Kirjoittaja Aihe: Suteen meni!  (Luettu 128840 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 394
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #330 : 28-11-2017, 20:20:37 »
En ole ihan varma vielä menikö suteen ;D
Työn alla on muutama ruokapöydäntuoli lisää.
Malliltaan yksi yhteen nykyisten kanssa:


Etuosat on jo kasattuna ja käytännössä loputkin on vähintään aihioina.
Tapittelin tuossa vähän takaosien aihioita, että pääsisin muokkaamaan takajalkoja tarkemmin. Tapittaessa huomasin, että takajalathan on jonkin verran hoikemmat kuin alkuperäiset.

Oli niin pirulliset aluksi piirtää malli kun karkeasti sahailin aihiot vannesahalla, niin pieneksihän ne aihiot oli jäänyt.

En nyt ole ihan varma vielä teenkö kolmeen tuoliin uudet takajalat vai hyväksynkö tappioni ;D

Pirullisia nuo joka suuntaan kaarevat osat jotka joutuu mittaamaan ja piirtämään ilman että saa tuolia purettua ;D

Paikalla (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 285
 • (Piilotettu)
  • www.facebook.com/puutyoahonkivi/
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #331 : 29-11-2017, 08:31:54 »
Kuka sen huamaa jos jalat o toisissa sirommat, ei kukaan ellet itte sano. Jatkat tekemistä vaa, ellei virhe aiheuta jotain muuta ongelmaa.
Aikaisempi nimimerkki ArtoA  - www.facebook.com/puutyoahonkivi/

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 394
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #332 : 29-11-2017, 09:06:34 »
Vaimo huomaa kaikki pikku jututkin ;D
Menin lupaamaan että tuoleista tulee samanlaiset.
Meinasinkin jatkaa jalkojen tekemistä ja teen sitten uudet aihiot jos tulee ongelmia vastaan.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 701
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #333 : 05-12-2017, 13:38:48 »
Työmaalla oli valaistusta vähän kehnonlaisesti mutta onneksi asiakkaalla oli perinteinen roikkalamppu jonka otin käyttöön. Laitoin lampun roikkumaan kattoon missä normaalistikkin on kattolamppu, siinä kun oli koukku valmiina mihin ripustaa. Tuli aika että roikkalampun johtoa piti saada pois tieltä ja kerin sen rullalle ja rupesin kiristämään johtoa seinän ja lampun välillä. Roikkalampuissahan on sellainen metallihäkkyrä sen lasikipon edessä ottamassa kolhuja vastaan ja tämä häkkyrä takertui katossa roikkuvaan sokeripalaan sillä seurauksella että... PAM, jonka jälkeen pimeni... siis se valo. Sokeripala irtosi johdoista ja piuhanpäät siinä sitten yhteen. No ei hätä tämän näköinen, mullahan on varasulakkeita pakissa. Ruuvasin sokeripalan takaisin paikoilleen ja väänsin sulakkeen tauluun... räps. Poltti sulakkeen heti. Ajattelin että sulake kun on varmuudella pyörinyt pakissa mukana jo vuosia, niin oli vain heikko yksilö. Uusi sulake pesään ja tällä kertaa siten että pääkatkaisijasta ensin virta pois ja sulakkeen ollessa paikoillaan, vasta sitten päävirta päälle... räps. Mitä helvettiä, jo toinen sulake peräjälkeen. Pakissa oli enää yksi varasulake ja sitä ei siis parane polttaa tai joutuu lähteä hakemaan uusia sulakkeita. Kattelin siinä sokeripalaa ja kaikki näytti olevan ihan kunnossa. Aikani hölmönä tätä sokeripalaa tuijoteltuani välähti. V***u mikä URPO sanoin itselleni. Olin ajatuksissani kiertänyt kaksi ainokaista piuhaa kiinni vastakkaisille puolille sokeripalassa... hetken aikaa nauratti ääneen.  ;D Onneksi ei asiakas ollut näkemässä koheltamista. Piuhat oikein ja taas hommat jatkui.

Kim
« Viimeksi muokattu: 05-12-2017, 18:10:16 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 243
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #334 : 25-01-2018, 15:05:34 »
Myönnettäköön nyt julkisestikin; rakentelin eräänlaista telinettä peräkärryyn. Tein prototyypin jo joulukuussa ja testasin sitä viikon ajan. Suojaamaton putkihan ruostui välittömästi.
Koska häkkyrästä tuli niin toimiva, ajattelin suojata sen hyvin, mutta kuitenkin omin voimin. Kaupassa suosittelivat spray-vasaralakkaa. Vetäisin eräänä iltana sitten osat ensin puhdistaen, sitten pohjamaalilla ja kun kello lähenteli kahtatoista yöllä, ajattelin vetäistä vielä pinnat. No, ensin päätti naru, jossa kaikki maalatut osat roikkui, katketa ja ne tippui puruiselle lattialle. Puhdistelin suurimman osan roskista ja siinä hämärässä vetäisin päälle vasaralakan.
Seuraavana päivänä selvisi että a) pohjamaali oli reagoinut vasaralakan kanssa siellä sun täällä b) osa putkista oli maalaamatta, koska ne roikkui ja kiireessä en huomannut joka sivua maalata c) koko purkki oli tietenkin kulutettu.
No, seuraavaksi muistin että muu perhe oli kaupungilla, joten otin kuvan spray-purkista ja pyysin tuomaan Motonetista samanlaisen. Lähetyksen saavuttua, suutahdin että sehän piti olla spray-maalia eikä sudittavaa. Lepyin välittömästi kun näin kuvan jonka olin lähettänyt; olin rajannut kuvaan vain etiketin, joka oli identtinen saapuneen sudittavan maalin kanssa.
Hetken pohdin vaihtoreissulle lähtöä, mutta muistin että joku oli kehunut sudittavan vasaralakan siloittuvan hienosti. Ei muuta kuin pensseli käteen ja menoksi. Annoin maalien kovettua varmaan viikon verran ja kun eilen kävin sovittelemaan osia paikoilleen, huomasin että sisäkkäin menevät putket ei enää menekään sisäkkäin; maalikerros on liian paksu ja jumittaa.
Eikai auta muu kuin hioa maalit pois ja antaa putkien ruostua  - tai vetäistä joku kevyt spraymaali sisemmän putken päälle.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 468
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #335 : 25-01-2018, 16:04:44 »
 Vasaralakkailusta opin taannoin sen verran, että moni juttu pitää askaroida mieluummin rosterista, kuin alkaa turimaan mustaa ruostumattomaksi. Edellyttäen, että on mokoma vain suinkin mahdollista.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 802
 • (Piilotettu)
Vs: Suteen meni!
« Vastaus #336 : 31-01-2018, 18:50:40 »
Päivän vaahteraklapisavotan jatkoksi pääsin myös verstaalle. Vaiheessa oleviin kolmeen juustomuotiin jyrsin pohjiin uritusta, 15 x15 koivupaloihin oli tarkoitus tehdä 7 mm välein pieniä v-uria neljään lohkoon. Hyvinhän homma meni tekemäni näppärän jgin ansiosta. Toista tehdessä sitten susi tuli mukaan. Viimeistä neljännestä jyrsiessäni, totesi palan olevan väärin jigissä, urat samansuuntaiset viereisen lohkon kanssa. Eipä hätää, olinpa varautunut (kun tekevälle sattuu näitä) ylimääräisellä pohjalevyllä ja siihen sitten huolella urat.
Muista; Elämä on nyt!