Kirjoittaja Aihe: sorvattuja kaidetolppia ja jyrsittyä käsiohdetta Turku / PK? Tai Virosta?  (Luettu 5861 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 5
Tervehdys,

Kuten otsikko sanoo:   kuka voisi jyrsiä vanhan aikaista käsijohdetta ja sorvata kaidetolppia Turun seudulla? Tai PK -seutu? Tai Viro?

Eli allekirjoittaneella on 1755 piirustuksilla kyhätty omakotitalo. Koska kysymyksessä ei vanhan korjaus vaan uusi talo jonka tarkoitus on miellyttää asukkaiden esteettistä silmää on käytetty mm. uusia liimoja ja jopa lamellihirttä. Räystäät ovat kuitenkin ns. muotoräystäät massiivipuusta, samoin ikkunakruunut sisäovet jne. vanhojen piirustusten mukaan.

Näin olisi tarkoitus jatkaa myös ulkoportaiden ja terassin kaiteiden kohdalla.

Virosta kuulemma saisi tammea edullisesti, ainakin Suomen hintoihin verrattuna. Nämähän tulevat ulkotiloihin, elli tamminen käsijohde / kaidetolpat toimisivat arvatenkin hyvin. Itselläni on käsijohteeseen sopvat terät; alajyrsimelle.

Eli nyt siis hakusessa mieluiten virolainen toimija (jolla kanavat edullisempaan raaka-aineeseen virossa), joka voisi tehdä ns. metritavarana käsijohdepuuta sekä X määrä kaidetolppia mallin mukaan. Valmis toteutus sitten paikan päällä minun toimestani.

Tai sitten Turun seudulta / PK seudulta vastaava toimija, mutta sitten täytynee hiukan miettiä mistä raaka-aineen (tammi ehkä lehtikuusikin kävisi?) löytäisi.

Oisko vinkkejä?

Artto / 040-5658877

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 1 339
Tutun tuttu oli sorvauttanut kaidetolppia Viipurissa. Hinta oli 2 eur/kpl sisältäen puuraaka-aineen. En muista oliko ne koivua vai mäntyä.