Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Neli- ja kaksipyöräiset / Vs: Kaasarin suuttimien koko
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 10:44:03 »
Meinasin ruveta viisastelemaan Keihinin suuttimista, mutta kun kokemus on Ktm exc 250 kilpaendurosta, niin näköjään puhutaan kokolailla eri vehkeistä ja eivät ole vertailukelpoisia.

Keihin ei ole kranttu noista suuttimista, ainakin jos vertaa mikuniin. Minulla on kesällä 40/170 ja talvella 42/175. Neulaa en ole enää vuosiin vaihtanut. Enduro kun on minulla tuollaista välikaasupumppailua.
2
Yleistä askartelusta / Vs: Verstaat ja muut puuhanurkat
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 10:33:21 »
Niin joo ja tuo epoksi on sitten aika vaikea maalattava seinälle.
Noin 200m2 joskus teknofloor 2k:lla käsittelin ja homma oli tosi hidasta kun maali ei kuivakaan normaalilla nopeudella,vaan älyttömän hitaasti.
Kallion kova pinta tuli kyllä kipsilevynkin päälle.

Mihin käyttöön tuo tila tuli kun tarvitsi epoksin ja toimiko ratkaisu odotusten mukaisesti?


Leipomo.
Ehkä oli arkkitehdilla hiukan overkill asenne hommaan,mutta sileille ja koville pinnoille ei jauhopöly tartu niin pahasti.
Pitääkin käydä joskus vilkaisemassa miten on toiminut pitkässä käytössä,näin tilat ainoastaan takuutarkastuksen yhteydessä vuoden käytön jälkeen.Tuolloin ei käyttäjällä ollut huomautettavaa eikä omaankaan silmään pahalta vaikuttanut.

Elintarvikkeiden tuotantotiloille on aika tarkat määräykset, mitä sinne saa laittaa. Epoksi on yksi ns. Sallittu pinnoite. Noissakin lienee se, että ne pitää hyväksyttää kys. Tiloihin.
3
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: Parvekkeen lasittamista ja muita pieniä kysymyksiä
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 09:30:54 »
Olihan kysymyslista ;)

Pari kommenttia.

1) Ei missään nimessä saranointia yläreunasta. Noin isot ikkunat on aika painavia, joten niiden aukaisu on hankalaa + yläreunasta saranoitu on muutenkin huono ratkaisu.

2) Jos maalaat 4 öljyn maalilla, niin uusille puuosille vain homeenestokäsittely nyt. Ja sitten maaliskuussa maalausohjeiden mukaisesti. Maalasin ko. maalilla just aiemmin keväällä. Kannattaa varautua sitten pitkään kuivumisaikaan.

3) Ikkunoiden väliin tarvisi kyllä karmin, johon saranat kiinnitetään. Eikös nuo nyt ole toisissaan suorasti kiinni? Sitten ei olisi niitä aukaisuongelmiakaan.
4
Yleistä askartelusta / Vs: Verstaat ja muut puuhanurkat
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 09:29:31 »
Hei,

Vähän levyjä seiniin ja voi kantaa koneet sisään...

T. Simo

Ai saakeli miten hieno tila. Et kai vain PUUkoneita kanna sinne, noin arvokas tila vaais vähinään metallintyötökoneet....mieluiten länsivalmisteiset :) Minä van olen täällä vihreempi kun seinäväri, kun pelaan tetristä yhdenautonkasariautotallissa omilla romuilla.

Pekka
5
Neli- ja kaksipyöräiset / Vs: Kaasarin suuttimien koko
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 09:22:24 »
Vanhempi motskari kyseessä, mutta tekniikka kunnossa.
Pääsuutinta en taira alkaa piänentään, nyt olis reiän koko oikeenlainen. Tässä ainakin pääsuutin on nousuputken alapäässä. Suuttimia saa kiinasta halvalla, ostin 12 tyhjäkäyntisuutinta 6€:lla kotiin kannettuna.
Kuva reilun vuaren takaa ku Uppsalassa vaihrettiin taakse sisäkumi, venttiili irtos vauhrissa.
6
Pintakäsittely / Vs: Vaneri, kertopuu, lastulevy varastohyllyn maalaus tai lakkaus
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 09:15:40 »
Kiitos. Eipä tullut mieleen. Ruisku kyllä on käytössä, mutta yleensä vältän kaksikompomponettimaaleja, koska vaikka sais ostettua juuri oikeen määrän maalia, niin sitten ne vaatii omat ohenteensa ja pahimmillaan eri nesteen ruiskun puhdistukseen, jonka jälkeen se ei ole enää kiva yhtälö.

Mietittyäni yön yli, tulin siihen tulokseen, ettei mulla olekkaan niin suuri hoppu, voin koota toisen hyllyn lähelle ja roudata kamat muuttolaatikoihin, joten aikaa on sitten mitä se vaatii.

Pitää vielä mittailla. Jospa vähän järjestelemällä tavaroita vois pärjätä vakiohyllyllä, eikä tarviis lähtee käyttämään päivää sellaisen homman tekemiseen jonka mieluiten ostais valmiina ja halvemmalla.

Tosin tässä tuli pari ideaa mieleen, miten se olis helppo tehdä ja siivotessa löytyi jo viisi valmista kokolailla oikeen kokoista vanerista 9 mm hyllylevyä (38x48 cm) jotka kävis ylähyllyiksi kevyille tavaroille. Sais niillekkin jonkun järkevän sijoituspaikan. Neljä ylimäräistä kertopuutolpaakin olisi, nekin olis kiva saada pois tieltä, ei tarviis kun kierrättää kärrillinen kamaa ja vois hakee lastulevyn kaupasta torsionaalijäykkääjäksi ja takalevyksi (palasina hyllyjen väliin taakse).

Pekka
7
Metallityöt / Vs: Pöytäsorvit 300-500mm
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 09:13:58 »
Oma sorvi ollut nipussa jo tovin ja jotain harjotteluakin on jo tehty. Yksi asia vain vaivaa, tuo ei ota vaihteistin nopealla puolella kierroksia kunnolla. jos kierrokset nostaa vaikka suoraan nupin puoliväliin niin kiihtyy hetken ja jääsitten pyörimään noin puolta pyydetystä. Kauhealla edes takas jumppaamisella sen kyllä saa kiihtymään tai sitten kun oikein todella rauhallisesti nostaa kierroksia. Koetin katsella noita jo olemassa olevia sivustoja joissa näille on tehty erilaisia vianhakuja mutta tuollaiseen en törmännyt.

Tuo tuskin johtuu hiilistä kun se kuitenkin ottaa hitaalla puolella kierrokset normaalisti ja ihan tappiin asti. Omia ideoita on että onko se nopean puolen rataspari jotenkin tiukka tms että ei siksi jaksaisi lähteä pyörimään tms, käsin pyöriteltynä ei mitään ihmeeellistä kyllä tunnu.
8
Kysymykset, neuvot ja niksit / Kaksoisjiirikulmat tippalistalle ulkonurkkiin
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 08:11:15 »

Mitenkähän tuo lasketaan matematiikalla?

Täällähän on paljon päteviä insinöörejä?
Helppo nakki hänelle.

Ulkoseinävuoraus alhaalla pystyssä ja välissä vaakassa ja taas ylhäällä pystyssä.

Vuorausten väliin tulevat tippalaudat, vai mitä lippalautoja nimeltään ovatten. Ja nämä yhdistetään toisiinsa kiinni nätisti jiirattuna.

Lippalautojen kallistuskulma 30 astetta lappeeltaan syrjälleen päin, vai miten sen sanoisi paremmin..

Ulkokulmiin se jiiriliitos. Eli kerralla ajetaan päihin kaksoisjiiri jiirisirkkelillä. Mitkä on pysty/vaakajiiri kulma-asetukset koneeseen laitettava, kun laudat katkaistaan lappeellaan?

Ulkoseinät oletettavasti 90 astetta toisiinsa nähden.

Tiedän kyllä miten tuon saa tehtyä, mutta matemaattinen laskukaavakin kiinnostaa jos nyt joku sai tuosta maalaisjunttimoukan sepustuksesta selvän mistä on kyse.
9
Kysymykset, neuvot ja niksit / Vs: Ranta-alueelle rakentaminen
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 07:57:55 »
Veikkailtiin että ST1:llä oli se rantasaunan rakennusluvan saanti maa-alueiden myynnin ehtona valmiina :)

Sitä vaan mietin että 10 v päästä siinä pitäis olla iso asuinalue saunan ympärillä, mitenköhän se sitten istuu ympäristöön.
10
Neli- ja kaksipyöräiset / Vs: Ajettava ruohonleikkuri temppuilee.
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 07:15:38 »
Laitteita joissa on tehty omia "ohituksia" ja "virityksiä" on välillä todella hankala korjata. Näin korjaajan näkökulmasta on aina helpompi kun  laite/kone on sellainen kun se on suunniteltu.  Valitettavasti myös korjauksen työtuntimäärä on yleensä suurempi näissä ja siis tulee kalliimmaksi kuluttajalle. Vastuullinen korjaaja ei päästä laitetta eteenpäin, varsinkaan jos turvalaitteita on ohitettu.
Esim. Polttoaineensyötön katkaisu + moottorin sammutus ovat hyviä ominaisuuksia ympäriajon sattuessa.
Ne joilla on kokemusta työtapaturman vastuuasioista, eivät varmasti luista näissä asioissa.  Ja se työtapaturma voi sattua myös kotona.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10