Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: Kaakeliuunin purku
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 10:33:59 »
Yhden uunin olen purkanut ja 16 vuotta myöhemmin kasannut. En käyttänyt vettä, enkä usko että siitä olisi hyötyä, nokinen savilaasti sottaa kuivanakin tarpeeksi. Kärsivällisesti sisäpuolelta laastia ja tiiliä pois kaivamalla. Kaakeleita ei saa kammeta ulospäin, koska reunat ovat hyvin ohuet ja nollasaumassa. Joko nostaen tai sisään työntäen irroittaa kun on riittävästi sisältä kunkin kaakelin takaa tyhjentänyt.
2
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: Voi helvetti toi Tori.fi on ihan hanurista!
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 09:49:03 »
Suurin ongelma Torissa ei ole systeemi vaan pöljät käyttäjät. Myyjät jotka ei osaa tehdä ilmoitusta siten että siitä selviäis mitä ja minkälaatuista tavaraa myydään "myydään akkukone, kuvaa nyt ei ole, mut kone.." "myydään monitoimikone" mitähän kaikkee se osaakaan tehdä? Tai sitten ostajat joiden pitäis saada kaikki ilmaiseksi, esim. myin kerran uutta ilmankuivainta 15% tappiolla, eli lahjoitin ostajalle useita kymppejä, vaan tää ei riittänyt kun olis pitänyt saada ainakin 50%.

Puuukko

Juu, liian usein ilmoitusten laatu on ihan luokaton. Silloin vuosia sitten kun netissä myynti oli uutta, tuon jotenkin ymmärtää, muta ei enää nykyisin. Pitää olla 5-6 kunnollista kuvaa, ja tarkat speksit, kuten kengissä pohjallisen pituus millimetreissä. Toinen asia on se, että suomalainen on ahne: myydessä hintapyyntö järjetön ja ostaessa pitäisi ilmaiseksi saada.

Toki paljon asiallistakin toimintaa on. Lauantaina ostin Torilta erittäin siistin, 4 vuotta vanhan Festivon jääkaappipakastimen edullisesti. Myyjä jopa avusti sen kyytiin laitossa.
3
Sähköt ja elektroniikka / Vs: Kuollut ötökkä TDR
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 09:48:55 »
löyty sama Muratan manauali myös ei ru-osoitteesta:
https://www.murata.com/~/media/webrenewal/support/library/catalog/products/emc/emifil/c39e.ashx


Ok. Löysin yksinkertaisemman, jossa tosin ei päästä yhtä hyvin asiaan kun Muratan manuaalissa:
http://designers-guide.org/Design/bypassing.pdf

Ferriittihelmistä - tosin ne on edelleen mystiikkaa mulle. Mä ajattelin vaan että viljellään niitä virtasyöttöön ja blokataan RF.
http://www.analog.com/media/en/technical-documentation/application-notes/AN-1368.pdf

Pekka
4
Sähköt ja elektroniikka / Vs: Mikä piirikaavio ja piirilevy lay-out softa nuubille?
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 09:46:41 »
Kicad on kai aika suosittu muttei ole itsellä kokemusta. Kaupallisista esim. Altium on ihan hyvä ja aika helppo oppia mutta se on sitten hintavahko..
5
Työkalut ja koneet / Vs: Keposista syöttölaitteista
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 09:25:10 »
Jippe: Pienempi on jotain 400€ ja isompi 600€.
6
Metallityöt / Vs: Seuraava "laserleike" projekti, "welding square"
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 09:24:58 »
Mini welding table? Iso(mpi) hitsauspöytä, joita täälläkin värkättiin joku aika sitten, on kyllä hieno ja kätevä mutta vaan liian iso. Ei ole tilaa sille. Siis oikea ongelmahan on nimenomaan se tilan puute mutta siihen nyt ei ole nopeaa ratkaisua. Käytössä oleva tila määrittää ja hitsuutettavien osien koko on ollut pieni, joten pitää keksiä vähän erilainen ratkaisu hitsuualustaksi. Hitsaus- ja rälläköinti ovat sen verran sotkuista ettei oikein sovi samalle työpöydälle jossa tehdään jotain siistimpää. Tigillä turaaminen on kuitenkin melko siistiä, joten se saa nyt tapahtua samalla pöydällä. Pitää kehitellä jonkinlainen "desktop"-hitsausalusta johon voi kiinnitellä osia ja nousee pöydänpintaa ylemmäs ja ulommas.



Tuontapaisen voisi laittaa puristimilla työpöydän reunaan kiinni ja heivata pois kun ei tarvitse. Sopivasti kiinnitysreikiä kanteen ja kiinnitysosia ja -kulmia tarpeen mukaan.
7
Yritykset ja yhteisöt ilmoittavat / Vs: Masivill Oy, palveleva maalikauppa Lahdessa
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 09:09:55 »
Hiomatuotteiden edelläkävijä, kotimainen Mirka Oy on sertifioinut Masivill Oy'n platinatasolle autoalan jälkimarkkinoiden jälleenmyyjien tieto- ja taitoluokituksessa!

Tunnustusta lainaten: "Loppuasiakkaat saavat jälleenmyyjältä platinatason edellyttämää erinomaista palvelua ja erittäin kattavan valikoiman Mirkan tuotteita."

Tervetuloa palvelevaan kivijalkakauppaan, Sääskenkadulle Lahteen!

#mirka #platinatasonjälleenmyyjä #masivill #lahti #palvelevakivijalkakauppa

Masivill Oy
Sääskenkatu 1
15800 LAHTI
03-875 010

Ark 8:00 - 16:30
8
Materiaalit ja raaka-aineet / Vs: Tammen kuivatus
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 09:01:07 »
Tuo aika yleinen 50mm tulee varmaan siitä, että liimalevyksi tehtäessä soirot ei ole niin leveitä.
9
Materiaalit ja raaka-aineet / Vs: Tammen kuivatus
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 08:58:14 »
1. Kannattaa sahata lankuiksi, paitsi jos tukille on tarve. Jotku ovat puhuneet että tammi pitäis vasta parin vuoden jälkeen sahuuttaa, ni siitä myrkyt poistuu ja eläminenkin vähenisi.

3. 50mm on kyllä aika pientä varsinkin järeämmästä tukista. Leveä lankku voi elää kuivuessaa aikalailla, joten höyläyksessä lankku vielä pienenis aika paljon. Jos rimoiksi tekee (tuskin tammea kuitenkaan), niin mun mielestä kannattaa suosiolla esim päälle 70mm ja jos taas esim yhtenäiseksi lankuksi vaikka pöydän kanneksi, niin ehkä 60mm, niin höyläyksen jälkeen ollaan lähempänä 50mm kuin 40mm. Itse nykyään sahuutan isommat lankut 70mm varsinkin, jos en aivan varma ole siitä mihin ne tulee.

Tämä on siis minun kokemus harrastajana. Jos on mahdollista kuivata hyvässä taapelissa 5v ulkona ja hyvässä taapelissa vielä sisällä tovin, niin sitten ei elämistä niin paljoa ole. Nyt vaan olen huomannut, että kun tavaraa on ulkona useammankin vuoden, niin kyllä se sit viimeistään sisälle tuotaessa menee ropellille. Ja tämän etenkin huomasin, kun tallissa nostin lämpötilaa. Jokainen lankku menny mutkalle  :'(. Varsinkin kun tavallinen autotalli, niin ei meinaa mahtua lankkua sisälle paljoa ja isoja lankkuja ei voi hyllylle nostella. Täytyis pieniä määriä kerralla tuoda ja asettaa ne aina kasan alimmaiseks. Ehkä meni ohi aiheen...
10
Yleistä askartelusta / Vs: Artikkeli: Näin veistät kirvesvarren
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 08:55:15 »
Kuinka vuolla kirvesvarsi?

Vartta ei pitäisi vuolla ohuesta kepistä tai karahkasta, vaan aina isommasta puusta ja aina niin että varren selkä tulee pintapuusta ja mahapuoli sydänpuusta.

miksiköhän esim Amerikoissa otetaan se varsi eri suuntaan puusta..? teorioita..?

http://www.africanarcher.com/articles%20items/AXEcraft/Figure-6-Handle-wood-grain.jpg

Karkea yleistys, mutta Hickory vs Koivu puuaineksen erilaisista ominaisuuksista.

/Antti

Vaihdoin muutaman sanasen asiasta Roald Renmælmon kanssa ja meiän länsinaapureissakin otetaan mieluusti varsi toiseen suuntaan puusta kuin meilläpäin. Hän oli kuitenkin sitä mieltä että koivulla sillä ei ole kovin suurta merkitystä.

Kuka on Roald Renmælmo ?

Yleisellä tasolla aihetta mietiskellessä, ei voi välttyä ajatukselta etteikö sillä voisi olla jotain merkitystä kummin päin varsi on puusta otettu. Varmaan kirvestä käytettäessä on varren jousto-/kimmodynamiikka aavistuksen erilainen riippuen siitä onko puun pintapuoli varren seljässä vai mahassa, tai 'vice versa'.

Kovin helposti hakeutuu ajatus perhovavan suuntaan, joissa on kovinkin suuresti eroja käyttömieltymyksien suhteen ja sama voi päteä myös jäykemmissä työkaluissa...

/Antti

Norjalainen perinnetyöguru. Mielenkiintoinen aihe kyllä. Koivu on kyllä aika homogeeninen aine muihin varsipuihin verrattuna, niin voisi kuvitella että ero on koivulla pienempi. Ja samaa koivuahan Norjasta löytyy ja ne kääntävät perinteisesti vuosirenkaat 90° meidän tapoihin verrattuna. Muistaisin että Ruotsissa myös...
Sivuja: [1] 2 3 ... 10