Kirjoittaja Aihe: Mistä puukkosahaan harja?  (Luettu 2752 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 699
 • (Piilotettu)
Mistä puukkosahaan harja?
« : 19-05-2018, 02:20:59 »
Kiroilin illalla oman veneen vetolaitteen siivouksessa, jäi taas viime tippaan vaikka koko talvi oli mukamas aikaa. Hitosti kapeita konkeloita ja käsityönä putsi on hidasta hommaa. Pyöriviä harjoja on myymälät täynnä mutta niitä pyörittävä akkukone on tiellä, tai harjan D kasvaa tolkuttoman isoksi. Vetari on painepesty syksyllä mutta jotain näkinkantoja sieltä keväällä aina löytyy.

Myykö joku muovi/messinki/rst/edes jotain harjoja puukkosahakiinnityksellä? Vähän kuin sähköhammasharja mutta isompi. Puukkosaha-harjalle olisi muutakin käyttöä. Vaikkapa Al-vanteiden pesussa, kaakelisaumojen pesu vessapokaalin takana, grilliritilöiden kausihuolto jne. touhut joissa käsipelissä edestakas vemputtaminen ei edusta tarkkuustyötä tai tuota mielihyvää.
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • (Piilotettu)
 • Viestejä: 118
Vs: Mistä puukkosahaan harja?
« Vastaus #1 : 19-05-2018, 08:08:52 »
osaiskohan joku vaikka tig-liimata terään kiinni valmiin harjan...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 92
Vs: Mistä puukkosahaan harja?
« Vastaus #2 : 19-05-2018, 08:10:41 »
https://www.amazon.com/Spyder-400002-Brush-Reciprocating-Attachment/dp/B00FAMS3NE

kyllähän noita näyttää olevan... täytyy penkoa nettiä, tuollaisen tahtoisin...

https://www.reciprotools.com/ tuollahan on kaikenmoista

okkei, nyt on haksahdettu tuollaiseen settiin jossa hex adapteri...
katsotaan viikon päästä onko ihan hirvee viritys vai tekeekö tuolla oikeesti jotain

tuohon olisi helppo tehdä sitten itsekin jotain työkalua johonkin jännään tilanteeseen,
mutta epäilen kovasti että juuri tuo adapteri on tässä se heikoin lenkki.
mulla tahtoo terätkin katketa siitä kiinnityskohdan edestä,
toki purkuhommissa tulee aika paljon sivuttaisvoimia terälle...

miikka
« Viimeksi muokattu: 19-05-2018, 08:58:51 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 030
Vs: Mistä puukkosahaan harja?
« Vastaus #3 : 19-05-2018, 11:05:40 »
haet apteekista oksaalihappoa ja teet siitä n. 10%vesiliuoksen. käytä tota pesuaineena ja pistä painepesurilla menemään, niin lähtee aika hyvin kaikki näkit sun muut. ihan yleisesti käytössä oleva halpa veneenpesuaine tuo oksaalihappo. harjalla voi toki tehostaa, jos ei muuten suostu lähteen.

vessaharja on ollut ihan ok vekotin akkuporakoneen kanssa joissain sovelluksissa. mutta ei se taida tähän vetolaitteeseen oikein auttaa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 699
 • (Piilotettu)
Vs: Mistä puukkosahaan harja?
« Vastaus #4 : 22-05-2018, 01:20:17 »
okkei, nyt on haksahdettu tuollaiseen settiin jossa hex adapteri...
katsotaan viikon päästä onko ihan hirvee viritys vai tekeekö tuolla oikeesti jotain

Tommoset harjat on just mitä tarviin, mistä tilasit? Molemmat linkit tarjoaa mulle "Does not ship to Finland".

Oksaalihappo on tuttu kuvio, pohja ja vetolaite on pesty nostossa. Jotain tatteja vetariin kuitenkin aina juuttuu ja niistä pitää päästä nyt eroon ennen vetarin maalausta. Kippo on telakoitu ostopalveluna hallissa jossa ei ole lattiakaivoja, painepesut onnistuu vain ulkona tarkoitukseen varatulla paikalla. Ei viittis aikatauluttaa ja maksaa veneen siirtoja edestakas pesupaikalle ja halliin. VP-SX:n jynssäys käsityönä ei ole kun parin tunnin homma mutta peruslaiskana tuntuu tyhmältä hieroa jos löytyy nopsampi konsti.
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 894
Vs: Mistä puukkosahaan harja?
« Vastaus #5 : 22-05-2018, 08:04:48 »
Mie ymppärsin jo vuosia sitten puuvartisen teräsharjan vanhaan sahanterään. Ajatuksena oli vanhojen maalien rapsuttelu, ei se kovin kummoinen ollut siihen.
Mutta samallalaillahan siihen ymppää minkä harjan tahansa.
Muistaakseni "hioin" siihen terään kaksi reikää joista läpiruuveilla harja kiinni.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 92

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 699
 • (Piilotettu)
Vs: Mistä puukkosahaan harja?
« Vastaus #7 : 27-05-2018, 02:23:25 »
^^Merci. UK-eBaystä löytyi yks setti melkein samaan hintaan mutta ymmärretävämmällä kielellä:) Kokeillaan mihin tuo tarvike kykenee, kiitos avusta! Kerron käyttökokemuksia kun nippelit saapuvat.

Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 699
 • (Piilotettu)
Vs: Mistä puukkosahaan harja?
« Vastaus #8 : 13-06-2018, 00:39:26 »
Sahatarvikkeet saapui, melko kiinalainen tuntuma. Tuote brändätty nimellä Neilsen [ei typo], toimittaja Toolport UK, ostettu eBayn kautta. Retailpakkauksessa ei ole mitään alkuperätietoja tuotteesta. Paketissa ollut sovite ei mahtunut käyttämääni pikkuruiseen Bosch GSA 10,8V akkusahaan, piti ensin viilata sekä sovitetta että sahan hahloa. Viilojen ja harjojen tekninen laatu on kohtalaisen kauheaa paskaa mutta ei vielä tuomita.

Alkuperäisen tarpeen aiheuttaja kelluu jo laiturissa, näitä osia ei tarkasteltu vetolaitteen pohjatyössä. Kokeilin setin viilaa 6mm lasikuituaukotuksen viimeistelyssä, toimii ok ja työkalu on helposti hallittavissa. Tällä vehkeellä viilaus on vähän kyseenalaista hommaa koska edestakas vispaavalle viilalle ei voi tarjoilla syöttöä viilan leikkaustuntuman mukaan. Muoveille, puulle, värimetalleille ja alumiinille toimii varauksin, luulen että pehmeinkin rakenneteräs on tälle kiinaviilalle ylivoimainen este. Teräsharjan kykyjä tutkin venepukkien hitsattuhin saumoihin, työn viihtyvyydessä voittaa käsipelissä harjauksen 100-0. Paketin nylonharjalla putsasin vähän karumpaan kuntoon pääseen korjaamon lavuaarin, sitäkin oli nopeaa ja kivampi pestä akkukoneella kuin käsityönä jynssäten. 1/4" lukittuva hex-kiinnike on varauksin hyvä ajatus, työkalun voi kääntää pikakiinnikkeessä kuuteen eri asentoon joka antaa tilaa jos kone tarvitsee ahtaassa paikassa tilaa. Ydinvoimalla tuotettu edestakas-liikerata on aika hyvä ajatus, sopii sinne mihin pyörivät ei mahdu tai on pelkoa laikan toisen reunan osumasta.

Puukkosahan terän kiinnitystavalla on rajoitteita sihen kohdistuvien voimien suhteen. Kiinnitys taipuu kun sitä kuormittaa muuhun kuin kiinnikkeelle suunniteltujen voimien suuntaan, tämä tekijä on kaluvalmistajien yhdessä sopima standardi. Harjauksessa homma toimii kun antaa työkalun rauhassa tehdä työtä, riittää kun pitää kiinni ja ohjaa. Paras ja hallittavin tulos syntyy kun harjakset ovat sahanterän suuntaan. Skrabaa en kokeillut, näytti niin huonolta että pitäs terätä se ensin. Materiaali varmaan jotain pehmeää skeidaa. Jossain esityössä skraba olisi hyvin paikallaan, vaikkapa miljoonan antifouling-kerroksen irrotuksessa paikallisesti ennen tarkempaa työtä. Siinä touhussa skrabaus tuottaa paljon vähemmän pölyä kuin hionta.

Puukkosahakiinnikkeeseen liitettävän apuvälineen luonnehdinta satunnaiskäyttö---harraste---ammattikäyttö---tjsp. -akseleilla olisi typerää lokeroida johokin tiettyyn koloon. Menetelmä ei korvaa pyöriviä tai multimasterin tyyppisiä, joku tarvii ja toinen ei näe mitään lisäarvoa. Varmuudella voin sanoa ettei tämä viritys sovellu täyden työpäivän ainoaksi kaluksi ja urakkahommiin. Liikkuvassa ammattikäytössä tuo voi olla yksi konsti lisää selviytyä illaksi kotiin, tarve roikkuu toimialasta. Harraste- ja kotiskenessä näen vehkeelle runsaasti lisäarvoa. Kaakelisaumojen pesu lauteiden alta, talven seisseen mökkigrillin putsi, Al-vanteiden/terassikalusteiden ja -kaiteiden puhdistus ahtaiden ripojen väleistä sekä monen muun tyhmän edestakas-hinkkauksen siirto konevoimalle tuottaa ihmiselle lisää huviaikaa.

Tämä setti ei ole aiemmin mainittu Reciprotools vaan muu halpissarja. US-putiikin osat kiinnostaa, tähän hätään niiden toimittaminen EU-tontille ei napannut valmistajaa eikä paikallisia diilereitä. Lyhyen testin perusteella luulen että riuden ajatus on ainakin tätä kiinashittiä parempi - soveltaa itte haluamansa työkalun kiinni vanhaan terään. Liksaa tienatessa on kuitenkin fiksua tutkia myös valmiita ratkaisuja ettei vartin duunin tekemiseksi pala viikon illat tuotekehityksessä.

Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 128
 • (Piilotettu)
Vs: Mistä puukkosahaan harja?
« Vastaus #9 : 13-06-2018, 07:00:10 »
Edellisestä tuli mieleen että jos ihan välttämättä pitää (lue kustannuksista välittämättä) pitää joku tuote saada jenkeistä suomeen eikä toimittavaa tahoa kiinnosta niitä tänne lähetellä, Borderlinx on siihen soveltuva palvelu.

Kun itse tekee, tulee juuri sellainen kuin sattuu tulemaan...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 46
Vs: Mistä puukkosahaan harja?
« Vastaus #10 : 13-06-2018, 09:10:28 »
Ei taida olla tällä hetkellä toiminnassa

http://www.borderlinx.com/en/pages/service-suspension

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 92
Vs: Mistä puukkosahaan harja?
« Vastaus #11 : 13-06-2018, 15:41:29 »
Sahatarvikkeet saapui, melko kiinalainen tuntuma. Tuote brändätty nimellä Neilsen [ei typo], toimittaja Toolport UK, ostettu eBayn kautta. Retailpakkauksessa ei ole mitään alkuperätietoja tuotteesta. Paketissa ollut sovite ei mahtunut käyttämääni pikkuruiseen Bosch GSA 10,8V akkusahaan, piti ensin viilata sekä sovitetta että sahan hahloa.

makitan akkukoneeseen meni ilman häslinkiä, mulla oli varmaan odotukset niin alhaalla että olin iloisesti yllättynyt laadusta :)
scrapa menee kyllä varmaan suoraan roskiin ja viilalle en nyt just keksi mitään oikeaa käyttöä...
Mutta se teräsharja pääsi kyllä heti hommiin, ans kattoo kuinka kauan kestää käyttöä.

miikka