Kirjoittaja Aihe: Poistoilmaventtiilin (ympyräventtiili) meluhaitta  (Luettu 5013 kertaa)

Paikalla (Piilotettu)

  • Viestejä: 235
Vs: Poistoilmaventtiilin (ympyräventtiili) meluhaitta
« Vastaus #30 : 11-10-2017, 15:22:45 »
Irtotavarana aktiivihiiltä olen ostanut kotiviiniliikkeestä joskus vuosia sitten, 2l pussi ei maksanu juuri mitään muistakseni.

Myöhemmin tein siitä suodattaminen asunnon korvausilmaventtiileihin, toimi ihan ok, mutta yhtä hyvin on toiminut myös leikattava liesikupuihin tarkoitettu aktiivihiilisuodatin, ja paljon helpompi käyttää, kun pitää kuintekin käytännössä vaihtaa n. vuoden välein, jotta tupakahaju pysyy ulkona.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 100
Vs: Poistoilmaventtiilin (ympyräventtiili) meluhaitta
« Vastaus #31 : 11-10-2017, 20:59:46 »
Hyvä tietää!

Pistin nyt astianpesukoneeseen pelkät "aktiivihiilisäkit" ajatellen, että menkööt pilalle jos menee. Mutta nyt ennen kuin pesu on päättynyt, niin huomaan, että astianpesukoneestahan lähtee tosi voimakas haju, ja se haju on sama kuin liesituuletuksen ollessa käynnissä. Se haju on ilman vettä mielestäni munkin tuoksu, mutta veden kanssa läträtessä haju on munkki + joku kemikaali. Joten nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että tuossa tuotteessa itsessään on joku voimakas kemikaali, joka haisee. Se haju sattuu olemaan lähellä munkin hajua, josta taas päättelin, että kyse olisi ollut friteerausrasvasta. Mutta se nimenomainen haju ei taidakaan olla kokkauksesta lähtöisin, vaan itse tuotteesta lähtöisin. Onpa surkea tuote, jos näin on. Hajua tulee usein enemmän suodatinta käyttäessä kuin ilman, että käyttäisi liesituuletinta ollenkaan. Jatkan tutkimista.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 100
Vs: Poistoilmaventtiilin (ympyräventtiili) meluhaitta
« Vastaus #32 : 17-10-2017, 19:14:59 »
Joo, ei se "munkin" haju ollutkaan kokkaamisesta/rasvasta, vaan itse aktiivihiilestä. Olen nyt kokeillut kolmea eri aktiivihiilituotetta (LZ46830, LZ55750 ja fhp.fi:n leikattava aktiivihiilisuodatin) ja kaikissa on samaa hajua. Hieman eri voimakkuudet ja vivahteet, mutta sama perushaju. Raikkaaksi hajua ei voi kyllä mitenkään sanoa. Täytyy testata vielä pidemmän aikaa ja eri komboilla.

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 100
Vs: Poistoilmaventtiilin (ympyräventtiili) meluhaitta
« Vastaus #33 : 30-10-2017, 22:48:28 »
Nyt on muutamat kerrat kokkailtu uudella setupilla. Tosiaan tuossa on nyt kolmen vaiheen aktiivihiilisuodatus. Tai näiden lisäksi on vielä ensimmäisenä vaiheena astianpesukoneessa pestävä metallinen rasvasuodatin, sen päälle on narulla/nippusiteellä kiinnitettynä ensimmäinen aktiivihiilisuodatin. Ilma menee Miranolilla sisäpuolelta maalattuun ja ovella avattavaan yläsokkelin osastoon, josta ilma tulee yksinkertaisen ritilän läpi takaisin huoneeseen.

Tulos on se, että systeemi jossain määrin kyllä poistaa kokkauskäryjä. Sanoisin, että vähän parempi kärynpoisto kuin mitä liesikuvun kanssa oli. Mutta miinuspuolena on, että mitä pidempään tuuletin on päällä, sitä enemmän koko huone alkaa haista makealta munkilta. Tuo munkin haju on siis nähdäkseni selvästi aktiivihiilen ominaishaju (tai joku kemikaali, joka liittyy aktiivihiileen?). Erikoista, että kukaan muu ei ole noteerannut samaa eikä netistä löydy tästä mitään tietoa. Haju EI tule rasvasta, vaan aktiivihiilistä itsestään.

Keskivaiheen suodattimet http://media3.bsh-group.com/Product_Shots/275x155/MCSA00675331_LZ55651_def.png haisivat kaikista eniten munkilta. Mutta heitin ne pois ja hankin tilalle saman kokoiset "feikit" vastaavat, joissa on aktiivihiilirakeita (joista ketjussa oli myös puhe). Ne rakeet haisevat mielestäni hieman vähemmän munkilta.

Se munkin haju ei kyllä ole hyvä haju. Mutta voittaa kuitenkin karseimman rasvan käryn.