Kirjoittaja Aihe: FXA 18v akkukoneet/ testailua  (Luettu 5917 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 12
Vs: FXA 18v akkukoneet/ testailua
« Vastaus #15 : 12-08-2017, 14:09:13 »
Vertailin vierekkäin Milwaukeen sahaa ja tota FXAta. FXA selkeesti tosiaan kevyempi rakenteinen. Sehän on muuten muovia, mutta pohjavaste peltiä. Milwaukeen pohja oli, niinkun muistelinkin, n.4mm alumiinia. Milwaukeessa terän ympärillä oleva koppa on kans tukevaa alumiinia. Painoakin on sitte huomattavasti enenmmän.

Se isoin ongelmakohta tossa FXAssa on pohjan etupään kiinnitys sahan runkoon. FXAssahan se on vain muovirunkoon pieneltä alalta kiinni, jolloin pääosin muovi kiertyy kun pohjaa vääntelee. Tulin siihen tulokseen, että koitan vahvistaa kiinnitystä ja pitää sahan.

Alla pitäs olla pari kuvaa juuri noista pohjan etupään kiinnityksistä.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 12
Vs: FXA 18v akkukoneet/ testailua
« Vastaus #16 : 19-08-2017, 19:56:32 »
Vaihtelin yhteen corollaan toisen rengassarjan alle. Toisen puolen vaihdoin FXAn mopolla ja toisen Milwaukeella. Milwaukee on tarkemmin M18 BIW12. Sille on annettu tehoksi 240nm ja se on joku nysämalli. FXA on siis melkonen mötkäle sen rinnalla. Molemmilla aukee ilmeisesti vähä kiinni jämähtäneet mutterit ihan hyvin. Ei tullu käsin aukastua yhtäkään nii ei tiä kuinka lujassa olivat. Milwaukeessa on vähä terävämpi isku ja mutterit oli sen verran lujassa, että molemmilla piti iskeä pikkusen ennen ku aukesivat(noin saman aikaa). Tästä voisin päätellä että FXAn ilmotettu 400nm vääntö vois todellisuudessa olla aika lähellä tota Milwaukeen 240nm vääntöä. Riittää aivan hyvin renkaiden vaihtoon ja moneen muuhunki aukasuun. Siitä ei pääse mihinkään, että FXA on ISO ja aika painava. Mutta muuten kelpaa hommaansa! Alla pitäs olla kuva..

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 12
Vs: FXA 18v akkukoneet/ testailua
« Vastaus #17 : 23-08-2017, 23:57:37 »
Tänä ehtoona askartelin sirkkelin kanssa hetken, voi jopa olla että siitä saa vielä pelin! Löysin romuista pari sopivaa alumiinikäivärää, porailin pari reikää niihin. Ylempänä sirkkelin muovirungossa oli sopivasti 4mm reikä. Pulttasin tuet kiinni ja pohjan kiinnityksestähän tuli tukeva! Säädin vielä pohjan 90 kulmaan terän kanssa ja pian vois koittaakki jo sahata sillä  ;D

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 12
Vs: FXA 18v akkukoneet/ testailua
« Vastaus #18 : 12-09-2017, 09:34:04 »
Akkusirkeliä testailin, niin nyt vahvistuksen myötä tuntuu aika tukevalta. Riittävän tukevalta harrastehommiin. Ensin sahailin reilusti vajaalla akulla, näytti kuitenki 50% varausta. Ei jaksanu pyöriä, toppas muutaman sentin ajon jälkeen. Täydellä akulla pelaa niinkun pitääki, joko siis akkujen varaustason näyttö ei näytä oikein tai sitte sirkeli vaan vaatii akulta kunnon varauksen..

Siimaleikkuriakin on tullu kokeiltua. Heinää menee poikki ihan mukavasti, toki 18volttia ei tee tosta mitää tehohirmua. On selkeesti tuhnumpi ku Ryobin 36v leikkuri. Tiheemmässä heinikossa tai esmes saniaisia leikatessa saa syöttö olla aika hidasta, ettei jaksaa pyöriä. Piisaa pienen ok tontin ympärysten siistimiseen hienosti, eikä kuluta akkuakaan kovin paljoo, mikäli se varaustilan näyttö nyt pelaa :D

Lehtipuhallin on kans testattu. Sillä saa mukavasti putsittua terassin tai pihan. Ruohon seasta ei kovin tehokkaasti jaksa lehtiä puhaltaa, mutta siihen otanki suosiolla ihan polttomoottorivehkeen lainalle.. Ei nyt mikää mailman tarpeellisin vehje toi puhallin oo, mutta ihan mukava lisälelu..

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 12
Vs: FXA 18v akkukoneet/ testailua
« Vastaus #19 : 09-11-2017, 06:26:25 »
Mutterimopolla vaihdeltu pari kierrosta pyöriä ja tehty jotain pikkuremonttia. Akku kestää hyvin ja aukasee pyörien mutterit hyvin, oiva peli siis! Ja kuten aikasemminkin todettu, niin aika köntys. Varsinkin kun pitäs ahtaammista paikoista jotain aukoo...

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 6
Vs: FXA 18v akkukoneet/ testailua
« Vastaus #20 : 13-11-2017, 00:21:51 »
Hommasin kans FXA akkukoneen ihan näppärä peli ruuvinväännin > mut, väännin > käs,sirkeli, enää kun en ole työelämäs niin noilla pärjää sen mitä käyttöä on. Ruuvinväännin on mielestäni ihan kelpo peli, näitä on turha verrata Milvaukeen, Näkyi listahinta olevan FXA mut,vääntimellä (runko) 49,95€ pyörän pultit aukeaa, kun kiristän ne muutenkin momenttiin sauva 110nm, tämä kone helpottaa aukasua, ja moneen muuhunkin remppaan. No painaa se 1,97 kg kun Ryobi 1,6 kg eiköhän tuon vajaa 400gr siedä  ;D ei meikäläisellä ole jatkuvasti pultin aukasua, Ruuvinvääntimellä nousee auto kevyesti ylös helpottaa sekin hommaa. Ihan käyttökelpoisia vehkeitä.
« Viimeksi muokattu: 13-11-2017, 00:25:42 kirjoittanut (Piilotettu) »

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 5 504
Vs: FXA 18v akkukoneet/ testailua
« Vastaus #21 : 13-11-2017, 08:44:23 »
Miten wokkelon käsikirja suhtautuu tuohon saksitunkin käyttöön muussa kun hätätapauksessa? Joidenkin auton tunkit eivät kestä ja jos kestävätkin niin helmapellin ruosteenesto ei kestä.

Pekka

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 12
Vs: FXA 18v akkukoneet/ testailua
« Vastaus #22 : 22-11-2017, 11:20:35 »
Sillä mielin vertasin FXA mutterimopoa Milwaukeen, kun tehon kannalta kokoluokka "kuuluisi" olla pienempi. Eli Milwaukeen lyhemmässä ja kevyemmässä vääntimessä on arviolta noin saman verran tehoa kun tässä mörkö FXAssa. FXAn kanssa saman kokoluokan Makitassa ja Milwaukeessa lienee aika paljon enemmän jerkkua. Vaikkakin FXAn tehoksi ilmoitettiin muistaakseni 400nm, mitä en kyllä usko  ;D Tosi hyvä kone silti tämä FXA harrastehommiin!

Niin kai se kaikissa on, että saksitunkkia sais käyttää vain hätätilassa. Ite kun on kaikkien romujen kanssa tullu pelattua, niin on oppinu, että ainakaan nosturin paikasta EI nosteta  ;D Jotain kovempaa kohtaa sitä automaattisesti haeskelee ja hallitunkkia alle...

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 12
Vs: FXA 18v akkukoneet/ testailua
« Vastaus #23 : 18-05-2018, 13:16:12 »
Vajaan vuoden nyt ollu toi konepaketti enemmän ja pääosin vähemmän käytössä.

Mutterimopolla on nytten muutamia kierroksia renkaita vaihdettuna, hienosti pelaa kunhan vaan akut on lämpimät. Mutta se onkin Litiumi akun ominaisuus..

Uudet portaat tuli väkästeltyä pääoven eteen, tai no on ne vieläkin vähä kesken, kun jäi materiaalia uupumaan. Kätevä peli oli toi akkusirkeli. Pienellä syötöllä, rauhassa ajaessa saa 48x98:n hyvin halki. Sirkelissä käytän vaan isoa akkua kun totesin pienemmän aivan tehottomaksi siinä. Lautaakin koitin eri projektiin halkoa, niin isolla akulla saa noin 20 metriä halottua. Ei tosiaankaan mikää urakkapeli, mutta just tämmösiin puuhasteluihin sopiva. Ja nyt tukevakin tuon aikasemman modailun jälkeen..

Akkukone on hyvä ja riittävän tehokas porras/terassiväkästelyyn. Pikkuakulla varsinkin mukavan kevyt ja sopii ainakin omaan käteen. Pikkuakulla myös ruuvailee pitkään ainakin 55mm terassiruuveja ja muutamia 90mm ruuveja seassa. Makitaa en mielelläni enää käytä, paitsi jos tarvii tehoa koneesta.