Kirjoittaja Aihe: nimellisiä epoksi lähtöreseptejä  (Luettu 5835 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 5 370
nimellisiä epoksi lähtöreseptejä
« : 30-04-2013, 21:09:26 »
...epoksi hakusanaksi.

Momentive sittenkin päätti jälleen julkaista vuosien takaiset Shell/Resolutions Performance Products:n aikaiset kirjastonsa epoksisysteemien aloitusformulaatioille, perustuen heidän raaka-aineisiinsa. Oivallista, kunnon hartsikeittokirja hyville ratkaisuille.

Huolellisesti tutkimalla huomataan, että samanlaisia perushartseja ja -kovetteita valmistaa myös moni muu, esmes Dow ja Huntsman. Epoksilaskukaavan hallitsija on varustautunut jo vain hyvinkin helposti vertailemaan eri valmistajien tuotteita, ja myös puhelimen ihmeen kautta mahdollisesti vertailemaan sekä hintoja että saatavuutta eri maahantuojilla. Olisikohan tässä pisnestäkin, jopa?

Pari juttua:

8111:n käytännön EEW stoikiometrian laskennassa on noin 140, eikä se ilmoitettu teoreettinen.
8111:a ei kannata säilyttää eikä yleensä käyttää yli 50C lämmöissä (eikä valossa), se alkaa reagoimaan keskenään. Ambient only.
8111:n kanssa ei käy organometallikiihdyttimet.

Heloxy 505 on tietääkseni tätä kirjoitettaessa edelleen EU:n REACH -bannin alla. Epoksoitu luonnon risiiniöljy!! Liian Niche valmistajalle jotta viitsisi satsata EU-hyväksyntään. Sanon että Tuolle kamalle on vaikea löytää korvaajaa, vaikka mitä kuka satuilisi.

Nanosilika, no, noita neljää valmistajaa jälkimarkkinoidaan vaikka millä tuotemerkillä moninkertaiseen hintaan. Ei kun joron jäljille.

terv,

Samu
...killi nyt jo hakki on... (28 merkkiä jäljellä)...