtoviidakkoa kun nuo TMC2130 ohjaimet laitoin ja ne tietty SPI moodiin piti saada. Ei nyt siitä ekasta virityksestä ole kuvaa, mutta tämmösen värkkäsin:Johdot merkittynä ja nipussa:Ja tommonen se nyt on, piuhat vaan liian lyhyet ja jäi nyt pystyyn tuo liitäntälevy:Tuossa näkyy myös vähän kötöstystä, jolla otin Felixin 3.0 version powerille tarkoitetun lootan käyttöön ja vähän tilaa lisää isolle tuulettimelle. Ei paljon meteliä kuulu enää tuosta. :D

Virtaliitin RAMPSille piti suoristaa pystymalliseksi ettei tarvinnu lootan sivusta virtoja viedä. Vielä pitäs muutama muu kaapeli uusia ja vetää kiinni.
5
Pubi / Vs: mitäs tänään tuli tehtyä?
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 23:29:12 »
Mulla kävi niin että paikkamaalasin autoa ja maali jäi tahmeaksi. Luin ja luin sekoitussuhdetta että jotain olin sössinyt. Sitten kun luin ohjeet englanniksi ja ruotsiksi, niin huomasin että suomentaja olikin sössinyt väärät suhteet. >:(

juu, nää on hyviä. mikähän löylytuoksu se nyt olikaan. purkissa luki suomeksi, että heitä kiukaalle oman maun mukaan, tai jotenkin tollain. ruotsiksi oli tarkasti kerrottu, että paljonko sekotetaan yhteen löylykiululliseen ainetta. ;D
6
Pubi / Vs: Mitä olet aina halunnut tietää? Ihmeellisten kysymysten ketju
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 23:21:12 »
tai sitten on ostanut juuri ennen myyntiä uudet matot. saa kait niitä kaupastakin uusia ja jos ei ole tolkuttoman hintasia, niin myyjä oostaa. ne saattaa antaa autosta paremman yleisvaikutelman, kun kulahtaneet matot.
7
Koneiden/terien kunnostus ja huolto / Vs: Briggs & stratton quantum käy epätasaisesti
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 23:15:47 »
yhden kerran on tullut vastaan jammun perämoottori, missä oli seeti irronnut paikaltaan. luonnollisesti puristukset hukassa ja kone ei lähtenyt käymään, joten korjaamolle. oli joku tosi pieni, 4 heppanen, tai sitten se pykälää pienempi. mikä se pienin nyt olikaan, joku alle 2 heppanen muistaakseni. uus peli oli ja takuuseen se korjattiin. joskus sattuu valmistusvirheitä "paremmissakin" vekottimissa...
8
Pubi / Vs: Mitä olet aina halunnut tietää? Ihmeellisten kysymysten ketju
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 23:14:18 »
Meinaatko että koko (pitkähkö) omistajaketju on kukin vaihtanut samaan malliin johon nuo menisi tai jemmaavat kaapin perälle kumimattoja?
9
Metallityöt / Vs: Tiggi hitsaus
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 23:09:46 »
Oletteko kokeilleet kaarijuotossa napaisuuden vaikutusta juottotapahtumaan ja työn tulokseen?

oon kyllä juottanut jonkun verran, mutta en ole koskaan kokeillut vaihtaa napasuutta. veikkaan, ettei mitään hyötyä. johan se elektrodi kuumiaa, kun pistää vaihtovirralle ja vaikka vain esim. 30% olisi plussan puolella tuo kolvin pää. puhumattakaan, jos lukema olisi 70%.
10
Metallityöt / Vs: Metallin katkaisuvaihtoehdot
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 23:07:19 »
Hyviä vinkkejä ja varsinkin tuosta työturvallisuudesta. Vasta hankin rälläkkään millisiä katkaisulaikkoja, hyvä tiedostaa tuo hajoamisherkkyys.

Ja tuo suojus ei mun rälläkästä enää pois lähde. Oikeassa etusormessa on siitä muistuttamassa kaksi arpea kun oli ruosteista palkkia putsatessa suojus pois ja lamellilaikka pikkusen hipaisi sormea. :D
Sivuja: [1] 2 3 ... 10