Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Kysymykset, neuvot ja niksit / Vs: Painepesu-alusta hiekkamaalle
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) 21-05-2018, 16:48:58 »
Okei. Joo tuo selittää, eli huuhtelun helppous ilman roiskeita. Näyttäisi olevan passeli peli siihen! Painepesurilla muutenkin esim. Koko auton huuhtelu "valkoinen kauluspaita päällä" vaatii et sitä on tehnyt todella paljon että takaraivossa on tieto missä asennossa pistoolia pidetään ettei tuu roiskeita.

Mut silti pesukinnasuskovaisena pakko sanoa sama kun sanoin anopille matonpesuissa  - mun näkemuksen mukaan painepesurilla ei "pestä mitään", sillä huuhdotaan. Pesu sisältää sitten pesuainetta ja jotain mekaanista kosketusta pintaan. Siksi esim. Vaahdottimella pesuaineen kanssa auton vaahdotus + huuhtelu on huuhtelu, ei pesu.

Mä pruukkaan normaalisti esim. Talvivanteet pestä telineessä talven jälkeen vähintään kahdella, joskus viidellä eri aineella joten itse pesun voi myös tehdä hifistellen. Sit pintaan tietenkin eri aineita suojaksi.
92
Materiaalit ja raaka-aineet / Vs: Joustava ja vahva uretaanivaahto, tms.
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) 21-05-2018, 16:43:58 »
Nyt sitten kysymys kuuluu, että maksaako vaivaa etsiä jostakin edullisempaa kaksikomponenttiuretaanivaahtoa, jolla olisi sopivat ominaisuudet?

Aika vaikeaa on luultavasti löytää vastaavaa ainetta halvemmallakaan. Ei kaksikomponentti uretaanit mitään halpoja aineita ole. Ei siis mielestäni kannata yrittää löytää halvempaa vaihtoehtoa.
93
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: Terassi jälleen kerran
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) 21-05-2018, 16:41:25 »
Kattelin kans moponetissä tota camoa hinta jotain 70e ja mietin uskaltaisko ostaa mulle tulossa 120x28 lehtikuusi. Porasitko vai suoraan , mitä ruuveja ruostumaton 60x4.2?


 juu ja se kuva kans. :D
94
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: Säilytystilaa saunaan
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) 21-05-2018, 16:19:22 »
Onkohan vain liikaa tavaraa jos saunaankin pitää varastoida jotain...?
95
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: Säilytystilaa saunaan
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) 21-05-2018, 16:15:23 »
Ajattelin, että tunneli olisi sekä vesi- että lämpöeristetty. Eli kosteus ei ainakaan menisi saunasta tunneliin sisää. Kylppärin suihkun höyrystä voisi kyllä mennä kosteutta tunneliin. Lämpö jos vähän menee saunasta tunneliin, niin se ei ehkä haittaa. Totta, että ilman täytyy kiertää tai tunneli homehtuu. Voi olla hankalaa, mutta mietin sitä myöhemmin.

Periaatteessa säilytystila on joka paikasta asuntoa jo optimoitu (on hyvin korkeita kaappeja jne.) eli jos teoriassa tiiviisti eristetty saunalauteiden alapuolella oleva osa voi olla teoriassa käyttökelpoinen idea, niin lähden tutkimaan sitä vaihtoehtoa.

https://saunologia.fi/saunan-ilmanlaatu-happi-hiilidioksidi-ionit/#gref mukaan 5m³ (meillä 5,25m³) tilassa on happea ilman ilmanvaihtoa teoriassa kahden päivän hengittelyyn, jos pelkkä happi huomioidaan. Mutta asia on monimutkaisempi. Ilmassa on 78 % typpeä, 21 % happea, hiilidioksidia 0,04 %. Artikkelin mukaan 17 % happea on vielä ok. Hapen osuus ei kuitenkaan alene ensin, vaan ongelma on, että hiilidioksidin osuus nousee ilman ilmanvaihtoa parissa minuutissa yli 0,06 %, jolloin haivataan hiilidioksidiin liittyvä epämiellyttävä ilmanlaatu. Ilmanvaihdon haasteena ei ole saada riittävästi happea tilaan, vaan haasteena on saada riittävästi hiilidioksidia ulos. Meillä kyllä bakteerikasvusto varmasti aiheuttaa omaa tunkkaisuuttaan ilmaan. Hiessä (jota on pesiytynyt penkkeihin, lattialle ja seinille) olevat bakteerit muodostanevat kostuessaan ja lämmetessään kaasuja. Artikkelin mukaan sähkösaunassa myös positiiviset ionit tuovat tunkkaisuutta verrattuna raikkaaseen mökin puu- tai savusaunaan.

Avaruusasemat käyttävät carbon dioxide removal assemblyä https://www.nasa.gov/sites/default/files/iss039e011054.jpg (ohjaa hiilidioksidin ulos asemalta), mutta se on vähän turhan järeä saunaan..

Kylppärin ja saunan nykyisen ilmanvaihdon onglema: poistoventtiilit on käsittääkseni ok, A4-paperi tarttuu. Ongelma on käsittääkseni se, että korvausilmaa tulee liian vähän ovenraosta (= ylipäätään huoneistoon) ja saunan tuloventtiili on melkein poistoventtiilin vieressä (kummatkin katossa, vähän yli metri väliä), niin raikas ilma menee suoraan poistoon kiertämättä saunassa tai kylppärissä. Ylänaapurilla taas on niin korkea paine, että sieltä tulee tunkkainen ilma meidän asuntoon joka paikkaan (tupakansavusta tietää). Ainoa mitä itse olen keksinyt tähän mennessä olisi siirtää saunassa sekä tulon että poiston paikkoja fiksummaksi ja tuloon voisi laittaa ehkä moottorin, jotta sieltä tulisikin jotain. En tiedä onko moottori tarpeen, mutta se saattaisi olla samalla kätevä tuloilma koko asuntoon, koska ilma ehkä hitusen lämpenisi pitkässä putkessaan. Asunnossa on ikkunoiden päällä tilkerakoventtiilit. Niistä tulee todella kylmää ilmaa talvella. Niinpä jos saunan kautta tulisi hieman lisää ja hieman lämmennyttä ilman koko asuntoon, niin se olisi todella hyvä. Saunan tuloilma saattaa kyllä imeytyä kokonaan saunan ja kylppärin poistoventtiileihin, mikä poistaisi koko asunnon hyödyn.

Onko kenelläkään kokemusta tuloilmapuhaltimen asentamisesta saunaan? Raikastiko ilmaa?
96
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: Säilytystilaa saunaan
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) 21-05-2018, 15:54:52 »
Sauna ei ole säilytystä varten. Tästä kun lähtee liikkeelle, voipi ongelmaan löytää muita ratkaisuja. Onko asunnon muut paikat kartoitettu tältä osin? Voiko saunaremontin yhteydessä tehdä kylpyhuoneen puolelle mutta saunan neliöistä pienen syvennyksen tms?
97
Pubi / Vs: mitäs tänään tuli tehtyä?
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) 21-05-2018, 15:45:16 »
Kierrettyä tahkoa ;)
98
Neli- ja kaksipyöräiset / Vs: Mitäs tänään tuli rassattua?
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) 21-05-2018, 15:26:21 »
Mikäli nuo öljyjen ominaisuuksien keskinäiset suhteet pitävät paikkansa, niiden keskinäisten erojen suuruudesta välittämättä, olen yllättynyt sijoitusjärjestyksestä.
Tässä esim Mobilin menestymättömyydestä ja  Helixin menestyksestä.
S
99
Kysymykset, neuvot ja niksit / Vs: Paineilmakompressori hiljeni
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) 21-05-2018, 13:56:03 »
Kuulostaa samalta kuin vaiva painepesurissa, joka korjaantui konkan vaihdolla. Toki jos luukusta tms pääsee käsin pyörittämään niin voi näin kokeilla ettei oo mekaanista jumia
100
Remontti/korjausrakentaminen / Vs: Terassi jälleen kerran
« Uusin viesti kirjoittanut (Piilotettu) 21-05-2018, 13:47:12 »
Valmista tuli, tein kannen lopulta tuolla Camon piiloruuvausjigillä. Vaikka tuo kahva olikin vähän rimpulan oloinen niin hyvin sillä vielä tuollaista 145/28mm lehtikuusilautaa väänteli kohdilleen. Tuolla edellisellä sivulla käyttäjä raportoi että olisi tuo vinoruuvi availlut viereisen lankun lastua, sellaista mä en ollenkaan havainnut. Toki käytinkin uskollisesti niitä valmistajan omia kapoisia ruuveja, mitkä tuntui pelittävän tuossa hyvin. Kaikki saa tuon jigin avulla sorauttaa huoletta ns. "kasseja myöten" mikä sinänsä tekee työstä vähän nopeampaa.

Jälki on kyllä hyvää ja aika hyvin ne reiät katoavat näkyvistä, erikseen niitä pitää silmällä metsästää. Kestävyyttä voi ehkä halutessaan kyseenalaistaa kun miettii sitä vinoruuvia reunassa vs. normisti ylhäältä läpi, mutta tukevasti nuo ainakin tässä vaiheessa pureutuivat paikoilleen. Esiporausta pitäisin melko oleellisena tuossa metodissa. Vuodet näyttänee miten kestää, mutta tässä vaiheessa ainakin suositus siis täältä, jos piilokiinnitys kiinnostaa. Voin tänne laittaa kuvankin jos joku samaa miettii, jahka saan jotain kelvollista puhelimeen...

Ulkonäön suhteen hallitussignaalit tekivätkin täyskäännöksen kun valmiin kannen näkivät, nyt voisi kuulemma miettiä jo puun suojaamistakin sävymuutoksia vastaan  ;D  Joku ihan perus puuöljy (liuotin?) tuolle käynee, tuskin tuohon nihkeänpihkaiseen puuhun kauheasti imeytyy? Kura kengistä ja paskaiset koirantassut tuossa kyllä näkyvät joten jos joku kevyt öljykäsittely antaisi vähän lisäsuojaa / helpottaisi putsaamista, niin se varmaan olisi bueno...
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]