Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Työkalut ja koneet / Vs: Oiko-tasohöylä Emco Rex B30
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 19:19:50 »
Ja kone turvallisesti verstaalla! 

Puruimuri liitäntää ei tuossa ole kuin jokin metallinen hässäkkä, vissiinkin.
Siihenkään ei suoraan saa mitään kiinni...

T: Sami
Vaikuttas siltä ettei sihen ole alkuaankaan tehty puruimurille lähtöä lainkaan, vaan toi pelti ohjaa purut lattialle.
22
Puutyöt / Vs: Puujousia
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 19:03:52 »
Jousen varastoima energiamäärä näkyy pinta-alana vetopituus/voima kuvaajassa. Verrattuna taljajouseen perinnejousi antaa tasoitusta vedon alkuvaiheessa, jolloin taljajousi on paljon raskaampi vetää. Lisäksi taljajousen loppukevennys auttaa tietysti huomattavasti tähtäämisessä. Myös nuolen kannalta taljajousi on parempi, se kiihdyttää nuolen rauhallisemmin ja ainakin teoriassa taljalla voi ampua ohkaisemmalla ja keveämmällä nuolella mikä tietysti lisää tarkkuutta käytännön ammunnassa.

Riittävän jäykkä perinnejousi on varmasti tappavan tehokas melkein mille tahansa riistalle. Moderneilla vastakaarijousilla on metsästetty tietääkseni kaikkea mahdollista suurriistaa, aina jääkarhuihin ja norsuihin saakka. Onko se enää sitten järkevää on toinen kysymys, mutta aika hirveän reiän isolla leikkuukärjellä varustettu nuoli saaliiseen tekee.

Vastakaarijousissa on itse asiassa hieman samoja piirteitä kuin taljajousissa. Niissä voi olla erittäin suuri esijännitys joka tekee vedosta raskaan heti aluksi ja vastakaaret toimivat eräänlaisina vipuvarsina vedon loppuvaiheessa. Lähtönopeuksia nuolille on saatu pitkälti yli 100m/s. Näissä jousissa on kiintoisaa materiaaliteknologiaa ja myös mekaniikkaa enemmän kuin miltä aluksi näyttää.

Hienoja jousia TIR:llä :) Yksinkertaisuudessaan puujousi on kiehtova, se on kevyt ja kaunis esine ja kaikki on ampujasta (ja nuolesta) kiinni. Miksi jousiammunnan pitäisi ollakaan viimeisen päälle teknistä hifistelyä, tähtäimien, tillerien, taljapyörien ja vakaajien säätelyä yms.
23
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: Säilytystilaa saunaan
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 18:59:23 »
Meillä menee joka tapauksessa kylppäri + sauna täydelliseen remonttiin. On myös pientä kosteusongelmaa tällä hetkellä (vettä laattojen alla, vähän tummunutta puuta ym.). Eli kaikki pinnat vedetään kokonaan uusiksi ja myös väliseinää tiivistetään (makkari toisella puolella). Laitetaan siis samalla ilmanvaihto sekä saunaan että kylppäriin parempaan kuntoon, jos vaan suinkin mahdollista.

Lauteiden vastaiselle seinälle tai mille tahansa seinälle voidaan laittaa mitä vaan, suunnitelmat auki. Tilaa säästävät ratkaisut hyviä, koska tilaa ei ole liiaksi.

Onko vesieriste suuri haaste saunan olosuhteissa n. 0–1,2m korkeudessa?
24
Metallityöt / Vs: Alumiiniprofiilin "höyläys"
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 18:56:53 »
Alumiini kyllä tottelee lähes kaikkia työkaluja, mutta muuten jäin miettimään tuota. Siis joku tarralla oleva ledinauha? Tuskin lähtee riittävästi tehoa ja tarra pitää. Mutta mikäänhän ei estä kokeilemasta.

Pekka

24w ja 2800 lumenia metrillä antaa aika hyvin valoa, tulee useampi nauha. Muilla on kyllä pysynyt se tarra kun ovat rakentaneet vastaavia.

Kiitos hyvistä ideoista, ei noita mainittuja koneita ole joten yritän ehkä ensiksi  tuota viiltoa ja taivutusta. Rälläkällä lähtis, mutta ei ihan hirveesti varaa virheisiin sen kanssa.

25
Metallityöt / Vs: Alumiiniprofiilin "höyläys"
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 18:44:16 »
Hieman prutaalimpi tapa, mutta helppo on vetää millä vaan sopivalla teräaseella pieni naarmu tuohon ulokkeen alareunaan molemmin puolin. Sen jälkeen taivuttaa pihtien kärjillä uloketta sivulle jommasta kummasta päästä alkaen. Nuo pursotetut profiilit on niin kovaa=helposti murtuvaa alumiinia, että pienen naarmun kohdalta ne repeää todella helposti.
26
Työkalut ja koneet / Vs: Oiko-tasohöylä Emco Rex B30
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 18:42:49 »
Äkkiäkös tuohon rakentaa muutamasta levypalasesta kopan johon sopivaan kohtaa yhde puruimurille.
27
Pubi / Vs: Nähtävyyksiä Pariisissa?
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 18:12:11 »
 Noniin

 Retkeltä palattu ja aika hienoja juttuja vaihteeksi nähty&koettu. Sen lisäksi, että fransmanneilta pitäisi kieltää kaikki autojen suunnitteluun ja valmistukseen liittyvät seikat, tulisi heidän ulkoistaa liikennesuunnittelu Saksalaisille ja velvoittaa jokaisen auton rattiin edes etäisesti mielivän käyvän edes kirjekurssin perusteet autokoulusta. Ns. ranskalaiset käytöstavat pitäytyvät melko piilossa kun siirtyy pierre patonki kuskiksi.

 Mutta, turvalliseksi tunsi turisti olonsa muutoin. Eritasoisia poliiseja notkui siellä sekä täällä, pääasiassa sarjatuliasein varustettuina. Tai ainakin enemmistöllä oli sarjaluikut mukana. Vähänkin lähempänä ns. paremman väen alueita, tai turistirysiä, tarjosi tukitoimia maastoasuiset sotilaat sangen kattavasti jalkaväen varustukseen sonnustautunein. Kiinan suuremmista taajamista Pariisi erosi lähinnä metron osalta, siellä kun ei ollut metallinpaljastimia yms., mutta muutoin ruokakauppaa arvokkaammat paikat tarjosivat paikalliset alkuasukkaat maksuttoman konsultaation avainten ja irtokolikoiden löytämiseen. Ja jos tuo tuntui inan liioitellulta, niin käykääpäs kurkkaamassa tuolla poiketessa millainen linnoitus USA:n suurlähetystö on. Eipä enää Jason Bourne sieltä ketterästi, saati huomaamatta karkuun keplottelisi.

 Mutta asiaan, museot. Ainoastaan pariin ennätin tutustumaan päivittäisten askelmäärän kohotessa yli 36 000 kappaleeseen. Ensimmäisenä Musée des arts et métiers, joka oli kieltämättä erittäin kattava läpileikkaus oikeastaan kaikesta mihin ranskalainen on tieteen ja oivallusten saralla kyennyt. Erityisesti ilahdutti ko. museossa, ettei siellä näkynyt sataa vuotta tuoreempia autoja. Selvästikin museoamanuenssi on oivaltanut saman, mitä allekirjoittanut...
 Kyseessä vanha kirkko ja sen ympärille kyhätyt rakennelmat. Kierros alkoi huoneesta jossa esiteltiin erilaisia vanhoja mittoja ja mittavälineitä. Galileo Galilein käyttämä lämpötilamittari kun sattui kohdalle, alkoi jo tuntumaan että edessä on hyvin paljon aikaa vievä vaellus. Pelkästään erilaisten mekaanisten voimansiirtomenetelmien esittelyyn oli varattu oma osastonsa ja uskoisin useammankin foorumilaisen tuolla saavan aikansa kulumaan samalla kun emäntäväki törsää rahaa ryysyihin yms. heidän mielestään oleelliseen. Museo tarjosi myös avaruusteknologian saavutusten osalta Merlin -rakettimoottorin ensimmäisen prototyypin ja muutaman satelliitin. Lopulta, nälän ja nestehukan pakottamana jouduin vastahakoisesti poistumaan museosta suunnittelemaan seuraavan päivän retkeä.
 Kakkoskohteena oli edellisetä kertaluokkaa suurempi museokokonaisuus. Samaisesta rakennuskompleksista kun löytyi jonkun Napoleonin mausoleumi, joka alleviivasi ed. hepun suuruudenhulluutta kouriintuntuvasti. Saman henkilön mukaan oli omistettu oma museo, jossa monien eri vaiheiden esineistöä ja tapahtumia tuotiin esimerkillisesti esille. Paitsi että monien esineiden kohdalta puuttui tyysin englanninkielinen selostus ja uskoisin jääneeni näin ollen hieman paitsi saatavilla olleesta informaatiosta. Vaan löytyipä tuolta myös molempien maailmansotien militariaan perehtynyt oma museonsa, jossa esiteltiin lukuisia niin naapurivaltioiden hippaleikeissä käytettyjä vekottimia, kuin myös uniikkeja prototyyppejä. Luonnollisesti 1:1 kopio Hiroshiman lämmitykseen käytetystä amerikan lahjasta, kuin sakemannien V1&V2 lahjapaketit briteille, unohtamatta tuhansia vuosia vanhoja nuolenpäitä. Tosin, nämä nuolenpäät löytyivät keskiaikamuseosta missä pelkästään ritareiden hevosten haarniskoille oli oma osasto. Ne foorumilaiset, jotka tykkäävät peltiä väännellä, olisi hyvä tuolta käydä ottamassa mallia. Meinaan kun ritarin päähineen, kypärän, päälle taotaan huomattavan monimutkainen ja haarainen 20-30cm korkea lohikäärme, aletaan kyselemään taitoa. Samaisesta museosta löytyy pelkästään musketteja muutama sata näyttelyvitriinimetriä lattiasta kattoon.
 Kaiken tämän lisäksi 12 euron tiketin hinnalla sai vielä muutamia muitakin museoita läpi käytäväksi. Kävin ne kaikki ja niukasti päivä riitti kun ei ihan joka esineen luokse pysähtynyt.

 Jokunen muukin nähtävyys tuli koettua, mukaan lukien autonrenkaiden varassa ajeleva liki äänetön metro jonka kyyti oli miellyttävän tasaista. Kuukausi lienee se aika, jossa pelkästään ydinkeskustassa sijaitsevat museot voisi pienen seulomisen jälkeen käydä läpi. Ja mm. tuohon ensin mainittuun täytyy vielä joskus ajan kanssa perehtyä.

 Muita huomioita erityisesti autoileville:
- Pariisissa ei yli 7,5 tonnisilla saa ajaa arkisin 8-20 välisenä aikana jos ei mokoma toimi suurinpiirtein sähköllä. Vähänkin iäkkäämpi kalusto tippuu armotta ns. harmaaseen luokkaan saastuttuvuuden osalta.
- Saksassa ei raskaalla kalustolla saa kulkea lainkaan sunnuntaisin 06-22 välisenä aikana. Siinä missä Pariisissa olisi selvinnyt pikaparkkeerauksella ja n. satasen pikavoitolla, ovat sanktiot pyhäpäivän kruisailusta kovemmat.
- Ranskassa ei ole mielekästä ajaa. Jos menee taksiin, saa etäisen vaikutelman kuinka voi tuolla kuskin elinikäodote olla ison pillin viheltäessä suomalaisen tykistön maalimiehen tasolla. Lähtökohtaisesti tuolla pätevät viidakon lait, jossa liikennesäännöt ovat pelkkä viite ja jotka unohdetaan mikäli omalle pirssille avautuu auton mentävä rako.
- Siinä missä Englannin ja Ranskan satamat ovat selkeitä, helposti ymmärrettäviä ja yksiselitteisiä, on sakemanni homman ryssinyt luoden jatkuvasti alati muuttuvan sotkuisen labyrintin missä saadut ohjeet ovat ristiriidassa niin todellisuuden, kuin uusia ohjeita antaneiden suhteen.edit: Vaikka Pariisista löytyvä kansalaisten omien mittojen kalibrointiin tarkoitettu, ns. metrin mitta, on aukiolla vapaasti tarkasteltavissa, on sen vieressä vartija. Tosin, vartijantehtäviin kuuluu parin metrin päässä olevan sisäänkäynnin kyttäys. Niin siitä huolimatta vandaalit olivat särkeneet vasemman puolen päädyn tuosta mitasta. Näin ollen jäi oman mittani kalibrointi tekemättä.
28
Metallityöt / Vs: Alumiiniprofiilin "höyläys"
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 17:45:26 »
Alumiini kyllä tottelee lähes kaikkia työkaluja, mutta muuten jäin miettimään tuota. Siis joku tarralla oleva ledinauha? Tuskin lähtee riittävästi tehoa ja tarra pitää. Mutta mikäänhän ei estä kokeilemasta.

Minä poistasin tuon yläjyrsimellä (sopiva terä + hieman jikitystä että saa jyrsin tukea eikä vahingossaan osu muualle), tai kun mulla on vinku niin käyttäsin siinä alumiinille tarkoitettua pyörivää viilaa. Saattasi tuossa toimia kiskosahakin tai melkein mikä vaan jossa on terä kiinni. Eikä puolitoista metriä ole viilallekkaan ylivoimainen, jos siinä on vaan vänkyrä kahva tai höylämallinen. Äkkinäisen käsissä rälläkkä voi aiheuttaa hieman eloisaa ja strukturoitua pintaa.

Pekka
29
Metallityöt / Vs: Alumiiniprofiilin "höyläys"
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 17:42:24 »
Minä ottaisin nuo pois käsijyrsimellä.
30
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: -75 rakennetun omakotitalon täydellinen remontti sisällä ja ulkona
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) eilen kello 17:30:18 »
Verkkaisesti etetee remppa... tänään kuitenkin vähän taas nakersin. Lado... ei kun siis, olkun seinä on lähes valmis. Viimeiset laudat vielä ja sitten kevyt hionta pintaan jonka jälkeen Osmoa päälle.

Kim
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10