Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Työkalut ja koneet / Vs: Läkkipellille pokkari ja leikkuri
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 14:49:37 »
Kiitos.

On pari pientä puristinta, Tapanilta pikkurahalla ostettu pieni kiertokarapuristin ja sitten sellainen perinteinen pöytäkokoinen 10t puristin sivulla olevalla käsipumpulla...siihen ole miettinyt ainakin "asetusliikettä" paineilmalla, koska välillä loppuu kaksi kättä. Ostin perinteisen puristimen, koska siinä ostamalla sain sopivan kokoisen ja hintalaatusuhde oli sopiva. Sillä on jo ollut paljon käyttöä. Ainoa missä loppuu iskupituus kesken on kiilauran avennus ja sen kun joutuu tekemään 2-3 vaiheessa ja 2-4 kertaa yhden vaiheen aikana joutuu asettelemaan erimittaista tankoa välille, niin tulee mieleen ettei se ole varsinaisesti joukkotuontato menetelmä.

Olen sitä vlillä käyttänyt "särmäimenä" paksummille raudoille, kun ei ole pokkaria 5x50 mm latalle. Ei kuitenkaan ole mitään työkaluja siihen, mutta pari pientä prisma-alasinta ja vastaava painin olisi varmasti oikein hyödyllinen. Nyt menee askarteluksi kun laitan jotain prismantapaista alle, latta ja päälle pyörötanko.

kiitos Jukka hyvästä vastauksesta, luihn hieman valmistustekniikan käsikirjaa ja siinä käsiteltiin juuri niitä asioita jotka kerroit. Pokkari oli nopeesti ohitettu, siitä oli vaan pieni halkileikkauskuva ja lause. Päättelin siitä ettei ole käyttöä teollisuudessa.....mutta kotikäytössä näyttäisi taas pokkarit ovat yleisempiä.

Toinen asia jota jäin miettimään, että pokkarit ovat aina (tai ainakin tietääkseni lähes aina) erillisiä, kun taas noissa monitoimikoneissa ei ole pokkaria, vaan molemmissa malleissa on jonkinsorttinen särmäin.

3-in-1 maalisessa minusta särmäin toimii epäintuitiivisesti ja kummassakin on vähän toimisuuntien suhteen kompromisseja.

Kiitos vastauksista, jokaisesta on ollut hyötyä ja yritän olla ryntäämättä ekaan mieleen tulevaan vaihtoehtoon.

Pitää ainakin vähän miettiä millainen homma olis tehdä 500 mm levellee matereriaalille leikkuri. Millainen sen pitäis olla ja saisko sillä katki kaikki alle millin rautametallit ja silti olis 0,5 mm kupari/alumiini vielä hyvin katkaistua, ilman märsteitä? Olen vähän miettinyt sellaista, jossa olis helposti säädettävä vaste ja katkaisu jalkapolkimella (tai jos ei riitä 80 kg miehen paino, niin pneumattiikka tai hydrauliikka) ei tarvii olla nopea ja painin voi olla vaikka erillisellä vivulla.

Vähä mietityttää tuossa katkaisussa kaksi asiaa:

1) jos ymmärsin oikein, niin teräväli on usein 2-3% materiaalipaksuudesta, riippumatta katkaisun tyypistä. Jos lähdetään 0,5 -1,0 mm materiaaleista, niin se ei ole paljoa se. Tarkoittaa kohtalaista jäykkyttä ja jonkinlaista säädettävyyttä leikkauksen ympäristössä.

2) Terä vähän mietityttää...ehdotuksia hieman yli 500 mm teräpariksi?

Se pokkari/särmäri yhtälö on ihan erillen ja pitää vähän miettiä. Mun välittömimmät tarpeet on jo ratkaistu, perinteisellä koivulauta/ruuvipuristin jne. kevytmentelmillä ja puristimella, mutta kovin söpöä se ei ole.

Onneksi on kesä ja puutarhanhoitoa, joten ei ole suunnaton kiire.

Pekka
2
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: Lattialämmitys asennettu väärin
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 14:40:35 »
Kyllähän siihen aina toisinaa työmailla törmää,ja usein kuulee että eräs tuttu tehtaan sähkömies sanoi sitä ja tätä. Mutta ei se pahaa tee että isäntä on hereillä remonttia teettäessä,kyllä siellä niin monenlaista suharia liikenteessä on. Ja voihan sitä virheitä tulla vahingossakin,ja kyllä ammattimies on enemmänkin tyytyväine kuin näreissään jos se ajoissa huomataa. Taannoin kerroin huoleni eräälle pesuhuonetta teettävälle isännälle siitä,että vedeneristyksestä puuttui kaivolaippa lattiakaivosta,ja laatoitus oli alkamassa. Vastaus oli että tämä timpuri on tehnyt kylppäreitä kolmekymmentä vuotta,että ei varmaan tarvitse sähkömiestä neuvomaan. Nostin kädet pystyyn ja pahoittelin sekaantumistani.
3
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: Lattialämmitys asennettu väärin
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 13:49:53 »
Ei pidä loukkaantua, mutta tekee silti mieli kirjoittaa.
Tämä on tyypillinen esimerkki asiakkaan ja tekijän mielipide erosta.
On joskus sattunut kohdalle, että olen asentanut jonkin laitteen, niin asiakas lukee asennusohjetta ja sanoo,
että pitäisi olla tuonne päin viisi milliä.
Kun kokoaa keittiökalusteita tulee sivusta kommenttia, että ruuvinvääntimellä ei saa koota kalusteita.
Ole siinä sitten.
5
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: Lattialämmitys asennettu väärin
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 12:52:17 »
Luulisin että vain varmuuden maksimointia valmistajalta. Ja ei heilläkään valttämättä ole autenttista kokemusta siitä lyhentääkö se kaapelin/maton elinikää esim.25 vuoden aikana jos on kalusteen alla. Helpompi kieltää niin pääsee vastuusta jos jotakin tapahtuu.
6
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: Lattialämmitys asennettu väärin
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 12:19:48 »
Näin se tietysti on, mutta jos ei haittaa, miksi kaikki ohjeet kieltää moisen.
7
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: Lattialämmitys asennettu väärin
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 12:13:50 »
eiköhän ihmisillä ole mitä eilaisempia huonekaluja, arkkuja sohvia pöytiä kirjahyllyjä matoista puhumattakaan lattialämmitysten päällä. miten ne eroavat omilla jaloilla seisovista kiintokalusteista? itse en hetkeäkään huolehtisi tuosta.
8
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: Viimeisin hankinta
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 12:08:32 »
Perjantaina menin ohimennessä kysymään pieniä nauloja Heinolalaisesta työkalukaupasta,ei ollut mutta kaikki kaapimet ostin poistokorista. On näköjään edelleen tuotannossa:  http://www.matador-webseite.de/index.php/en/component/hikashop/product/4133-0790-flat-scraper
9
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: Youtubesta löytyneitä hauskuuksia!
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 12:04:01 »
Onko naisten ajatusmailma kovin erilainen miesten ajatusmailmaan verrattuna mekaanisten laitteiden toiminnan ymmärtämisessä, videon kohdasta 8:50 eteenpäin.

https://youtu.be/h_orEMm0QkU?t=525

Tää oli hyvä.  O0

Vähän sama kun YouTubesta löytyy noita Speden naisen logiikka jaksoja.
10
Työkalut ja koneet / Vs: Läkkipellille pokkari ja leikkuri
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 11:57:18 »
Mulla on parinkymmenen sentin pätkiä särmärin ala ja yläteriä heittoprässissä,pikkuhommat onnistuu.Missä lie juuret särmäyspuristimen mielikuvituksemattomalle englanninkieliselle nimelle press brake ? Sakemanni käyttää järkevää Abkantpresse (kanttiprässi) termiä.Seinäjoella tehdään tämmöisiä : http://www.coastone.fi/coastone-fin.html#machines
Sivuja: [1] 2 3 ... 10