Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Materiaalit ja raaka-aineet / Tammen kuivatus
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 21:41:02 »
Minun olisi mahdollista saada edullisesti käsiini hiljattain kaadettu tammea, jonka tyvihalkaisija on noin 50 cm. Arvelisin, että mahdollisuuteen kannattaisi tarttua. Olen koettanut kaivella käytännön vinkkejä puun kuivaamiseen tältä foorumilta, ja paljon onkin löytytynyt. Pari asiaa vielä kuitenkin mietityttää.

1. Kannattaako järeiden tukkien antaa kuivia kokonaisina ensin jonkin aikaa, vaiko sahauttaa samantien ja laittaa taapeliin? (Taapelointiin onkin löytynyt hyvä ohjeet ja vinkit.)

2. Missä tavara kannattaisi sahauttaa PK-seudulla asuvan näkövinkkelistä?

3. Minkävahvuisiksi laudoiksi tavara kannattaisi sahauttaa, jos ei ole ihan varma, että mitä noista aikanaan tekisi? Olin ajatellut noin 5 cm vahvuutta, mutta onko kokemus osoittanut jonkin muun paksuuden käytänöllisemmäksi?
22
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: Voi helvetti toi Tori.fi on ihan hanurista!
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 21:36:22 »
Työkaveri manasi myös aikoinaan, oli myynyt riesaksi muodostunutta autoa muutamalla satasella pihasta pois. Ei ollut torille kelvannut ilmoitus kun myy liian halvalla... Olisi mielenkiintoista tietää millä ammattitaidolla he voivat määritellä hinnan liian matalaksi.
23
Metallityöt / Vs: High Tech -puukko
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 21:30:22 »
 Tuo 3D printattu kahva on sikäli mielenkiintoinen, jotta vastuu kahvan muotoilusta on jätetty tuotteen ostajalle. Ostajahan saa itse puristella mieleisensä ja jos tykkää perinteisemmästä muotoilusta, ei käsittääkseni tällaisen vahapötkön puristelu ole estetty tai rajoitettu.

tätä on mielenkiintosta seurata. raaskitko laittaa kuvaa koko komeudesta keskeneräsenä? siis puukosta. ;D

pläräilin vähän taakseppäin tätä topikkia, enkä löytänyt yhtään kuvaa puukosta. mutta karkasusta oli jotain höpinää ja se kiinnitti huomioni.

oon tässä parina iltana luiskellut karkasusta aika paljon, lähinnä oman mielenkiinnon takia. nyt sen asian suhteen pikkasen viisaampana, vaikkakin vielä aika amatöörinä voin sanoa, että ihan järkevä jättää tuollainen "superseos" asiaan perehtyneelle karkastavaksi. hiiliteräksen karkasu ja päästö on aika lineaarinen ja helppo toteuttaa. mitä enemmän lämpöö, niin sitä kovemmaksi sen saa ja päästössä taas päinvastoin. kun taas superseokset, osa pikaterksistäkin toimiikin vähän miten sattuu. pitää tietää oikeat lämpötilat oikeille teräksille. karkasussa kuumempi lämpötila tuottaa joidenkin materiaalien kohdalla huomattavasi pehmeämmän lopputuloksen, kun esim. pari-kolme sataa astetta matalampi karkasulämpötila. on kyllä melkosen monimutkasta, mutta mielenkiintosta hommaa.

kansa pyytää kuvia!

 En vielä ilkiä laittaa kuvia kun on niin keskeneräisiä mokomat vaan tulossa on jotain jossain välissä. Ja onhan tuolla sivulla 13 muutama kuva.

 Karkaisu on mielenkiintoinen juttu tuossa. Ensimmäisenä omatoimikarkaisussa tulee tyhjiö-uunin käyttö, jollaista ei ainakaan minulla ole käytössä. Toisena pulmana on sangen tarkka lämpötilakontrolli, jossa puhutaan satojen asteiden sijaan parinkymmenen asteen putkesta jossa lämpötilan pitää pysytellä suhteessa aikajanaan.

 Tässä karkea referaatti karkaisusta:

http://www.sten.fi/document/1/96/1688e6a/tuotee_e654f3b_k390fin_microclean.pdf
24
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: Voi helvetti toi Tori.fi on ihan hanurista!
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 20:54:15 »
Suurin ongelma Torissa ei ole systeemi vaan pöljät käyttäjät. Myyjät jotka ei osaa tehdä ilmoitusta siten että siitä selviäis mitä ja minkälaatuista tavaraa myydään "myydään akkukone, kuvaa nyt ei ole, mut kone.." "myydään monitoimikone" mitähän kaikkee se osaakaan tehdä? Tai sitten ostajat joiden pitäis saada kaikki ilmaiseksi, esim. myin kerran uutta ilmankuivainta 15% tappiolla, eli lahjoitin ostajalle useita kymppejä, vaan tää ei riittänyt kun olis pitänyt saada ainakin 50%.

Puuukko
25
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: Viimeisin hankinta
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 20:32:59 »
Ja se jopa toimii....
26
"Purut ja hukkapätkät" / Vs: Viimeisin hankinta
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 20:31:23 »
No "uuteen" sorviinhan piti saada digitaalia....

 O0 Mielenkiintoista nähdä miten digitaalit asettuu kun ollut itselläkin sama rojekti mielessä. Laitatko kaksi vai kolme mittasauvaa?
Kyllähän ne pikkuhiljaa asettuu,suojapelti puuttuu vielä ja tuo pitempi sauva....
27
Metallityöt / Vs: High Tech -puukko
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 20:16:39 »
Saksassa ja muualla keskisessä euroopassa on jo vuosikymmeniä myyty veitsisarjoja joihin pystyy vaihtamaan sopivan terän kulloiseenkin tarpeeseen joten siinäkään ei ole mitään varsinaista uutta. Perinteisen Moran pää on varsin hyvä teollinen kompromissi puukon pääksi eli toimii kohtuu hyvin erittäin monella otteella. Po. veitsen terä näytti olevan kotoisin Kauhavalta, tarkemmin ottaen Laurin Metallilta joka on suomen suurin puukkojen terien valmistaja. Ihan käyttökelpoisia teriä mutta eivät laadultaan missään järkevässä suhteessa lopputuotteen hintaan.
28
Myydään / Vs: Sirkkeli, Lahden rautateollisuus
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 20:14:52 »
Eh, ei oo helppoa tämä

IMG-20180316-WA0006.jpg
* IMG-20180316-WA0006.jpg
(54.26 kilotavua, 576x1024 - tarkasteltu 192 kertaa)
IMG-20180316-WA0007.jpg
* IMG-20180316-WA0007.jpg
(95.56 kilotavua, 576x1024 - tarkasteltu 193 kertaa)
29
Myydään / Vs: Sirkkeli, Lahden rautateollisuus
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 20:13:53 »
Kuveja

Poistettu kuvan tuplat ja triplat,   Antti
30
Myydään / Sirkkeli, Lahden rautateollisuus
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 20:12:56 »
Myydään Sirkkeli, Lahden rautateollisuus

Paikkakunta: Hollola
Hinta: 300/tarjous
Toimitustavat: haku
Toimituskulut sisältyvät hintaan: EiPuhelinnumero: 0408457058
Sähköposti: sami.nikkari ät gmail.com


Nonniin, nyt olis ristuksen vanha ja jeesuksen painava sirkkeli myytävänä.

Laite on suoraan käyttökunnossa, moottori toimii ja terä on terässään. Pöytä on irti, kuten kuvissa näkyy, syystä että ajatuksena oli vaihtaa teräakselin laakerit. Rahisee, muttei pahasti.

Tämä on sitä kultaista aikakautta että terä ei liiku, vaan pöytä, horisontaalisesti siis.

32 A:n pistokkeella, moottorilla veikattu tehoa olevan 3 kw:N luokkaa.

Terä 400 mm.

Lisäkuvia pyynnöstä, pöytä laitetaan kiinni tarvittaessa, nostetaan traktorilla kyytiin jos joku tämän itselleen halajaa.

Hinnassa on tai ei ole tinkivaraa, kysyvä tietää.Ohje kaikille muille palstan lukijoille: Myynti-ilmoitusten kommentointi ei ole suotavaa, eli jatkuva louskuttaminen hinnoista, myyntituotteiden laadusta tai muu aiheen sivusta käyty keskustelu eivät kuulu myyntipalstalle. Annetaan myyjän myydä tuotteitaan rauhassa sen sijaan että jokainen myyntiketju on puolillaan turhaa länkytystä ja suunsoittoa. Jos ilmoituksessa on jotain niin pielessä että myyjälle pitää aiheesta huomauttaa, niin voitte lähestyä myyjää vaikkapa yksityisviestillä. Jos on lisätietoa siitä, että osa käy myös tähän ja tähän, se on tottakai tervetullutta.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10