Kirjoittaja Aihe: Lidlissä taas sähkötyökaluja  (Luettu 256344 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 819
 • (Piilotettu)
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #15 : 08-08-2008, 21:09:04 »
Mielenkiintoista asiaa mm. Lidlin tuotteista: http://www.mattikaki.fi/~w125312/laitetestit/
Lisäksi: http://www.mattikaki.fi/~w125312/kuluttaja/LIDL/

Tasapainottakoon nämä (liian?) myönteisiä kommenttejani Lidlin laadusta.
Tuohan on tunnettu narinoistaan.

Ihmiset saa kiksinsä kuka mistäkin.

 Just näin. Jos ois tarvetta tommoselle ininälle niin syitä löytäisi ihan mistä vaan. Jannun kannattaisi joskus ite tehdä jotakin. Mutta ei voi kun lahjat löytyy vaan arvostelemiseen.
Naiset on monta hyvää viinamiestä pilannut...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 819
 • (Piilotettu)
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #16 : 08-08-2008, 21:10:55 »
Rälläkässä on nopeudensäätö, mikä on hyvä ominaisuus poistettaessa "neekerintukalla" maaleja.

 Mitä mitä mitä. Missä tommonen on? Näytä heti kuva tahtoo samanlaisen.  O0
Naiset on monta hyvää viinamiestä pilannut...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 83
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #17 : 08-08-2008, 21:20:47 »
Vaikuttas noiden arvostelujen kirjottaja just sellasesta maailman vaikeimmalta asiakkaalta. Kyllä se on mun mielestä hyväksyttävä tosiasia että viimeistely yms. on heikkoa noissa halpis tuotteissa, jossain sen halvan hinnan täytyy näkyä, ei kait kukaan muuten niitä kalliimpia ostaisikaan :)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 508
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #18 : 08-08-2008, 21:39:04 »
Miks ihmeessä pitää ostaa kaikki mahdolliset Lidlin värkit, jos on noin kriittinen ja tarkka. Luulis, että menis välillä asioimaan esim. Bilteemaan jossa on tunnetusti laadukkaat laitteet??? Onhan noita Kinkkityökaluja muillakin myynnissä. Miks sama kaveri silti ostaa kaikki Lidlin kamat
arvosteltavakseen. Luulis jo älyävän vaihtaa liikettä. Ai niin meinas unohtua tuo Motonetti. Siellä se LAATU asuu. Kannattasko antaa kaverille pikku vinkki, ettei kaikkia rahojaan tuhlaa niihin Lidlin rojuihin.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 370
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #19 : 08-08-2008, 22:23:09 »
Otetaan toisetkin   8) .

Tuo valmistusmaakohtainen listaus on aika mielenkiintoinen. Kiina saa iskua aika hyvin.
http://www.cpsc.gov/cgi-bin/cmfg.aspx
Ei pidä vaan kuitenkaan sanoa, että kaikki kiinalaiset tuotteet ovat huonoja. ongelma tässä on se, lähes kaikki tehdään Kiinassa. Montako % tuotteista on kutsuttu takaisin, se olisi kiva tietää... Katsoin piruuttani, siellä oli vain 4 Suomesta, mutta montakohan tuotetta sinne USA:n edes täältä viedään (esim. kännykät ei mene sinne juurikaan Suomesta, eli ne tilastoidaan muualle kuin Suomeen).

Tuo on totta, mutta kuitenkin tiettyyn rajaan asti. Tuotanto ei ole loppunut muualta maailmasta kuitenkaan. Jos iteroi materiaalien kilomäärien mukaan mitä maailmalla näyttää kulkevan, niin Kiinan osuus kookonaistuotannosta on max kuudesosa (tämä on aika sumea arvaus, toki jos joku haluaa nähdä lähteet niin toki vain, niitä vaan on aika paljon).

Kiinalaisiin kohdistuva reklamointi voi olla harkittu suojakeino jenkkien osalta, mutta sitäkään ei voi rajattomasti ripata koska kiinassa työt teettävien firmojen pääkonttoreita on myös USAssa aika paljon. Barbinukkea saa mollata ainoastaan hörhöilystä.

Entisissä merkkituotteissa tuota ongelmaa vaan alkaa olla aika turhan paljon. Se on osaksi sitä että vanhoja laatubrändejä on osteltu isojen teollisuussateenvarjojen alle ja siitä eteenpäin mennään pääkonttorin ohjeiden mukaan. Hiukan ikävää kyllä.


terv,

Samu
...killi nyt jo hakki on... (28 merkkiä jäljellä)...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 679
 • (Piilotettu)
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #20 : 09-08-2008, 00:38:02 »
Vedetääs Käen Matille tässä puoltava kortti. Vaikka kyseinen henkilö on omalla tavallaan aktiivinen kuluttajan puolesta taistellessaan niin ei kannata henkilöstä vetää ihan loppuun asti johtopäätöksiä tuon perusteella. Ihmiset ovat parhaimmillaan monipuolisia ja Mattikin on ihan osaava veijari.

-Rami
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 104
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #21 : 09-08-2008, 00:54:57 »
Ihmiset ovat parhaimmillaan monipuolisia ja Mattikin on ihan osaava veijari.
Tästä ei varmaan epäilystä synny mutta kaikki osaaminen valitettavasti hukkuu päästämiensä kyyneleiden joukkoon. Näin miestä sen paremmin tuntematta.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 264
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #22 : 09-08-2008, 19:01:18 »
Totaa... Kiinalaisten koneiden testaaja on kyllä 100% oikeassa, mitä luin muutaman jutun läpi. Jos kerran EU:n alueella on tiettyjä direketiivejä joiden perusteella tuotteen markkinoillesaattaja (valmistaja, maahantuoja, edustaja) tuo tänne koneita. Kuluttajalla on oikeus odottaa että asiat ovat oikeesti kunnossa.

Liian monessa kiinankonessa hinta on hilattu niin alas että työkalusta on jäljellä enää ulkonäkö.

Laitteiden sähköturvallisuus tulee olla kunnossa olipa laite sitten tehty miten halvalla hyväänsä. Tästä ei voi olla mitään tekosyitä.

Jos laite on tarkoitettu tavalliselle kuluttajalle, niin siinä tulee olla asialliset käyttö (ja huolto-ohjeet) maassa yleisesti käytetyllä kielellä. Monesti juuri tässä kohtaa on tingitty ja suurin osa kuluttajista on niin tolloja että hyväksyy asian. Ei voi piiloutua sen taakse "ettei niitä kukaan kuitenkaan koskaan lue". Mulle on speksi erittäin tärkeä jo ennen ostamsita ja jos siinä näyttää olevan paljon virheitä, niin se kertoo jo oleelliset asiat laadusta... Puhumattakaan siitä että jos jonkin poran pyörintänopeudeksi luvaan jotain ja sitä ei sitten saavutetakaan (todennäköisesti ei ymmärretä eroa 50/60 Hz:n välillä). Saako halvemasta autosta puuttua 20 KW?=

Lopuksi laitteen olisi toimittava aiotussa käytössä riittävän hyvin ja kohtuullisen pitkän aikaa. Joltain 10 e tasohiomakoneelta ei voi luonnollisesti odottaa samaa ergometriaa ja kestoa kun Festolta. Mikä sitten on "kohtuullista"?. Erään merkin edustaja sanoi että jos harrastemallista hiiliharjat ovat lopussa tai pinnalta löytyy laastia niin se on sitten kestänyt riittävän pitkään, mutta jos ammattilasikoneen kilvestä saa vielä selvää konen tyypistä (raaputettuaan laastit, maalit ja tasoitteet pois), niin se voi vielä mennä takuuseen jos kuori ei ole halki.

PekkaNF

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 508
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #23 : 09-08-2008, 22:22:50 »
Vois tällainen tollo kuvitella että noi Lidlinkin koneet on testattu, ja sitämyöten kunnossa. Vai onko jollain toisenlaista tietoa.
Kun en oikein noihin sanoisinko yksityisiin tutkimuksiin voi kauhean paljon luottaa. Etenkin jos niistä hohkaa tällaista merkkikohtaista niinkuin näistä meikäläisenkin jutuista. Tuo laitteiden toimivuus/käytettävyys ja laatu kun ei liity välttämättä politiikkaan. Etenkään maailmanpolitiikkaan. Tosiasiahan kuitenkin on ,että huonompiakin työkaluja myydään. Kenellä virta riittäisi niitä kaikkia paskoja tutkimaan.
Hyvä kuitenkin, että tutkivat näitä "keskitason harrastajakoneita".

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 679
 • (Piilotettu)
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #24 : 09-08-2008, 23:21:11 »

 kuvitella että noi Lidlinkin koneet on testattu, ja sitämyöten kunnossa.


Mitä tarkoitat testatulla tässä tapauksessa? EU-alueelle saa vapaasti tuoda kuluttajille myytäväksi laitteita joiden valmistaja tai valmistajan valtuuttama edustaja vakuuttaa että kyseiset tuotteet täyttävät markkina-alueella kulloinkin voimassaolevat määräykset. Mikään ns. virallinen, paikallinen taho ei nykyään testaa tai edes tutki kaupassalojuvia laitteita paitsi satunnaisesti tai kuluttajan ehdottamana joskus. Laadutonta paskaa saa kantaa kuormalavoittain myytäväksi ilman pelkoa sanktioista kunhan löytyy vaatimustenmukaisuusvakuutus jonka joku hullu on allekirjoittanut.

Mun nimi löytyy allekirjoittajana läjästä kyseisiä todistuksia, ei tosin liity työkaluihin. Hullu?

-Rami
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 508
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #25 : 10-08-2008, 07:37:45 »
Tarkoitan, että kyllä niistä Lidlin koneista ainakin jotain "hyväksymismerkintöjä" löytyy. En minä niistäkään mitään ymmärrä, mutta luulen. että
se 3v takuukin jollain lailla toimii. Ei ole tosin vielä tarvinnut testata.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 370
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #26 : 10-08-2008, 11:04:42 »
Tarkoitan, että kyllä niistä Lidlin koneista ainakin jotain "hyväksymismerkintöjä" löytyy.

Joo niistä löytyy CE-merkintä. Tarkoittaa kuulemma China Export.

terv,

Samu
...killi nyt jo hakki on... (28 merkkiä jäljellä)...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 155
  • www.aaltoset.info
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #27 : 10-08-2008, 11:51:09 »
CE-merkintä ei ole hyväksymismerkintä vaan ainoastaan valmistajan vakuutus siitä että laite on valimistettu EU-alueen määräysten mukaan. Jos laitteessa on CE-merkintä niin mukana seuraa myös vaatimusten mukaisuus vakuutus (declaration of confirmity tjsp) ja tässä lapussa kerrotaan mitkä ne määräykset ovat joiden mukaan valmistaja on laitteen valmistanut ja asia on vahvistettu valmistajan edustajan puumerkillä.

Jos valmistaja on EU-alueen ulkopuolella niin EU-alueelle tavaraa maahantuova ottaa valmistajan vastuun ja voi siten tehtailla CE-merkinnät ja vaatimustenmukaisuusvakuutukset (näinhän toimii suurin osa kiinankoneita eurooppaan tuovista firmoista).

Käytännössä siis CE-merkintä ei minkään arvoinen ellei valmistaja ole luotettava. FI-merkintä tai ruotsin vastaava taas ovat luotettavia, ne kertovat aina että laite on puolueettoman tutkimuslaitoksen tarkistama.
- Jussi

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 405
  • Nettipesä
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #28 : 10-08-2008, 18:20:32 »
Harrastelijalle hinta/laatusuhteeltaan mainioita. Olettaisin että omassa käytössäni kestävät ainakin tuon 5v kun kuulun niihin verstaslaisiin jotka vaan näpertelee. Ilman halpiskoneita en edes näpertelisi.

Ookei - lasken dinaarit ja päätän sitten. Nakerteluahan sitä kotosalla yleensä tekee, mutta aina välillä nakertelut on vähän hassuja ja kummallisen kokoisia juttuja. Viimeiseksi piti kehittää pakuun "ulossyöksyramppi" takaovien tilalle + varosysteemit, ettei tule vahinkoja, ainakaan isoja. Näytti toimivan ihan jees. Valmiin tuotteen toteutus jäi kaverille, itse vain ihailin lopputuotetta.
 O0
tosta sen pitäsi mennä

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 458
Re: Lidlissä taas sähkötyökaluja
« Vastaus #29 : 23-08-2008, 19:43:35 »
Kympillä löysin kohdeledillä varustetun juottopistoolin Lidlistä. Ihan toimiva peli satunnaisiin johtojen ja muun sellaisen juotoksiin. (Muista en juuri ymmärräkkään).
Tuntuu huimalta edistysaskeleelta verrattuna kaasuliedellä kuumennetulla viilanpäällä tehtyihin juotoksiin mökillä. ;)