Kirjoittaja Aihe: Al-veneen pohjan eliöestopinnoite?  (Luettu 1358 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 698
  • (Piilotettu)
Al-veneen pohjan eliöestopinnoite?
« : 12-06-2017, 00:48:29 »
Etsin uskottavsti toimivaa ratkaisua uuden alumiiniveneen taistelussa näkkejä vastaan. Edelliseen kippoon telasin viimeiset 3 kevättä Hempelin Alu-Safea koska alan myyjät sitä kilvan kehuivat. Aivan turha tuote, joka marraskuussa sama saakelin siivous ikäänkuin pohjan pinnoitteena ei olisi mitään ollut. Lisäksi myöhäisenä nostoaikana ei ole venekerholla enää tarjolla vettä painepesurille, pitää kuskata omat.

Kippo lojuu laituripaikallaan yli 7kk/v, käyttötarkoitus pääasiassa yhteysveneenä <20min siirtymissä mantereelta mökille sekä satunnainen päristely lähiympäristössä. Trailerointi ei nappaa koska laituripaikasta irrottaminen on helppoa ja mukavaa. Harjakoneet on aiemmin kokeiltu, niillä pitäis pestä 6-8 kertaa kesässä. Teknoturffia aisapaikalla en tahdo kelluttaa koska sekin viritys pitää erikseen nostaa jääkaudeksi, puhdistaa ja jossain säilyttää. Veneen nosto ns. "varmoina päivinä" elokuun lopulla pariksi päiväksi kuivumaan on sekin kokeiltu, aivan turhaa pelleilyä.

Pohdin ajatusta jossa ruiskuttaisin 3-5 ohutta kerrosta 2k epoksiprimeria eristeeksi ja sen päälle Hard Racing, Micron77 tai muu vastaava ilman yhtään bio/eco-mainosta. Ajatus virtsaa väkevästi perinteiseen Al-rungon antifouling-pinnoituksen käsitteistöön. Fiilispohjalta luulen että jokaisen EU-hyväksytyn viherpinnoitteen Cu-pitoisuus on niin matala ettei tiiviin primerin läpi muodostu runkoa raiskaavaa johtavuutta. Mitä mieltä, onko vastaavista ratkaisuista käytännön kokemuksia?OT: Päristelin tänään ekan tunnin uudella Faster 460:llä, perässä BF50 vakiopotkurilla. Oli juhlaa tuupata Porkkalanselällä puolimetriseen aaltoon edellisen, lähinnä silitysrautaa imitoivan Busterin jälkeen. Fasterin keula putoaa vasta-aallossa vähän syvemmälle mutta pehmeästi eikä tolkuton rytinä, nitinä ja pauke ole veneen jatkuva äänimaisema. Jotkut näköjään osaavat suunnitella runkoja ja toiset eivät osaa.
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 139
Vs: Al-veneen pohjan eliöestopinnoite?
« Vastaus #1 : 12-06-2017, 08:11:33 »
Samoja pohdintoja täälläkin. Vanhasta lasuituveneestä olen vanhat myrkyt kuluttanut pois. Jäiden lähdön aikaan keväällä ei lämpötilat salli maalailua. Pari kertaa kesässä olen nostanut ja pessyt. Aika hyvin on toiminut. Syyshuolto on lähinnä ollut muovisen ikkunskrapan kanssa. Samalla tavalla mutta ilman ensimmäistäkään maalikerrosta meinaan kokeilla uuden Alutroll 530 cc veneen kanssa. Kun pohja on sileä ilman nousulistoja oletan että tuo ikkunskrapan toimii, lisäksi nuo pari pesua kesässä. Helpompaa se on kun maalaus. Hard Racing on purjeveneet pohjassa ja siinä se toimii hyvin, mutta ilman pesua ei sekään koko kautta pärjää.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 34
Vs: Al-veneen pohjan eliöestopinnoite?
« Vastaus #2 : 12-06-2017, 22:16:58 »
Kaikki kunnon myrkyt lienee jo kielletty, joten olemassa olevaa kunnollista tuotetta tuskin löytyy.  Se pitää kehittää itse. Mites olis sellainen repäisykalvo, vähän niinku formulakuskien visiireissä? Paskanen kerros pois ja taas mennään?  Olisko toteutettavissa?  No joo, otan vielä kolmannen oluen.