Kirjoittaja Aihe: Rakennustelineet  (Luettu 11103 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 410
Rakennustelineet
« : 01-02-2017, 16:48:04 »
Kevät alkaa lähestyä ja pitäisi pirtti maalata uusiksi. Maalattu ilmeisesti viimeksi 2004 joten rapsuteltavaa riittää. Tämän vuoksi hakusessa olisi rakennustelineet että voi rauhassa tehdä, jos ei tänä kesänä valmistu niin sitten seuraavana. :) Telineille olisi appiukollakin kuulemma arvetta joten tilanne puoltaisi kommuunihankintaa. Yksi optiohan olisi hakea puutavaraa iso kasa ja rakentaa telineet, mutta oma hommansa siinäkin ja maksaa se puutavarakin.

Ynnäilin piirustuksista että harja on 7.7m korkealla. Jos harjakohdat tekisi A-tikkailla istuen (turvavaljaat on..) niin ulottuvuus tikkailta on n. 3.4m. Telineitä tarvitsisi siis n. 4.3m korkealle.

Netistä löydettyjä:
http://www.ikh.fi/fi/rakennusteline-6-25m-1-8x1-35m-alum--at0625
https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/10109514
http://www.ajtuotteet.fi/varastokalusteet/varastotikkaat-rakennustelineet/rakennusteline/462141-19448186.wf?productId=19448110
https://www.bauhaus.fi/rakennusteline-liikuteltava-7-m.html
https://www.byggmax.fi/ty%C3%B6kalut/tikkaat-ja-rakennustelineet/rakennusteline-p70060004

Tuo IKH:n teline näyttäisi parhaalta ensisilmäyksellä ja toki kalleinkin.  ::) Mitä näissä kannattaa huomioida hankintaa harkitessa? Ei ole kokemusta näistä niin palstalta löytynee parempia näkemyksiä. Nuo tikkaattomat näyttää hankalilta käytänössä kiivetä ulkokautta sinne mutta miten on? Bauhausin versio olisi halpa mutta näyttää melko huteralta ilman sivutukia.

Ilmeisesti rungot on aika lyhyitä pätkiä joten noista saanee yleensä muunneltua matalammankin n. 2m korkean version talon matalien sivujen maalaukseen?

Edellisessä pirtissä maalattiin räystäät tikkailta (valjailla..) ja kyllä oli jalat kipiänä yhden illan 5-6h urakan jälkeen tikkailla seisten. :) Turvavaljaat on muuten kätevät kun lukitsee sen liukutarraimen niin voi kurkotella kauemmas.  ;)

Liitteenä vielä kuva syksyltä kun laitettiin hätäpoistumisteitä. Tuolla puolen taloa rinne ja terassikin hankaloittaa sikäli että nostimella pitäisi yltää aika kaukaa eli tarvii ison nostimen.Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 871
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #1 : 01-02-2017, 16:53:33 »
Kannattaa kysellä vuokraamoista saisko halvalla poistoon meneviä. Ja tori tietty: https://www.tori.fi/koko_suomi?q=Rakennusteline&cg=0&w=3

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 185
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #2 : 01-02-2017, 18:01:00 »
Maalasimme räystään aluslaudat viime kesänä. Harkitsimme telineiden ostamista ja kävin Bauhausissa kiipeämässä likkisi mukaisessa telineessä. Vaimo oli mukana ja hän sanoi, että heiluvat senverran paljon, että ei osteta. Vuokrattiin Haki-telineitä 6 metriä pituutta ja maalaukorkeus 5.3 metriä korkeimmillaan. Haki-telineen pohja on 1.5 x 3 m ja vinotuilla terästettynä tukevuus ihan toistaluokkaa kuin tuossa Bauhaussin telineessä. Telinevuokra oli noin 20€/päivä. Painavia ne osat ovat kun joka päivä puretaan ja kootaan uudelleen.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 115
  • Renkaanvaihdot Keski-Uudellamaalla
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #3 : 01-02-2017, 18:22:12 »
Yksi vaihtoehto lisää: http://www.fox1.fi

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 732
 • (Piilotettu)
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #4 : 01-02-2017, 18:46:06 »
Silmämääräisesti korkeuksia arvioiden, ylettyykö tuohon vaakalaudoituksen yläreunaan asti maalaamaan joltain suhteellisen yksinkertaisilta, jopa omatekoisilta telineiltä ?
Ylemmän pystylaudoituksen maalaamista varten sitten vuokraamosta nostin muutamaksi päiväksi. Riippuu tieysti hyvin paljon siitä kuinka paljon pohjatöitä tarvitaan.

Itse maalailin omaa melko lailla samantapaista taloamme telineiltä jotka on tehty melko järeistä varastohyllyistä. Kaksi päätyä ja neljä 3-metristä vaakapalkkia (kantavuus 2 tonnia/m muistaakseni) Pyörät alla, joten sai lykittyä ympäri taloa. Sillä ylettyi ongelmitta pitkien sivujen räystäidän alukset maalaamaan. Tulevana kesänä päädyt nostimen avulla.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 214
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #5 : 01-02-2017, 19:28:31 »
Noi Foxit on hyvät, hintavat kylläkin. Jos enemmän aikoo telinettä hommata niin Layher on hyvä, tavan rakentajalla harvemmin varaa uusia alumiinisia ostaa mutta joku vuokraamo olikohan Ramirent, myy niitä vanhoja rautasia joissa käytönjälki kyllä näkyy eikä niin ollen sovellu vuokrakäyttöön mutta ovat muuten toimivia. Hieman voi joutua viilaa käyttämään kun on lovia putkien päissä yms. Niissä vanhoissakin puhutaan tuhansista eeroista jos yhtään kookkaampaa kokonaisuutta tarvitsee, mutta vanha sanontahan on että ei ole raha raudassa hukassa. Ainahan ne myytyä saa kun projekti ohi, vaativat paljon tilaa varastointiin. Ja ovat painavia.

Haki on huokeampi mutta jonkin verran kömpelömpi teline ratkaisu verrattuna tohon Layheriin  ja vähintäänkin yhtä raskas ja lavat vielä raskaammat, varsinkin ne puiset.  :P

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 410
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #6 : 01-02-2017, 21:42:02 »
Kiitoksia kommenteista. Ei tuo foxi hirmuisesti enää olisi IKH:ta kalliimpi jos tästä kommuuniostos tehdään lopulta, pitää tutkia tarkemmin. Sikäli rautainen ei hirveästi innosta kun noitahan tosiaan joutuu purkamaan melko monesti ja on vähän selkävaivaakin rasitteena. Bauhausin teline siis oli yhtä hutera miltä se näyttääkin. :) Ei ole tikkaista tullut vielä kommenttia mutta vaikuttaa ilmeisen hankalilta nuo tikkaattomat vaihtoehdot, pitää olla joko ulkoiset portaat tai sitten kiivetä telineen reunaa pitkin.

Pohjissa on suurin savotta ja osa noista ikkunan pielistäkin menee vaihtoon niin nostimen vuokraus ei oo ollut oikein vaihtoehtona. Jos olis maalattu välillä uusiksi entisen omistajan toimesta niin olisi päässyt helpommalla mutta olihan se ostaissa tiedossa.  ::) Nuo räystään valkoiset osat menee kans maalaukseen ekana, maalattu vissin vain kerran niin kaipaa toista kerrosta. Eteläpuolihan se pahin on ja eniten maalaustarpeessa, sitten pohjoispuoli ja autotallikin pitäisi maalata.

Edellisessä pirtissä oli rännin takaiset laudat vaihtokunnossa, tässä tosin vähän tuoreemmat mutta henkisesti varautunut jo siihenkin. Makiasti on muuten ampiaispesiä siellä takana. :)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 732
 • (Piilotettu)
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #7 : 01-02-2017, 22:36:52 »
Oman kokemuksen perusteella noihin valkoisiin osiin menee enemmän aikaa kuin varsinaiseen seinään. Mulla ainakin meni melkein koko kesä, tosin oli pitkiäkin taukoja välissä. Tein sellaisen homman, että irroitin kaikki valkoiset vuori- nurkka- ja vastaavat laudat ja kasasin ja kiinnitin ne uudestaan ruostumattomilla ruuveilla. Puhdistukset ja maalaukset sai tehtyä maassa.

Harmi kun ei ole nyt yhtään kuvaa niistä telineistä. Jos on oikeaan aikaan oikeassa paikassa, niin vastaavat materiaalit voi saada lähes ilmaiseksi. Painavathan ne on mutta kasaamisen ja purkamisen joutuu tekemään vain kerran. Edellyttäen tietysti, että talon ympäri pääsee kohtuudella niitä työntelemään. Kolme metriä kerrallaan on kerrallaan käytettävissä ja leveyttäkin niin paljon, että putoamaan ei pääse oikein millään. Paitsi kaiteen yli hyppäämällä.

Poissa (Piilotettu)

 • (Piilotettu)
 • Viestejä: 193
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #8 : 02-02-2017, 10:27:39 »
Minun mielestäni puusta tulee talon ja pihan muotojen mukaan joustavat telineet. Pihaan lankkunippu ja vinositeiksi lautaa, vaikka purkutavaraa tai vajaakanttista, ja askartelee apumiehen kanssa niistä. Oma hommansa on tietysti metsästää materiaalit, uutta puutavaraa noihin tuskin kannattaa käyttää, paitsi jos saa naurettavan halvalla. Telinetavarasta voi maaluu-urakan jälkeen rakennella mielikuvituksen mukaan mitä tahansa. Tai pätkii polttopuuksi, jos ei muuta keksi.

Tässä muutama kuva aikaisemman oman taloni maalaustelineistä vuodelta 2008. Kaiteet olisin tehnyt paremmat, mutta ostin liian nuukasti matskua... Noilta putsattiin ensin lateksit seinästä rälläkällä+lamellilaikalla (grit 40) ja maalattiin räystäänaluslautoja ja otsalautoja myöten petrooliöljymaalilla. Telineet olivat lankkutasoja lukuunottamatta talven yli paikallaan, eikä ne siitä mihinkään ehtineet lahota.
"... ja hännillä ori Eri Hidasteeee..."

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 214
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #9 : 02-02-2017, 14:28:04 »
Henkilökohtaisesti en suosittele puisia telineitä, kun oikeiltakin telineitä voi pudota kun huonoa tuuria on. Reilusta 3 metristä selälleen maahan tippuneena (oli viallinen lava telineessä), niin tarkkaan katson minkälaiselle telineelle menen.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 302
 • (Piilotettu)
  • www.facebook.com/puutyoahonkivi/
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #10 : 02-02-2017, 14:33:15 »
Tyäkaverin veli tippui kontin päältä asfaltille ja kuali muutaman päivän päästä tajuihinsa tulematta, joten olkaa varovaisia niillä telineillä.
Aikaisempi nimimerkki ArtoA  - www.facebook.com/puutyoahonkivi/

Poissa (Piilotettu)

 • (Piilotettu)
 • Valvoja
 • Viestejä: 2 537
 • (Piilotettu)
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #11 : 02-02-2017, 15:03:27 »
Kyllähän telineet voi puustakin tehdä. Tuossa Samin kuvassa on yksi vaaran paikka nuo keskimmäisten vaakalankkujen päät jotka ovat hieman ilmassa ja eri tasossa kuin päätyjen lankut.
Siinä on ihan erinomainen mahdollisuus kompastua, kun ei voi koko aikaa katsella jalkoihin.

Yleinen homma tuntuu olevan, että mikään ei saa maksaa mitään tai vain hyvin vähän. Telinevuokran hinnalla ei vielä montaa jalkaa kipsata  :ninja:

Mutta kukin tekee kuinka haluaa.
- Halpa ja hyvä on yleensä eri paketeissa -

Poissa (Piilotettu)

 • (Piilotettu)
 • Viestejä: 92
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #12 : 02-02-2017, 18:26:45 »
[url]https://www.promart.fi/tuote/amo-original-rakennusteline-1-4x3x4m/3320-9192425//[url]

Tommoset ostelette kimpassa jostain niin ei tartte kikkailla ja kuolla ennenaikaisesti maalaushomman takia.

-samalle tasolle mahtuu työkalutkin mukaan
-jos jää lyhyeks jossain kohtaa niin vuokraamoista saa tarpeen mukaan lisää palikoita
-hintahan on paljon bauhaussia isompi mutta nuo saa vielä myytyäki projektin jälkeen jos haluaa
-haki- tai plankkutelineisiin verrattuna jää aikaa ja virtaa siihen "tuottavaan" työhön, alutelinettä siirtelee kahteen mieheen hienosti pihamaalla ja purku/kasaus onnistuu yhdeltäkin nopeasti

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 410
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #13 : 02-02-2017, 18:34:01 »
Kyllä se alustavasti näyttäis että foxit tai amot voisi kaupasta hakia. Amo tulisi ilmaiseksi kotiovellekin, foxilla oli aika suolaiset rahtihinnat (n. 450e).

Ei oo lankkuja saatavilla edullisesti ja kuten aiemmin sanottua, käyttäjiä olisi muitakin. Valmiilla tellingillä voisi heti keväällä aloitella kun kelit alkaa suosia. :)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 758
Vs: Rakennustelineet
« Vastaus #14 : 02-02-2017, 21:26:41 »
Hei,

Mulla jäi räystäslaudat aikoinaan laittamatta ja kun rupes vaivaamaan niin pari vuotta kyttäsin hyvää tarjousta telineistä.

Onnistui lopulta, tuollaiset IKH:t, tosin vanha malli näköjään.

Portaat on sisäpuolella ja on helpompi kiivetä kuin ulkopuolelta.

En suostu enään kiipeemään tikkaille tai muille huteroille jos ylhäällä pitää jotain oikeasti tehdä.

Satsaa kunnollisiin ja vuokraa vaikka kavereille jatkossa.

T. Simo

Aiempi nimimerkki Simoah