Kirjoittaja Aihe: Mitäs tänään tuli rassattua?  (Luettu 84568 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 644
Vs: Mitäs tänään tuli rassattua?
« Vastaus #720 : 13-06-2018, 14:57:06 »
säätelin vähän mersun konetta. toi on kyllä hieno auto, kun sen verran vanha, että sitä on helppo korjata ittekkin, eikä ole liikaa sähköjä, eikä mitään väylätekniikkaa. ja kuitenkin ruisku, ettei tartte minkään ryyppyjen kanssa pelata.

säätelin sytkäennakkoa niin paljon aikaselle, kun vain sai, ettei nakuta 98 oktaanisella. ja samalla säätelin ruiskua sen verran rikkaammalle, että huomasi persdynossa tehon kasvaneen noiden yhteisvaikutuksesta. mittasin kännykkä softalla, sellasella maksullisella, mikä antaa käyrät ja kaikki. tietenkin vain suuntaa-antavaa tietoa, mutta ihan käypänen kun vertailee muutoksia.

aikasemmin viimekesänä mittailin, niin tuo ohjelma antoi tehoksi 110-120 heppaa. ja nyt säätöjen jälkeen antoi tulokseksi aikalailla samoissa mittausolosuhteissa. 130-135 heppaa. tehdas ilmottaa tuolle 122 heppaa. 2 litranen pensiinimoottori siis kyseessä vuosimallia 88. tehon nousun huomaa myös siitä, että kun on automaattiloota, niin täyskaasukiihdytyksessä luistaa hieman enemmän, kun aikasemmin. saas nähdä kuinka käy kulutukselle. mikään pieniruokanen tuo ei ole koskaan ollutkaan.. mutta ihan hauska vähän säädellä ja huomata vaikutuksia. jos ei kulutus nousisi, niin vaihtaisin vielä nokka-akselinkin johonkin vähän sporttisempaan. helppo toimenpide, millä saa helposti lisää löylyä.
Nää nykysoftat mittaukselle on itseasiassa aika tarkkoja jos käyttää hyvällä taajuudella varustettua GPSää.

Mut ei sitä tuoreempaakaan tekniikkaa kannata pelätä, itse leikkinyt noiden OBD II ikästen japanilaisten kanssa niin aika vaivatonta on karttoja päivitellä ja datalogata laajakaista lambda tiedon kanssa miten kävi.

On myös harhakuvitelma että paras vääntö saataisiin rikkaalla seoksella. Perhewagonin vakio seokset oli vääntöpiikin paikkeilla 10,7:1 ja saatiin merkittäviä parannuksia säätämällä se 12,5:1 maastoon.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 771
Vs: Mitäs tänään tuli rassattua?
« Vastaus #721 : 14-06-2018, 08:53:32 »
juu, kyllä kait se on ennemmin, tai myöhemmin siirryttävä nykyaikasempaan tekniikkaan ja opeteltava sitten leikkimään niiden kanssa..

päivitystä sen verran, että ei tuon kulutus ainakaan näppituntumalta noussut. en sitä kyllä mitenkään ylirikkaalle säätänytkään. sen verran rikkaammalle, että se vielä toimii hyvin ja normaalisti. ihan hyvä, antaa olla tollasena ainakin katsastukseen saakka.

päivitin luurin, niin nyt tuo sama ohjelma ei enää toimikkaan. tai siis ei anna kirjautua sisään. pistin pyynnön, että antavat uuden salasanankin, mutta ei se mitään auttanut. ei vaan hyväksy. en muistanukkaan, että tuo vaatii jonkun sisäänkirjautumisen. no, pistin sinne sähköpostia eilen, saas nähädä josko vastaavat. toivottavasti saan sen pelaan, on aika hauska ohjelma, kun piirtelee käyrät ja kaikki. perfexpert nimeltään.