Kirjoittaja Aihe: ROV  (Luettu 52234 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2
Vs: ROV
« Vastaus #195 : 19-08-2017, 00:30:34 »
Minkäslainen pwm tuossa on tarpeen, servon/nopeussäätimen ohjaus vai suora moottorin ohjaus. Ardusub kun ei käsittääkseni tue kuin ensinmainittua, joka hiukan omaa rov-projektiani hidastaa kun haluaisin käyttää mahdollisiman simppeleitä parin euron ohjaimia dc-moottorin ajamiseen. Noi servo-ohjausta syövät dc-esc:t kun tuppaavat maksamaan kymppejä per kpl, niin alkaisi olla liian iso osuus mun muutaman satasen budjetista. Hiukan koodaamalla tuo pitäisi olla ihan ratkaistavissa, en vaan ole vielä niin pitkälle ehtinyt.

Tuollaista parikymmensenttistä, noin 10m syvyyteen gopron kanssa uivaa laitetta olen rakentelemassa, iso osa komponenteistä 3D-tulostamalla. Naapuriforumilla hiukan lisää tarinaa aiheesta: https://konekansa.net/threads/rov-projekti.18863/

Paikalla (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 557
Vs: ROV
« Vastaus #196 : 20-08-2017, 00:51:47 »
 Erilliset moottorinohjaimet ovat jo asennettu, joten samanlainen PWM -ohjaus piisaa millä servotkin toimivat. Mielenkiintoinen projekti on teilläkin, laittelin yksityisviestiä.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2
Vs: ROV
« Vastaus #197 : 22-08-2017, 22:05:38 »
Sittenhän tuo ardusub pitäisi olla ihan käyttökelpoinen, helpoimmalla taitaa päästä ostamalla valmiin pixhawk-autopilotin ja sille kaveriksi raspberry pi:n hoitamana kommunikaatiota ethernetin yli. Eli siis soveltuvin osin tämä setti mitä bluerov käyttää: http://www.bluerobotics.com/store/electronics/advpkg-ardusub-r1/

Itse olen menossa hieman enemmän budjettilinjalla, ja jätän tuon mikrosekuntitarkan autopilotin väliitin, raspberryssä pitäisi riittää vääntö vedenalaiseen ohjaamiseen mennen tullen. Saa vaan nähdä miten paljon pääsee säätämään kun käyttää eri rautaa kuin tuon softan tehneet.

En ole itse vielä tuota settiä laittanut kokoon joten kokemukset aiheesta luvassa myöhemmin

Paikalla (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 557
Vs: ROV
« Vastaus #198 : 24-01-2018, 16:19:38 »
 Jopas taas on aikaa vierähtänyt ja mikään ei ole tässä projektissa edennyt. Tuo blueroboticsin palikkakokoelma vaikuttaa hyvältä, vielä en ole kuitenkaan tuolta tarpeita tilaillut.

 Juohtui tässä kuitenkin mieleen, voisiko ohjauksen toteuttaa toisin. Toki, monellakin tapaa, mutta tässä tuli pitkästä aikaa vastaan OpenRov -projekti. Tuo on nykyisellään edennyt aika pitkälle, ohjauksen tapahtuessa läppärillä, mutta aiemmin tuossa ohjaus tapahtui eritavoin. Ellen aivan väärin muista, oli OpenRov alunpitäen ohjattavissa ihan tavallisella RC-ohjaimella. Koska vedessä rf-signaali kulkee aika kehnosti, ongelma oli ratkaistu vetämällä vastaanottimen antenni pinnalle saakka. Tietenkin vaimenemaa ja kaikenmaailman seisovia aaltoja sun muuta riesaa syntyy, mutta silti tuntui tekniikka toimivan. Tuossa hyllynkulmalla on useamman vuoden pölyyntynyt yksi ohjain ja jostain laatikoiden kätköistä löytyy varmasti pari vastaanotintakin, joten asian koeponnistaminen ei lie mahdottomuus.

 Mitä lie raati tuumisi asiasta, voisiko tällainen toimia? Eli vastaanottimesta kupari antennin ympärille ja ko. kupari pinnalle, lähelle lähetintä. Auttaisiko asiaa jos ko. kupari olisi koaksiaalikaapelin ydinlanka, vai voisiko toimia ihan vain tavallisella, suojaamattomalla, kuparilla? Entä voisiko pahoja ongelmia tulla jos ko. antennijatkoon indusoituisi jännite esim. pintakaapelista, jolla syötetään käyttöjännite robottiin?
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Paikalla (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 557
Vs: ROV
« Vastaus #199 : 24-01-2018, 20:36:13 »
 Tuohon ed. rc -ajatukseen liittyen vielä semmoinen ajatus, jotta voisiko rc ohjaimen purkaa ja turata siitä antennin irti. Sitten ohjaisi tuon antennisignaalin koaksiaalikaapelilla veden alle, ROVin sisälle, jossa olisi samassa tilassa lähettimen ja vastaanottimen antennit.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.