Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: Viimeisin hankinta
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 20:39:44 »
Vannesaha.
Senioriverstaslaisen kanssa muutama päivä sitten käydyn keskustelun yhteydessä sain häneltä vinkin myytävänä olevasta pienikokoisesta vannesahasta, josta välittömästi kiinnostuin. Tänään hän tinki sahan hinnan minulle sopivaksi tavalla johon itse en olisi pystynyt :happy: O0 ja hyväntahtoisesti kuljetteli ostoksen mökilleni. Matkan varrella esitteli minulle oman kompaktin ja koneistetun vertaansa puuvarastoineen. Sieltä löytyi harkinnan arvoisia sovelluksia.
Ensi viikolla alkaa sahan virittely.
12
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: Taimikasvatukseen valaisin
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 20:36:34 »
Kiitos. Pitääpä vähän tutkia tota.

Hankin sitten samantienvalaisimeen Airamain E27 10W led kasvilampun. Sen valo on miellyttävä silmille, miten liene kasveille. Eli lähellä tuota sinun linkaaman valaisimen spektriä.

Pekka
13
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: Voi helvetti toi Tori.fi on ihan hanurista!
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 20:29:14 »
Tuskin kekkoin keksi uusia sanoja.
Paremminkin kaiveli vain wanhoja takaisin käyttöön ;D
14
Metallityöt / Vs: Seuraava "laserleike" projekti, "welding square"
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 20:29:00 »
en tiedä, mutta kulmien osalta mie en ole suotta jatkanut piirtelyä kun kiinnostusta ei tunnu olevan.
15
Sähköt ja elektroniikka / Vs: Kuollut ötökkä TDR
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 20:27:56 »
Skoopattu lisää ja näyttää vahvasti siltä että piirille (74AC14) asti ei riitä jerkkua. Siinä on 0,22 u tantaali. Ilmeisesti pitäs olla joku 100n ja 1u tms. Selkeesti näkyy syötössä samanlainen /aikainen "ringing" kun lähdössä.

Jokaisessa neuvossa lukee "matala ESR", mutta millainen konkaa sellainen on? Ainakaan MKS/MKP konkat eivät tuneet ratkaisua ja 4,7u konka kääntäs syherön peilikuvaksi. Hmm.

Pitäne etsiä joku sopivankokoinen keraaminen ja kokeilla sitä lähimmäksi pinniä. Kokeilempa samlla hyvin käyttäytyvää lineaaripoweria, eikä USB poweria. Ehkä lyhyemmät syöttöjohdot.

Joissakin kaavioissa näkyy selkeesti, että asiaa on ajateltu. Mulle vähän mysteeri ferriittihelmet, induktorit ja niiden mitoitus. Onko tälläisiin pikku 74-sarjan kätöstelyihin ja muutaman op.ampin kytkentöihin mitään perusratkaisua, jonka vois heittää ensin protoon ja sitten harkita uudestaan jos ei toimi.

Pekka
16
Myydään / MB C W203 osia
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 19:26:33 »
Myydään MB C W203 osia

Paikkakunta: Tikkakoski
Hinta: ole hyvä
Toimitustavat: nouto
Toimituskulut sisältyvät hintaan: Ei
Ostettu: on
Takuuta jäljellä: ei
Ostokuitti tallessa: ei
Puhelinnumero: YVAnnetaan kohta roskiin meneviä W203 mersun osia autotallin siivouksesta nopeimmalle noutajalle:
-5v automaattilootan suodatin (SWAG)
-jousijalan laakeri (Ruville)
-takarenkaanlaakeri ilman mutteria (Optimal)Ohje kaikille muille palstan lukijoille: Myynti-ilmoitusten kommentointi ei ole suotavaa, eli jatkuva louskuttaminen hinnoista, myyntituotteiden laadusta tai muu aiheen sivusta käyty keskustelu eivät kuulu myyntipalstalle. Annetaan myyjän myydä tuotteitaan rauhassa sen sijaan että jokainen myyntiketju on puolillaan turhaa länkytystä ja suunsoittoa. Jos ilmoituksessa on jotain niin pielessä että myyjälle pitää aiheesta huomauttaa, niin voitte lähestyä myyjää vaikkapa yksityisviestillä. Jos on lisätietoa siitä, että osa käy myös tähän ja tähän, se on tottakai tervetullutta.
17
Pubi / Vs: mitäs tänään tuli tehtyä?
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 19:07:18 »
Takaoven wanhahko lukkorunko (LC100) kenkkuillut niin päädyin hakemaan Puuilosta kopion. No hyllyssä oli alkuperäistä Abloyta samaan hintaan (39.90) niin ostin kuitenkin Abloyn, K-raudan hinta oli 85e. Ropleemana oli vain että hyllynreunan tekstistä huolimatta kaikki rungot olivat vasenkätisiä.  ;D No pikagoogletus paljasti että kätisyys on vaihdettavissa (muttei virallisesti) joten runko ostoskoriin ja kotia.

Purin äsken rungon ja kasasin toisinpäin, ihan se oli tehtävissä. Paljon on kivoja pikku jousia ja yksi osa jäi kanteen kiinni niin vähän piti mietiskellä että mihinkäs tämä kuuluu. Onneksi otin kuvat niin oli helppo tarkistaa että on kaikki kasattu oikein. Pari kertaa piti kantta harjoitella paikalleen kun joku paikka jumitteli mutta kun katsoo ennen ruuvien kiristystä että kaikki liikkuu niin hyvä tulee. Runko toimii nyt oikeakätisenä ja huomiseksi lupaa lämpimämpää niin voisi vaihtaa. Jos tuon vain avaisi ja lentäisi jouset pois niin kyllä olisi kasaamaton paikka ilman kuvia.  ;D

Ohessa pari kuvaa jos tulee jollekin tarpeeseen. :)
18
Metallityöt / Vs: ahjoon lisää lämpöä.
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 18:59:43 »
Tuo varmaan toimii hyvin tuliputken eristeenä: http://www.finlon.fi/tuotteet/keraamiset-eristeet-1100-c/
19
Metallityöt / Vs: ahjoon lisää lämpöä.
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 18:47:34 »
Tuommoista lämmönvaihdinta mietin itsekin joskus ahjolle, periaatteessa kai sisäilman lämmön nousu näkyy suoraan saman verran kuumassa päässä. Valu-uunissa lämmönvaihdin voisi olla ehkä putki tuosta päälyaukosta ja sen päälle toinen putki, näiden välistä imettäisiin sitten tuloilma? Vielä joku eriste päälle.

Hapen kanssa kikkaillessa pitää muistaa että se voi olla oikeasti vaarallista ainetta. Nitrox gas blender-kurssilla tätä painettiin kalloon ja esim. kaikki osat, liitokset, o-renkaat yms. pitää pitää happipuhtaina (rasvattomina) eikä saa sormin kosketella. Myös hanan varovaista avauta painotettiin jotta vältetään järjestelmässä syntyvät paikalliset paineiskut jotka voivat sytyttää tuon rasvan järjestelmässä.

Joskus kun tuli kikkailtua paineilmalla ahdetun ahjon kanssa niin siinä ainakin ilmamäärän säädöstä oli iso apu, kun oli seos kohdallaan niin äänikin oli melkoisen jyrisevä. Liian laihalla tuppaa sammumaan herkästi ja sitten tulee kiire sulkea kaasu. Paineilmalla säädön ongelmaksi meinasi tulla noiden halpis virtaussäätimien herkkyys säiliöpaineelle eli toiminta ei ollut kovin tarkkaa. Tätä seosta voisi varmaan mitata lambdallakin jäännöshappena?

EDIT: Lisäyksenä että ainakin tuossa mun valumassasta tehdyssä ahjossa yksi ongelma oli ahjon iso massa jonka piti ensin lämmetä että alkoi olla hönkyä. Seuraavaan generaatioon olen ajatellut käyttää eristettyä rst-piipunpätkää jonka sain lahjoituksena mutta se on vielä suunnitelmana. :) Jenkeissä käyttivät jotain valkoista villaa mikä kesti toista tuhatta astetta, mutta periaatteessahan joku sammutuspeitto käärittynäkin voisi toimia sisällä eristeenä, se vain ensimmäisellä kerralla käryää ja palaa joustamattomaksi. Mutta jos uunissa siihen ei kohdistu mekaanista rasitusta niin saattaisi toimiakin eikä pölise heti pois. Eli vaikka rst vaippa sisälle ja sen ympärille sammutuspeitosta lasikuitusuojausta?

EDIT2: Runoillaas nyt lisääkin. :) Eli sammutuspeitolla tein joskus ehkä 15v sitten  experimenttejä pakosarjan eristykseen ja toholla peittoa lämmittämällä toisella puolen lämpötila oli huomattavasti alempi. En muista enää lukuja mutta ero oli hämmästyttävän suuri, useita satoja asteita. Miinuspuolena on että peitto menettää notkeutensa kuumennettaessa ja sen jälkeen pölisee rikki jos taivuttelee.

Ompelin tuolloin rst-langalla pakosarjalle peitosta eristeen ja hyvin pelasi, kunnes kiinarosteri ruostui sisällä rikki. :roll: Äskettäin ompelin sammutuspeitoista autotallin ovien sisäpuolelle lisäeristykseksi verhot. Kun ei ollut tarpeeksi pitkiä niin ompelin kaksi peittoa yhteen eli neljästä sammutuspeitosta tuli lisäverhot. Perstuntumalla paransi autotallin lämpötehokkuutta, senhän voisi lämpökameralla tosin testata.. :)
20
Metallityöt / Vs: Seuraava "laserleike" projekti, "welding square"
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) tänään kello 18:08:05 »
Olikos näissä jigi-pöydissä ja kilkkeissä tulossa vielä kimppatilausta vai nukuinko onneni ohi..
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10