Mainio ajatus tuo penkkien muotoilu. Tuossa säästäisi melkoisesti hukkavesitilaa. Toisaalta, tuommoinen rakenne puolestaan aiheuttaisi ongelmia lujuudelle, sillä sylinterinmuotoinen palju olisi itsekantava.
Mulla on tämmöinen tuossa omassa paljussa. Välitila on täytetty routastyroksilla joka hoitaa tuon kantavuuden. Istuinosan korkeus on 300mm ja siihen päälle saa välikannen jotta pienemmätkin lapset voi kylpeä.
Ja kaminan päällä voi vaikka istua, vesivaippa ja eristys on kaminan ympäri ja piipussakin suojapelti alimmalla metrillä. Lumikaan ei sula kovin joutuin kaminan päältä. Eli ainoastaan luukun ympäriltä on sisä ja ulkovaippa hitsattu yhteen, muuten on vesi välissä ja koko kamina on 3mm merialumiinia.
Kannen eristys vaikuttaa tosi paljon lämmönhukkaan, kansi auki pakkasella pitää pitää pikkuisen tuliakin tai vesi jäähtyy, tässä toki haihtuvuuskin pahentaa lämmönhukkaa. Kansi kiinni lämpötila laskee vuodokaudessa 39C:stä n. 30C paikkeille, en nyt muista lukuja ulkoa. Tässä vaikutti kaminan lisäeristys parantavasti. Kansi on 2x30mm finnfoamista, alla tasainen pinta, sitten alumiiniputkirunko ja päällä kartiomainen finnfoam-pinta, pinnalla lasikuitu. Kestää vaikka seisoa päällä mikä oli tarkoituskin kun on noita lapsia.
Lämmittäessä vesi kerrostuu yllättävän vahvasti paljussa. Lämmönsiirtohan riippuu lämpötilaerosta niin käytännössäkin lämpiää tehokkaammin kun ei turhaan sekoittele vaan antaa kerrostua. Tällöin pintavesi voi olla 40C kun pohjalla on vielä vilpoisaa. Vapaakierrolla noista 3" putkista käy selvä virtaus ja tulovesi on n. 50-60C. Kuution verran kun laittaa kylmää vettä niin parin tunnin lämmityksellä saa kylpyvedet, puuta vain pitää sitten lappaa kaminaan jatkuvasti.

Joskus lämmitystä miettiessä laskeskelin huvikseni eri vaihtoehtoja niin sähkö olisi ollut yllättävän halpa. Mutta vaatii hirmuisen tehon jos haluaa lämmittää nopeasti, tuo vesimäärä kun tarvitsee sen n. 60kWh energiaa ja 3-vaihetöpselistä saa vain sen 11kW. Nestekaasu ja öljy on sitten kalliimpia ja lopulta "ilmainen" puu on se halvin.
Sähkö kävisi toki ylläpitolämmitykseen tai kesällä aurinko. Kesällä tuossa paljussa on paikallaan pumppu-filtteri-yhdistelmä jossa on UV-valo. Lisäksi käytetään aktiivihappea puhdistukseen.
Uskohan jo, tämä on mietitty jo melko pitkälle ja havaittu toimivaksi.

EDIT: Niin ja puutarhakaupasta saa halvalla 3" ja 2.5" hanoja ja isoja muovinippeleitä. Mullon 3" vesiputkissa jolloin kaminan voi halutessaan talvella tyhjentää. Oli lopulta turha ratkaisu. Mutta tyhjennyshana on 2.5" jäätymisenkestävä ja se on ollut kätevä.