Kirjoittaja Aihe: Projekti: jyrsinpöytä  (Luettu 138836 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 366
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #30 : 19-01-2008, 19:25:14 »
Tähän tulee sellaiset "edulliset" kiskot, joissa on nylonirullat, joita pitkin se laatikko liukuu. Ne Bilteman teleskoopit ois paremmat, mutta kun tässä oli sitä kytkykauppaa, niin tuli sellaiset kuin tuli (noi on kyllä ihan hyvät nuokin, evät vain tule ulos yhtä pitkästi kuin ne teleskoopit, plus tuskin kestävät samanlaista kuormaa).
- J

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 366
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #31 : 19-01-2008, 19:30:13 »
Tässä on ne laatikoiden kiskot paikoillaan. Helpointa oli mun mielestä vain kokeilla ensin sitä alinta kiskoa paikoilleen, pistin varmaan se kiskon turhan paljon etureunasta sisään (20 mm), varmasti olisi vähempikin riittänyt (n 10-13 mm?). Ei ole noita asennusohjeita noissa mukana, jotta sen mukaan pitää aina itse arpoa. Sitten mietin laatikoiden korkeudet (24, 12, 12, 12 ja 7 cm) ja siitä vain sitten alimman kiskon päältä sama matka mitalla ylöspäin ja seuraava liuku paikoilleen. Ihan turhaan noita viivoja tuonne vetelin, niistä ei juuri apua ollut...

Osa ehkä hoksa tuossa rungossa se töröttävän huonekalupultin (oikea ylänurkka) - pistin tuonne runkoon tuollaisia plus löyntimutterit vielä kaummaisiin nurkkin. Noilla voi säätää tuota pöydän kieroutta pois, jos se alkaa poikimaan. Löysää vain ruuveja, joilla levy on kiinni, säätää korot kohdalleen ja vetää ruuvit uudestaan tiukaksi. Tuossa laminaattilevyssä kun oli joidenkin juttujen mukaan sellaista ongelmaa, että se alkaa vedellä kun siihen on jyrsitty noi kolot sitä liukua ja kiinnityskiskoa varten ja mitä nyt asiaa on tullut seurattua, niin saatta jopa jotain perää asiassa olla. Noilla sen saa aina oiottua.

« Viimeksi muokattu: 19-01-2008, 19:32:08 kirjoittanut (Piilotettu) »
- J

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 819
 • (Piilotettu)
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #32 : 19-01-2008, 20:08:41 »
Hei!

Tuleepa asiallinen jyrsinpöytä. Oman pöytäni remontti tuntuu tarpeeliselta, sitä T-trackiä kun olen Suomesta etsinyt löytämättä. Täytynee tilata UK:sta (joukkotilaus???)
 En tiedä missä päin toimit, mutta sitä kaipaamasi letkua saa ainakin Nurmijärvellä Salhydrosta, jolla on liike ainakin Konalassa olikohan Malmillakin, ainakin Tampereella. Yleensä teollisuuteen tarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Tilat kun ovat pienet, tein oman pöytäni korkeuden samaksi kuin työpöytä ja höyläpenkki näin sitä voi käyttää apuna  monissa töissä.  Pyörät, joista kaksi lukittavaa helpottavat pöydän siirtelyä tarpeen mukaan.

Lisää kuvia odotellen

sejula

Muista; Elämä on nyt!

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 366
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #33 : 19-01-2008, 20:09:46 »
Tässä taas yksi kuva jyrsimestä pöydässä, jos vertaa aivan ekaan kuvaan, niin huomaa että tuota reikää on jouduttu leventämään jyrsimen kahvojen kohdalta. Jep, se jyrsin on oikeasti iso ja jos joku muu suunnittelee vastaavaa projektia, niin mittailkaa sitä omaa jyrsintä ennenkuin hankitte sen levyn. Onneksi ostin sen isomman jyrsinlevyaihion, sillä se pienempi olisi kyllä jäänyt vajaaksi noiden kahvojen vuoksi! Tämä on siksi mielestäni tärkeä juttu, että sen jyrsimeen saa sieltä sitten poimittua jotenkin fiksusti poiskin. Se on helppo tuosta vain vetäistä yläkautta veks, kun ei jää kahvoista pöytään kiinni. Tämä oli yksi niitä juttuja, kun otti pattiin sen entisen jyrsinpöytävirityksen kanssa aika rajusti. Tuon painoista jyrsintä kun ei yksin oikein jaksa pidellä kiinni yhdellä kädellä ja sitten muka toisella ruuvata ruuveilla sitä kiinni/irti epätoivoisesti kuolleesta kulmasta...

Yksi ongelma tuossa vielä on, jonka muka mielestäni ratkaisin, mutta en sittenkään. Nimittän kun yrität työntää jyrsintä ylös korkeussäädön yhteydessä, niin jos tuo etuvastike ei ole kohdalla niin se koko jyrsin+levy pomppaa kannesta irti (tietysti). Levyssähän oli valmiina kierteet kait tuota varten ja tein jo 8 mm vanerista palat, joihin tein reiän johon tuli sitten tuumakokoinen pultti, jolla sain sen tiukasti kiinni pöytälevyyn. Hienoa, mutta sitten se jyrsin ei enää mennyt yläasentoon, kun jäi kahvat niistä vanereista kiinni! Mutta olipa hyvä että nyt tätä kirjoitin ja mietin, sillä tämähän on ongelma jonka ratkaisin jo edellisessä pöydässä - pitää vain tehdä siihen alumiinilevyyn reiät + senkat kahdelle ruuville ja vetää se päällypuolelta kiinni siihen pöydän runkoon, sen verran levyä siellä alla kuitenkin on johon sen saa pysymään...


- J

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 366
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #34 : 19-01-2008, 20:12:45 »
Sitä t-trackia on nyt kysellyt useampikin ja yhdelle foorumilaiselle minulla on sitä tavaraa pari tankoa ja valmiina. Yhteistilausta oltiin tässä yhden toisenkin oululaisen kanssa puuhailemassa, joten voihan noita tilata enempikin. Pistäkäähän privamailia mitä haluatte, tilataan joko Rocklerista tahi Lee Valleysta. Rocklerin t-track on hurjan sinistä, Lee Valleyn tavara on hopeanharmaata (tuota jota minäkin olen käyttänyt noissa).

Himottaisi tilata vain Lee Valleylta joku käsihöylä, jotta siinä samassahan tulisi muutakin tavaraa. Voin noita postitella tietty sitten muualle, jos asutaan sen verran kaukana toisista, ettei muuten tavaran vaihto onnistu.

- J

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 819
 • (Piilotettu)
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #35 : 19-01-2008, 20:18:18 »
Tämä menee hiukan ulos aiheesta, mutta liittyy noihin laatikoiden liukukiskoihin. Minulla on, jos joku tarvitsee 35 cm ruskeita useapi kymmenen ja uusia ja edullisia.

sejula
Muista; Elämä on nyt!

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 264
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #36 : 19-01-2008, 21:34:10 »
Elä nyt Janne ota kettuiluna mutta...

Olisit saanut laatikoihin pikkaisen lisää syvyyttä jos olisit laittanut sen pohjavanerin pohjalle ja ne laidat suoraan sen päälle. Tuolla kiskolla joka taittuu suoraan sen laatikon alla moinen onnistuu. Eri asia kiskoilla jotka ruuvataan kiinni sen lootan kylkeen...

Toisaalta - nätimpi tuosta kyllä noin tulee.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 370
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #37 : 19-01-2008, 21:47:02 »
Moi,

J,

Nyt on sanottava että olet varsin kärkipäässä kuvallisten WIP-esitysten suhteen.  8) Jyrsinpöydästäkin on tulossa kerrassaan käyttökelpoinen.

terv,

Samu
...killi nyt jo hakki on... (28 merkkiä jäljellä)...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 366
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #38 : 20-01-2008, 11:01:24 »
Olisit saanut laatikoihin pikkaisen lisää syvyyttä jos olisit laittanut sen pohjavanerin pohjalle ja ne laidat suoraan sen päälle. Tuolla kiskolla joka taittuu suoraan sen laatikon alla moinen onnistuu.
Totta! Toisaalta sama asia, jos olisi tehnyt 5 mm jyrisnnän kumpaankin. Mutta halusi tehdä sen noin ja välttää sitä vanerin ruuvailua ja jyrsintää, joten tein sen nyt noin, kun laiska olen. Olisin halunnut tehdä ne jyrsinnät vajaina, jotta päihin jäisi ehjät puut, mutta on se vaan paljon helpompi ja nopeampi noin. Sinkkaliitokset vielä kaikkiin reunoihin, niin joha   n ois ollut mutta eipä riitä aika...
- J

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 19
  • www.kodintarvike.com
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #39 : 21-01-2008, 15:07:22 »
pistin varmaan se kiskon turhan paljon etureunasta sisään (20 mm), varmasti olisi vähempikin riittänyt (n 10-13 mm?). Ei ole noita asennusohjeita noissa mukana, jotta sen mukaan pitää aina itse arpoa.

Näyttää kovasti Blumin kiskoilta nuo - ja ainakin ne ohjeistetaan asennettavaksi vain 2mm etureunasta sisään.. Noi kiskothan vetää ihan viimeiset sentit itsestään pienen taivutuksen ansiosta laatikon omalla painolla, joten se efekti ainakin jää vähän lyhyemmäksi kun ne noin sisään asentaa..

Asennusohjeet ainakin täällä:
http://www.kodintarvike.com/index.php?main_page=product_info&cPath=11_34&products_id=173  --> Asennus ja mitoitusohjeet -tabi

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 366
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #40 : 21-01-2008, 15:59:58 »
No katohan, toihan oli hyvä saitti! Noi oli tuolla tosi halpoja, noi mun vermeet ei ole edes Blumia, vaan jotain espanjalaista tavaraa (kopiot). Noi oli 9 eur/pari Keittiöjätissä, Oulun Puuilossa ne oli 6,90 eur/pari. Plus tuolla oli noi asennusohjeet... Taitaa ehkä ruveta siirrättämään noita, noihan on onneksi vain ruuveilla, jotta ne voi siirtää.... :-)

- J
- J

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 366
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #41 : 23-01-2008, 22:42:34 »
Nyt on sitten tehty pari laatikkoa silleen, että pohja on tasalla. Tarttia jyrsiä sellainen 5x5 kolo rungon reunaan, 5 mm päästä alareunasta sekä itse vaneriin samankokoinen sen alaosaan... Oon ottanut kuviakin, mutta ne on kamerassa vielä ja pistän tulemaan jahka saan siirrettyä ne kotikoneelle, kun siinä on se muistikortinlukija, tässä työläppärissä kun ei sellaista luksusta ole.

On ne vaan kohtuu näppärä jyrsiä tuolla jyrsinpöydällä.

- J
- J

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 366
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #42 : 24-01-2008, 20:53:57 »
Tässä nyt se rungon aihio sitä upotettua, pohja tasalle tulevaa laatikkoa varten. Eli tässä on ihan samantyyppinen ura, se on vain noin 5x5 mm, eikä 5x10 mm kuten aikaisemmassa.
- J

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 366
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #43 : 24-01-2008, 20:56:29 »
Tässä sitten on vanerin pala ja jyrsinpöytä säädetty siten, että se nappaa sen 5x5 mm palasen pois levyn alareunasta, jolloin se uppoaa siihen laatikon rungossa olevaan loveen ja pohjat tulevat samalle pinnalle.

Sain tuon purunpoiston nyt toimimaan hyvin, pistin puruimurin imemään yläosasta ja alaosaan remppaimuri (se mun Starmix), vetaisin ihan vain teipillä sen imurin letkun siihen Hitachin adaptoriin kiinni, kyllä se siinä pysyy vaikkei sinne sisään menekään. Pitää kysäistä vielä Hitachin maahantuojalta, että mille imurille tuota on muka ajateltu, kun ei mikään meikäläisen adapteri kyllä siihen käy.  :-[
- J

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 366
Re: Projekti: jyrsinpöytä
« Vastaus #44 : 24-01-2008, 20:58:31 »
Tämän näköinen siitä sitten tulee, kun aikansa kikkailun jälkeen saa sen vanerin mitankin osumaan oikein (juu, kyllä se vain jostain syystä on aluksi liika pitkä). Pohja on noin suunnilleen tasassa, mutta ei joka kohdasta, kun toi vaneri on nähnyt vähän säätä ynnä muuta plus on alun perinkin melko huonolaatuista (pakkauslaatikkomateriaalia, joten eipä se nyt varmasti ole ihan primaa tarkoituksella) ja käyrää, eikä edes kovin tasapaksua...


(Lisäys). Tämä muuten ihan varmasti todistaa jotain mun luonteenlaadusta, koska heti kun joku kommentoi, että tuon pohjan saisi tasallekin ja siten sen 5 mm korkeutta lisää tuohon laatikkoon, niin eikös tämä yllytyshullu mene ja tee sen sitten, vaikka se onkin varmaan 30% lisää työtä. Noh, oppiipa aina jotain lisää...  ;D
« Viimeksi muokattu: 24-01-2008, 21:04:18 kirjoittanut (Piilotettu) »
- J