Kirjoittaja Aihe: Osb-levy ulko seinään  (Luettu 10582 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 152
  • (Piilotettu)
    • Sääasema Orivesi
Vs: Osb-levy ulko seinään
« Vastaus #15 : 24-11-2017, 13:29:58 »
Luin tämän ketjun ennen levytystä ja nyt jälkikäteen pakko kirjoittaa omat kokemukset jos vaikka joku OSB-levyä miettivä sattuu lukemaan.
Levytin lämpimän harkkokellarin OSB-levyillä, harkon jälkeen ilmarako ja uudelleen koolaus,  tilassa koneellinen ilmanvaihto. Hakemalla löytyi lopulta siistiä OSB-levyä mutta ei rautakaupoista, levylaaduissa paljon eroa. Hintaeroksi kipsilevyyn jäi noin puolet enemmän.
Työstäminen mukavaa paitsi että sahauspöly on todella pahaa, melkeen kuin mdf. Parin viikon jälkeen asennuksesta levyt vetivät kieroon, joka ikinen. Luulin aluksi että ne ovat imeneet kosteutta ja sahasin kiskosahalla kaikkiin kovalla vaivalla tehtyihin, täydellisiin pystysaumoihin terän paksuiset urat ja aloin avaamaan ruuveja. Levyt eivät suoristuneet, ne olivatkin kuivuneet kieroon. Testausten jälkeen huomasin että pohjamaalaamalla ne suoristuvat, varmaan saadessaan kosteutta. Pikainen pohjamaalaus siis siihen väliin ja sen jälkeen ylitasoitusta ja hiontaa noin 450 neliötä ja hyvää tuli.. :-[

Ensimmäisen talven jälkeen sama homma uusiksi kun kaikki nauhat ovat irronneet, seinät on sentään pysyneet suorina. Jos nyt alottaisin niin laittaisin kipsilevyä enkä kokeilisi..
Miten paksua levyä käytit ja millä jaolla koolaus on?