Kirjoittaja Aihe: Hyvä jääkaappipakastin?  (Luettu 16313 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 100
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #45 : 11-07-2018, 20:44:36 »
Mun käsittääkseni Miele on hankkinut maineensa varsinkin kestävistä pyykinpesukoneista. Saa täydentää...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 555
 • (Piilotettu)
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #46 : 11-07-2018, 20:59:46 »
Minusta tuntuu, että hyviä kodinkoneita ei enää valmisteta. Jos minulta kysytään mikä on hyvä astianpesukone. Sanoisin, että se on Siemens Lady 150. On toiminut vuodesta 1985. Jos tuo hajoaa, niin ostaisin samanlaisen. Ei vaan taideta enää noin hyviä valmistaa, joten olettaisin, että  kannattaa korjata jos mitenkään mahdollista.
Vaikka Isäni oli köyhä mies oli hänellä aina liukkaat viilat.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 10
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #47 : 11-07-2018, 21:20:19 »
Kompura hajos.Huoltoliikkeen antaman noin hinta-arvion jälkeen päätin ostaa uuden laitteen kun piti saada kaappi pian. Eipä taida tosiaan mikään kestää enää niin kuin ennen.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 662
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #48 : 11-07-2018, 21:28:48 »
Mielen pyykinpesukoneita meidän lähipiirissä on useampia, äitini pyykkäri on n. 15 vuotta vanha, oma 11 ja muut sitten alle 10 v. Ikä ei yhdessäkään näistä näy missään muualla kuin pienissä kosmeettisissa jäljissä. Kone(et) on vakaita ja hiljaisia. Pestessä veden loiske kuuluu kovempaa kuin moottorin ääni. Massaa on omalla koneella satakunta kiloa, minkä ansiosta kone ei liiku paikoiltaan milloinkaan, eikä ryskää lingotessaan, vaikka pyykki olisi vähän epätasaisestikin. Allas on rosteria, ei muovia.

Mulla on myös Mielen imuri. Täytti justiinsa 12 vuotta. Varmaan siinä olisi jotain eroa uuteen, jos rinnakkain pääsisi vertaamaan, mutta millään tavalla ei ole vielä tullut mieleen, että olisi järkevää vaihtaa.

Tiskikone on joukon nuorikko. Vaivaiset kahdeksan vuotta. Josko mulla on sellainen mutu, että näistä kolmesta tiskikoneilla on lyhyin odotettavissa oleva elinikä ja saattaa suhteellisesti olla jo joukon vanhin. Samaan tyyliin kuin pyykkäri, kokolailla hiljainen laite.

Yllämainitun lisäksi, on jokainen noista yksinkertainen, looginen ja miellyttävä käyttää, mikä ei valitettavasti ole mitenkään itsestään selvää. Materiaalit on laadukkaita, ei noita voi millään muotoa kuluneiksi moittia. Kaikki osat pysyy muodossaan ja liikkuu ihan just niin kuin on tarkoitettu vielä vuosia käyttöönoton jälkeenkin. Pyykinpesukoneen luukun ja rummun välissä oleva tiivistekin on edelleen melkein kuin uusi. Varaosien saatavuus on erinomainen ja muistelisin, että noille on luvattu 20 vuoden saatavuus osille mallin valmistuksen lopettamisen jälkeen, mutta tämä on nyt ihan puhdas muistikuva.

Ex-anoppilassa on Mielen jää-pakastinkaappi, ja vaikka se nyt ei ole mitenkään iäkäs vielä, on siinäkin jotain sellaista, mikä herättää luottamusta. Hyvin suunnitellut sisukset, hiljainen ja näyttää hyvälle.
Väinö

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 752
 • (Piilotettu)
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #49 : 11-07-2018, 22:09:15 »
Meidän kodinkonehistoriassa toistaiseksi pitkäikäisin kapine on Philipsin "Space Cube" mikroaaltouuni, 28. vuosi on nyt menossa.  Kakkosena on Siemens Lady astianpesukone, joka palveli noin 25 vuotta. Sitä kertaalleen korjattiin matkan varrella ennen (toimivana) vaihtoon menoa. Jääkaappipakastimista taitaa olla nyt kolmas menossa 34 vuoden aikana, ei ole mikään merkki noista jäänyt erityisesti muistiin.

Ensimmäinen Miele, pyykinpesukone, tuli taloon vasta viime vuonna. Ostopäätöksen ratkaisi liikkeessä osittain purettuna ollut kone. Rummun laakerointi oli niin vaikuttavan näköinen laitos, että se ratkaisi päätöksenteossa. Hienosti se käy, kokeilin että 2 euron kolikko pysyy koneen päällä reunallaan pystyssä linkouksen aikana.
Tässä tosin tulee käymään niin, että tuskin tulen itse näkemään pääseekö Miele tuon mikrouunin vuosiin. Tai ainakaan en enää osaa laskea niitä.

Tällä paikkakunnalla on ollut sellainen onni, että täällä on vaikuttanut taitava kodinkonekorjaaja, joka on pelastanut monet koneet, joita isommissa huoltoliikkeissä ei olisi kannattanut edes käyttää. Taisi vain jäädä eläkkeelle jokin aika sitten.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 139
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #50 : 11-07-2018, 22:57:29 »
piti oikein käydä tarkistaan keittiön koneet.

jääkaappipakasti ja liesi on ruusenlewiä. ihan peruskoneita, ei mitään hi tekkiä. ja aika vanhojakin vielä, mutta toimii ainakin toistaseks.

mikroaaltouuni sen sijaan on moulinex. tarkempi malli on micreo-chef fm 1515Q ikää en tiedä, mutta aika vanha se on. alunperin varmaan valkonen, nyt jo keltanen. ;D erinomainen vekotin. tehokas verrattuna nykymikroihin. ei tartte yhtä ruota-annosta lämmittää viittä minuuttia.. ja tuntuis olevan kestäväkin.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 936
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #51 : 12-07-2018, 12:59:29 »
pelkäänpä pahoin että joskus lähitulevaisuudessa on isompi suma koneiden laukeamisia.
Kohta tulee 9v kun muutettiin nykyiseen torppaan ja ostettiin kaikki uutta, jääkaappi,pakastin ja astianpesukone siemensiä, pesukone samsung muistaakseni.
Eiköhän nuo 1-2 vuoden sisään laukea kaikki. Jääkaappi tuntuu jo hurisevan yhtenään, ja pesukone on pitänyt ihmeääniä toisinaan jo pidemmän aikaa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 600
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #52 : 12-07-2018, 13:59:58 »
Minä vajaa kuukausi sitten korvasin keittiössä olleet jääkaappipakastimet yhdellä jääkaappipakastimella ja yhdellä jääkaapilla. Vanhat oli jostain 80-luvun lopulta. Samsungia tuli tilalle, yhtä pitkää käyttöikää ei tarvi odottaa mutta toistaiseksi vaikuttaa hyvältä.

Kevättalvella pyykinpesukoneeksi tuli myös Samsung, nappasin halvimman mistä löytyi halutut ominaisuudet. 222 euron hinnalla tuon ei tarvitse kestää kuin 2 vuoden takuuajan, kaikki sen jälkeen on plussaa. Sitten vaihtaa mielellään uuteen koneeseen joka ei ole täynnä työvaatteista peräisin olevaa paskaa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 44
 • (Piilotettu)
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #53 : 12-07-2018, 14:40:31 »
Itellä on käytössä kaksi Rosenlew Vähävirtanen (valmistettu Suomessa) jääkaappipakastinta suoraan vuodelta -89. Muuta vikaa niissä ei ole koko aikana ollut kuin alkuperäiset virtakytkimet ovat hapertuneet molemmista. Ovat toki standardikamaa, joten niiden vaihtoon on kulunut ehkä noin viisi minuuttia.
Hyvä Suomi!  O0

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 100
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #54 : 13-07-2018, 08:21:14 »
On yllättävän yleistä, että kodinkone vaihdetaan uuteen heti, kun se alkaa pitää jotain kummaa ääntä tms. Pesukone alkaa lingotessa vikistä ja siristä, merkki hiilien loppumisesta ja niiden vaihdon tekee itse tai teettää korjaajalla n. 120€. Luukun kauluskumi halkeaa jossain vaiheessa, varaosan hinta 30€ ja helppo vaihtaa itse tai vaihdattaa korjaajalla n. 100€. Poistopumppuvika ilmenee ohjelman keskeytymisenä ja pyykit märkiä. Korjauskustannus 120-150€. Moottorin laakerit rahisee, korjauskustannus 100€. Ohjelma sekoilee ja keskeytyy ja alkaa omituisesti keskeltä uudelleen, lämmitysvastus rikki, jonka hinta varaosana 25€.

Meidän Siemensin pyykinpesukone on vuodelta 2005 ja on ollut varmasti kovalla käytöllä kolmen lapsen takia. Olisi ollut monta syytä vaihtaa uuteen:

Hiilet vaihdettu 3x
Luukun kumikaulus 3x
Poistopumppu 1x
Lämmitysvastus 1x

Edelleenkään ei ole syytä vaihtaa varmaa ja toimivaa konetta uuteen n. 500€ koneeseen, ainakaan hinnan perusteella.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 139
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #55 : 13-07-2018, 10:43:31 »
Festoolin jutussa on järkeä. noin ittekkin toimisin, jos ymmärtäisin pesukoneista jotain. yhden kerran oon tiskikoneen korjannut, kun lakkas toimimasta. en siitäkään mitään ymmärtänyt, mutta ajattelin kurkata silti koneen sisälle. oli alunen märkänä ja siellä joku kohosysteemi, mikä katkas vedenoton. oikea vika oli haljennut letku. vuoti koneen sisuksiin, alle sen verran, että tuo suojamekanismi toimi ja esti vesivahingon.

viimeks hajos pesukone, olikohan se nyt viimetalvena. ohjelma siinä tuntu takkuavan syystä tai toisesta. lopulta meni hermot, kun kaikki vaatteet pyykkikoneessa, eikä luukkua auennut. valot vaan vilkku, eikä totellut mitään ohjelmaa oikein mitenkään. ensin koitin porakoneella tehdä reikää luukun lukitusmekanismin kohdalle, että olis jollain konstilla saanut sen luukun auki rikkomatta. mutta ei onnistunut. sitten sorkkaraudalla väänsin, niin johan aukes luukku. muttei pysyny nää kiinni sen jälkeen.. eli meni vaihtoon kone. tilalle ostin verkkokauppa.com:ista jonkun kiinalaisen parin sadan koneen. erikoisen hyvin sekin tuntuu pesevän noin niinkun kiinalaiseks.. whitewash tais olla merkki. noita on vielä halvempiakin, tai ainakin sillon oli. jotain vähän yli satasella sai. raksa-, tai remppa kuteille kohtuuhintanen pesukone. ;)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 4 401
 • (Piilotettu)
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #56 : 13-07-2018, 11:27:35 »
Aiempi nimimerkki Viilari

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 53
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #57 : 13-07-2018, 13:11:01 »
No jaa, minun ymmärryksen mukaan ennenkin kyllä tehtiin todella surkeita kuluttajatuotteita. Ne vaan ovat päätyneet kaatopaikkojen pohjalle pois silmistä, ja vain valioyksilöt ovat jääneet buustailemaan "ennen oli paremmin"-romantiikkaa ;) Lisäksi on vähän hassua sitten verrata keskenään vaikkapa jotain tälläistä umpiteräksistä, aikanaan omaisuuden maksanutta pesukonetta johonkin nykyiseen 200 euron kiinalaiseen muovilootaan. Veikkaan, että hintahaitarin yläpäästä kun poimitaan vaikka joku 3000 euron Miele, niin luulis kestävän...

Ja "hyvä kodinkone" on mielestäni muutakin kuin pelkästään kestävä. Turvallinen, taloudellinen, hiljainen, nättikin, ja mukava käyttää. Etenkin viimeksi mainittuun auttavat kehittyneet nykyohjelmat ja vaikkapa etäkäytön mahdollisuudet. Itsekin sain ekaan omaan kotiin muuttaessa mukaani muutaman dinosauruskoneen, ja sanalla sanoen aika hirveitä vehkeitä ne oli, hoitivat tietty hommansa. Mutta käyttömukavuudessa hävisivät kirkkaasti paskimmillekin nykykoneille.

Johtopäätös? Rahalla saa hyvää, ja niin sai ennenkin. Mutta mitä ennen ei ollut niin yllikyllin tarjolla, niin halpaa krääsää ja kertakäyttömentaliteettia. Jälkimmäisenkin kanssa isoin ongelma lienee lopulta se, että kun tarpeeksi pitkälle jatketaan samaan malliin, koko planeetta hukkuu jätteisiinsä. Sitä onkin kiva miettiä, tässä uusia Mielejä tilaillessa... (kiitos kommenteista!)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 139
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #58 : 13-07-2018, 13:24:24 »
totta tuokin. mun tiskikone on äärimmäisen helppo käyttää. ei siinä ole, kun virtanappi ja kolme eri tiskausvaihtoehtoa. 1 2 ja 3. en edes tiedä, mitä mikäkin tekee. kolmosella pesen aina tiskit.

samaten tuo uusi kiinalainen pyykkikone on ihan eri planeetalta käytettävyydessään, kun se edellinen. edellisen kanssa tietenkin sitä yhtä ja samaa ohjelmaa, mitä tuli pääasiassa käytettyä ei ollut mitään ongelmia. mutta sitten, kun jotain villapaitoja piti pestä, niin sai ihmetellä, että mikähän se noista 30 eri pesuohjelmasta sopisi siihen tarkotukseen parhaiten.. tuossa uudessa kiinalaisessa on kyllä useampi ohjelma, mutta ne on selkeesti merkitty, mikä on mikin ja muutenkin helppo käyttää.

jääkaapin ja pajastimen käyttö nyt on helppoa, kun ei tartte muuta tehdä, kun osata avata ovi ja sulkea se. niin ja tuo mikrokin on helppokäyttönen. yhdesta napista säädetään aikaa ja toisesta tehoa. boonuksena on pikanappi aikasäädöllä, mitä tuohustaa täydellä teholla 30-90 sekunttia.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 936
Vs: Hyvä jääkaappipakastin?
« Vastaus #59 : 13-07-2018, 13:28:05 »
oikein tiedostava kuluttaja kaivaa perunakuopan, vielä tulee vähemmän jätettä...