Kirjoittaja Aihe: Jalkalistojen laitto  (Luettu 2868 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 342
Jalkalistojen laitto
« : 06-04-2017, 17:57:42 »
Kerrostalohuoneiston remontti, oviaukon levennys on tehty. Osansan jalkalistoista joutui irroittamaan ja nehän olivat vakio 12x42. Vähän mitättömän näköisiä olivat ja kiinnitetty noilla muoviholkkinauloilla, jotka jäävät rumasti näkyviinkin vielä. Purin kaikki pois. Hankin sitten uuden sarjan tuommoista 15x70 jalkalistaa hieman koristeltua. Ja kattolistat olivat kaikista pienimmät, ihan kuin teepussin narut. Hankin nekin vähän isommat ja lievästi profiloituna.
Jalkalistojen asennus noilla pienemmillä jo vähän närästi etenkin tuossa levennetyssä leventämättömässä oviaukossa. Keittiön puolella oli vinyyli/korkki laminaattipinta, paksuus noin 10 mm ja olohuoneessa tammiparketti, paksuus noin 15 mm.
Ongelmana on tuon muutaman millimetrin korkoero seinän eri puolilla ja oviaukon keskelläkin.
Edellinen remonttimies oli katkaissut sen oviaukon jalkalistan keskellä ja antanut porrastuksen olla. Kyllä oli ruma tai keskeneräisen näköinen.
Ahdistaa vaan yrittää tehdä jiiriliitos tuommoiseen porrastettuun /vinoon asetettuun ovipielilistaan. Teoreettisesti noita jalkalistoja ei saa täysin sopimaan mutta suurin heitto tulee kyllä vinksottavista jiireistä.

Onko kannatusta laittaa se päätylista jostakin vanerista ja laittaa ääriviivat noiden jalkalitojen mukaan. Ei ole kaunis sekään.
Ohessa luonnos kohteesta. [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]
« Viimeksi muokattu: 06-04-2017, 18:13:36 kirjoittanut (Piilotettu) »
Aiempi käyttäjänimi sepän poika

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 216
Vs: Jalkalistojen laitto
« Vastaus #1 : 06-04-2017, 18:14:01 »
Laskee sirkkelistä läpi ne korkeamman huoneen listat, toinen silmänkääntötemppu on kutterilla kiilata ne kulmasta lähtevät listat, korkoeron lovi pätkään. Ensimmäisenä kokeilisin sen pätkän jiirejä vinota, jos valkosia ovat niin akryylilläkin tekee ihmeitä.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 342
Vs: Jalkalistojen laitto
« Vastaus #2 : 06-04-2017, 20:40:34 »
Kiitos peko. Tuossahan on ratkaisu ja hyvä kaiken lisäksi. Keittiön puolella ja olohuoneenkin puolella on etäisyys oviaukosta seinään 0.9 m. Tuon matalamman lattialaminaatin päälle tuleva lista käsittelemätön seinään saakka. Oviaukkoon tuleva pätkä kolotaan. Ja olohuoneen puolelle tuleva pätkä, 0.9 m viistotaan, höylällä eikä ammattilaisen tyyliin kutterilla, aukon päästä alkaen alareunastaan tuon noin 5 mm. Kyllähän kirveskin olisi nopea.
Tuntuu taas helpolta hönkiä. Arto A. Porista sanoisi "henkittää", kuten minuakin houkutteli mutta keksin korvaavan sanan tuolle.
Ihan sopivasti jo mielikuvaharjoittelin vinon jiirin tekoa ja hieman ahdistuin. Kyllähän nytkin on hieman vino jiiri mutta kulma on vain viidesosa siitä, jos vinous olisi ollut siinä oviaukon pikkupätkässä. Ja se jiiri tulee nurkkaan verhon taakse. Kyllähän epäonnistunut kohta kiusaa vaikka piilossa onkin. Kyllä se on tuskallista kun amatööri pyrkii perfektionistiksi.
Aiempi käyttäjänimi sepän poika