Kirjoittaja Aihe: Suuri käsivalaisinkeskustelu  (Luettu 23211 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 679
 • (Piilotettu)
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #30 : 17-01-2013, 23:52:59 »
Ostin Fenix LD22:n vaikka ei vastaa kaikkia kysymiäni tarpeita, palautan käyttökokemuksia kun niitä kertyy.  Puolustelen mielen muuttumista ja valintaa seuraavilla tekijöillä:

-AA- sekä AAA-akkuja/paristoja pidän aina muutenkin saatavilla, yhteensopivuus on tärkeää
-riittävän pitkä ettei huku taskun pohjalle
-riittävän himmeä pienimmällä asetuksella ja vehje muistaa edellisen valinnan
-taskuklipsi ja hihna vakiona, saa kiinnitettyä eri tarkoituksiin
-oletan että klipsi voi estää valaisemen pyörimisen karkuun kaltevalla pinnalla
-virtanappi varren pohjassa harmittaa edelleen mutta kirkkauden säätö sivusta toisella napilla helpottaa

Otsalamppuna jatkaa kolme vuotta luotettavasti palvellut TikkaXP mutta käsivalaisimiakin tarvitsen. Kaikenlaisia lamppuja on aika monta mutta jotkut niistä valikoituvat perskohtaisesti ja käyttötarpeen mukaan sellaisiksi joita oppii kaipaamaan. Sama asia kuin muissakin työkaluissa, yhtä tykkää käyttää enemmän kuin toista.
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 309
 • (Piilotettu)
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #31 : 18-01-2013, 00:09:37 »
Fenixillä on valaisimien käyttökytkin vaihtumassa sellaiseksi, että kyljen tehonsäätönappula myös sytyttää ja sammuttaa lampun. Näin ainakin osassa lamppuja. LD22:ssa on kyllä tosiaan vielä tuo päässä oleva nappula, mutta nyt sen saa päälle peukalolla jos sitä pitää kourassa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 119
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #32 : 18-01-2013, 00:18:33 »
Itsellä käytössä tillytec MPL500  .kokonaan alumiini rakenne  toimii tavalisilla paristoilla ,vesi tiivis,
kirkasvalo,kohtuuhintainen .eikatkaisjaa syttyy kierämällä .www.tillytec.de

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 79
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #33 : 18-01-2013, 19:06:00 »
Minulla aika usein otsalla Petzl tikka plus 2 ja siinä Petzl Core akkupaketti. Akkupaketti on näppärä kun voidaan ladata melkein missä tahansa, kun vaan löytyy USB-liitäntä. Toinen näppärä ominaisuus ohjelmoitavuus, jolla voidaan määritellään käytetäänkö akkua reguloimattomana tai reguloituna. Ohjelmalla voidaan määritellä myös valaistusvoimakkuus ja paloaika. Tällä hetkellä akkupaketti varustenetissä tarjouksessa 25€:a.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 679
 • (Piilotettu)
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #34 : 18-05-2014, 01:05:09 »
Päivitys Fenix LD22 kokemuksista. Lamppu on ollut aktiivikäytössä kohta 1.5 vuotta, käyttöä on melkein joka päivä. Olen jo tottunut käyttökytkimeen ja vehkeestä on tullut luottovalaisin joka kulkee mukana käytännössä koko ajan, sekä töissä että vapaa-ajalla. Normaali aamutarkastuslista kotiovella menee APLOFLI eli avaimet-puhelin-lompakko-otsalamppu-fikkari-leatherman-iPad. Vikoja lampussa on ollut yksi jonka syyksi paljastui käyttäjän löysäämä kytkimen kierre --> korjauksena kiristys käsin. Melkein joka paristovaihdossa olen laittanut o-renkaaseen silikonirasvaa, alkuperäinen rinkula on vielä ehjä. AA-paristoja on poltettu noin 200 joten akkuvaihtoehto alkaa kiinnostaa.

Otsalamppuna edelleen +5 vuotta vanha TikkaXP jolle etsin seuraajaa koska pääpannan elastisuus on kadonnut ja laite ei valaise kuin uutena, käyttötunnit ilmeisesti syynä. En tarvitse äärimmäisen tehokkaita valaisimia, käyttötarve enimmäkseen lähityöskentelyssä ahtaissa paikoissa, liikkumisen valaisu pimeissä halleissa sekä vapaa-ajalla mökillä ja veneessä. Harkitsen otsalamppumerkin vaihtoa Petzlistä Fenixiin, logistiikkaa helpottaisi AA-paristojen/akkujen käyttö kaikissa valaisimissa. Usb-ladattavien käyttö ei oikein nappaa koska virtalähde täytyy hädässä löytyä pakista tai lähimmästä kioskista. Onko raadilla käyttökokemuksia Fenix HL22:sta? http://www.fenixvalaisimet.fi/otsalamppu/HL22_keltainen Lampun pitää olla ilman pään yli kulkevaa pantaa ja paristokotelo valaisimen rungossa, niskaan johdotettu patteri ei käy. Näillä reunaehdoilla muutkin vaihtoehdot kiinnostaa paitsi led-lenser, niistä minulla on negatiivinen laatukokemus.

Lisäksi kiinnostaa AA-akut ja latauslaite jota voi käyttää 12VDC järjestelmissä ilman invertteriä. Mitä mieltä tuosta yhdistelmästä tai onko jotain muuta ylivertaista ratkaisua?
http://www.fenixvalaisimet.fi/Latauslaitteet/AnsmannPowerLine4PRO_laturi
http://www.fenixvalaisimet.fi/paristot_ja_akut/Ansmann-Ni-Mh-2850

Samalla vois tilata pienen kulmalampun rintataskussa käytettäväksi ja työkohteen lähelle ripustettavaksi. Säädettävää saranaa olen monesti kaivannut, onko kokemuksia tuosta: http://www.fenixvalaisimet.fi/kasivalaisimet/MC11
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 772
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #35 : 19-05-2014, 14:34:43 »
Mulla on edellisen mallisarjan HP30, ollut 6 (7?) vuotta. Muuta ongelmaa ei ole kuin että hihnat menneet kauheaan kuntoon.
On ollut ja on koko ajan kovassa käytössä, rakennus, metalli ym hommissa.

Tosiaan tuo paristojen sijoitus takaraivolle joskus haittaa, mutta eipä paljoa.

Käytän lidl:n akkuja ja laturia, eipä ole niistäkään pahaa sanottavaa.

On kyllä ihan viimeisiä työkaluja mitä myyn pois sen jälkeen kun on rahat loppunut.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 638
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #36 : 19-05-2014, 15:05:20 »
En ole koskaan ymmärtänyt tavallisen käsivalaisimen funktiota kun otsalamppu on keksitty. Käytän otsavalaisimia pääosin metsästys/kalastus/vaelluskäytössä, pääosin erämaassa. Silloin lampun tärkein ominaisuus on luotettavuus. Petzelin lampuista, joita löytyy puolikymmentä kappaletta, on erittäin hyvät kokemukset. Vanhinkin Petzl vuodelta 1993 pelittää moitteetta. Olen päivittänyt wanhat Petzelit led-polttimilla. Toinen erinomainen lamppu on ollut Princeton Tec EOS. Yksi Ledlenser tuli hommattua talouteen mutta kahden takuuvaihdon jälkeen heitin sen roskikseen. En suosittele jos haluaa luotettavaa valaisinta. Vinkuintiasta tulee kaikenmaailman härpäkkeitä tosi halvalla. Merkit ja mallit vaihtuvat 2 kk välein. Ei ole niistä kokemusta ei taida tullakaan.

Siis Petzl tai Princeton. Lupinea olen harkinnut mutta ihan näin pro-tasolle ei ole ollut tarvetta mennä.
Listoilla peitellään huonoa työn jälkeä.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 309
 • (Piilotettu)
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #37 : 19-05-2014, 15:40:09 »
HL22:sta ei ole mitään kokemusta. En ole varastoon vielä ottanut, koska muita malleja on riittämiin. MC 10/11 kyllä on ollut käytössä ja se on ihan lystikäs lamppu. Sen sai muistaakseni kiinni otsalamppuhihnaakin. Sellainenkin setti on vielä varastossa. Voin varmistaa että onnistuuko moinen. Kääntyvä valaisinpää on todella mukava ominaisuus silloin kun sitä sattuu tarvitsemaan. Enempi sitä ipanat ovat käyttäneet telttaillessa. Jos haluat moisen, mulla on yksi MC10 ihan tehtaan paketissa, kuten otsalamppunauhasettikin ja ne saa todella edullisesti. Meni vähän mainoksen puolelle, mutta menkööt.

Ilkka

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 679
 • (Piilotettu)
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #38 : 19-05-2014, 22:56:38 »
En ole koskaan ymmärtänyt tavallisen käsivalaisimen funktiota kun otsalamppu on keksitty.

Yritän auttaa ymmärryksen kehitystä:) : Käsivalaisinta tarvitaan monesti otsalampun lisäksi kun pällistellään ahtaita koloja ja onkaloita, tai kun valoa pitäisi saada näkökentässä olevan objektin varjon taakse. Putkiin ja pieniin reikiin kurkistelu pelkän otsalampun kanssa on ajan tuhlausta, käsivalaisimen voi asettaa silmää lähemmäs tai valaista onkalon sisäpuolta mahdollisesti jostain toisesta reiästä. Otsalamppu on myös monesti lähityöskentelyssä käyttökelvoton jos näkökentässä on heijastavia materiaaleja, silloin valolähde on saatava kauemmas silmistä. Lisäksi käsivalaisimelle on tarvetta muita auttaessa, tukivalaisimena otsalamppu on sietämätön. Tarvitsen em. syistä molempia, sekä käsi- että otsavalaisinta. Ehdottamasi Princeton on valtavan koon vuoksi minulle sopimaton, metsässä varmaan hyvä. Valaisinten luotettavuudesta olen samaa mieltä.
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 904
 • (Piilotettu)
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #39 : 19-05-2014, 23:03:19 »
Otsavalaisin on aika hanurista kun pitää porukalla tehdä hämärä hommia. Aina tulee sokaistua kaveri jolle puhuu.
Edellinen led lenser jäi yhden paperikoneen käytävälle lataukseen niin hommasin fenixin jossa max 960 lumenia. Tokkopa ihan niipal, mutta hyvin se valaisee.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 630
 • (Piilotettu)
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #40 : 20-05-2014, 07:27:11 »
Fenix valaisimissa on tietojeni mukaan lumenit ilmoitettu oikein.
Joitakin testejä lukenut, jotka tukevat tietoa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 308
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #41 : 20-05-2014, 14:02:59 »
Lamppuja myydään lumeneilla. Uskokoon ken tahtoo. Totuuden saa vain mittaamalla. Mainosmiehet myy millä keinoin tahansa, varsinkin jos kuluttajan on mahdotonta varmistua tuottaako valaisin 900lm vai jääkö se 600 lumeniin.
Ja pikkufikkareissa maksimiteholla akut/paristot riittää sen 30 minuuttia eli käytännössä joudut sitä käyttämään puoliteholla. Tietysti tehoa tarvitaan eniten sillin kun esitellään sitä fikkaria kavereille ja onhan ne lumenit kovaa valuuttaa nettikeskusteluissakin mainittaessa :o

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 517
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #42 : 20-05-2014, 14:40:40 »
Mulle lamppu myytiin käyttökokemuksella. Tilasin ZebraLight SC600-valaisimen ja päätin palauttaa sen, jollen olisi tyytyväinen.

Lamppu vastasi tarpeitani ja tännehän se jäi. Ei voi valittaa...
Ahkeruus kovankin onnen voittaa. Hyvää onnea ei voita mikään.

Paikalla (Piilotettu)

 • Viestejä: 4 270
 • (Piilotettu)
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #43 : 20-05-2014, 17:34:41 »
Näitä kymmenkunta:
http://www.lidl-service.com/cps/rde/xchg/SID-FE5E0143-9C133BB4/lsp/hs.xsl/product.html?id=56536534&title=LED-TASKULAMPPU&count=1
4€ kappalehintaan loisto-ostos,eikä harmita yhtään jos hajoaa tai katoaa.
Aiempi nimimerkki Viilari

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 309
 • (Piilotettu)
Vs: Suuri käsivalaisinkeskustelu
« Vastaus #44 : 20-05-2014, 22:23:33 »
Lamppuja myydään lumeneilla. Uskokoon ken tahtoo. Totuuden saa vain mittaamalla. Mainosmiehet myy millä keinoin tahansa, varsinkin jos kuluttajan on mahdotonta varmistua tuottaako valaisin 900lm vai jääkö se 600 lumeniin.
Ja pikkufikkareissa maksimiteholla akut/paristot riittää sen 30 minuuttia eli käytännössä joudut sitä käyttämään puoliteholla. Tietysti tehoa tarvitaan eniten sillin kun esitellään sitä fikkaria kavereille ja onhan ne lumenit kovaa valuuttaa nettikeskusteluissakin mainittaessa :o

Fenix testaa lamppunsa ANSI standardin mukaisesti, joten ilmoitettu lumenmäärä pitää paikkansa, tai siis on ainakin vertailukelpoinen samaa standaria noudattavien valmistajien mittauksien kanssa.