Kirjoittaja Aihe: Menee hermo urakoitsijan kanssa  (Luettu 26142 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 499
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #180 : 09-08-2017, 09:04:51 »
 Maksamalla loppulaskut, hyväksyit tehdyn työn joten huono on enää pullikoida. Toisaalta, voithan kysyä urakoitsijalta, saatko mainostaa hänen firmaansa kun markkinointikuvatkin on otettu...
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 566
  • Remonttiblogi
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #181 : 09-08-2017, 09:21:41 »
Maksamalla loppulaskut, hyväksyit tehdyn työn joten huono on enää pullikoida. Toisaalta, voithan kysyä urakoitsijalta, saatko mainostaa hänen firmaansa kun markkinointikuvatkin on otettu...
Voihan asian nähdä noin mustavalkoisesti.
Jos on hiemankaan järkeä ja ymmärrystä, niin asiasta ei pitäisi lähtökohtaisesti muodostua ongelmaa.

Meillä on kuitenkin se sopimus, jota a) olemme noudattaneet ja b) urakoitsija ei ole noudattanut.
Lisäksi on kaikki muu materiaali kirjallisena, joten ainahan se voi heittäytyä hankalaksi, mutta luulisi viimeistään haastehakemuksen kohdalla harkitsevan sovintoa.

Luulen kuitenkin, että häntä kiinnostaa asoyn tuleva +50 000 € hanke, että ehkä taipuu jo senkin edellä.
Tai itse ainakin tekisin kaikkeni, ettei tuollainen kauppa mene ohi muutaman maaliroiskeen ja puuttellisen tasoituksen takia.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 566
  • Remonttiblogi
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #182 : 10-08-2017, 16:49:01 »
Tässähän alkaa oma urakoitsija ja taloyhtiön johto vaikuttamaan ihan kullannupuilta verrattuna ao. huoneistoon :smitten:
https://museokatu.com/putkiremontti/2013-kytkemattomat-viemari-lattian-paalla/

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 693
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #183 : 10-08-2017, 18:53:24 »
Mistä näitä epäpäteviä riittää joilla ei ole edes maalaisjärkeä? Taitaa näköjään olla pääsyvaatimuksena isännöintiin ja hallitukseen... vai onko nämä positiot epäpätevien henkilöiden kaatopaikkoja kun eivät minnekään muualle kelpaa?

Paikalla (Piilotettu)

 • Viestejä: 753
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #184 : 10-08-2017, 20:42:27 »
Hyvin hrva täyspäinen suostuu tänäpäivänä em tehtäviin.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 566
  • Remonttiblogi
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #185 : 10-08-2017, 21:24:38 »
Hyvin hrva täyspäinen suostuu tänäpäivänä em tehtäviin.
Juurikin näin. Tässä juuri puolisolle sitä päivittelin, että älykkäänä ihmisenä sitä ymmärtää liikaa tai ainakin tiedosta liikaa eri skenaarioita, ettei kiinnosta tai uskalla.
Vastaavasti vähemmän älykkäänä sitä kenties vain toimii ja tekee juurikaan miettimättä.
Toki, ainahan noita kettuja eli tavallista älykkäämpiä eksyy näihin tehtäviin vain siinä toivossa, että voivat vedättää toisia.

Isännöitsijä kyllä kusi hommansa tänään ihan kympillä. Se järjesti lähibaarin terdellä hallituksen kokouksen, jonne hommasin silmät ja korvat ympärille.
Siellä isännöitijsä ja hallituksen pj pikkukaljoissaan totesi, että olen vittumainen paskanjauhaja, joka saa seuraavalla tapaamiskerralla turpiin.
Ja oli kuulemma ihan oikeutettua, että urakoitsija teki paskaa jälkeä, koska olin vmäinen asiakas joka hengitti jatkuvasti niskaan.
Toki hengiitin, mutta mitä se jälki olisikaan ollut, mikäli en olisi hengittänyt. Sairasta touhua - eipä voi oikein muutoin kuvailla.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 566
  • Remonttiblogi
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #186 : 11-08-2017, 10:03:30 »
Osoitteesta http://putkiremontti-osakasx.blogspot.fi/2010/05/ohje-11-takuutarkastus.html lainattuna:
Lainaus
Olen saanut Hovioikeudessa vapauttavan tuomion kirjoituksistani. Haastajina olivat kaksi isännöintitoimistoa ja urakoitsija. Tuomiossa vuodelta 2013 lukee mm. seuraavaa: "Yrittäjän voidaan elinkeinoharjoittajana edellyttää sietävän elinkeinotoimintaansa ja siinä noudattamiinsa toimintatapoihin liittyvää arvostelua, joka voi olla kärjekästäkin."

Laitetaan kuitenkin näin hieman leikkisästi eli jos osaat maalata, niin löydät tässäkin ketjussa käsitellyn remontin urakoitsijan alta:
Kari Kalevi Tapani Hirvonen / TMI Kapon Monitoimi / Y-tunnus 2335726-4.

Otettakoon tähän vastineeksi lainaus yrityksen mainostekstistä, joka ei siis toteudu julkaistuissa kuvissa,ja joiden avulla arvostellaan elinkeinoharjoittajan toimintaa sekä siinä noudatettuja toimintatapoja:
Lainaus
Teen erilaiset rakennustyöt, remontit, lattiatyöt ja maalaustyöt kilpailukykyisin hinnoin ja hyvällä työn jäljellä. Hoidan mielelläni myös pienemmät remontit.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 566
  • Remonttiblogi
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #187 : 17-08-2017, 16:37:45 »
Meneekö kuinka laittomaksi, jos huutelen täällä RT-korttien perään?
Kiinnostaisi, että löytyykö niistä jotain tuon maanvaraisen laatan ja etenkin niiden paikkaamisen suhteen.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 339
Aiempi käyttäjänimi sepän poika

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 074
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #189 : 18-08-2017, 20:55:22 »
Kuoppainen lattia ja vuotava katto, valmistumisvuosi 1980. Remontoitu 2012-2014, kuopat tallella ja vanhat katteet lepattaa. Jotenkin tulee sellainen olo että mukana on rakennusvirheiden lisäksi aika merkittävä osa rakennuttamis- ja huoltovirheitä.

Hesarikin harrastaa tuota inhoittawaa huomiohuorausta kun otsikoidaan kaikki saneerausten surkeudeksi.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 566
  • Remonttiblogi
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #190 : 24-03-2018, 19:20:03 »
Huh huh, kyllä sitä voikin ihminen olla loppu ja lyöty, vaikka ei ole juuri vasaraa raskaampaa tullut heiluteltua viimeisen 18kk aikana.

Kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen saneeraukset ovat olleet kyllä äärettömät raskaita, vaikka itse ei tehnyt eikä lähtökohtaisesti tarvinnutkaan tehdä muuta kuin sanoa mitä haluaa.
Ongelmaksi muodostui se, että pitikin itse valvoa remontti, olla asiantuntija, urakoitsijan sanoin "valittaa kaikesta" ja epäillä kaikkea ja sitä rataa kantaa huolta, josta kuitenkin vain "rangaistiin" lisää.

Kylpyhuoneremontti valmistui jo marraskuussa ja avainta ei ole vieläkään palautettu - huomautuksista huolimatta.
Ensimmäiset saunan lattialaata korkkasivat jo ja remontin jäljiltä jäi yhtä sun toista.
Saumauksen jälkeen tiloja ei puhdistettu ja saunan lattia on aika törkysen näkönen - onneksi on pimeää, joten ei haittaa.
Auki piikattua lattiaa ei paikattu kokonaan vaan siellä aukko täyttöhiekkaan asti - muurahaiset marssii varmaan kuin korealaiset konsanaan sisään aikanaan.

Ja kuten olen aiemmin sanonut, niin tätä ko. urakoitsijaa en olisi ottanut ja tein sen kuvin ja sanoin yhtiökokouksessa selväksi.
Kilpailutusta ei kuitenkaan tullut, koska "se on niin vaivalloista ja kallista, ettei kannata".
Tämän kph-remontin jälkeen isännöitijsä kehui, että seuraavat eli 2 kph urakkaa kilpailutetaan.
Miten *tussa kannattaa enää kahta kphta kilpailuttaa? Minä en ainakaan sitä maksa, koska en itsekään saanut rehellistä kilpailutusta.

Itse remontin aikanahan saatui yhtä jos toista, josta syytettiin luonnollisesti meitä.
Urakoistija oli asentanut seinälaatat sikin sokin seinälle ja isännöitsijän kanssa sitä viikonloppuna kauhisteltiin.
Isännöitsijän mieli kuitenkin muuttui heti seuraavaksi maanantaiksi, kun aamulla rynnistivät urakoistijan kanssa kylppäriin ja sanoivat, ettei urakoistijaa oltu ohjeistettu.

"Hieman" paloi siinä vaiheessa käämit ja totesin vain tylysti, että joko urakoitsija luuli tietävänsä miten ne asennetaan ja asensi ne tai urakoitsija ei tiennyt ja asensi ne silti. Lopuksi tiedustelin, että mitä laatoitustyö pitää hänen mielestään sisällään, niin resepti oli lyhyt:
-lyödään laasti seinään,
-otetaan laatta paketista ja
-lähmästään kiinni - ei tarvitse kuulemma muuta miettiä.

Hyvä urakoitsija ensinnäkin jo hankkiessaan laattoja ottaisi selvää, että miten ne asennetaan, jos ei ole aiemmin ko. laattaa asentanut.
Seuraavaksi se työmaalla tarkastaisi tavaran ja suunnittelisi laatoituksen tilan ja laatan mukaan.
Jos oikeasti on vielä tässä vaiheessa ohjeita vailla, niin viimeistään nyt kysyisi maallikkoasiakkaaltaa, että tehdäänkö näin.

Noh, kun näin ei tapahtunut, niin samaisen maanantaiaamuna ne laatat hakattiin alas - eikä muuten kysytty meiltä mitään.
Taloyhtiö oli onneksi palkannut remonttiin ulkopuolisen valvojan, mutta eivät tietenkään ilmoittaneet tälle mitään ja meinasivat vain kaikessa hiljaisuudessa purkaa laatat ja laittaa uutta päälle.
Minähän tietystiä koodasin valvojalle ja hommat oli seis, kunnes vedeneriste olisi taas kertaalleen tarkastettu.
Ja sitä sertifioitua vedeneristeen tekijää ne jaksoi meillekin haukkua, kun ei tullutkaan kerralla riittävää kerrosta.
Ei se jumankauta meille kuuluu, kun ovat itse sen tekijän hommanneet ja tarkastuskin tehtiin ulkopuolisen toimesta eli ei haettu hyvävelikerholle "sopivaa" mittaustulosta vaan ihan hyvän rakennustavan mukaista tulosta.

Remontin piti kestää 4 viikkoa ja kesti lopulta 8. Yhteensä oli varattu 6 viikkoa, jos joudutaan kuivattelemaan, mutta kuten osasin epäillä, niin ei siellä mitään kosteusvauriota ollut.
Taloyhtiö pakotti remonttiin tämän kosteusvaurioepäilynsä takia, jota se ei koskaan suostunut varmistamaan.
Se olisi ollut vielä niin turkasen yksinkertaista porata yksi reikä olohuoneen puolelta rikkomatta mitään kylppärin rakenteita.
Mutta ei. Sen sijaan tästä "luulosta" jouduttiin tappelemaan ja taloyhtiön johto aiheutti jokaiselle osakkaalle vähintään saman verran kuluja kuin mitä kylppärin kosteuskartoitus olisi maksanut yhteensä.

Asbestikartoitusta ei tehty vaikka useaan otteeseen sitä tiedustelin. Samaa painotti valvoja, mutta joka pesi kätensä asiasta väittämällä tulleensa remonttiin mukaan vasta sillion, kun purkutyöt oli tehty eli pesi kätensä se laiminlyönnistä.
Isännöitsijä totesi, että "lakia voidaan soveltaa, aivan kuten lakimiehetkin tekevät".
Laki on täysin yksiselitteinen asian suhteen - ei sitä sovelleta.
Tiedän, kyllä, että asbestista ja kartoituksista ollaan montaa mieltä, mutta jos itse olisin niissä saappaisi, josta lailla säädetystä asiasta pitäisi päättää tai ei edes päättää vaan ainoastaan noudatta sitä,  niin en kyllä lähtisi uhmaaman sitä.

Kukaan ei ole pahoitellut asiaa meille eikä todellakaan edes aio vaan pikemminkin meitä syytetään nykyään kaikesta, jopa halituksen pj tulee parkkipaikalla huutamaan tekemättömistä lumitöistä, kun ne kuuluu kiinteistöhuollolle.
-Uhkailivat meitä,
-aiheuttivat kuluja meille ja muille osakkaille,
-olivat kertakaikkisen väärässä,
-tekivät lainvastaisia asioita ja
-syyttivät kuitenkin aina meitä.

Tässä sitä otetaan tosissaan miehestä mittaa, kun on pokkaa uhkailla, muttei voi koskaan myöntää virheitään vaan aina se syy on jonkun muun (muttei kuitenkaan kaveriurakoistija, vaikka olisikin täysin ammattitaidoton ).
Toiminnantarkastajakin ilmoitti, että eroaa tehtävästään, jos joutuu selvittämän asioita eli tekemään sen 1 *tun asian, joka hänelle kuuluu.

Olen aika finaalissa asti.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 26
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #191 : 25-03-2018, 07:33:42 »
Kiinteistön valmistumisajankohta on merkityksellinen asbestityön aloittamiselle. Koska asbestipitoisten rakennusmateriaalien valmistus ja maahantuonti kiellettiin vuoden 1993 alusta. Myyminen ja käyttöönotto vasta 1994 alusta, tulee käytännössä kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa varmistua, sisältävätkö purettavat rakenteet asbestia.

Jos rakennuksessa on jo vastaavaan tilaan / asuntoon tehty asbestikartoitus, ei välttämättä jokaista tilaa tarvitse  uudelleen kartoittaa.

Ja ihan vakavasti kannattaa remonteissa tämä asbestiasia ottaa huomioon. Hintoihin tulee jos levinnyttä asbestipölyä joudutaan putsailemaan
isommalta alalta.Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 566
  • Remonttiblogi
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #192 : 25-03-2018, 16:19:20 »
Kiinteistön valmistumisajankohta on merkityksellinen asbestityön aloittamiselle. Koska asbestipitoisten rakennusmateriaalien valmistus ja maahantuonti kiellettiin vuoden 1993 alusta. Myyminen ja käyttöönotto vasta 1994 alusta, tulee käytännössä kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa varmistua, sisältävätkö purettavat rakenteet asbestia.

Jos rakennuksessa on jo vastaavaan tilaan / asuntoon tehty asbestikartoitus, ei välttämättä jokaista tilaa tarvitse  uudelleen kartoittaa.

Ja ihan vakavasti kannattaa remonteissa tämä asbestiasia ottaa huomioon. Hintoihin tulee jos levinnyttä asbestipölyä joudutaan putsailemaan
isommalta alalta.
Valmistunut -80 ja ei ole tehty asbestikartoitusta muihinkaan huoneistoihin.
Isännöitsijän terveiset olivat vain, että saattaa olla ja todennäköisesti onkin ollut vähissä määrin saumalaastissa.
Ja tämä on myös nauhoitettuna, jos joskus tulee tarvetta.

Puolet yhtiöstä oli saneeraamatta, joten olisi ollut ihan fiksu veto tehdä se edes yhteen huoneistoon.
Ja etenkin nyt, kun kph-remontit ovat "virallisesti"  taloyhtiön vastuulla (vaikka ne oli sitä jo aiemminkin lain ja yhtiöjärjestyksen mukaan), niin vastuu asbestikartoituksesta on ollut nimenomaan yhtiöllä/sen edustajilla.
Aiemmat "oma-aloitteiset" remontit eivät ole kenties olleet yhtiön vastuulla, kun  en nyt tarkasti muista sitä pykällä, että onko se remontinteettäjällä vai kiinteistönomistajalla.

Mutta kuten huomata saattaa, niin jos joku tai jokin pieni piiri haluaa tehdä asiat ns. omalla tavalla, piittaamatta toisten rahoista, elämänlaadusta taikka terveydestä niin fyysisesti kuin henkisesti ja muutoinkin aiheuttaa pelkkää harmia, niin sehän onnistuu.

Nykyinen asunto-osakeyhtiölaki on aivan naurettava, kun se suorastaan suojelee hallituksen jäseniä ja isännöinintä.
He saavat kaikki vakuutukset ja lakineuvonnat osakkaiden piikkiin, minkä lisäksi voivat tehdä sen täysin suljetuin ovin.
Nykyisellään hallitus voi tehdä ihan päivittäisessä päätöksenteossa vaikka minkälaisia päätöksiä. Vastaavasti osakkaalla on hyvin rajalliset keinot vaikuttaa asiaan, ja jos sellainen on, niin sillä on jokin takaraja, se edellyttää lähtökohtaisesti asianajajan apua ja maksaa sekä kestää kauan.

Asunto-osakeyhtiö on osakkaiden omistama yhtiö eikä mikään pörssiyhtiö tai muu kaupallinen yhteisö, jolla olisi jotain liiketoimintakriittistä salattavaa.
Hallituksen tulisi toimia osakkaiden päätösten kumileimasimena eikä minkään pienen piirin edunvalvojana.

Osakas maksaa siis aina sekä omat että hallituksen kulut, muttei saa mitään tilalle.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 26
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #193 : 25-03-2018, 20:33:49 »
Aluehallintovirastosta voi kysellä neuvoja asbestiasioissa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 499
Vs: Menee hermo urakoitsijan kanssa
« Vastaus #194 : 25-03-2018, 22:38:55 »
 Tuo on aika hankala tilanne josta ei lie muuta pääsyä kuin myydä kämppä pois vaikka tappiolla. Pääasia, ettei tuommoiseen uppoavaan laivaan jää.

 Miten muuten kaupan purku? Lienette, Erämaisteri, asunut tuolla alle kuusi vuotta? Kuulin semmoisen jutun omakotitalokaupoissa että vaikka kyseessä olisi yhden kämpän omakotitalo, kannattaa ennen myyntitapahtumaa perustaa asunto-osakeyhtiö. Tämä yhtiö myy kämpän eteenpäin ja välittömästi myyntitapahtuman ja rahojen siirtymisen jälkeen yhtiö lakkautetaan jolloin mahdolliset reklamaatiot voidaan osoittaa lakkautetulle yhtiölle. En tiedä, onko miten laillista, mutta oma tapansa tuokin.

 Sensuuri lienee hieman voimakas termi, mitä nimikirjoitukseenne tulee. Syynä tuohon taannoiseen foorumin ylläpidon reagointiin taisi olla samaisen remontin jokaiselle osa-alueelle uuden ketjun luominen, parhaimmillaan useampi päivässä. Tuohon en ota tämän enempää kantaa.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.