Kirjoittaja Aihe: CE-merkinnän syyt, seuraukset, kysymykset vastaukset ja muu pohdinta  (Luettu 13756 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 233
Tarkoitin siis että *ennakko*tarkastuspakko on mahdoton kansallisesti, kun rikkoo EUn perusperiaatteita. Epäselvästi kirjoitin, sori.


Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 135
Totta Ennakkotarkastuspakko kansallisesti toteutettuna olisi kaupan este. Ihmisten tätyy sallia ostaa mitä p##kaa tahansa vaikka henkensä kaupalla.
tutkitaan ja ihmetellään

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 004
Ei nuo sähkötarkastusinstanssitkaan mitään jaloja ja puolueettomia ole. Se joka lobbaa parhaiten saa 'standardinsa' läpi.

Ei CE-merkinnässä mitään vikaa ole. Kyllähän siinä valmistaja vakuuttaa laitteen olevan määräysten mukainen. Ennemmin pitäisi vaatia sitä, että noilla vaikka nyt sitten indonesialaisilla sähkömoottoreilla olis sellainen maahantuoja joka ottaa vastuu  myymästään tavarasta. Onneksi sentään isommat tukkurit edes jossain määrin ottaa vastuuta myymistään tuotteista ja takuut pelaa sitä kautta.

-Jussi-
-     sitä saa mitä tilaa   -

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 819
  • (Piilotettu)


CE-merkintähän tarkoittaa, että valmistaja vakuuttaa tuotteen täyttävän eurooppalaiset tuotetta koskevat normit ja määräykset. Voisin kuvitella että jos Juhanilla on tapaus jossa jätevedenpuhdistuslaitos ei toimi, niin se voi johtua sitten vaikka siitä että joku eurooppalainen normi ei määrää että sen pitää toimia pakkasella. Jos semmoista määräystä ei ole, niin valmistaja voi ihan kirkkain silmin läntätä koneen kylkeen CE-merkin ja sanoa, että määräykset täyttyy vaikka paska jäätyykin putkeen.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että valmistajan vastuu laitteesta rajoittuisi siihen CE-merkintään, totta kai normaali kuluttajansuoja vaikkapa tuollaisessa tapauksessa on voimassa, jos valmistaja on myynyt vääränlaisen tuotteen tietoisesti väärään kohteeseen (tai jos laitten konstruktio muuten vain on niin luokaton, että se ei sovellu käyttöönsä).

Amatöörikielellä sanoisin, että CE-merkintään sisältyvät määräykset muodostaa sen minimitason, jota huonompia laitteita ainakaan ei saa Euroopan markkinoille työntää. Ja se ei vielä tarkoita mitenkään erityisen laadukkaita laitteita....

Pekka

Niin tuo antamani esimerkki pienpuhdistamosta oli vain esimerkki. Elikkä minun Ecolaattorini toimii " kuin junan vessa" elikkä p-vesi menee ja kirkasta virtaa ulos, myös CE-merkintä löytyy. Sehän riittää minulle
Muista; Elämä on nyt!

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 694
Kansallinen tarkastus on mahdollinen ja sitä tehdään kaiken aikaa. SETI tarkastaa suomessa sähkölaitteita tilauksesta ja omaehtoisesti.

Ei mahda tarkastaa... se on nykyään henkilö- ja yritysarviointilaitos, joka Tukesin nimeämänä tahona myöntää erilaisia henkilöpätevyyksiä. Nettisivulta ei löydy tietoa muusta toiminnasta.

Vaarallisten tuotteiden myyntikiellot jakaa Tukesin tuotevalvonta viranomaisen ominaisuudessa.

CE-merkki ei välttämättä takaa yhtään mitään... CE-merkittyjä vaarallisia kapistuksia on vaikka kuinka ja paljon. Ja eikun tutkimaan Tukesin vaarallisten tuotteiden rekisteriä. Ei tarvii laittaa mitään hakuehtoja, riittää kun painaa "HAE". Tulee paljon CE-tavaraa...  ;)
« Viimeksi muokattu: 19-09-2012, 17:43:15 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

  • Valvoja
  • Viestejä: 3 007
Eikös se ole tämä http://www.sgs.fi/ joka jatkaa tarkastuksia nykyään. Tuolla on kaikkea toimialaa niin paljon, ettei jaksanut alkaa tutkia sen enempää.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 694
Toisesta ketjusta erästä tuotetta esimerkiksi lainaten...

Lainaus
Regupol täyskumimatto .

Että oikein "CE-hyväksytty"... periaatteessa virheellinen tuotetieto, koska CE-merkki ei ole mikään hyväksyntä... sehän oli valmistajan oma ilmoitus siitä, että ko. tuote täyttää sitä koskevat direktiivit.

Tällaista markkinointia näkee paljon joissa on markkinointiargumenttina "CE-hyväksyntä". Moniko tavallinen tallaaja ajattelee, että "onhan se varmaan ok, kun on kerran ce-hyväksyttykin"... jos nyt yleensä koko asiaan kiinnittää mítään huomioita. Veikkaan, että silti valtaosa väestä ei tajua mikä ero on hyväksynnällä ja valmistajan omalla vakuutuksella.

No joo, semmoista saivartelua....  ;)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 881
Toisesta ketjusta erästä tuotetta esimerkiksi lainaten...

Lainaus
Regupol täyskumimatto .

Että oikein "CE-hyväksytty"...

Joo, mulle on sama vaikka sen olis persearska hyväksynyt. Helkkarin hyvä matto kyseessä.