Kirjoittaja Aihe: Naapurifoorumi vaihtoi alustansa  (Luettu 7466 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 156
Vs: Naapurifoorumi vaihtoi alustansa
« Vastaus #15 : 07-12-2017, 10:57:31 »
Selaan käytännössä kahta foorumia, tätä ja perhokalastajat.nettiä (http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/search.php?search_id=active_topics). Siellä on PhpBB ja sen toiminta varsinkin mobiilissa miellyttää kovin, varsinkin se feature että topiccia klikkaamalla päätyy ketjun tuoreimpaan viestiin eikä ensimmäiseen. Toki voi käyttää Tapatalkkia mutta kuitenkin.

PhpBB:ssa kehitys ilmeisesti edelleen ihan aktiivista, PHP7-tuki yms löytyy. Virallista Import-työkalua SMF:stä PhpBB:hen en tosin löytänyt, jotain plugareita toki.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 747
 • (Piilotettu)
Vs: Naapurifoorumi vaihtoi alustansa
« Vastaus #16 : 07-12-2017, 12:10:59 »
Miten PhpBB:ssa pääsee ketjun viimeksi luettuun viestiin? Tai miten siinä nykyisin näkee sen mitä on jo lukenut? Se oli suurin vika PhpBB:ssa silloin kun sitä jouduin käyttämään työkuvioissa.
Tänne kun tulee linkillä http://www.kotiverstas.com/keskustelu/index.php?action=unread;all;start=0 niin pääsee heti kiinni siihen mihin viimeksi jäi...
++MStr                      Aiempi käyttäjänimi strand

Paikalla (Piilotettu)

 • Viestejä: 232
Vs: Naapurifoorumi vaihtoi alustansa
« Vastaus #17 : 07-12-2017, 12:35:29 »
Ketjun alkamisen jälkeen SMFään on tullut se PHP7.0 tuki, seuraava pullonkaula ilmeisesti 7.2. Yleensäkin vakiintuneiden avoimen lähdekoodin järjestelmiin tarvittava tuki tulee kyllä, mutta ei aina ihan niin nopeasti kuin nopeammin kehittyvissä. Mitä vakiintuneempi systeemi, niin sitä hitaammin.

Aktiivisesti kehittyvässä ohjelmassa uusi versio tuo lisäarvoa, kun yleensä helpottaa kehittämistä, mutta kun suunnilleen kaikki ominaisuudet on jo olemassa ja käytössä, niin uusi PHP versio on lähinnä pakollinen paha, jonka tukeminen ei kiinnosta oikein ketään. Mutta viimeistään siinä vaiheessa kun vanhasta katoaa tuki tai löytyy turvapuutteita, niin yleensä herää vanha kehityskaarti ja pistää homman kuntoon.

Esmes phpBB oli pitkään ihan kuutamolla, mutta nykyään ilmesesti taas varteenotettava vaihtoehto. Sen sijaan kymmeniä muita lupaavia foorumisoftia on vaan yksinkertaisesti kadonnut.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 669
Vs: Naapurifoorumi vaihtoi alustansa
« Vastaus #18 : 07-12-2017, 13:43:34 »
Lainaus
Siinä mielessä olisi upeaa jos tämä vanha foorumi jätettäisiin elämään ilman kirjoitusoikeuksia ja rinnalle tulisi kv forum 2.

Ei todellakaan upeaa vaan hirveää :o Jos tuollain tehdään foorumialustan vaihto, jokin on pielessä tai ei osata. Joitakin foorumeja on tällaisia, vanha on "lukittuna" luettavissa ja uusi alkaa tyhjästä. Ei ikinä. Vaikka foorumialusta vaihtuu, sinne pitää saada vanha tietokanta että jatkuu kuten ennenkin. Ei pitäisi olla teknistä estettä, kyllä tietokantoja voi konvertoida ja siirtää.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 243
Vs: Naapurifoorumi vaihtoi alustansa
« Vastaus #19 : 07-12-2017, 14:00:26 »
Tarkoitin että vanha sisältö kuvineen ja muualta toimivine linkkeineen jäisi toimimaan.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 300
Vs: Naapurifoorumi vaihtoi alustansa
« Vastaus #20 : 08-12-2017, 17:35:33 »
Eikait tässä ole kysymys etteikö vanhaa foorumia pystyisi siirtämään uuteen rikkomatta mitään vaan siitä että kuka ja millä resursseilla sen tekee? Lisäksi pitäisi keksiä sellainen alusta mikä toimii mahdollismman pitkään elinkelpoisena.
Kait siirto olisi jo tehty jos olisi varma, helppo ja nopea ratkaisu olemassa.
Aikaisempi nimimerkki kkuula
Asun Vantaalla

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 004
 • (Piilotettu)
  • Sääasema Orivesi
Vs: Naapurifoorumi vaihtoi alustansa
« Vastaus #21 : 08-12-2017, 18:02:02 »
Miten PhpBB:ssa pääsee ketjun viimeksi luettuun viestiin? Tai miten siinä nykyisin näkee sen mitä on jo lukenut? Se oli suurin vika PhpBB:ssa silloin kun sitä jouduin käyttämään työkuvioissa.
Tänne kun tulee linkillä http://www.kotiverstas.com/keskustelu/index.php?action=unread;all;start=0 niin pääsee heti kiinni siihen mihin viimeksi jäi...


index.php:n korvaa: search.php?search_id=unreadposts
Löytyy myös linkkinä "quick links" valikosta


Ketjun uusiin viesteihin menee uusien viestien kuvaketta painamalla

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 662
 • (Piilotettu)
Vs: Naapurifoorumi vaihtoi alustansa
« Vastaus #22 : 09-12-2017, 04:49:54 »
Kovee-wikin kollaminen on kaunis ja arvokas ajatus. Laiskana en kuitenkaan näe itteäni etsimässä 10vee takaisia koove-keskusteluja wikiksi kovin aktiivisesti, semminkin jos kielenkäytön arvoista pitäisi välittää. Isossa tietomäärän siirrossa joka tapauksessa toteutuu teema risasta puhelimesta - viestin sisältö, sävy ja kontekstissaan toimiva ilmaisu pilaantuu matkalla. Nykyisestä SMF:stä laakista luopuessa näen itteni siirtyvän kirjoittajana aihepiireiltään rajattuihin FB-ryhmiin. Lukuosasto varmasti kuljettaa lukemaan hakuhittien välittämänä lukemaan vauvaa, demiä, iltapuluja ja kaksnepaa. Ennemmin tai myöhemmin nykyinen vehje päätyy tekniikkansa osalta romujassikkaan, jotakin on löydettävä korvaajaksi.

Kotimaisten foorumeiden laatuklassikko FF muuttui FB-mäiseksi, eikä ole enää kiinnostanut muutoksen jälkeen. Anssin laadukasta konekansaa en ole seurannut vuoteen ja masinistit.commikin on ollut yhtä vähissä. Overdrive.fi selviytyi omistajavaihdoksesta odotettua paremmin, siellä bulkkiskeidan seasta löytyy edelleen timantteja vaikka shittisisältöä riittää ja tuolla tarpeelliseksi kokemani moderaatio on tasan nollassa.

Muutoksessa on tärkeää pohtia yhteisön pysyvyyttä ja yhteisön halua tuottaa säilytettäväksi tarpeellista tietoa. Wikiytetty tieto on hankala kuvio, siinä touhussa palstan aktiivisemmat tekevät päätökset ja enemmistö sortaa vähemistöä kuten kaikissa muissakin demokratioissa. Googlen porukoilta kysyttaessa asiassa ei ole mitään ongelmaa - kaikki tieto löytyy. Lukija kuitenkin tulkitsee jaettua tietoa monella kriteerillä, yksi niistä on yhteisön tuottaman tiedon uskottavuus. Luottamus tiedon kirjoittajaan ei perustu kirjoitettujen viestien lukumäärään vaan lukijan ja osallistujan omassa pallossaan kokemiin tekstin sävyihin. Tämä yksityiskohta on hemmetin tärkeä kun tiedon tallentamisen menetelmää suunnitellaan vaihdettavaksi.

Muistattekos vielä PH:n alkuperäisen ohjeen one-linereistä kottiverstaan rekisteröitymislomakkeella? En minäkään. One-liner on usenetin terminologiaa ja tarkoittaa sisällötöntä, yhden rivin viestiä joka ei tuota säikeeseen yhtään hyötyä tai arvoa. Puhelimien paskoilla näppiksillä tämäntyyppiset viestit yleistyvät, kirjoittaja lähettää ekan huutonsa mutta ei viitsi tai jaksa perustella näppäilemäänsä. Kotiverstaalla tämä kakkaedistys ei vielä häiritse luettavuutta mutta kello käy. Lukuosastolla samaa touhua, nuhaiselta näytöltä luotaan eka kappale ja sisältö ei välity. Tämän manifestin hätäilevälle lukijalle iPhone ehdottaa hakusanoiksi laiska, demi, tietomäärä, vauva, jassikka, wiki ja iltapulu.

Uskon Rekon ja Pekan arvoihin heidän valitessaan erilaisten uusien keinojen uskottavuutta ja käytettävyyttä. Toivon että teette ratkaisut hätäilemättä, Kotiverstaalle aiemmin tuotettua sisältöä sekä tietoa tuottavia kunnioittaen. Voittava valinta ei jätä lukijaa ja tiedon etsijää aivan turistiksi. Kilpailullinen asetelma puuttuu kokonaan, muut foorumit ovat hölmöilyssä jo voittaneet kaikki pokaalisijat.
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 300
Vs: Naapurifoorumi vaihtoi alustansa
« Vastaus #23 : 09-12-2017, 09:19:57 »
Itse seuraan säännöllisesti myös noita masinistit ja konekansa foorumeita ja ovat kumpikin mielestäni ihan toimivia ja asiallisia foorumeita.
Ehkäpä tärkein juttu foorumeilla on asiallinen moderointi.
Aikaisempi nimimerkki kkuula
Asun Vantaalla

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 381
Vs: Naapurifoorumi vaihtoi alustansa
« Vastaus #24 : 09-12-2017, 10:00:53 »
Muistattekos vielä PH:n alkuperäisen ohjeen one-linereistä kottiverstaan rekisteröitymislomakkeella? En minäkään. One-liner on usenetin terminologiaa ja tarkoittaa sisällötöntä, yhden rivin viestiä joka ei tuota säikeeseen yhtään hyötyä tai arvoa. Puhelimien paskoilla näppiksillä tämäntyyppiset viestit yleistyvät, kirjoittaja lähettää ekan huutonsa mutta ei viitsi tai jaksa perustella näppäilemäänsä. Kotiverstaalla tämä kakkaedistys ei vielä häiritse luettavuutta mutta kello käy. Lukuosastolla samaa touhua, nuhaiselta näytöltä luotaan eka kappale ja sisältö ei välity.

Ihan hyvä huomio. Usenetti kuoli vähitellen foorumien yleistyessä ja onko nyt aika siirtymässä foorumeista facebookkiin. Toivottavasti ei täysin koska osa meistä ei ole FB:ssä ja käsittääkseni FB:n foorumit ovat suppeampia sekä hankalammin luettavia ja selattavia jälkikäteen.

Pösöfoorumillahan tuo arkistointi ja haku-homma on viety äärimmäisyyksiin ja otsikoinnista sun muusta on tarkat ohjeet. Monta sivua ohjeita joita kukaan ei lue ja sitten pilkunn*ussintamoderointi niin eipä siellä ole tullut enää käytyä. Mutta kukin tyylillään, KV:n linja on ollut aika hyvä.

Itsekin harrastan tuota foorumien lukua tapatalkilla ja lyhyitä vastauksia koska puhelimen näppiksellä kirjoittaminen on niin syvältä. KV:lle olen pyrkinyt kirjailemaan pidemmän tarinan myöhemmin oikealla näppäimistöllä mutta välillä se unohtuu.  ::)

Wikin muodostaminen jälkikäteen on aika hankalaa kun se vaatisi aktiivisempaa vanhojen viestien selausta. Ehkä wikin pitäisi rakentua hiljalleen uusista viesteistä ja vanhoihin viittaamisesta mutta sekin vaatii sen "jonkin" työtä.