Kirjoittaja Aihe: Hei me matkaillaan  (Luettu 14105 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 355
 • (Piilotettu)
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #15 : 01-08-2016, 06:51:38 »
Matkailu taas avartaa,
Ainahan voi kipata kilometritolkulla maissia yleiselle tielle parin kaistan leveydeltä kuivamaan ja avautumaan. Eikun sitten harjaten talteen ja jatkotuotantoon.

 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]

Eiköhän onnustuisi myös Suomessa kaurat vaan kadulle niin ei kulu kallista löpöä kuivurissa O0

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 783
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #16 : 07-08-2017, 00:59:14 »
Pohjoista Norjaa 3700 kilometriä

Edellisestä Norjan reissusta ehti vierähtää 15 vuotta. Silloinen matkani Norjaan alkoi melontareissulla ja päättyi irtisanoutumiseeni kalatehtaan hommista. Vettä on siis ehtinyt virrata vuonoissa jonnin verran ja kuten reissulla sain huomata paljon on asioita ehtinyt Norjan puolella myös muuttua. Surullista katseltavaa esimerkiksi Vardossa (Vartiosaari) kuinka liiketilat ammottivat tyhjyyttään ja monessa paikassa kalatehtaita suljettu. Rakennukset rapistuvat ja monet myös ilman asukkaitaan. Öljyn hinta on alhainen ja kalateollisuudella pyyhkii todella kehnosti ja tämä kyllä näkyy katukuvassa.

Norja on kuitenkin matkailijalle pieni pala taivasta tai riippuu tietenkin millä silmällä sitä haluaa tarkastella. Kalastuksesta ja valokuvaamisesta nauttivalle Norja tarjoaa uskomattoman hienot puitteet.

Matka alkoi Oulusta ajamalla Ruotsin läpi Kiirunaan ja siitä edelleen Bodon kaupunkiin josta lautalla Lofooteille Moskenesiin. Tästä sitten kohti pohjoisempaa Norjaa käyden aika tarkaan läpi Lofootit, Andoyan sekä Senjan saaret, josta matka jatkui Finnmarkin alueelle. Finnmarkissa kävin kurkkaamassa Båtsfjordia jossa aikanaan siis olin kalatehtaalla ja aika surullistahan näky oli. Tiedä sitten mikä on koko totuus, kun nyt tein vain omin silmin havaintoja. Aluksia oli satamassa paljon joka viittaa siihen että kalastusta ei tällä hetkellä harjoiteta samassa mittakaavassa kuin takavuosina. Silloin ei alukset maanneet satamassa vaan olivat kalassa, poikkeuksena kovan kelin päivät jolloin ei merelle voinnut lähteä. Talo jossa asuin ja kuhisi elämää, oli nyt tyhjillään. Se oli kalatehtaan työntekijöille tarkoitettu asuntola. Seuraavaksi suuntasimme Vadso-Vardo linjalle ja aina Hammingbergin autioituneeseen kalastajakylään asti. Ehkäpä jopa sellainen pieni havainto kielii että töitä ei enää ole samalla tavalla kuin aikaisempina vuosian ja tätä kautta ei myöskään rahaa käytettäväksi, sillä Tana Bru, joka oli itärajan takaa tulleiden tyttöjen palveluiden tarjoamisen ehdoton keskus Pohjois-Norjassa, ei näyttänyt enää olevan mitään tähän viittaavaa toimintaa... hiljaista oli siis joka saralla.

Itselleni sekä vaimolleni matka antoi kuitenkin taas uskomattoman paljon upean luonnon kautta että ei kyllä jää viimeiseksi kerraksi lähteä kiertelemään Norjaa, ei edes tältä kesältä. Uutta reissua jo valmistellen.

Kim
« Viimeksi muokattu: 07-08-2017, 01:02:28 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 884
 • (Piilotettu)
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #17 : 07-08-2017, 15:11:49 »
Tuli ajeltua hurua perheen kanssa ympäri Saksaa 6000 kilometrin edestä, etupäässä Schwarzwaldissa ja Baijerin Alpeilla. Kyllä en ihmettele että je jotka ovat Alpeilla lasketelleet, haluavat sinne toistekin. Hitlerin huvilalla käytiin ja Saksan katolla nauttimassa korkean paikan Bratwurstit.

 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]
Aiempi nimimerkki Janne-K

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 783
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #18 : 01-09-2017, 14:30:52 »
Paku tyhjennetty ja sänky kiinnitetty paikoilleen... ei muuta kuin toivottaen ittelleni kireitä siimoja.

Kim

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 4 329
 • (Piilotettu)
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #19 : 01-09-2017, 14:55:06 »
Viime sunnuntaina tämmöinen pörisi Heidelbergin taivaalla.Näyttää heittävän ahkerasti keikkaa:  https://www.dlbs.de/de/Ju-52-Rund-und-Streckenfluege/Ju-52-Flugplan.php?fref=gc&dti=139509979547793
Aiempi nimimerkki Viilari

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 783
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #20 : 07-09-2017, 17:49:34 »
Toinen isku Pohjois-Norjaan

Tämä toinen reissu jäi melko pikaiseksi käynniksi mutta kuten aina tuolla suunnalla, varsin antoisa oli tämäkin reissu. Poikkeuksellisen lämmintä oli ja koko matkan ajan sai päiväsaikaan olla paitasilleen. Tanavuonon läheisyydessä oli tänä kesänä havaittu jokunen kurki joka on melko harvinainen ilmestys tuolla leveysasteella. Epäilivät että olisivat jopa pesineet. Utsjoen korkeudella ruska oli täydessä vauhdissa kun taas Tanavuonon rannalla ei vielä tietoakaan ruskasta.

Kim

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 783
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #21 : 14-10-2017, 10:11:54 »
Lähdettiin emännän kanssa tekemään kierros pääkaupunkiseudulle ja ensin oli ajatuksena ottaa mökki Rastilasta kuten aikaisemminkin ollaan tehty. Jotenkin tuli kuitenkin katsottua muutakin tarjontaa ja Hämeenkylän kartano tarjosi jo pelkästään hintansa puolesta hyvän vaihtoehdon. Hieno vaihtoehto perinteiselle hotellitarjonnalle. Upeassa kartanomiljöössä, upeiden maalaismaisemien ympäröiminä jos ei Kehä III laske mukaan. Kolmosen äänet eivät silti kartanolle kantaudu ja todella rauhallisen oloinen paikka. Ei mikään rymyporukoiden suosima. Huone omalla parvekkeella. Ero hotelleihin tulee siinä että majoitustilat ovat erillään päärakennuksesta, eli mikäli aamiaiselle mielii, pitää vähän kävellä ulkona.

Tätä voin kyllä suositella normaalin hotellivaihtoehdon sijaan. Edullisempi ja kaikin puolin mukavempi vaihtoehto.
http://www.hameenkylankartano.fi

Kim

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 757
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #22 : 14-10-2017, 14:54:15 »
Voihan harmi, ollaan mökillä olisitte poikenneet, matkaa tuollainen 7 km.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 783
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #23 : 14-10-2017, 18:18:25 »
Voihan harmi, ollaan mökillä olisitte poikenneet, matkaa tuollainen 7 km.

No niin ja aikaakin olisi ollut tälle päivää hyvin.

Kohta pitää mennä tarkistamaan kartanon a' la carte listan tarjontaa. Aika suopealta vaikutti netistä katsottuna mutta eiköhän sieltä jotain kuitenkin löydy vatsan pohjalle täytteeksi.

Kim

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 783
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #24 : 10-12-2017, 16:51:31 »
Mallailin vähän reppua tulevalle Libanonin reissulle. Kyllä tuolla määrällä matkavarusteita pitää pärjätä hyvin sen kolme viikkoa...  ;D

Ellen tykkäisi kuvata, olisi kantamukset melko... vähäisiä.

Emännän samankokoiseen reppuun tulee vielä pari obiskaa ja runko sekä emännän omat vaatteet. Mä pärjään päällä olevien vaatteiden lisäksi tuolla vaatemäärällä hyvin. Boxerit ja T-paita vaihdettavaksi sekä kevyet stiflat. Pesuaineet saa ilmasiks hotskusta. Hammastahnan joutuu ostamaan paikanpäältä.

Kim

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 984
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #25 : 10-12-2017, 20:22:36 »
Jack Reacher reissussa, ainakin mitä tulee mukana kulkevien vaatteiden määrään!

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 783
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #26 : 11-01-2018, 22:35:50 »
Libanon - Beirut

Lähdin tälle matkalle ilman mitään käsitystä mitä perillä odottaa. Ainoa tieto maasta oli jäännyt tiedotusvälineiden kautta. Kaikkihan varmasti muistavat Libanonin raa`an sisällisodan joka kesti toistakymmentä vuotta (1975-1990). Ennen sisällissotaa maahan virtasi valtavat määrät turisteja ja maan pääkaupungista Beirutista käytettiinkin nimitystä "Lähi-Idän Pariisi" Sota kuitenkin tyrehdytti turismin lisäksi kaiken muunkin pitkiksi ajoiksi. Pikkuruinen välimeren rantavaltio on kuitenkin nousemassa jaloilleen kovaa vauhtia ja jälleenrakentamista on saatu tehtyä todella paljon. Toki paljon on vielä tehtävänä mutta suunta on oikea ja tulevaisuus paljon valoisampi mitä vielä joitain vuosia sitten olisi uskaltanut toivoa. Sodan jäljet näkyvät yhä Beirutissa. Katukuvassa on yhä lukuisia poliisien vartiopisteitä kuin myöskin armeija joka partioi kaduilla. Joulun ja uudenvuoden aikoihin oli Hamran ostoskadulla (Rue Hamra) armeijan partioita ympäri vuorokauden raskaasti aseistettuina.

Turisteja virtaa jo maahan mutta toistaiseksi valtaosa tulee lähinnä muista Lähi-Idän maista sekä jonkin verran Pohjois Afrikasta. Eurooppalaisia turisteja ei kolmiviikkoisen matkani aikana näkynyt kuin kourallinen.

Libanon oli positiivinen yllätys. En ole missään saannut kulkea niin rauhassa kuin Beirutissa saimme. Kukaan ei missään vaiheessa häirinnyt, ei vedetty hihasta myyjien puolesta ja jopa kaupoissa kuin kaupoissa sai aivan rauhassa katsella ja kulkea. Ihmiset olivat aina ystävällisiä, iloisia, eikä kertaakaan tullut huijauksen makua mistään. Kadut ovat siistejä ja poikkeuksena tässä reissussa oli se, että en nähnyt ainuttakaan torakkaa tai rottaa koko matkan aikana ja se on mielestäni hyvin. Kolmansissa maissa kulkeneena kun näihin veijareihin on jo tottunut. Valuuttana toimii sekä maan oma valuutta ja toisena virallisena valuuttana käy Amerikan taalat.

Libanon ja varsinkin Beirut on hyvinkin länsimainen. Samalla kadulla saattoi törmätä yhtä aikaa koko vartalon peittävään hijabiin kuin mini-mini shortseihin ja tiukkaan toppiin pukeutuneen naisen.

Katukahviloita on jälleen Beirutin kadut täynnä ja tunnelma on paikoin kuin siinä kuuluisassa Lähi-Idän Pariisissa. Vesipiiput kurluttavat ja kahvi sekä tee maistuu. Parasta antia olivatkin juuri nämä kahvilat joissa oli mukava jäädä kahvin lomassa katselemaan kadunvarren elämää.

Jonkin verran Syyrian pakolaisia näkyy katukuvassa kuin myös palvelualoilla kuten hotelleissa ja kahviloissa. Mitään näkyvää ongelmaa nämä eivät katukuvaan ole tuonneet, lukuunottamatta muutamaa kerjäläistä joita Beirutissa näimme.

Beirutissa on suhteellisen kallista ja alueelliset erot ovat suuret. Raoucheh on hyvinkin kallis alue jossa vietimme ensimmäiset viisi yötä ja siirryttyämme Hamran ytimeen, muuttuivat hinnatkin huomattavasti edullisimaksi ja nyt puhun lähinnä kahviloiden ja ravintoloiden sekä hotellien hinnoista. Alkuun oli aikomuksena käydä myös Bybloksen kaupungissa mutta haasteellisen julkisen liikenteen takia se jätettiin sitten pois suunnitelmista. Vietimme siis koko kolmiviikkkoisen Beirutissa.

Kuvaaminen oli haastavaa, sillä joka paikassa ei saannut kuvata ja poliisi siitä meillekkin ehti kertaalleen huomauttaa. Jonkin verran kuitenkin sain räpsästyä kuvia muistoksi antoisalta matkalta.

Vaikka matka keskittyikin siis ainoastaan Beirutiin, oli kokemuksemme sen verran positiivinen ja antoisa, niin ei kyllä tämän kohteen tarkasteleminen jää viimeiseksi kerraksi. Lopuksi ei oikein voi muuta sanoa kuin sen vanhan kuluneen sanonnan, "Matkailu avartaa" ja tämä piti jälleen kerran paikkansa.

Kim
« Viimeksi muokattu: 11-01-2018, 23:25:48 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 130
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #27 : 11-01-2018, 23:00:55 »
En tiedä saako Beirutista länsimaisempaa kahvia, mutta etelämpänä libanoniassa tarjottu tuote oli lähinnä kahdella vesitipalla laimennettua tervaa  :o
Ainakin näin satunnaisen kahvinjuojan mielestä ;D

Millainen keli siellä nyt oli? Mikäli oikein muistan ja käsitin niin Beirutista pohjoiseen on laskettelukeskus ja kelkkailemaankin saattaa päästä.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 4 329
 • (Piilotettu)
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #28 : 11-01-2018, 23:08:33 »
Ruoka oli varmaan hyvää ? Libanonilainen keittiöhän on kuuluisa.
Aiempi nimimerkki Viilari

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 783
Vs: Hei me matkaillaan
« Vastaus #29 : 11-01-2018, 23:19:49 »
Kelit oli verrattavissa meidän kesään. Lämmöt välillä 15 - 23 astetta. Sataa enemmän kuin kesäaikaan. Nyt oli kolme päivää sateista.

Juu kyllä sieltä lunta löytyy hyvinkin vuorilta tähän aikaan vuodesta.

Kahvi on hyvää eikä sitä tietenkään voi meidän tiskivesiin verrata.  :crazy2:  Aika paljon juovat espressoja ja Turkkilaista kahvia. Satunnaisen kahvinmaistelijan suussa maistuu varmasti sille tervalle. Ostinkin itelleni sellaisen pienen pannun missä saa kertakupillisen hyvää Turkkilaista tervaa. Ruoka on tosiaan hyvää mutta en ihan kyllä tullut Libanonilaisen keittiön ystäväksi. Eivät mausta ruokiaan ja suolan kanssa ovat tosi varovaisia. Sellaista välimeren tyyppistä se paljolti on.

Kuva löytyi netistä. Täsmälleen samanlaisen pannun ostin tervan keittoon.
Linkki kuvaan: https://nonsensopedia.wordpress.com/tag/turkkilainen/

Kim