Kirjoittaja Aihe: Posti kulkee  (Luettu 21143 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 193
Vs: Posti kulkee
« Vastaus #90 : 09-02-2018, 06:49:05 »
Itse en noihin Kiinan postituksiin ota kantaa, enempi tämä Suomen (ja euroopan) sisäinen paketin kulku kiinnostaa. ;)

Postin rahtipalveluunkaan ei voi luottaa. Lavallinen terästä piti aikataulun mukaan tulla vasta tänään, mutta heillä sattui olemaan muuta rahtia haettavana tuosta melkein naapurista, niin kusti toi nuo teräsleikkeleet jo eilen! :D

Taitavaa kuskia ei kuitenkaan haitannut, etten ollut ehtinyt pihatietä leventämään enkä risteystä laajentamaan kääntämisen helpottamiseksi, tuota lunta kun on hiukkasen enempi tänne perälle maahan asti kertynyt. Alle 5 sentin päästä postilaatikosta käänsi perän suoraksi ja leveni lumen kaventama pihatiekin siinä samalla kuorma-autoa pihaan peruuttessa. Rahtia kuljettavat ymmärtävät soittaa etukäteen, mutta joku salaliitto noilla täytyy olla kun AINA onnistuvat minut  herättämään. ;)

DPD:n toimesta paketti sumujen saarelta on 3 päivässä ehtinyt jo Turkuun asti. Jännän äärellä, että kuinka kauan sitä pakettia tällä kertaa kotimaan osuudella haudotaan. Viimeksi tuon aivan viimeisen pätkän kuljetuksesta vastasi Posti ja paketilla kesti ensin 3 päivää tulla Helsingistä tuonne kylälle parinkymmenen kilometrin päähän kotoa ja siitä yli viikon, että lopulta sain paketin käsiini. Postin kustitar hoksasi toista kertaa pakettia luovuttamaan tultuaan soittaa jo minun kotipihastani (!), että olenko kotona. No enpä tietenkään ollut vaan töissä kylällä ja melkein siellä, mistä postinkantaja oli pakettia lähtenyt kuskaamaan. Toi sitten paketin työpaikalleni, kun palasi takaisin kylälle muuta postia jakamasta.

Viimeisintä pakettia tuodessaan tämä sama nuori postinkantajatar soittikin varmuuden vuoksi jo kylältä lähtöä tehdessään, että olenhan varmasti kotona.

Kovasti haluaisin uskoa etten olekaan jo pelkkä "ja", mutta taisi tuo palvelu parantua ihan muusta syystä. :D


Paikalla (Piilotettu)

 • Viestejä: 123
Vs: Posti kulkee
« Vastaus #91 : 09-02-2018, 07:06:38 »
Syrjäkylillä on helppoa kun tekee postille valtakirjan että paketit saa jättää sovittuun paikkaan ja kuljettaja saa kuitata toimitetuksi. Monesti nekin firmat joiden kanssa ei erillistä valtakirjaa ole osaavat jättää pakettinsa samaan paikkaan, varsinkin kun yhden kerran muistanut mainita että tuohon jos ei olla paikalla.
Kun itse tekee, tulee juuri sellainen kuin sattuu tulemaan...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 261
Vs: Posti kulkee
« Vastaus #92 : 09-02-2018, 10:45:24 »
EUssa kauheaa protectionismia? Kiinaan ei voi lähettää mitään tavaraa ilman maahantuontilupaa. En tiedä minkälainen homma se on, mutta ei käy kädenkäänteessä, mutta veikkaampa että jos Suomi vaatisi jokaiselta suomeen lähettävältä verkkokaupalta myyntilupaa, niin montaa ei olisi joka sen hankkisi. Ei ole muutaman satasen tilausten takia käyny mielessäkään sellaista hankkia, vaikka periaatteessa kiina on iso markkina.

Hong Kongiin on toimitettu mannerkiinalaisille asiakkaille kamaa, kun sinne sitä maahantuontilupaa ei tartte.

Minusta kyllä olis ihan reilua jos lätkästään EU-laajuisesti samanlainen systeemi vastavuoroisesti kiinalaiselle tuonnille.

Samat säännöt kaikille.

Pekka


Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 711
Vs: Posti kulkee
« Vastaus #93 : 09-02-2018, 12:32:32 »
Protektionismi kirjoitetaan pojat KOOLLA  :) Se on vierasperäinen sana (engl. protectionism) ja c-kirjain ei esiinny suomen kielessä kovinkaan usein, siis protektionismi.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 306
Vs: Posti kulkee
« Vastaus #94 : 09-02-2018, 13:55:28 »
Löytyihän se foorumin pilkun.... :D  Mutta ymmärsit kuitenkin ketä tarkoitettiin  >:D

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 249
Vs: Posti kulkee
« Vastaus #95 : 09-02-2018, 18:16:58 »
Tänään oli Posti käynyt kun oltiin kylillä ja ei parempaa palvelua voi olla. Yt neuvottelut on heillä menossa ja tunnelmat alhaalla. Yksi DHL paketti seilaa jossain, toivossa on että ensi viikolla sitten tai ei.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 122
  • Renkaanvaihdot Keski-Uudellamaalla
Vs: Posti kulkee
« Vastaus #96 : 09-02-2018, 19:38:51 »
Posti hoiti mallikkaasti pakettini kuljettamisen Saksaan jossa DHL mokasi mallikkaasti sen lajittelun niin että se palasi takaisin minulle. Onneksi ei sentään tarvinnut maksaa postikuluja molempiin suuntiin...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 563
Vs: Posti kulkee
« Vastaus #97 : 11-02-2018, 20:11:17 »
 Jos kerran postia kaihertaa jokin kiinan ja eu:n tekemä sopimus, lie tällöin syytä postin kiukutella kohti eu:ta. Onko edes noiden sopimusten mukaista lätkiä lisämaksuja maakohtaisesti vastaanottajille?
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 196
Vs: Posti kulkee
« Vastaus #98 : 11-02-2018, 21:04:35 »
Tervehdys

Postin kyllä pitäisi ymmärtää seuraava asia, kate pitäisi tulla määrästä eikä yksittäisen postipaketin maksusta. Suomessa on aivan käsittämättömän kalliit posti maksut, yksityisen henkilön kannattaa viedä omalla autolla ennemmin kuin lähettää postilla. Hinnat alas>määrää kasvaa> kate lisääntyy> jollekin voi jopa jäädä kaupasta katetta joka ei huku postimaksuun.
Tämä postin kannattavuusvaje ei johdu yksittäisten postinjakajien palkkakustannuksista vaan huonosti hoidetusta "bisneksestä" eli ajattelu tavasta> juutalaisen kerta voitoista.
Vertaa että on halvempaa viedä itse matkalaukulla lentäen kuin lähettää postilla.
Postin asiakaspalvelua voisi kuitenkin parantaa>löytyisi ihan oikea henkilö ja numero joka hoitaa ongelman loppuun asti. Nimimerkillä yhtä pakettia ajettu yli kuukausi Helsingin ja Tampereen väliä. Terv TK

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 805
Vs: Posti kulkee
« Vastaus #99 : 11-02-2018, 21:18:50 »
Vähän niinkuin tämä aktiivimalli, kun työttömät käsketään töihin niin hammaskeijut luo niitä työpaikkoja? :D
Määrät on nimenomaan se avainsana, ja jos mietitään suomen markkinaa niin se on naurettavan ja surkuhupaisan välissä kun verrataan melkein minkä tahansa maan postilaitokseen.
Kuriirifirmoista puhumattakaan.,
Samaan aikaan kun pitää tappiolla jakaa kiinanpaketit, ja hoitaa valtiollisen postin yleisjakeluvelvoite kun yksityiset format poimivat rusinat pullasta siellä missä bisnes kannattaa, lienee toimintamahdollisuudet aika kapeat?

Minulla ei sitten ole yhtään mitään kytkentöjä postiin, en taida edes tuntea yhtään postinjakajaa nimeltä.
Mutta vähän nyt perspektiiviä hommaan?

Poissa (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 2 907
Vs: Posti kulkee
« Vastaus #100 : 11-02-2018, 21:21:01 »
Jos kerran postia kaihertaa jokin kiinan ja eu:n tekemä sopimus, lie tällöin syytä postin kiukutella kohti eu:ta. Onko edes noiden sopimusten mukaista lätkiä lisämaksuja maakohtaisesti vastaanottajille?

Tuskin se maakohtaisesti onnistuu, ruottissa siis kaikille lähetyksille tulliunionin ulkopuolelta. Ruotsin lisämaksun takanahan oli verottajan päätös että ruotsin postilaitoksen pitää hoitaa alvin laskutus ja nyt sitten Postnord perii tästä 125 kruunua käpistelykuluja. (Postnord, siinäpä muuten ehkä suomen huonoin rahtifirma!)

2020 tulee muuten näemmä nollaraja alvin suhteen eu-direktiivinä, se varmaan vaikuttaa vähän kaikkeen. Verottaja varmaankin mielellään ulkoistaa tullin perimisen postille ja posti taas haluaa siitä rahaa..nettitullaussysteeemikään ei varmaan nykyisellään toi noille 15  miljoonalle paketille.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 261
Vs: Posti kulkee
« Vastaus #101 : 12-02-2018, 08:29:26 »
...
Määrät on nimenomaan se avainsana, ja jos mietitään suomen markkinaa niin se on naurettavan ja surkuhupaisan välissä kun verrataan melkein minkä tahansa maan postilaitokseen.
....

Postihan on häröillyt (laajentunut?) naapurimaihin kovalla rahalla etsimään lisää businesta ja siinähän kävi miten kävi.

Ehkä tässä perusbusineksessa olis ihan järkevän kokoinen kakku, mutta kun pitää olla helvetellinen lauma kallispalkkasia turhakkeita ideoimassa ansaintamalleja ja niihin kytkettyjä bonareita, niin eihän se voi muuten mennä kun pieleen.

Vähä niinkun HKL:llä. Ratikkalipun ostamiseen pitäis ladata äppi!

Pekka