Kirjoittaja Aihe: Kotiverstaan leffaketju  (Luettu 70954 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 881
Kotiverstaan leffaketju
« : 13-11-2012, 02:02:56 »
Jokainen meistä katsoo elokuvia aina silloin tällöin. Oliko leffa hyvä vai huono? Vai toiko se mieleen jotain? Kerro se kotiverstaalle, me muut janoamme kokemustasi ja ehkä haluamme katsoa saman leffan!

Kerro minkä leffan katsoit lähiaikoina tai mitä leffaa suosittelet muille. Jos mahdollista, niin laita mukaan www.imdb.com linkki.
« Viimeksi muokattu: 13-11-2012, 03:07:01 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 881
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #1 : 13-11-2012, 02:16:18 »
http://www.imdb.com/title/tt0151804/

Konttorirotat, vanha classikko. Edellisestä kerrasta oli helposti 10-vuotta aikaa. Muistin suunnilleen että Ron Livingstone ja Jennifer Aniston olivat leffassa.Muu oli vähän unohduksissa.

Leffa itsessään antaa parhaat stereotypiat ja huumorit konttorityötä tekeville ja sen verran sitä itsekin olen joskus kokeillut, että hyvät vibat tästä saa. Tuttuja ja laadukkaita näyttelijöitä ja sen enenpää spoilaamatta, jos aihe kiinnostaa, niin suosittelen.

Harry 4/5

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 700
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #2 : 13-11-2012, 02:25:32 »
Jes, tänne tulee poristua varmasti.

Olin joskus VHS aikakudella todellinen leffafriikki ja parhaimpina viikonloppuina kannettiin vuokraamosta toistakymmentä leffaa broidin kanssa. Kaikki rahat meni elokuviin tai siihen mitä sen ympärillä pyöri.

Vielä nykyäänkin tulee hetkiä että saatan laittaa tilaukseen kymmenkunta leffaa ja sitten naatiskella niiden parissa hyvän aikaa.
Tällä hetkellä on dvd.inä ehkä noin 250 - 300, mutta kaukana ollaan Vhs-kaudesta kun leffa-arkisto oli lähempnä tuhatta.
Kaikenlaiset genret menee, ja nykyään olen löytänyt itsestni myös sen silmäkulman kastajan. Onko se tämä vanheneminen vai elämänkokemus joka tuo tiettyä syvyyttä tiettyjen elokuvien katseluun.

Yksi tämmöinen vuodattajaleffa on Kaunis mieli. Kohtaus jossa opiskelijat luovuttavat kynänsä skitsofreniaa sairastavalle matemaatikolle... ei voi mitään mutta siinä valuu simmut ja vuolaasti. Ei kyllä ennen ollut moisia efektejä.

http://www.imdb.com/title/tt0268978/

Kim

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 881
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #3 : 13-11-2012, 02:48:53 »
Rimppiksen tavoin itse tulee tai oikeastaan tuli leffoja kerättyä. Laskin että 2 vuoden aikana olen myynyt 400 dvd:tä ja joku 100+ on jäljellä ja näiden lisäksi lähes 100 musa dvd+BluRaytä. Nykyisin olen ruvennut taas vuokraamaan, mutta ei me ehditä katsomaan kuin max 1 leffa per viikko.

Rimppiksen linkittämä leffa on hieno ja suosittelen sitä kaikille. Herkkää ja samalla vakavaa.

Suomalaisista leffoista uutisissakin on ollut Vares elokuvat ja lähinnä se kun Juha Veijonen jäi niistä pois, erinäisistä syistä johtuen. Tilalle hyppäsi nykyisin Heinävedellä vaikuttava Antti Reini, joka mielestäni täyttää Vareksen alkolistin saappaat riittävän hyvin. Kaikki Nämä uuden, sekä vanhan sukupolven Varekset katsoneena olen pettynyt moneen asiaan. Ensinnäkin näissä uusissa koko ydinporukka sankaria myöden kuvataan ihan rapajuoppona ja Turun "Uutta Apteekki ravintolaa" mainostetaan vähintään 20 minuutin välein. Onko tämä joku sponsorijuttu? Kaikissa leffoissa on havaittavissa kiire. Tarina menee kovaa vaihtia ja sidekickien jutut lähinnä aiheuttavat myötähäpeää. Nostan näistä kaikista uusista Vares leffoista (pimeyden tango näkemättä) yhden leffan ylitse muiden ja se on Vares ja kaidan tien kulkijat joka on 4/5 tasoa. Huippunäyttelijät ja uskottava ja koossa kestävä juoni, ilman typeriä sidekickejä.

Vanhoista Juha Veijosen ajoista V2 – Jäätynyt enkeli on kelpo leffa ja sanoisin sille 3½/5

Sitä en ymmärrä vieläkään, miksi Jasper Pääkkönen on tungettu melkein jokaiseen suomileffaan?

« Viimeksi muokattu: 13-11-2012, 02:52:50 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 204
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #4 : 13-11-2012, 02:53:42 »
Meillä katsotaan tosi paljon leffoja ja sarjoja. Tässä nyt joitakin viimeisimpiä jotka muistuu syystä tai toisesta mieleen.

Batman Dark Knight, ja Dark Knight Rises: Nämä on uuden sukupolven lepakkomiesleffoja, joita ei pidä sekottaa 1980-1990 luvun leffoihin. Toteutus ja tyyli aivan eri planeetalta. Vanhemmat (varsinkin Tim Burtonin ohjaamat) on klassikoita, mutta nämä painii ihan eri sarjassa. Suosittelen ehdottomasti varsinkin epäilijöille jotka eivät halua syystä tai toisesta katsoa näitä. Lapsille en näitä suosittele, sillä elokuvat on tarkoitettu aikuisille katsojille, ja hyvä niin, sillä tässä ei ole odotettavissa "POW- KAPOOW- AARGH" bannereita lyöntien yhteydessä. Elokuvissa käytetään paljon tekniikkaa joka on varmasti upeaa katseltavaa katsojan silmään, ja näytteleminen on huippuluokkaa. Ennen kuin elokuvat tuli nähtyä, epäilytti näyttelijävalinnat, mutta elokuvan jälkeen ne kävi ilmi miksi nämä näyttelijät oltiin valittu esittämään tiettyä roolia.
Uudessa Dark Knight Rises leffassa oli tosin yksi näyttelijä (tai oikeastaan ei ollut huono näyttelijä, vaan puku) joka ei sopinut joukkoon. Kissanainen, Anne Hathawayn näyttelemä hahmo ei sopinut asunsa ja tyylinsä puolesta leffaan. Aiheeseen tutustuneet muistaa varmasti Michelle Pfeifferin asun elokuvassa Batman Paluu, ja kuinka pyhä se hahmo on.
Suosittelen katsomaan tässä järjestyksessä: Batman Begins. The Dark Knight, ja The Dark Knight Rises.

Nälkäpeli: Ihan hyvää katsottavaa ei niin kiireiseen viikonloppuun. Paljon tapahtuu, näyttelijävalinnat ihan hyviä, ja elokuvan toteutuskin on hyvä. Perustuu tulevaisuuteen. Joukko nuoria lähetetään pelaamaan ns. nälkäpeliä. Viimeinen nuori elossa voittaa rikkauksia.

Iron Sky: Odotin tätä leffaa neljä vuotta. Trailerit lupaavia ja visuaalisesti hienoja. Elokuva itsessään melko paska. Kerrassaan pettymys. Tulee mieleen uuno turhapuro höystettynä scifi elementeillä. Siis Suomalainen, ja sen huomaa, niin hyvässä kuin pahassa. Visuaalisesti hieno.

Avatar: Kokonaisuutena hieno, 3D elämyksenä elokuvateatterissa hienompi. Scifin ystäville suosittelen. Kertoo Pandora nimisestä maailmasta, joka pitää sisällään materiaa joka tietysti kiehtoo USA:ta, ja paikalliset asukkaat on hävitettävä.

Prometheus: Mahtavilla tehosteilla varustettu scifileffa. Juoni on hyvä, eikä elokuva ollut liian ennalta-arvattava. Liekö tulossa jatko-osa? Mikäli tulee, se on nähtävä! Kannattaa katsoa. Perustuu myös toiselle planeetalle lähtevästä retkikunnasta.

American Reunion: American Pie sarjan viimeisin osa. Mikäli kaksi ensimmäistä American Pie leffaa sytytti, niin tämä kannattaa katsoa, naurukohtauksia luvassa taattuun vanhaan tapaan.

Prinsessa: Suomalainen elokuva joka kertoo kellokosken mielisairaalassa eläneestä "prinsessasta". Hyvä elokuva, tyylikäs toteutus, ja näyttelijävalinnatkin oli osuneet ihan nappiin tällä kertaa.
Sisko tahtoisin jäädä: Nuorisoelokuva pääkaupunkiseudun teinistä, joka kokee muutoksen. Tulee mieleen Pitkä Kuuma Kesä ja Sairaan Kaunis Maailma. Ei varmaankaan sytytä vanhempaa sukupolvea, mutta Suomalainen elokuva on nousussa, ja sille kannattaa antaa mahdollisuus.

Oma ehdoton suosikkielokuva on Vihreä Maili (The Green Mile), joka kertoo kuolemaantuomittujen vankilaosastosta 1900 luvun puoliväliltä. Se on sellainen elokuva että vaikka sen katsoisi kuinka monta kertaa tahansa, niin silmäkulmaan ilmestyy tippa kyllä jostain syystä. Ei sille vaan mahda mitään, eikä siinä ole mitään hävettävää.

Sarjoja tulee myös katsottua paljon. Viimeksi katsoin muutamana iltana/yönä Dexter sarjan kolme ensimmäistä tuotantokautta aikalailla putkeen. Se on koukuttava sarja joka kertoo Dexter nimisestä sarjamurhaajasta, joka metsästää sarjamurhaajia. Okei, se kuullostaa typerältä näin sanottuna, mutta sarja on ihan huippu, ja niin koukuttava että tekisi mieli katsoa aina uusi jakso edellisen perään. Dexter toimii myös Miamin murhayksikön rikospaikkatutkijana, verianalyytikkona.

Pako.. Sarja oli koukuttava ensimmäisellä, toisella ja ehkä vähän vielä kolmannellakin tuotantokaudella, mutta sitten se menetti hohtonsa. Kertoo siis vankilapaosta, nerokkaasta sellaisesta.

House M.D. tai Suomessa pelkkä House. Tosi koukuttava sarja joka kertoo pahansisuisesta diagnostikko lääkäristä nimeltä Greg House. House selvittää diagnostiikkatiiminsä kanssa kiperiä sairastapauksia, joita kukaan muu ei varmaankaan pystyisi selvittämään. House haukkuu suurimman osan potilaistaan, tiimistään puhumattakaan. Kyseessä ei siis ole perinteinen sairaalasarja, vaan mustalla huumorilla höystetty sarja, jonka päähahmo ei tee kunniaa kenellekään.

The Walking Dead. Sikäli uusi tuttavuus, että aloin sitä nyt vasta katsomaan kun alkoi ensimmäinen kausi Suomen FOX kanavalta. Nyt on käynnissä kolmas kausi eikä yhtään puuduta. Sarja siis kertoo maailmanlopusta, jossa elävät kuolleet vaeltavat keskuudessamme, ja niitä täytyy paeta.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 298
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #5 : 13-11-2012, 06:33:09 »
Sarjoista puheenollen kannattaa tutustua Boardwalk Empire sarjaan siitäkin on jo kolmas tuotantokausi menossa ja meno senkun vaan paranee! Sarjahan kertoo 20 luvun kangstereista ja on todella laadukkaasti tuotettu , kuten HBO:lta saattaa  odottaakkin.

Walking Dead kuuluu myös suosikkeihini ehdottomasti. 

Leffapuolella sittens suosikkehini kuuluu Hyvät Pahat ja Rumat sekä Huuliharppukostaja. Tietty pitkä liuta klassikko rymistelyä kuuluu suosikkeihin.
Mutta nykyisin valitettavan vähän tulee katsottua elokuvia. Lähinnä elokuvat joita veljeni sattuu kehumaan, hän kun katsoo elokuvia laidasta laitaan ja meillä on suht samansuuntainen elokuvamaku.

Minkäslaista kotiteatteria löytyy? Ittellä on ollut videotykki "telkkrina" jo vajaa neljävuotta ja tunteja kertynyt yli 12 000 jotenkin äärettömästi tykkään DLP tykin kuvanlaadusta. Muutoinkin videotykin kuva on todella erilainen katsottava mitä minkään muun näyttölaitteen. Tuollainen 100 tuuman DLPtykin kuvahan  on miellyttävä katsoa myös hyvin läheltä vaikka puolenmetrin päästä tai kuinka sivusta tahansa. Meillä katseluetäisyyn on noin 3 metriä tuolla 100 tuumaiselle kuvalle ja on just passeli ja siihen tottui hyvinkin nopeasti, mahtavaa kun kuva täyttää katselukentän kokonaan ja kunnollisen äänentoiston kanssa pääsee kuin sisälle elokuvaan.
Aikaisempi nimimerkki kkuula
Asun Vantaalla

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 4 203
 • (Piilotettu)
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #6 : 13-11-2012, 10:54:35 »
Ei tule unohtaa Teemalta tulevaa huikeaa sarjaa elokuvan historiasta:
http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/elokuvan-tarina
Niin paljon on vielä hyviä elokuvia näkemättä.
Aiempi nimimerkki Viilari

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 881
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #7 : 13-11-2012, 12:46:56 »


Minkäslaista kotiteatteria löytyy? Ittellä on ollut videotykki "telkkrina" jo vajaa neljävuotta ja tunteja kertynyt yli 12 000 jotenkin äärettömästi tykkään DLP tykin kuvanlaadusta. Muutoinkin videotykin kuva on todella erilainen katsottava mitä minkään muun näyttölaitteen. Tuollainen 100 tuuman DLPtykin kuvahan  on miellyttävä katsoa myös hyvin läheltä vaikka puolenmetrin päästä tai kuinka sivusta tahansa. Meillä katseluetäisyyn on noin 3 metriä tuolla 100 tuumaiselle kuvalle ja on just passeli ja siihen tottui hyvinkin nopeasti, mahtavaa kun kuva täyttää katselukentän kokonaan ja kunnollisen äänentoiston kanssa pääsee kuin sisälle elokuvaan.

Mulla on itse tehty kotiteatteri talon kellarissa. Huone on 28m2 ja se on akustoitu lattiasta kattoon. Tällä on tavoiteltu lyhyempää jälkikaikua jolloin monikanavaäänentoistosta saa enemmän irti. Tilassa on myös suoritettu taajuusvasteen mittaukset ja laitteisto on säädetty sen mukaan. Myös äänieristys on siinä samalla parantunut ja tuolla voikin katsoa leffan kovillakin volyymeilla mihin vuorokauden aikaan tahansa ja silti melu ei kanna kolmannen kerroksen makuuhuoneisiin. Tuota akustointia pitäisin hyvän kuvan ja äänen lisäksi yhtä tärkeänä kotiteatterin rakennuksessa. Akustointia voi pienessä mittakaavassa toteuttaa ihan omassa olohuoneessa jos ei erillistä tilaa ole.

Laitteistoa on vuosien saatossa vaihtunut tykki ja vahvistinpuolella, mutta kaiuttimet ovat edelleen samat Genelec merkkiset. Olen ollut niihin erittäin tyytyväinen, eikä mitään vaihdontarvetta ole ilmennyt. Ajattelin aikoinaan että ostetaan kerralla kunnolliset ja noita kaiuttimia olin päässyt kuulemaan useammassakin paikassa ennen ostopäätöstä. Omiin korviin kannattaa luottaa ja koekuunnella laitteistoja ennen hankintaa. Sama pätee myös kuvapuolella. Videotykkejä on toinen menossa. Ensimmäinen oli 3 putkinen Barco merkkinen CRT-tykki, joka painoi vaatimattomasti 80 kiloa.

Leffoja on tullut vuosien saatossa osteltua satoja ja myös myytyä. Olen oikeastaan jättänyt vain parhaat classikot, musa-dvd:t ja joitain tv-sarjoja. Ennen katsottiin vaimon kanssa kotiteatterissa leffa melkein joka ilta, mutta nyt jälkikasvun myötä se harrastus hiipui lähes täysin. Nyt on pikkuhiljaa taas ruvettu vuokrailemaan leffoja ja katsotaan niitä iltaisin kun tyttö menee nukkumaan.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 537
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #8 : 13-11-2012, 20:11:43 »
Jos pajon tykkää vuokrailla elokuvia, niin joku esimerkiksi Sonera viihde, tai Elisa viihde on kätevä, kun voi katsoa ennen vuokrausta elokuvien trailerit HD laadulla ja vuokrata haluamansa leffan kaukosäätimen painalluksella. Myös tv ohjelmien tallennukset sujuu kätevästi vaikka mökillä ollessa. http://www.soneraviihde.fi/

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 002
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #9 : 13-11-2012, 21:50:06 »
Vihreä maili tuli juuri töllöstä katsottua, taaskin niin hyvä elokuva... Sen todella voi katsoa monta kertaa ilman että kuluu.
Ihmisten tekemiä, miksen siis minäkin osaa...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 990
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #10 : 13-11-2012, 22:16:18 »
Olen nyt koeponnistanut tuota Netflix palvelua. Joitain ihan ok dokumentteja (osa tosin ilman suomitekstiä), erityisesti dokumentti Helvetica oli metka. Suosittelen kokeilemaan. Noilla on nyt ilmaiseksi ensimmäinen kuukausi ilman sitoumuksia (irtisanominen pitää tietty muistaa...) Maksan Spotify Premiumia, niin näkyy vuoden loppuun tuo Netflix samaan rahaan.
Leffat on vanhempia, mutta helmiä joukossa.
Yleensä katselen komediaa tai toiminta/jännitys osastoa. Jason Statham on sopinut noihin kategorioihin ihan hyvin. Puutaheinää ja muutama vesiperä (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) ja nuo Driver leffat on olleet viihdyttäviä.
Mielellään en katsele mitään draamaa, kun tuntuu että sitä saa uutisista muutenkin tarpeeksi. Kauhuosasto menee ja pitkälti tuonne komedia/splatter suuntaan. Evil Dead sarjassa on helmiä.
Sarjoista eniten on tullut seurattua The Big Bang Theorya, mutta sekin on nyt jenkeissä alkanut toistaa itseään. Ensimmäisissä kausissa oli piristäviä ajatuksia.

-Jussi-
-     sitä saa mitä tilaa   -

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 411
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #11 : 13-11-2012, 22:29:36 »
Todella vähälle on jäänyt elokuvien katsominen viime vuosina, harmillista. Edellisen kerran leffateatterissa noin 5v sitten velipojan kanssa katsomassa Rambo 4. Hyvähän se on räimistelyfilminä. Mikko Niskasen Päätaloelokuvat on tullut katsottua moneen kertaan dvd:ltä, samoin Pölösen Koirankynnenleikkaaja. Myös minulla meinaa kyynel vierähtää elokuvien herkissä kohtauksissa. Viimeisimpänä David Lynchin Elefanttimies viime perjantaina. Todellinen mestariteos.

Nyt on useana iltana tullut Youtubesta katseltua lännenelokuvien kohtauksia, varsinkin Clint Eastwood -pätkiä. Niitä voisi jopa koittaa jostakin ostaa itsellekin jos sitä aikaa joskus vielä elokuvien katsomiseenkin kunnolla.

Ainoa tv-sarja johon nyt olen koukussa on tuo jo mainittu The Walking Dead. Todella eeppinen ja ajatuksia herättävä sarja. Entäpä jos noin todella kävisi. Vaikka unohtaen ne zombit, mutta että supervirus niittäisi 95% väestöstä...  :weird:

PS: Myös Alienit, Robocopit ja Terminatorit kuuluvat tällaisen 70-luvulla syntyneen ja 80-luvulla kasvaneen "yleissivistykseen".
Mainittakoon vielä että Twin Peaks oli yläasteella ollessani 80-90 luvun vaihteessa todella kova juttu. Ja nyt kun se pyörii uusintoina voi todeta sarjan kestäneen aikaa todella hyvin. Lavastus, vaatetus, kaikki edelleen priimaa. BOOOOOB!

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 370
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #12 : 13-11-2012, 22:46:03 »
Moi,

En ole nähnyt mielestäni montaakaan hyvää elokuvaa. Siihen on syynä täysin se, etten yleensä jaksa istua tuijottamassa varttia enempää muiden ihmisten lukkoon lyötyjä touhuja. En missään tapauksessa aio hankkia minkäänlaisia kotiteattereja.

Mutta Apocalypse Now oli ihan hyvä. Jaksoin katsella loppuun myös ohjaajan version.

Terminaali jossa oli Tom Hanks, oli hyvä leffa. Olen lukenut suurimman osan Arto Paasilinnan kirjoista, ja tuli elokuvaa katsellessa mieleen että niin ovat tehneet tuon leffan tekijätkin.

Tarkovski:n Stalker oli ok. Bladerunner oli ihan hyvä, musalla joka sopi leffaan.

Kun muksut olivat pienempiä, tuli hankittua Hayao Miyazakin suomeksi käännetyt animaatioelokuvat. Niitä katsellaan edelleen silloin tällöin.

Nämä eivät ole varsinaisia elokuvia, mutta vanhempi Warner Bros:n sensuroimaton piirretty uppoaa yleensä aina. Kelju K. Kojootti, Repe Sorsa ja niinpäinpois.

terv,

Samu
...killi nyt jo hakki on... (28 merkkiä jäljellä)...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 881
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #13 : 13-11-2012, 23:34:00 »
Elokuvia tulee nykyisin niin paljon telkkarista ilmaiskanaviltakin, että kovalevy uhkaa digiboxissa täyttyä. Digiboxin kovolta katsottiin äsken pitkästä aikaa hyvä Amerikkalainen draama, Little Children http://finnish.imdb.com/title/tt0404203/

4/5

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 204
Vs: Kotiverstaan leffaketju
« Vastaus #14 : 13-11-2012, 23:38:36 »
TED ( http://www.imdb.com/title/tt1637725/ ) aivan ..tun hyvä leffa! Nauraa sai koko elokuvan ajan, ja juurikin sellaista huumoria joka uppoaa ainakin allekirjoittaneelle. Elokuva ei sovellu lapsille, ei todellakaan, mutta väitän että aikuiset saa siitä tosi paljon irti! Elokuva siis kertoo nallekarhusta joka herää henkiin, ja roikkuu vielä omistajansa kanssa kolmekymmentä vuotta myöhemmin, enemmän tai vähemmän rappiolla.