Kirjoittaja Aihe: Tig AC/DC 220A  (Luettu 12342 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 871
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #30 : 14-09-2017, 13:02:27 »
Onko siinä kotimaisessa kasausta lukuunottamatta muuta suomalaista? Silti tonnin pari kalliimpi vastaavaa ulkolaista. Ymmärrän tuon ajattelutavan suosia kotimaista, mutta yksistään sillä perusteella ei hankintoja voi tehdä. Tasohöyläksi Manko;)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 604
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #31 : 14-09-2017, 13:08:48 »
en minäkään suosi suomalaista, jos siinä ei ole juuri muuta suomalaista, kun hinta ja sekin on kolminkertainen toiseen vastaavaan verrattuna. eihän suomen ja suomalaisuuden suosiminen ole enää edes muotia.. monikansallinen tai joku sellanen on tänä päivänä in! ;D

Poissa (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 2 868
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #32 : 14-09-2017, 13:24:22 »
Onko siinä kotimaisessa kasausta lukuunottamatta muuta suomalaista? Silti tonnin pari kalliimpi vastaavaa ulkolaista.
No onkai siinä suunnittelu/tuotanto/kasaus/markkinointi kaikki suomalaista. Puolijohdekomponentit ovat epäisänmaallisia, mutta niiden hinta ei ole kuin jotain 10% luokkaa koko koneen hinnassa.
Kalleimmait yksittäiset osat siinä taitaa olla muovikuoret ja hakkurimuuntaja, kumpikin kai suomalaista tuotantoa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 871
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #33 : 14-09-2017, 13:50:34 »
Nää on näitä ikuisuuskysymyksiä. Jos ostaisin suomalaista, jäisi Esabin plasma ostamatta.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 203
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #34 : 14-09-2017, 13:58:03 »
joo, GYS kuulostaa tutulta. jos uskaltaa mennä sörkkäseen ranskalaiseen sähkökasaan, niin noiden valikoimaa kannattaa selata myöskin.

Mulla on ollut jo kymmenkunta vuotta GYSmi tig167  hfpulse ja hyvin on pelannut. On tosin vain dc tig. Ac/dc:nä on vesijäähdytteinen kemppi ja yllättävän vähän noissa on eroja , dc säädöt on liki samanlaisia kempissä lisäksi nuo ac säädöt.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 564
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #35 : 14-09-2017, 13:59:15 »
Niin, minäkin suosin suomalaista silloin kun se on järkevästi mahdollista. Mutta, jos täällä ei valmisteta vaikkapa plasmaleikkureita, niin miksi jättää silloin ostamatta naapurimaalainen valmiste?  :idiot2:


Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 278
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #36 : 14-09-2017, 16:37:28 »
HF-sytkässä suurjännitteinen kipinä laittaa valokaaren alkuun kun hitsari painaa kolvin nappula. Kipinä hyppää kuten sytytystulpassa. Lift startissa kone tunnistaa kun elektrodilla kosketaan työkappaletta ja sitten kun elektrodi erkanee niin kone antaa lisää tehoa ja kaari syttyy. Vissiin vähän spesiaali tapa. Monta kirjoitusasua näkyy esiintyvän, liftig, lift start, lift arc start.

Nostosytytystä käytetään teollisuudessa. Kaveri on hitsari ja sanoi että jossain tehtaalla ei saa käyttää hf-sytkää kun ei voi tietää josko suurjännite rikkoo jotain elektroniikkaa. Saattaa olla autonkin hitsauksessa turvallinen tapa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 871
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #37 : 16-09-2017, 16:51:13 »
Tuossapa ihan hyvä artikkeli näistä tigeistä. Yllättäen yli puolta halvempi Everlast pärjäsi aika tasavertaisesti. Esab kuitenkin ylivoimainen, mutta onko käytännössä sitä?

http://webshop.industriacenter.fi/files/Kemppi/KM%20hitsauskonetesti.pdf

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 604
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #38 : 16-09-2017, 18:23:30 »
lukasin tuon testin. ihan mielenkiintonen kirjotus. tuli vähän sellanen fiilis, että ihan, kun oisin itte ollut tuossa mukana kirjottamassa, tai testaamassa. joku dejavu ilmiö.. lähinnä ensimmäisenä tulee mieleen noista arvosteluista ja käyttäjien kommenteista seuraavia piirteitä. koskee siis kaikkia noita koneita, eikä vain esbbia, tai everlaasita. jos on sellasia käyttäjiä, jotka on ikänsä hitsannut jollain tutulla ja varmalla kempillä, tai millä nyt ikinään onkaan hitsannut, missä säädöt ja napit on aina olleet jossain tietyssä kohtaa ja potikoilla hoidettu säätämiset, niin onko sitten noi muut vieraskoneet aiheuttaneet siinä kohtia negatiivisia ajatuksia käyttöliittymän ja nappuloiden sijotuksien ja toimintojen kannalta? lähinnä, jos ajattelen itteeni. tykkään tutusta ja turvallisesta. sitten, kun tulee jokin uusi, tai erilainen kone, niin alkuun se tuntuu välillä jopa vastenmieliseltä laitteelta, jos on tottunut johonkin entiseen. kunnes siihen sitten käytön mukaan tottuu. sitten, kun aikansa käyttää, niin lopulta onkin ihan hyvä ja mukava käyttää..

noihin painoihinkin oli otettu jotain kantaa. itte mietin, että mistä se massa koostuu? onko markkinoiden kevyin kone sitten kuitenkaan se paras? vai onko painavin kone vanhentunutta tekniikka? elektroniikasta sen kummemmin mitään ymmärtämättä voisin tälläin lonkalta veikata, että enemmän massaa tarkottaa enemmäm, tai suurempia tai parempia komponentteja. mikä sitten taas luonnollisesti tarkottaa parempaa konetta. mutta mitään faktaa ei ole tästä esittää. ihan pelkkää mututuntumaa..

mutta tälläin äkkiseltään sanoisin, että jos nyt itte olisin konetta ostamassa ja erot on noin kohtalaisen pieniä, niin en olisi kyllä valmis maksamaan kolminkertaista hintaa pykälää paremmasta koneesta. toisaalta sitten tullaan taas siihen, mitä käytin vertauskuvanakin, että jos ostaa auton, niin onko siinä riittävät ominaisuudet, että on neliveto ja ilmastointi.. mersu ja datsia.. varmaan, kun pääsisi itte noita koneita vähän enemmänkin käytteleen, niin osaisi oikeasti erotella ne jyvät (a)kanoista.

no, vaikka markkinoilla olisi parempia ja vieläkin parempia koneita, niin silti vannon uskollisuutta tuohonn omaani everlastiini. se on ainakin ollut hyvä hankinta riippumatta hinnasta. siinä on vielä potikoilla säädötkin, niin ei tartte mitään muistipaikkoja, jos ei kokoaikaa vaihda materiaalia, mitä hitsaa.

yksi muuten vaikuttava tekijä on juurikin noi muistipaikat. jos on kaikki säädöt ja asetukset siellä jossain muistissa, niin ei välttämättä ikinä opi sääteleen hitsauskonetta kunnolla selkäytimestä. jos aina kaikki asetukset tulee sieltä muistista, niin eihän siinä tartte, kun kerran säätää sopiviksi ja se riittää. tälläsillä jokakerta erikseen säädettävillä napeilla alkaa saamaan näppituntuman säätöihin. nykyään vaan suurin osa koneista taitaa olla noita enemmänkin digitaalisilla säädöillä olevia laitteita.. mielestäni ei välttämättä ihan niin hyvä asia. ehkä tämäkin enemmänkin makuasia.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 604
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #39 : 16-09-2017, 18:28:14 »
noista elektrodeista oli tuossa myös mainintaa. mää oon käyttänyt pääasiassa vain punaista ja vihreetä. joskus ihan alkuun mulla oli jotain mustaa muistaakseni. sittemmin hankin noita kohdennettuja elektrodeja. mielestäni ne toimii paremmin, kun tollaset yleiselektrodit. liekko sitten koneella vaikutusta siihenkin. sen ainakin olen huomannut, että vihreellä ei oikein onnistu terästen hitsaus, samaten punasella ei onnistu alumiinin hitsaus. kait se on paras hitsata juurikin sillä elektrodilla, mikä on millekkin aineelle tarkotettua.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 216
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #40 : 16-09-2017, 18:43:51 »
Everlast on hyvä harraste kone, mutta ei sovellu ammattikäyttöön. Työpaikallani on 2010 ostettu kempin ac/dc ja siitä lähtien ollut 8h/arkipäivä käytöllä ja tähän mennessä ainut vika mikä on ollut että meni kiertovesipumppu hajalle, kone kun lähetettiin huoltoon saatiin toinen kone tilalle huollon ajaksi. Everlast yhdistelmäkone Tig/plasma ostettiin 2012. Noin 2kk käyttöä ja tuli savut pihalle koneesta, saatiin heti uusi tilalle ja se kesti noin 3kk ja savut pihalle se lähti maahantuojalle huoltoon (jforce) oli siellä muutaman viikon ja sanottiin että tuote-erä oli viallinen ja uutta erää ei olisi hetkeen saatavilla joten kone hyvitettiin ja ostettiin tilalle erikseen everlast tig 210 ja 50a plasma, eikä kauaakaan niin vesijäähdytys yksikkö hajosi, sekin meni takuuseen ja noin 2kk odotus. Viimevuosien aikana on myös kolme everlastin tig:iä ostettu lisää ja järkiään nuot tigit on pari kertaa vuodessa korjauksilla ja välillä ne laittaa uuden tilalle kun ei vanha tule kuntoon. Huollossa kun ne on pari kuukautta niin pitää aina soitella ja hätyttellä että olisi jo kiire saada kone töihin. Tigit puhdistetaan kuukausittain paineilmalla. Mulla itsellä on ollut muutaman vuoden harrastekäytössä Everlast 250EX ja se on pelannut hyvin kun on ollut kohtuu vähäisellä käytöllä, 40l pullo menee vaihtoon kerran vuodessa. Kaverilla on myös Everlast tig 210 ja se meni rikki takuuajan umpeuduttua niin se sai sen kotivakuutuksiin eli murhetta ei kannata ottaa harrastekäytössä vaikka takuuaika päättyisi. Sellainen huomio vielä että nuot työpaikan koneet 8h/päivä jatkuvassa käytössä
Liias

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 553
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #41 : 16-09-2017, 19:59:22 »
Samanlaista kokemusta minullakin  Kempin MLS tigistä, niitä on/oli työpaikallani parikymmentä kappaletta päivittäisessä (vähintään 8 tuntia) tig/puikko käytössä noita oli minun työssolo aikana ainakin viiden vuden ajan eikä niissä juurikaan vikoja ilmennyt. Silloin tällöin pölyjä puhallelttiin kotelon sisältä. Todennäköisesti samat koneet on edelleen käytössä, jäin itse viisivuotta sitten eläkkeelle. Kempillä on hyvä huoltopalvelu ja nopea varaosien saanti tarvittaessa jota lähinnä mig/mag koneet tarvitsee.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 203
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #42 : 16-09-2017, 20:21:39 »
Tuossapa ihan hyvä artikkeli näistä tigeistä. Yllättäen yli puolta halvempi Everlast pärjäsi aika tasavertaisesti. Esab kuitenkin ylivoimainen, mutta onko käytännössä sitä?

http://webshop.industriacenter.fi/files/Kemppi/KM%20hitsauskonetesti.pdf
Mulle jäi epäselväksi miten se esab oli ylivoimainen, esab sai 4,2 pistettä kemppi 4,1 ja sitten nuo häntäpään koneet 3,6 pistettä eli telwin, migatronic ja everlast.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 14
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #43 : 16-09-2017, 20:24:53 »
noista elektrodeista oli tuossa myös mainintaa. mää oon käyttänyt pääasiassa vain punaista ja vihreetä. joskus ihan alkuun mulla oli jotain mustaa muistaakseni. sittemmin hankin noita kohdennettuja elektrodeja. mielestäni ne toimii paremmin, kun tollaset yleiselektrodit. liekko sitten koneella vaikutusta siihenkin. sen ainakin olen huomannut, että vihreellä ei oikein onnistu terästen hitsaus, samaten punasella ei onnistu alumiinin hitsaus. kait se on paras hitsata juurikin sillä elektrodilla, mikä on millekkin aineelle tarkotettua.

Vihreät on puhdasta volframia (oldskool-TIG) ja ne ei tosiaan oikein toimi kuin alumiinille.

Froniuksen mukana tuli harmaita (2% cerium) jotka tuntuvat kyllä toimivan ihan ookoo alumiinille ja teräkselle, sikäli kun omalla hyvin vähäisellä TIG-kokemuksella niistä voi mitään sanoa. Weldingtipsandtricks testasi joskus koko värisuoran erilaisia ja 2% lantaani (sininen) jäi siinä suosikiksi, sitäkin voisi kokeilla.

t. Janne

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 694
Vs: Tig AC/DC 220A
« Vastaus #44 : 16-09-2017, 20:29:07 »
Kempille plussapisteet Made in Finlandista. Se pitäisi ostaa jo sen takia. Esabit ovat PRC:stä ja Polandista.