Kirjoittaja Aihe: Jalkalistojen liimaus rappausseinään  (Luettu 11776 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 388
Vs: Jalkalistojen liimaus rappausseinään
« Vastaus #15 : 04-12-2016, 16:41:34 »
Oikean värinen listatulppa  http://www.kiinnikekolmio.fi/verkkokauppa/product_catalog.php?c=34 ei pahasti listasta erotu.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 294
Vs: Jalkalistojen liimaus rappausseinään
« Vastaus #16 : 16-12-2016, 22:57:00 »
Minulla on jalkalistat kiinni linssikantaisilla messinkiruuveilla ihan ovat siistit. Jalkalistat on tammea. Juuri eilen piti jalkalistat irroittaa uuden ulko-oven asennuksen yhteydessä. Eipä irroitus tuottanut ongelmaa. En kyllä omia jalkalistoja liimaisi kuin pakon edessä

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 111
Vs: Jalkalistojen liimaus rappausseinään
« Vastaus #17 : 03-05-2017, 23:37:31 »
Laitetaanpas päivitystä: vaihdoin noin vuosi sitten tilapäisesti akryylimassalla liimatut MDF-jalkalistat. Olivat tosi tukevasti kiinni, mutta varovasti toimien olisivat kyllä lähteneet ehjinä ja siisteinä irti.

Uudet listat liimasin Sikan MaxTackilla. Tämä liima kovettuu täysin kovaksi ja murenevaksi, ihan kuten se liima, jolla v. 2012 liimatut ja jo 2015 irronneet listatkin oli liimattu. Paljon mainostettu alkutartunta on lähinnä samaa luokkaa kuin hammastahnalla. Eli ei todellakaan riitä edes MDF-listojen taivuttamiseen pienissäkään heitoissa seinään kiinni ilman puristusta/tuentaa kuivumisen ajaksi. Kuivuttuaan tarttui erittäin hyvin MDF:ään. Seinän rappaus/tasoitepintaan tarttumista en varsinaisesti testannut eli se jää nyt sitten nähtäväksi miten listat pysyvät.

Kokeilin liimaa myös höylättyihin puupalikoihin. Väännettäessä tai napautettaessa toinen palanen irtosi täysin puhtaana liimapinnasta. Kuumaliimakin tarttuu puuhun paljon paremmin. En suosittele tätä liimaa puulle!

Kuitenkin loppujenlopuksi tulin siihen tulokseen, että taitaa sittenkin se akryylimassa olla hieman elastisena parempi listojen liimauksessa. Nimittäin se ei irtoa kosteus/lämpöelämisen takia yhtä helposti kuin täysin kova/mureneva asennusliima. Ja listat saa tarvittaessa ehjinä irti.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 166
  • (Piilotettu)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 111
Vs: Jalkalistojen liimaus rappausseinään
« Vastaus #19 : 04-05-2017, 10:35:22 »
Joo, MS-polymeeri on erittäin hyvä liima/massa sekä sisä- että ulkokäyttöön. Mutta sillä liimattuja listoja ei taida saada tarvittaessa ehjinä irti.