Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia kuulosuojaimista  (Luettu 31984 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 10
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #15 : 26-08-2016, 16:29:57 »
Klasulla kamppanja päällä ja alle 20 saa hyvällä radiolla varustetut suojaimet. Häviää näemmä Peltorille vaimennuksessa 3-4 db, mutta palautteen perusteella ja omasta kokemuksesta voi sanoa, että esim. ruohonleikkuussa vallan mainiot. Kanavat pysyvät kohdallaan ja heikotkin asemat löytyy. Patterien kestosta ei osaa sanoa kun on vieläkin ekat menossa 1v. ja satunnaisen käytön jälkeen.
Linkki: www.clasohlson.com/fi/Kuulosuojain,-jossa-radio/Pr409565000

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 23
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #16 : 26-08-2016, 16:33:34 »
Mustat radiopeltorit ollut muutaman vuoden käytössä, hyvin ovat toimineet, tosin radio voisi olla hiukan enemmän selektiivinen.
Halvoista suojaimista pahimmat puristaa liikaa eikä silti suojaa yhtään melulta....olikohan rawling-merkkiset mitkä pölyttyy hyllyllä.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 86
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #17 : 26-08-2016, 17:04:55 »
Itellä kokemusta noista analogipeltoreista. Huonot kuten monet ovatkin jo sanoneet. Tulee tietysti tutuksi kaikki mahdolliset radiokanavat, kun kanava vaihtuu metrin välein  ;D

Sitten on MSA Sordin Bluetooth malli kuulevana mikrofonilla.

"kuuleva" ominaisuudesta tulee pää kipeäksi kun se kokoajan jotain suhisee, sekä bluetoothin äänenlaatu, sekä voimakkuus ovat täysin onnettomalla tasolla.

Mitkäköhän olisi hyvät mene ja tiedä. Lähinnä kyllästynyt kikkailemaan noilla ja oli päässä mitkä tahansa niin harvemmin jaksaa edes päälle pistää.

Paikalla (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 408
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #18 : 26-08-2016, 17:14:54 »
Mulla on Bilsomin kuulevat kuulosuojaimet, K-raudan tarjouksessa taisi olla hintaa n. 60e. Olleet mainiot käytössä, patteri kestää hyvin ja kuulemisen volumea voi myös säätää omia korvia herkemmäksikin, joskus paineilmavuotoa metsästänyt näin. Radio on analoginen niin säätö on vähän herkkäkätistä mutta pitää aseman aika hyvin.

Nuo LED-valojen häiriöt on pikemminkin valojen vika kuin kuulosuojainten. Tai EMC-direktiivin mukaan voi olla molempien vika mutta laittaisin pelimerkkini kiinalaisen ledivalon valmistajan syyksi, melkoista paskaa yleensä design ja toteutus.. :)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 365
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #19 : 26-08-2016, 22:10:58 »
Himottasi hankkia bluetooth kuulosuojaimet, kaksi vaihtoehtoa peltor tai zekler, peltorit 350e zeklerit 280e onkos porukalla noista käyttökokemusta? Kun mä muka talvisin sellaiset 😊

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 278
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #20 : 27-08-2016, 15:27:31 »

Nuo LED-valojen häiriöt on pikemminkin valojen vika kuin kuulosuojainten. Tai EMC-direktiivin mukaan voi olla molempien vika mutta laittaisin pelimerkkini kiinalaisen ledivalon valmistajan syyksi, melkoista paskaa yleensä design ja toteutus.. :)

Niin voisi, mutta kun ei voi. Luuletko että käyn vaihtamaan kaikki häiriötä aiheuttavat valaisimet ja sähkölaitteet. Valtava urakka ja kun omat on vaihdettu, menen toisen työmaalle ja törmään samaan ongelmaan.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 278
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #21 : 28-08-2016, 15:21:16 »
Hain Motonetistä Zekler 412RDB sekä Emax merkkiset kuulosuomaimet bluetoothilla. Emax näytti kuvissa samalta kuin Bilteman vastaavat. http://www.motonet.fi/fi/tuote/7000001/Kuulosuojaimet-bluetoothilla-ja-radiolla

 

Kotona aloin testata MSA Sordin kuulevia radiokuulosuojaimia sekä näitä kahta muuta.

 

MSA Sordin kuulevat radiokuulosuojaimet

 

Noin 9 vuotta vanhat. MSA laitetaan päälle keskimmäisestä napista, volumea vaihdetaan 4 kiinteään voimakkuuteen samaa nappia lyhyesti painaen ja toiminnot sammutetaan painamalla samaa nappia pitkään.

Lisäksi suojainten takaosassa on potentiometri josta säädetään kuulemisen herkkyyttä. Tarkoittaa sitä rajaa miten heikkoja taustaääniä toistetaan. Saman potentiometrin päästä painamalla, voidaan siirtyä täyskuuntelumoodiin.

 

MSA otti häiriöitä ledi-työvaloista sekä mm. porakoneen akkulaturista. Aika usein talossa liikkuessa oli radion kuuntelussa mukana suhinoita. Koska radiokanavat pitää kelata läpi kanava kanavalta, tuntui siltä että välillä kanavia löytyi vain neljä. Kuulosuojaimissa on lisäksi aux-in 3,5mm liitin mutta sen kautta ääntä toistettaessa, se on jotenkin hyvin tunkkaista, verrattuna radiosta tulevaan lähetykseen. Kokeilin myös bluetooth vastaanotinta, kytkettynä auxinniin ja se toimi kohtalaisesti, mutta vaati sankaan kiinnitettäväksi pienen usb-varavirtalähteen, joka toi päähän painoa.

 

Normaalikäytössä kytkin radion päälle, etsin sopivan lähetyksen ja pidin äänitasoa 2 tai 3 tasolla. Kuuntelutoimminnon säädin pois päältä, koska se aiheutti ääneen turhaa suhinaa. Kun joku halusi puhua, napsautin potentiometrin päästä kerran ja pystyin keskustelemaan toisten kanssa. Uudelleen napsauttaessa, siirryin takaisin "omaan maailmaani".

Kun jossain vaiheessa radion herkkyys väheni ja kanavia löytyi vielä vähemmän, piti vaihtaa paristot ja taas herkkyys parani roimasti. Ikävä ominaisuus, koska ilmiö kehittyi pikkuhiljaa eikä aina tajunnut että suhinat johtui vain heikoista paristoista.

Paristot kesti radion kuuntelua 8h päivässä noin 4-5 päivää, ellei enemmänkin.

 

MSA:n melunsuojaus on aika huonoa. Niillä kuulee radio ja kuuntelu sammutettuna rälläköinnit ja poraamiset läpi turhan voimakkaasti. Toki ne vaimentaa äänet turvalliselle tasolle, mutta ei anna tekijälleen "rauhaa". Sanka ei paina paljon päätä, en tiedä onko löystynyt jo vuosien käytössä. Sangan jäykkyyttä voi vähän lisätä, mutta silti nämä alkavat hieman valua, kun työskennellään kumarassa kasvot alaspäin. 

 

EMAX

 

Emax tuntui alkuun hyvältä. Radio kuului selkeästi mutta käyttökytkimiä sai hakea. Kytkimet oli kuppien tasossa ja pehmeää kumia. Niitä piti painaa tosi syvään. Totesin heti, että hanskat kädessä mahdoton tehtävä kun paljailla käsilläkin piti hapuilla nappien kohtia.

Parempi radiokuuluvuus kuin MSA:ssa. Säätövarat aika huonot; omassa päässä maksimissa ja jos alle laittaisi lippiksen tms. ei säätövarat enää riittäisi. Vaatii kolme AAA paristoa. Yksi äänenvoimakkuus kaikelle ja kun soitin puhelun, palasi musiikki soimaan huiman kovana. Radio sekä bluetooth käytössä maksimi äänenvoimakkuus huono. Ehkä riittää, mutta melko ponnettomalta tuntui. Soitin puhelun ja vastapuoli sai puheesta selvää - kun taustamelua ei ollut. Mikrofoni on toisen kupin rungossa ja siksi nappaa puheen lisäksi hajamelua. Kuuntelutoiminnossa ääni monona, seikka joka haittaa vasta kun kokeilee perään stereo kuulevia suojaimia.

Kovien äänten vaimennus tuntui paremmalta kuin MSA:ssa, mutta kupit painoivatkin enemmän ja puristivat päätä enemmän.

 Zekler 412RDB

Zeklerit päähän laittaessa, huomasi miten kahdesta edellisestä puuttui basso. Ei Zeklerin basso mitään hyvää laatua ollut, mutta ihan ok verrattuna edellisiin. Musiikkia kuunteli mielellään. Radion kanavanvalitsin on pyörä ja alkuun se tuntui vanhanaikaiselta. Kun hetken pyöritteli kanavanvalitsinta, aloin tykästyä siihen. Valitsimesta voi suoraan kelata kanavien yli sinne minne haluaa ja kun sopiva kanava löytyy, lukittuu säädin kanavaan helposti. Eli millilleen ei tarvi osua oikean kanavaan, vaan suojaimet säätää kanavan kohdilleen itse.

 

MSA:ssa on loistava ominaisuus potentiometrin yhteydessä oleva taustamelun onoff kytkin. Kun joku tuli juttelemaan, napsautti vain äänenvoimakkuussäädön painiketta ja pääsi suoraan keskustelumoodiin. Zeklerisä piti ensin hiljentää radio ja sen jälkeen vahvistaa "kuuntelu". Radion kyseessä ollessa, tämä oli vielä kohtalaisen helppoa, mutta bluetoothilla kuunnellessa piti ensin vasemmalla kädellä hiljentää bluetooth ja sitten oikealla kädellä vahvistaa taustakuuntelu. Onneksi kaikkien säätimien reunoissa on kumi, joten säätö onnistuu sormela säädintä "liuuttamalla". Zeklerien kuuntelutoiminto kohisee todella vähän, joten sitä kehtaa pitää päällä vaikka koko ajan.

 

Zeklerissä painikkeet on oikeilla paikoilla ja äänenvoimakkuus on kätevä pyörittää peukalolla potikan kumisesta renkaasta, sen sijaan että MSA:ssa äänenvoimakkuuksia on neljä ja monesti sopiva äänenvoimakkuus on näiden välillä.

 

Häiriötestissä MSA surisi ledityövalojen lähellä mutta molemmat muut ei juurikaan. Myöhemmin huomasin että Zekler kohisi yllättävän paljon kun kuunteli yle puhetta. Ilmeisesti yle lähettää puhetta säästöliekillä.

Kytkettäessä molemmat testattavista bluetoothilla puhelimeen, ei äänenlaadussa huomannut mitään häiriöitä kun meni lähelle ledivalaisimia. Supla-sovelluksesta kuunnellessa yhteys katkesi 10 minuutin välein, mutta johtui kaiketi siitä että Supla oli sammunut puhelimessa jostain syystä.

 

Zeklerin ikävä ominaisuus oli että bluetoothin katketessa piti bluetooth yhteys luoda uudelleen, palata takaisin puhelimelle ja laittaa musiikki soimaan uudelleen.

 Zeklerissä puheluun vastataan painamalla bluetooth äänenvoimakkuussäädintä kerran. Kaksi kertaa painaessa puhelin soittaa viimeeksi soitettuun numeroon. Mikrofoni on kätevä säilyttää pystyssä ja kääntää suun eteen vain sitä tarvittaessa.

Zeklerissä jäi kaipaamaan puhelimen kappaleiden vaihtoa kuulosuojaimista käsin. Sitä ei ollut. Nettiradiossa se tarkoittaa että voi vaihtaa kanavaa haluttaessa ja musiikkia kuunnellessa voi siirtyä kappaleesta toiseen. Emaxissa oli tämä kätevä ominaisuus.

Zeklerin mukana tuli toiset pehmusteet sekä erilaisia vaahtomuovipalloja mikrofonin päälle suojaamaan kai tuulelta ja syljeltä.

Yritin hakea vielä 3M:t mukaan mutta en löytänyt sellaista jälleenmyyjää kiireessä, jolla olisi ollut bluetooth malli varastossa. Kiikarissa olisi käytetty 3M alert malli, joten jos jollain on kokemuksia, laittakaa tietoja niin ehkä uskallan ostaa ne.

 

 

 

 

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 278
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #22 : 28-08-2016, 23:58:07 »
Kun tilanne on "päällä" niin luin netistä arvosteluja 3M Alerteista joissa bluetooth. Jotkut moittivat että kuuntelun ja radion äänenvoimakkuus säädetään samoilla napeilla ja vaihtokytkimellä määritellään kumpaa ollaan säätämässä. Ei kuulosta kätevältä. Zeklerin pyöritettävät potikat on tarvittaessa salamannopea käyttää ja jokaista äänilähdettä (tausta, radio, BT) säädetään omista säätimistään.

Nyt testasin Zekleriä lisää, koska jos en ota niitä, vien ne lähipäivinä takaisin. Vaikka pyöritettävä radion kanavanvalitsin on näppärä, jotenkin kaipaisin samanlaisia pikavalintoja kuin autoradiossa. Voisi hakea suosikkikanavat talteen ja vaihdella niiden välillä. Nyt joutuu arvailemaan mikä kanava mikäkin "suomipoppia" soittava kanava on. Vasta kun alkaa puhe, arvaaa ehkä onko Nova vai Suomipop. Onneksi Radio Rock:n tunnistaa helpommin ja Sputnik on varsin helppo tapaus.

Testasin myös soittamistoimintoa taustamelun kanssa ja vaikka laitoin kolme työkonetta huutamaan viereen ja smirgelöin metallikappaletta, ei vaimo kuullut työkoneista puhelimesta pihaustakaan vaan koneiden äänet kuulemma kuului lattian läpi yläkertaan :)
Minulla on Samsung Android puhelin ja kokeilin ääniohjausta; kun BT-nappia painaa 2 sekuntia, aktivoi se puhelimen ääniohjauksen. Puhelimesta avautui valikko jossa vaihtoehtona oli Google sekä Samsung S Voice. Valitsin jälkimmäisen mutta eihän se mitään osannut vaan väänteli ja käänteli suomalaiset sukunimet outoihin muotoihin ja lopulta sanoi "I don't understand". Vaihdoin oletussovellukseksi sitten Googlen ja jo alkoi tapahtua. Kun sanoi "Soita xxx" niin puhelinhan alkoi soittaa. Loistavaa!

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 278
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #23 : 29-08-2016, 15:23:57 »
Jatketaan yksinpuhelua. Toivottavasti jollekin on hyötyä näistä omista tutkimuksista.

Jotkut kuulosuojaimet tekee mieli hankkia, koska työn alla on remonttia, jossa erityisesti näitä tarvitaan. Ei sillä etteikö vanhoillakin olisi pärjännyt, mutta nyt on hyvä tekosyy ostaa uudet. Olen myös huomannut että kuulosuojaimet on aika kovasti käytetty laite itselläni kun verstaalla puuhaa ja omakotitalossa on aina laitettavaa. Monesti ne päässä tulee oltua hiljaisetkin ajat, koska samalla on mukava kuunnella radiota.

Köyhän ei kannata ostaa huonoa ja siksi olen yrittänyt selvittää mitkä on parhaat suojaimet ominaisuuksilla kuuleva, radio ja bluetooth. Nälkä kasvaa syödessä ja mikrofoni eli mahdollisuus myös soitella puheluita, tuli mukaan hyvin pian. Käytäntö näyttää onko oikeasti käytettävä toiminto. Mutta jo nyt olen huomannut, että remontin kesken tuleva puhelu saattaa aiheuttaa 30-40 minuutin tauon työskentelyyn. Ihmisellä kun tätä elinaikaa on rajallinen määrä, täytyy yrittää optimoida ajankäyttö ;)

Zeklerit esittelinkin jo ylempänä ja alkaa vahvistua omaksi valinnaksi. Varsinkin tämän videon jälkeen https://www.youtube.com/watch?v=VJFggFb_M_g

Tuossa videolla selkeästi näytetään että radion, surroundin (ympäristön äänet) sekä bluetoothin voimakkuuksia säädetään samoista napeista, mutta valitsemalla aina yhdellä napilla jonkun näistä em. ominaisuuksista aktiiviseksi. Vaikuttaa äärettömän epäkäytännölliseltä. Zeklerissä on jokaiselle oma potikka josta pyörittää nopeasti haluttu äänitaso - ja näitä voi säädellä lennossa tarpeen mukaan.

Toki Peltoreissa tulee 4 muistipaikkainen radio ja itse radion herkkyydestä en tiedä. Saattaa olla parempi kuin Zeklereissä - tai sitten ei. Bluetooth kuitenkin eliminoi häiriöt kokonaan, joten jos radio ei kuulu jossain kunnolla, viritän nettiradion käyttöön ja yhdistän kuulosuojaimiin. Sitäpaitsi, jopa yle puheelta alkaa tulla päivittäin niin paljon uusintoja, että pakko kehittää jotain muuta kuunneltavaa. Bluetooth ja netti avaa mahdollisuuden kuunnella äänikirjoja, radiolähetysten tallenteita tai ihan mitä vaan.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 468
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #24 : 29-08-2016, 15:34:06 »
Husqvarnan radiokuulosuojaimia pääsin viikonloppuna kokeilemaan todella pikaisesti.

Olivat ilmeisesti linkitettyä vanhempi malli, mutta radio kuului häiriöttä ja olivat mukavan tuntuiset päässä. Eivät purista liikaa. Tosin en ollut meluisassa ympäristössä, joten vaimennuksesta en mitään osaa sanoa. Sopii arvella, että vaimennuksen puolesta toimivat myös.
Elämässä kaikkein vaikeinta lie se kun hyvin tehty kaiken aikasi vie...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 278
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #25 : 31-08-2016, 23:01:15 »
3M Peltor WS Alert XP -kuulosuojaimiin tutustuttu. Heti alkuun Peltorit istui päähän miellyttävämmin kuin Zeklerit. Pääpanta ei paina ja puristus on kevyempi kuin Zeklereissä.
Käyttöliittymä oli selkeä ja hidas. Naisen ääni kertoi missä ollaan menossa, mutta nappeja sai painaa ihan huolella ja yhä uudelleen, koska aina oltiin väärässä valikossa. Säädin surroundin maksimiin, mutta aika heikolta vahvistus tuntui silti, verrattuna Zeklerin maksimiin.
Paremman analogiradion takia näitä halusin testata ja heti alkoi suhista. Kanavien vaihto oli samanlaista kuin MSA Sordineissa; kanava vaihtuu, mutta sellaiseen jonka laite hyväksyy. Zeklereissä kuulee pyörää pyörittäessä myös ne heikommat asemat, jotka näissä digitaaliradioissa ohitetaan surutta.
Äänenlaatu oli ehkä hieman tunkkaisempaa kuin Zeklereissä, mutta ihan ok. Bassot ei kovin hyvät, mutta Peltoreissa on jokin bass boost-asetus sekä erilaisia equalisaattoriasetuksia, joilla äänenlaatua voi säätää haluamakseen. Niitä en testannut.

Kun palasin kotiin ja laitoin päähän Zeklerit, huomasin erot; Peltoreissa äänenvoimakkuutta pitää naputella tai painaa pitkään jäykkää kumista nappia. Eri tilojen voimakkuuksia pitää säätää erikseen ja se on hidasta. Radion herkkyys ei herättänyt erityisiä intohimoja. Istui päässä miellyttävän kevyesti ja puristamatta. Valikkojen naisen ääni alkoi pikkuhiljaa ärsyttää. Zeklereissä voi säätää haluamaansa tasoa (BT, radio, surround) nopeasti potikkaa pyörittämällä.

Käytetyt Peltorit olisi löytynyt halvalla ja uudetkin olisi lähtenyt 15€ kalliimmalla kuin Zeklerit. Tämänpäiväisen testin perusteella jätän Zeklerit käyttöön. Sen verran kätevältä nuo potikat tuntuu Peltorien monimutkaiseen valikkoon ja jäykkiin nappeihin verrattuna.

Jokainen muodostaa oman mielipiteensä omien tarpeidensa mukaan. Tottakai. Omat tarpeeni on usein seuraanvanlaisia;

-Aloitan hommat, väännän potikasta radion sopivalle voimakkuudelle, radiosta kuuluu se kanava johon viimeeksi kuulosuojaimet jätin.
-Haluan vaihtaa kuunneltavaa; pyöritän isoa pyörylää ja kuulen kaikki kanavat joita kuulosuojaimet löytää. Valitsen sen mistä tykkään ja mikä kuuluu parhaiten.
-Huoneeseen tulee joku joka puhuu. Surround on pois päältä, joten pyöräytän oikean puolen ylemmästä potikasta sen päälle. Kuulen mitä ihmisellä on sanottavaa. Säädän radiota hiljemmalle alemmasta potikasta.
-Jossain vaiheessa kyllästyn radio-ohjelmien laatuun ja haluan kuunnella nettiradiota; laitan bluetoothin puhelimesta päälle ja painan pitkään suojainten BT painiketta. Hetken päästä yhteys on luotu ja laitan puhelimesta sopivan äänilähteen soimaan.
-Tulee puhelu; painan bt-potikan päästä ja vastaan puheluun, käännän mikrofonin suun eteen ja alan puhua.
-Huomaan että piti soittaa kaverille; painan bt-painiketta pari kertaa ja sanon "soita xxx xxx" ja hetken kuluttua luurista kuuluu hälytysääni. Puhumme niitä, näitä kun samalla rälläköin metallia ja ammun nauloja seinään.
-Jossain vaiheessa lapsi tai lapset haluavat tulla mukaan puuhailemaan. Säädän musiikit nolliin ja laitan surroundia kovemmalle. Saatan jättää radion soimaan heikosti taustalle. Pystyn juttelemaan "apumiesten" kanssa.

« Viimeksi muokattu: 31-08-2016, 23:11:41 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 365
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #26 : 09-09-2016, 11:35:21 »
Zekler 412RDB nyt hankittu ja pikaisella testauksella vaikuttavat ihan hyviltä. Viikonloppuna pääsee testaamaan meluisaan ympäristöön puhelin ja kuunteluominaisuutta kun on tukkitelalla jonossa 60kpl isoja kuusitukkeja odottamassa purujen poistoa lautojen väleistä kenttäsirkkelillä.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 278
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #27 : 23-09-2016, 13:03:43 »
Tilannepäivitystä Zekler 412RDB kuulosuojaimista.

-Alkaa painaa korvalehtiä 5-6 tunnin jälkeen. Ilmeisesti tila korville on liian pieni. Itsellä melko pienet korvat, joten vika ei ole minussa ;)
-Käyttöä lopettaessa täytyy jokaisesta potikasta sammuttaa laite eli taustakuuntelu pois, radio pois ja jos on ollut bluetooth, pitää nappia pitää pohjassa 5 sekuntia ennenkuin bt sammuu. Sammuu se itsestään 6h jälkeen. Pitäisi kokeilla miten akku kestää jos jättää bluetoothin päälle ja antaa sen sammua itsestään.
-Radio ei olekaan niin herkkä ja virheetön kuin alkuun vaikutti.

+Näppärä säätää sitä äänilähdettä mitä haluaa potikasta pyörittäen. Joskus kun kuuntelen radiota ja joku tulee höpisemään, pyöräytän kuuntelun päälle ja heti perään pyöräytän radion hiljemmalle.
+Bluetooth tarjoaa virheetöntä ääntä ja paljon mielenkiintoisempaa kuunneltavaa kuin radion soittolistat. Kuuntelen paljon yle-puhetta mutta nyt on bluetoothin kautta alkanut löytyä arkistoituja äänilähetyksiä ja jopa äänikirjoja. Musiikkia kuunnellessa voi musiikkityylin valita vapaasti.
+Monesti jonkun kaverin soitto on katkaissut hommat 15-30 minuutiksi. Nyt voi höpistä samalla kun hommat edistyy.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 75
 • (Piilotettu)
  • Luomus Woodworks
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #28 : 27-09-2016, 20:44:45 »
Lipsautanpas tähän sekaan myös omat kokemukseni vaikkei motonetista näitä kuulokkeita saakkaan.  Ostin noin vuosi sitten nappikuulokkeet Spotifyn ja äänikirjojen kuunteluun kännykästä.  Valintakriiterinä että lentokoneessakin kuulisi kääntämättä voluumia täysille.  Malliksi valikoitui Shure SE215. Näissä korvakäytävä sulkeutuu sellaisella earin tapaisella vaahtomuovi-insertillä.  http://www.shure.eu/products/earphones/se215

Kokeilin niitä heti kärkeen verstaassa ja sen jälkeen peltorit radiolla tai ilman ovat saanet jäädä hyllyyn. Napit istuu korvaan hyvin ja tukevasti kun napin runko tukeutuu korvanlehteen ja lanka kiertää korvan taakaa.  Näitä olen jaksanut pitää koko päivänkin korvassa väsymättä.  Äänikirjasta saa saa hyvin selvää, sillä jyrsimen tai höylän naukuna vaimenee todella hyvin.

Huono puoli on, ettei autossa auton omalla radiolla enää kärsi musiikkia kuunnella,  kun äänenlaatu on niin surkea verrattuna noihin nappeihin.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 067
Vs: Kokemuksia kuulosuojaimista
« Vastaus #29 : 27-09-2016, 21:09:04 »
Lisää lipsautuksia: Peltor Pro Tac: Palaxin kanssa nuo vehkeet on täysin toivottomat. Palaxin räminät voimistuvat ja puhe ei kuulu. Soittimen  musiikki kuuluu avan liian hiljaa, musa ei oikeastaan kuulu juuri lainkaan ja äänenlaatu on huono. Vanhat perusPeltorit joissa on musiikkisoitinliitin ovat paljon paremmat.

Näyttää siltä että palaxin (Hydraulihalkoja) räminät osuvat puhealueelle ja ne voimistuvat ja siten sen sen kanssa käyttämnen ei onnistu.Sport tacia en ole kokeillut mutta miten lienee tuulen suhinoiden kanssa?
Aiempi nimimerkki Jagr