Kirjoittaja Aihe: Löytyykö netistä tarkistinta oikean syntanksin polun- ja tiedostonnimelle?  (Luettu 893 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 5 608
hahaa....aivan sama tunne mulla kun kysytään että miten teen tämän....kun tarve on kuitenkin eri. Tuo excelin käyttö siirtoformaattina on niin tuttua.....

Yritin kirjoittaa sen "idean" tähän lyhyesti, mutta ymmärsin ettei se lopulta olekkaan niin yksinkertainen ja helppo, että voi kertoa sen irrallaan maailmankaikkeudesta ilam yhtymäkohtia todelliseen, mutta silti jotenkin käsitettävästi. Joten annetaan olla.

Pitää vaan kertoa asikkaalle, että selain ei välttämättä tue polkua, joka näyttäisi toimivan hakemistopolkuna.

Pekka

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 226

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 403
Oman kokemuksen mukaan ~99.99% "ongelmista/haasteista" selviää lopulta "rubber duck" -menetelmällä (https://en.wikipedia.org/wiki/Rubber_duck_debugging)

Käytännössä jo pelkästään se että sanoo ääneen mitä haluaa tuo esiin sen mitä sen eteen pitäisi oikeasti tehdä. Pekan ongelma kaipaa ehkä vielä tarkempaa rivi-riviltä selostusta että selviää mistä kiikastaa...
Linna sinun Jorma paheessa

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 5 608
Ehkä tämä saattais olla mitä kaipasit: https://www.freeformatter.com/url-parser-query-string-splitter.html

Ihan kiva, muttei varsinaisesti auta IT kouluttamatonta loppukäyttäjää, joka käyttää "kiellettyjä" merkkejä hakemistopolussa, liian pitkä hakemistopolku tai muuta.

Meinasin kirjoittaa jotain esimerkkejä, mutta niissä paljastaa liikaa eikä ole muutenkaan kiva laitta jakoon edes "naamioituna". Jokatapauksessa yhdessä oli #, pari muuta erikoismerkkiä, välilöntejä ja parhaimmilaan %. Sano sitten siihen että korvaa nämä kaikki alaviivalla. Tai suomalaisille skandit.

Tuhosin taas pari sivua tarinaa, koska sillä on korkeintaan terapeuttinen merkitys.

Pekka

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 226
Taisin ymmärtää sitten ongelman väärin. Onko se ongelma oikeasti se, että niitä tiedostojen polkuja ylipäätään käpistelee ihmiset, joiden ei pitäisi moista edes tehdä? Poluthan voi sisäisesti olla mitä vain jos järjestelmä sen hyväksyy, mutta selaimet vain ei niitä polkuja sellaisenaan välttämättä ymmärrä = polkuja ei ole enkoodattu selaimelle oikein?

Onneksi minun ei tarvitse työkseni enää tämmösiä himmeleitä ihmetellä. :smitten:

Poissa (Piilotettu)

  • Viestejä: 2 852
... käyttää "kiellettyjä" merkkejä hakemistopolussa, liian pitkä hakemistopolku tai muuta.

Tähän ongelmaan ei ole tarjota minkäänlaista apua, mutta kyllä on kovasi ihmetyttänyt, että hakemistoihin ja tiedostonnimiin on alettu sallia erikoismerkkejä, yms. Sitten jossakin vaiheessa niiden kanssa joudutaan ongelmiin. Erikoismerkit eivät ole kuitenkaan niin standardeja ja sitten kun jossakin kohdassa merkistöt ja koodaukset heittää, niin kusessa ollaan. Vanha 8.3-tiedostonnimi on/oli kyllä pituuden puolesta vähän rajoittunut. Pidentymisessä ei vikaa, mutta sallitut merkit pitäisi olla hyvin määritelty ja rajattu, että järjestelmästä toiseen siirryttäessä ei tulisi ongelmia. Tietokoneiden muinaisista ajoista alkaen kirjaimet A-Z, numerot 0-9, alaviiva ja väliviiva ovat niin vakioita ASCIIssa ja muualla että vain niitä käytettäessä ei pitäisi olla ongelmaa. Muut merkit yksinkertaisesti kielletty. Kyllä ei pitäisi olla mitään tarvetta erikoismerkeille tiedostonnimissä ja hakemistoissa.
« Viimeksi muokattu: 15-09-2018, 18:01:19 kirjoittanut (Piilotettu) »
"Don't ask to borrow my tools - get your own f*cking tools."