Kirjoittaja Aihe: Suteen meni!  (Luettu 130322 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 072
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #315 : 24-07-2017, 10:23:19 »
Tuttu tunne. Oikaistessani käytettynä ostettua höyläpenkkiä muutama vuosi sitten ihmettelin kanssa oksaa ja eikös sieltä pilkottanut kirkasta, joku oli päkyttänyt dyckert naulan keskelle kantta. Tormekilla sai laskea melko kauan että sai terän taas kuntoon.
Aiempi nimimerkki Jagr

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 675
 • (Piilotettu)
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #316 : 29-08-2017, 17:34:25 »
Olen tänään viettänyt anti-Midas -päivää kotona, tarkoittaa sitä että kaikki mihin kosken muuttuu paskaksi. Aamulla aluksi ohjelma tarjoili Ikea-sängynpäädyn kokoonpanoa, surkeaa lastulevyä kirotessa jo arvelin ettei päivä etene kovin laadukkaasti. Seuraavaksi listalta kellarihuoneen jalkalistoitusta, ensimmäistä listaa mitatessa löin pääni patteritermostaattiin ja molemmat menivät rikki. Kuulan sain teipattua mutta termaria en, nyt on työmaalla kovin lämmin kun mikään ei rajoita vesikiertoa radiaattorissa. Seuraavaksi huomasin että kompressori hiukan vuotaa, meinasin että mekaniikan korjaus sopivasti rauhoittaa mieltä, pistelen kierteisiin uudet tiivisteet. Painekytkintä irrottaessa katkesi putkinippa painekytkimen ja säiliön välistä, nysästä ei saa kiinni edes lukkopihdeillä.

Kohtalaisen harmintunteen orastaessa avasin lohduksi asiallisesti jäähdytetyn, edullisen iltapäivälagerin (Pirkka III). Jätin tölkin kolmeksi minuutiksi autotallin edustaa miehittävän roinamonumentin päälle, muka jotakin tärkeää etsiessäni. Sitten pitkä ja nautinnolliseksi odotettu huikka. Mitä vielä, koukkasin pitkän suullisen vajaasta tölkistä mihin joku oli viikonloppuna tumpannut enemmän kuin yhden savukkeen. Tässä alkoi mittari näyttää reippaasti yli 100% V-lukemaa, tunnelma sananmukaisesti syletti. Nurmikonleikkuu tuntui tässä turvalliselta väistöratkaisulta. Tankkasin vanhan Craftsmanin, sen poltoainesäiliöön sopii noin 10 litraa bensaa. Ennen käynnistystä hoksasin että veneen varakannu naftaa tyhjeni hetki sitten.

Uskon että työlistan avoimia asioita on nyt lähestyttävä erityistä varovaisuutta noudattaen. Viivasin kaikki rakennuksiin, autoon ja veneeseen liittyvät työt varmuuden vuoksi tehdyksi ettei päivä tule enää kalliimmaksi. Hengen ja terveyden turvaamiseksi kuittasin myös kaikki kiipeämistä sekä pyöriviä, teräviä ja äänekkäitä työkaluja edellyttävät työt tehdyksi. Risujen polttoa harkitsin lyhyesti mutta pelkään koko pitäjän muuttuvan Dresdenin pommitusten toisinnoksi. En uskalla edes syödä koska salsapurkista tulee luultavasti Zyklon Beetä ja peratut ahvenet muuttuvat eläviksi tappajavalaiksi. Telkkarin kaukosäätimen tai keittiön kattovalon napista todennäköisesti käynnistyy joku selittämätön mutta tuhoisa ketjureaktio. Mikäli elämäänne putkahtaa illan kuluessa ydintalvi, ilmestyskirjan petoja tai muita pikkuharmeja niin olen luultavasti syypää.
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 821
 • (Piilotettu)
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #317 : 29-08-2017, 18:10:17 »
Lähes tuollaisia huonoja päiviä sattuu joskus!  Tuosta termostaatista, oliko Danfoss?  Niitä poistui käytöstä muutamia.
Muista; Elämä on nyt!

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 286
 • (Piilotettu)
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #318 : 29-08-2017, 18:28:37 »
 ;D ;D ;D tuon kun luki niin mulla on ollut oikeastaan ihan hyvä päivä..

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 275
 • (Piilotettu)
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #319 : 29-08-2017, 18:47:22 »
Näitä sattuu tämän tästä.  Viime viikolla huomasin sen jo aamulla kun kaadoin kuuman veden kahvimyllyyn jossa vielä jauhamattomat pavut. Päivällä työnsin tärkeän avainnipun housujeni taskuun jonka pohjassa oli reikä. Jossain vaiheessa huomasin avaimien olevan hukassa. Mietittyäni puolisen tuntia kävelin silmät maahan naulittuina kaikki mahdolliset reitit, joita olin ruohikkoisella pihalla viime tuntien aikana kävellyt. Löytyi.  Samana päivänä olen samaan taskuun työntänyt moneen työhön tarvitsemani leveäteräisen taskukokoisen ruuvimeisselin. Sen jäjittäminen olikin vaikeampaa kun sattui olemaan vihreäkahvainen. Ruohonleikkurilla ajelin 4-5 aaria toivoen meisselin löytyvän silpun seasta tai kolahtavan leikkurin terään. Ei löytynyt. Housut työnsin varmuuden vuoksi roskikseen. Tuli sentään pitkäksi kasvanut ruoho paikoitellen lyhennettyä ;D
Tänään yritin seitsemästä Riihimäen puodista löytää samanlaisen meisselin, turhaan.  Täytynee katkaista sopivasta meisselistä pala ja istuttaa tumppikahvaan.

Poissa (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 5 186
 • (Piilotettu)
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #320 : 29-08-2017, 19:20:52 »
RAMI LOPETA, mun pyykit kastuu!

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 675
 • (Piilotettu)
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #321 : 30-08-2017, 01:22:44 »
RAMI LOPETA, mun pyykit kastuu!
Älä hätäänny. Hengitä syvään ja valitse analyyttinen lähestymistapa. Tässä on nyt sinun pyykkejä isommat asiat kyseessä.

Otin nenäkarvaleikkurin pois latauksesta, pistin neppikset takaisin hyllyyn, jätin loput mustikat metsään ja popsin chilit pensaasta ilman käsiä. Pyykkisi ei ole kokenut sadekuuroa suurempaa vahinkoja. Mikäli pyykit loistavat narulla pimeän tullen kelmeää valoa niin pyörittele ne lateksihanskoilla kourallisessa lääkehiiltä parin jodinapin kanssa. Huoltoainejäämät saa erottelun jälkeen toimittaa veloituksetta kierrätysaseman STUK-jakeeseen tai paikallisen Tohtori Brownin fuusiomoottorin oktaaninkorottajaksi. Länsimetron myöhästymisestä ja naapurin taikamaton (persialainen 24-paikkainen Habrod family+, Mekkagyro ja lampun henki kuudella murteella vakiona, ei shia/sunni rajoitinta) karkaamisesta saapui äsken korvauspyynnöt laskuineen. Jälkimmäinen korvataan ketterästi vastuuvakuutuksesta koska tekninen peruste ok mutta luolajunan korvaus yskittää isosti. Vakuutusyhtiö ei hyväksy ilmoittamaani pi*(n+1)^e summaa tunnelista, kiskoista tai junista mitä kukaan ei ole nähnyt edes satukirjoissa. Kertoivat yhtiöstä että taas on joku myynyt ebayssa matot taivaalta ja junat tunneleista ilman rahoituslaitoksen lupaa. Kuulemma normipäivä.
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 203
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #322 : 30-08-2017, 05:55:37 »
Minä jo mietin että kelle se minun henkilökohtainen musta pilvi meni, mutta taitaa olla Ramin päällä. Oliko siinä kromiripsut ja hopeareunus, mutta kun sataa paskaa, niin sitä tulee tuutin täydeltä koko päivän. Jos se satuu auton päälle niin radiosta tulee pelkkää novaa, justinbieberiä ja nicklebäkinikivihreitä. Jos valitset radiorokin niin noku nenä jolla on takatukka narisee jostain jonninjoutavasta asianvierestä.

Onnea!

Pekka

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 317
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #323 : 30-08-2017, 21:18:32 »
Tänään töissä ei ihan täysin onnistuttu. Ongelma saatiin kyllä nopeasti selville ja suunniteltin sille korjaus. Ongelman varsinainen aiheuttaja jäi vielä silloin hieman epäselväksi mutta töiden jälkeen kauppareissulla ykskaks ihan tiedostamatta ongelman varsinainen aiheuttaja välähti kirkkaana mieleen! Melkein nauratti ääneen kuinka yksinkertainen asia olikaan :)
Aikaisempi nimimerkki kkuula
Asun Vantaalla

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 675
 • (Piilotettu)
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #324 : 01-09-2017, 01:23:32 »
Paha pössis lienee täältä väistynyt. Toukokuussa luottotappioksi kirjaamani saatava ilmestyi tilille viivästyskorkoineen. Oletan että paska päivä lähti täältä Helsingin suuntaan, kollega raportoi iltapäivällä keulapotkuriin imeytyneestä jätesäkistä, WIF-anturin toistuvista hälyistä sekä työkotteroon kohdistuneesta pysäköintivalvontaiskusta Katajanokalla. Kannattaa niillä suunnilla olla nyt oikein varovainen.
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 123
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #325 : 01-09-2017, 05:39:55 »
Toukokuussa luottotappioksi kirjaamani saatava ilmestyi tilille viivästyskorkoineen.

No tuota ei usein tapahdu.

Taannoin piti pyytää putkifirmalta maksuaikaa isomman laskun suoritukseen. Maksoin sovittuna ajankohtana viivästyskoroilla lisättynä ja seuraavalla viikolla sain soiton että olin kuulemma maksanut liikaa... Konttorissa olivat hämmentyneitä kun sanoin että liikasuoritukset ovat korkoja.
Kun itse tekee, tulee juuri sellainen kuin sattuu tulemaan...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 275
 • (Piilotettu)
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #326 : 01-09-2017, 11:09:06 »
Euroon siirtymisen aikoihin, jolloin lasku saattoi olla markkoina/euroina toimeksiantajani maksoi usean tuhannen markan laskuni euroina. Ilmoitettuani puhelimitse väärin maksetusta laskusta oli vastaajalla äänessään hieman huolestunut sävy kunnes ehdin selvittää mistä oli kysymys. Kiitellen ottivat ilmoituksen vastaan.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 765
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #327 : 02-09-2017, 12:14:31 »
Eilen sahasin siitä ainosta vanerista kaapin taustalevyä, 10mm vahvaa. No tänään kun ruiskumaalausvehkeet oli viritettynä valmiiksi, ilma mitä suotuisin, aikataulu valmiina siten että aamuauringossa kun maalaa pohjavärin niin iltapäivällä päivän päätteeksi saa ensimmäisen kerroksen vedettyä.
Siinä sitten rupean katsomaan osia ja muistelin että ylä-ja alalevyn pitäisi olla yhtäleveät kuin tausta, niin miten tausta näyttää kaposemmalta.

2 cm liian kapeaksi sen sitten sahansi, 686mm on eri kuin 660mm. Ja tiedätte saako 1200 levestä toista tehtyä.
No hätäratkaisu, dominolla kolot, keksit ja liimaus, yllättävän hyvä. Saa olla, ei tausta kuitentenkaan niin hyvin näy että kiusaisi.

Edelleen pitää paikkaansa että kun itse tekee niin saa juuri sellasien kuin sattuu tulemaan.

Pohjamaalit on nyt sitten vedetty.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 203
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #328 : 09-09-2017, 19:27:13 »
Kaksi vuotta sitten tehty virhearvio taisi materialisoitua tänään....

Taisin joskus jossain kehua että tuli ostettua cincinnati tool and cutter grinder 2...osa syynä ostopäätökseen oli runsas varustelu (tosin joitakin osia puuttui ja jotkut osat olivat hyvin kuluneet), mutta kaikki tärkeimmät osat vaikuttivat olevan kunnossa, karassa ei klappia, kaikki liikkui helposti, palkeet kunnossa, keskusvoitelu, siinä öljyä ja selkeesti käytetty.

Kara huoletti eniten, mutta se vaikutti kunnolliselta, meggeröin koneen ja koekäytössä ei ollut ääntä saati sitten klappia.

Mietin kovasti että puranko karan ja voitelenko sen uudestaan. Siinä ei ole voitelunippoja, vaan kara pitää purkaa voitelua varten vaikkei laakereissa olekkaan hankaavia tiivisteitä, on labyrintit. Päädyin kuitenkin siihen että on olemassa huomattava riski, että rasvaus ei onnistukkaan ja rikon laakeroinnin. Molemmissa päissä on viistokuulalaakerit pareittain, toinen pari on kiinteä, toinen kelluva.

Jotakuinkin tälläinen, mutta ulkoa sileet laipat eikä noita holkkeja näkyvissä:
http://www.lathes.co.uk/cincinnati-tool-and-cutter-grinder-number-2/img5.jpg

Tänään sitten yllättäen lähti pitämään selkeesti laakeriääntä. Sammutin heti ja heittokelolla mittasin välykset: Aksiaalisuunnassa ei havaittavasti (heittokellon viisari ei edes värähdä, asteikkoväli 0,01 mm). Radiaalisuunnassa saakelin 0,03 - 0,04 mm välystä. Vapaan pään parilaakeri, aivan kun laakeri olis läheneet liikkeelle, sellainen omituinen kuminauhamainen tuntuma. Saakeli. Ei ole mitenkään vähäinen harmitus.

Pistin saunan lämpiimään ja pitää kasoo jääkapista jos olis saunakalja jossain nurkassa.

Pekka
« Viimeksi muokattu: 09-09-2017, 19:31:17 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 326
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #329 : 10-09-2017, 19:59:59 »
Wilfan tehosekoitin alkaa pätkiä. Joskus toimii, joskus ei. Arvelen, että hiilet voivat olla jumissa tai kuluneet. Vehkeellä ikää vajaat viisi vuotta. Laite on kasattu käyttäen niitä erikoisruuveja, joita ei ole tarkoitettu avattavaksi. Minulla on kuitenkin sellainen erikoisväänninsarja, mutta ruuvien reiät on tehty niin kapeiksi ja syviksi, että vääntökärjen pidin ei mahdu reikään. Teen sitten joutorautapalasta vääntimen ja saankin ruuvit auki. Mutta itse laite ei suostu aukeamaan. Kotelon osat kyllä liikkuvat hieman, mutta niin vähän, ettei sisään pääse katsomaan. Istun vehje sylissä ehkä vajaat kolme tuntia yrittäen törkkiä sitä eri raoista erilaisissa meisselikärjillä ja piikeillä josko saisin jotain tuntumaa siihen, mikä laitetta pitää kasassa. Lopulta on pakko luovuttaa ja ajattelen vääntää kuoren väkisin auki, jotta ainakin näkisin, mistä vekotin oli hajonnut. Hiilet näyttivät olevan OK, joten laite ei varmaan olisi ollut kotikonstein korjattavissa, vaikka kotelon olisi saanut ehjänä auki. Nyt laite on kuitenkin neljän tunnin ähellyksen jälkeen päreinä roskiksessa.

Kun sitten aloin katsella netistä uutta vekotinta hajoneen tilalle, huomaan, että Wilfan takuu olisi ollut viisi vuotta...