Kirjoittaja Aihe: Teollisuusompelukone  (Luettu 8608 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1
Vs: Teollisuusompelukone
« Vastaus #15 : 19-06-2017, 07:21:33 »
Terve.
Edellistä kompaten. Hankin pari kesää sitten juuri em. Suutarinkoneesta Adler 69- vapaavarsikoneen jolla mainitsemasi työt onnistuvat. Siihen oli vaihdettu servomoottori jolla tosiaan voi ommella tikki kerrallaan, jos tahtoo. Maksiminopeus on erikseen säädettävissä. Servomoottorin etu on sekin ettei se käy koko aikaa, ja neula jää aina alas ja polkimella taaksepäin polkaišemalla nousee ylös. Tai päinvastoin jos tahtoo.
Vapaavarsi on todella kätevä, ja tein koneeseen irroitettavan tason jolla se muuttuu normaaliksi tasokoneeksi vai miksi niitä sanotaan, jotta isompien kankaiden ompelu sujuu paremmin. Tarkoitus on tehdä vielä isompi taso, n. 700 x 1000, jotta pressujen ompelu helpottuu.
Koneessa on kolmisyöttö joka toimii hyvin.
Míkään suutarin-, tai edes paksun nahan kone se ei ole, mutta ne vähäiset paksun nahan työt itse teen ihan käsin sitten. Kone kyllä jaksaa 500 watin voimalla tikata paksuakin mutta ei ole siihen tehty.
Oma kone on 80-luvulta, mutta edelleen hyvässä tikissä vaikka näkyy että käytetty on, ja paljon. Laatumerkit, Singer, Pfaff, Adler Dürkopp ym. kestävät lähes ikuisesti hyvin pidettyinä. Ja osia saa edelleen.
Pistän tuosta pöytäsysteemistä kuvan myöhemmin.
« Viimeksi muokattu: 19-06-2017, 08:02:49 kirjoittanut (Piilotettu) »