Kirjoittaja Aihe: Suuri käsivalaisinkeskustelu  (Luettu 23212 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 387
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #15 : 15-08-2012, 14:28:36 »
Mulla on kokemusta LedLensereistä. Kaapista löytyy nykymalleista V2, X11R,P7, H14. Paras mielestäni ja käytetyin on ollut vanha myynnistä poistunut ladattava David malli. Valotehoa ja akunkestoa vaan riittää pakkasellakin ja sopii taskuun, mikä on mielestäni yksi taskulampun määritelmä... :) Rikki en ole saanut ensimmäistäkään. H14 tympii pattereiden kesto, pitää enstalvena hankkia ladattava malli. Täälä kaukana napapiirin pohjoispuolella pitää olla lamppu aina talvella mukana, siksi niitä on iso repertuaari, että joka kulkineessa ja takin taskussa olisi yksi valaisin.
UK:n kanssa meistä ei ole tullut kavereita koskaan, paria mallia ollut.  Oli aikanaan ladattava pamppumallin maglitekin. Siinä vain oli akunkesto kehno ja polttimot kalliita. Pikkumägit mitä on ollut, ovat uusillakin pattereilla ihan kepuleita. Toki uusista malleista ei ole tietämystä...
'

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 517
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #16 : 15-08-2012, 14:32:33 »
Mulla on http://www.zebralight.com/SC600w-XM-L-18650-Flashlight-Neutral-White_p_74.html ja olen kovin tyytyväinen. Ostin Kiinasta sille halvan laturin ja UK:sta akut: http://www.flashaholics.co.uk/batteries/aw-18650.html  On tärkeää, että akku on "protected". Olen varovainen äijä ja otin vain yhdellä akulla toimivan laitteen. Jos valaisimessa on kaksi akkua, joissa on erilainen varaustila, saattaa setti kuumentua ja peräti räjähtää.
Ahkeruus kovankin onnen voittaa. Hyvää onnea ei voita mikään.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 81
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #17 : 15-08-2012, 16:44:06 »
Onkos näissä ledifikkareissa herätty ollenkaan valon väri -problematiikkaan? Itseäni ainakin rassaa kokeilemieni led-lamppujen äärimmäisen kylmän (tai siis korkean värilämpötilan) sinisävyinen valo. Lämmin valo lämmittää mieltä.

Monenlaisia halpoja otsa ja käsilamppuja on tullut ostettua, mutta se valaisin jonka kanssa on kaveriutunut ja joka oikeasti tarttuu käteen valoa kaivatessa on tämä: http://www.makita.fi/tool/17994/STEXBML185.html

Plussia:

- valotehoa riittävästi, ja valo on mukavan väristä
- riittävän pitkällä hihnalla saa helposti aseteltua roikkumaan naulaan/kainaloon/lantiolle/mihinvaan milloinkin kätevintä.
- pysyy tukevasti maassa pystyssä tai makuulla, ei kieri
- kääntyvä valopää
- kevyt (litteämmällä 1,3Ah akulla melko hyvin tasapainossa ja "sopivan painoinen" kokoonsa nähden)
- muistaakseni hinta ei päätä huimannut

Miinuksia:

- "old school" -polttimo kärähtää tai muuten hajoaa silloin kun sitä huvittaa
- ei valokeilan tai tehon säätöä
- valo loppuu varoittamatta kuin seinään akun tyhjentyessä
- rakenteellisesti hieman rimpulan/halvan tuntuinen makitan standardit huomioon ottaen
- akkukesto ajallisesti ei huimaa päätä
- eihän tätä voi suositella jos ei muuten satu olemaan sopivia akkuja käytössä
- vastaava 12V malli mulla meni hajalle pudotessaan kerran noin 1,5 metristä, mikä ei ihan vastannut kestävyysodotuksia

Paikalla (Piilotettu)

 • Viestejä: 4 270
 • (Piilotettu)
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #18 : 15-08-2012, 16:47:47 »
Varustelekassa on / on ollut mutkamallin fikkareita.Semmoiseen kon vaihtaa led-polttimon niin on moderni peli.
Aiempi nimimerkki Viilari

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 388
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #19 : 15-08-2012, 16:57:11 »
Tuolla laatikon nurkassa lojuu, http://www.uwkinetics.com/products/uk4aa-eled-cpo-tail-switch, tuollainen suht käyttämättömänä, on vaan sen vertaa vanha että mallimerkintä on Mini Q 40, sain joskus sukellusvenerakentajilta. Valaisimessa ei mitään vikaa ja pehmeäpintaisena saattaa olla kestäväkin, sopii enempi veneeseen pilssin koluamiseen kuin yleisvalaisimeksi, lasi näyttäis valetulta, aineesta ei saa oikein selvää, mutta ei kuitenkaan ole ihan tyrkyllä. Patterien laitto ei kuitenkaan ole kaikkein helpoimpia, kun ovat kahdessa kerroksessa.
- hanski

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 881
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #20 : 15-08-2012, 18:49:16 »

UK eli Underwater Kinetecs siis on vakuuttanut minut ennen, tosin jos ovat siirtäneet valmsitusta tai ostavat osia kiinasta, niin sitten pitää katsoo jotain muuta.PekkaNF

Mulla on tollanen vajaat 30cm pitkä UK ja sen on sanalla sanoen surkea. Alusta asti ollut todella tarkka kosketuksen kanssa kun siihen koettaa kääntää valon päälle. Pitkä pyöritys sytytyksessä ja sitten todella tarkka oikeasta asennosta. Tuon lampun myötä on jäänyt kammo päätä pyörittämällä sytytettäviä lamppuja kohtaan. Magliten chargereista on vajaan parinkymmenen vuoden käyttökokemus ja kyllä ne vaan on aika varmoja pelejä.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 98
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #21 : 15-08-2012, 20:33:37 »
Minun täysin henkilökohtainen mielipiteeni lamppuasiasta:

* Maun mukaan hyviä ja kalliita lamppuja. Kiinasta tilaamalla saa usein halvemmalla laatutuotteitakin, kun jaksaa ottaa selvää, tosin takuu ja tuotetuki on sitten mitä on. Ja kaikki mahdolliset vilkkumoodit ovat saatanasta. High ja low on hyvä olla jos kyse on litiumionikennokäyttöisestä teholedihirviöstä joka täydellä teholla käy häikäisyvoimansa puolesta itsepuolustusvälineeksi.

JA

* Riittävä määrä halpoja kevyitä 2xCR2032 (tms) litiumparistoilla toimivia led-otsalamppuja. Niin paljon että niitä on aina käsillä ainakin yksi.

Nämä jälkimmäiset on just samalla tavalla loistavia tuotteita kuin 1 euron halpispuukot.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 116
 • (Piilotettu)
  • Louhenpaja
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #22 : 15-08-2012, 20:55:14 »
Mjoo-os tuota noin

Lamppusia on kertynyt leluista ammatti valaisimiin asti vuosien varrella, mutta parhaiten tällä hetkellä paikkaansa puoltavat käytössäni pienimmillään Photon microlight pro ja äärimmäisenä fotoni tykkinä Polarion Helios PH50.
Väliin mahtuu pari Ledlenserin mallia ja työ käyttöön on Makitan 18v akku led valaisimia kolme.
Kunnollinen valaisin on pitkäaikainen hankinta ja siihen kannattaa sijoittaa kykyjensä mukaisesti hankkien  paras mihin sillä hetkellä pystyy.
Louhenpaja´n Wanha Puu-Louhikäärme

www.louhenpaja.com

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 679
 • (Piilotettu)
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #23 : 15-08-2012, 22:28:02 »
Kävin tänään magchargeriin uuden akun, vajaa neljäkymppiä. Jos jollain on jäänyt ylimääräiseksi lataava seinäteline niin täällä olis vielä yhdelle käyttöä.

Otsalamppujen lukumäärästä samaa mieltä, niitä saa olla useampia. Katoin samassa kaupassa uudenaikaisia lamppuja, vaikuttavat tehokkailta. Sitä spotin fokuksen säätöä ei oikeastaan noissa taida tarvita kun on tehonsäätö, vanhan lampun kanssa on välillä vaikea katsoa lähelle kun heijastuu pinnoista takaisin. Vaihtoehtojen määrä alkoi hirvittää ja jokaisessa on vähintään kuusi erilaista teho- tai vilkkusäätöä mitä en siedä. Minkä hiton takia niissä ei ole ohjelmointirajapintaa, vois ite samantien koodata nappuloiden toiminnan mieleisekseen, tuntuu että manuaali pitää olla mukana tai aina kokeilla kaikki näppäinyhdistelmät läpi. Ja joka valmistajan jokaisessa eri mallissa erilainen logiikka, aargh.

Nykyvehkeiden paristot ja akut vaativat taas uusien lyhenteiden ja numerosarjojen ulkoa muistamista. Mitä tapahtuu kun pyydän essolta saisinko joko 4 kappaletta cr123a tai kaksi 17500 tai 18650 akkua kun vara-akut jäi kotiin laturiin? Onko joku jo julkaissut 12-osaisen Encylopedia of Modern Flashlights tai alan jargonin tutkintoon tähtäävää koulutusta tarjolla? Pitääkö nykylamppuihin asentaa softapäivityksiä ja osaako ne siniruuduttaa?

Olipa aika kärjistettyä, jatketaan vakavammin:
- Onko 18650 tai 17500 kaikissa lampuissa korvattavissa tuplamäärällä cr123a?
- Käykö sama laturi aina sekä 18650:lle ja 17500:lle vai onko merkkikohtaisia poikkeuksia?
- Käykö samaan valaisimeen aina sekä 18650 ja 17500 vai onko merkkikohtaisia poikkeuksia?

Pitää koittaa opetella terminologiaa, joku tommonen pienempikokoinen nykyfikkari alkoi kiinnostaa. Mun mielestä lampun pitää olla seinätelineessä tai vyökiinikkeessä kun sitä ei käytetä, vaikka sellaisessa mikä ei lataa lamppua. Roinaa täyden ovitaskun tai hanskalokeron kaivaminen ei paranna tunnelmaa kun lamppua tarvitaan. Tommonen http://www.fenixvalaisimet.fi/index.php?route=product/product&path=68_86&product_id=70 alkoi vähän kuumottelemaan mutta valmistaja ei tarjoa telinettä eikä vyökiinnikettä. Rakentamalla kaikki onnistuu mutta tässä kohtaa ei askartelu nappaa.


Fenixin maahantuojan kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa takuuasioissa.

Minkälaisia takuutapauksia on osunut kohdalle?
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 309
 • (Piilotettu)
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #24 : 15-08-2012, 23:36:18 »
Yhdessä yksilössä alimmalle tehotasolle säätäminen sammutti lampun, vaikka olisi pitänyt jäädä päälle. Yksi yksilö kuoli kokonaan. Taisi mennä kytkin.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 33
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #25 : 17-08-2012, 14:57:12 »
Minkä hiton takia niissä ei ole ohjelmointirajapintaa
Tämä on jo aika lähellä. Ei tosin tarjoa rajapintaa mutta ohjelmoidaan jollain valmistajan softalla. En tunne tuotetta tarkemmin.

Itse olen jo muutaman vuoden ollut tyytyväinen Fenixin asiakas. Tosin kokemusta on vain muutamasta n. 50 € mallista eikä niistä kärkipään tuotteista.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 458
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #26 : 18-08-2012, 06:39:07 »
http://www.varuste.net/tuotetiedot2.php?_id=18179&nimi=Led+Lenser+H7+Focus+Cree
Tuollaista vekotinta on tullut käytettyä, jättää kädet vapaaksi. Plussaa paristo/akkukäyttö ja tehonsäätö.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 79
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #27 : 18-08-2012, 11:07:14 »
http://www.varuste.net/tuotetiedot2.php?_id=18179&nimi=Led+Lenser+H7+Focus+Cree
Tuollaista vekotinta on tullut käytettyä, jättää kädet vapaaksi. Plussaa paristo/akkukäyttö ja tehonsäätö.

Ostin tuommoset kakaroille joku vuosi sitten. Pystysuuntainen säätö löystyi aika pian niin paljon, että
olivat käyttökelvottomia oikeinpäin pidettynä. Lopuksi liimasin säädön kiinteäksi.

Matti

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 387
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #28 : 18-08-2012, 12:28:03 »
Tuo pystysäätö on helposti "kiristettävissä", kun napauttaa siihen saranatappiin sopivalla kartiotapilla. Tietysti pennut rämppää sen hetkessä uudelleen veteläksi...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 309
 • (Piilotettu)
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #29 : 18-08-2012, 13:22:20 »
laatua koko rahan edestä ;D