Kirjoittaja Aihe: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.  (Luettu 33404 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 934
 • (Piilotettu)
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #45 : 17-09-2017, 23:25:23 »
Mä olen tulkinnut tämän ketjun siten, että kaikki muut paitsi minä pitävät dildo-mainoksista.
Eikä kai kukaan oikeasti mitään urheilua katso.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 507
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #46 : 18-09-2017, 02:27:57 »
Istahdinpa muutama ilta sitten pubiin. Siis ihka oikeaan sellaiseen. No, tietenkin lätkämatsi käynnissä. Viereisessä pöydässä ikäisiäni ja jopa vanhempia ihmisiä tapittivat telkkaria silmä kovana ja kun meni mönkään, oltiin kommentoimassa "veti liian myöhään" tai "olis pitäny syöttää koivuselle" jne...
Muistan kuinka monta kymmentä vuotta sitten peruskoulussa pojat intoili ihan samalla tavalla - saman joukkueen puolesta.

Mihinkään tuo lätkäjoukkue ei ole tuosta kuitenkaan edennyt. Ei ole maailmanmestaruutta. Eikä edes Suomenmestaruutta. Eniten ärsyttää tämä meuhkaaminen SM-liigajoukkueiden puolesta kun joka vuosi pistetään pelaajat vaihtoon, kesken kauden voidaan myydä pelaajia toisille ja valmentajatkin vaihdetaan heti kun ei menekään hyvin. Jääkiekko on bisnestä. Miksi nuo ukot viereisessä pöydässä jaksaa silti vuodesta toiseen meuhkata siitä? Yhden yhdistävän tekijän keksin; rahapelaaminen. Jo yläasteella kaverit veikkasi ja nytkin kuulin kuinka puhuttiin kertoimista. Ehkä se, että pistää rahaa likoon jonkun tuloksen vuoksi, jaksaa innostaa hihkumaan maalien vuoksi. Muuten en ymmärrä mitä jännitettävää siinä on että joku voittaa SM-liigamestaruuden ja heti perään puolet pelaajista vaihtaakin seuraa.

Arvostan enemmän yksilölajeja.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 726
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #47 : 11-10-2017, 10:14:43 »
 Ai kiesus kun en ymmärrä miksi ihmeessä joidenkin elämäntehtävänä on koettaa vaikeuttaa muiden lajitovereiden elämää.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000005398525.html

 Mikä on syytä siihen sekasotkuun joka eritoten mikkisoftan uudemmissa käyttiksissä vallitsee? Miksei voida asetuksia kasata saman valikon alle josta ne kaikki löytyisivät sen sijaan ettei mitään löydä mistään ja sitten vain tuolla tavoin kikkailemalla on mahdollista päästä edes etäisesti fiksusti käsiksi haluttuihin juttuihin?

 Voi kun tämänkin kuningasidean takana ollut saataisiin vietyä saunan taakse niin kylläpä ei tekeminen toviin loppuisi. Liikuntapainoitteinen sellainen.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 102
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #48 : 11-10-2017, 11:40:38 »
alla oleva kirjoitus perustuu kahdenkymmenen vuoden kokemukseen pien- ja suuryrityksen IT osastolla ja yliopistomaailmassa sekä sen jälkeen tuttujen ja kaverien jeesaamiseen tietokoneiden ihmemaassa. Kukin tulkitkoon kuten haluaa, jumalan sanaa se ei ole mutta ompahan kokemusperäistä ja jokseenkin yksinkertistettua. Olen käyttänyt henkilökohtaisena tietojärjestelmänä DOS, Windows (kaikki versiot), MacOs, MacOSX, Solaris ja linux käyttöjärjestelmiä joten kokemusta on kaikista, toista enemmän ja toisista vielä enemmän.

Oli kunnia (en pannut sitaatteihin kuitenkaan) työskennellä Microsoftilla pari vuotta sen jälkeen kun Nokia myi matkapuhelimet heille. Siinä hötäkässä sotkeuduin tuohon Win 10 kehitykseen. se "jumalatila" ei ole sen kummempi kuin pääkäyttäjän (root, admin) tunnus muissa käyttöjärjestelmissä. Admin oikeuksillahan jo seiskassa ja NT:ssäkin jo pääsi sotkemaan koneensa täysin toimimattomaksi. Ns. normi admin tili 10:ssä on unix:seissakin tunnettu mutta harvoin käytetty riisuttu root-tunnus. Silläkin saa kyllä toimivan käyttiksen aikaiseksi.

Koska olen unix-taustainen IT jamppa niin huomasin sen että jos päästi ns. normaalikäyttäjän adminiksi Windowsissa niin pisimmillään meni viikko että kone oli vielä käyttökelpoinen. Noissa muissa käyttiksissä on jotenkin perinteistä että root-oikeuksia ei käytetä kuin ehdottoman välttämättömissä tilanteissa (ainakin meidän firmassa ja aikaisemmissa työpaikoissa). Unix- vehkeissä (HP-UX, Solaris, IBM AIX ja viimeisempänä linux) noita root oikeuksia ei edes uneksittu annettavaksi normaaleille käyttäjille - seurauksena olisi ollut välitön sekasorto. Itse toimin lähes koko urani HP-UX ja Solaris laitteiden parissa, viimeiset kolme vuotta käytettiin linuxia myös isoissa tietokannoissa alustana.

Kotikoneet on sitten eri asia ja siksipä internetti onkin täynnä erilaisia ohjeita kuinka elvytän oman/vaimon/lasten/appiukon/serkun... täysin jumiutuneen koneen taas käyttökelpoiseksi, yleensä kyseessä Windows.

Miksipä: kun itse asentaa niin saa myös admin oikeudet. sen seurauksena koneen asetukset tehdään erittäin vaihtelevalla tietämyksen tasoilla ja saadaan aikaan erilaisia lopputuloksia:
- jos tietää mitä tekee niin kone toimii hyvin ja käyttäjä ihmettelee miksi kaikki netissä itkevät ja kiroavat kun Win 7/8/10 on niin p...ska
- jos tietää vähän muttei tarpeeksi ollakseen koskematta kriittisiin astuksiin saadaan yleensä ne pahimmat ongelmat koska nämä käytäjät eivät yleensä luota käyttiksen valmistajan ohjeisiin vaan uskovat mieluummin netin jee...sia jotka tietävät paremmin kuin valmistaja (joskus toki tietävätkin9
- jos ei tiedä mitään vaan tekee niinkuin ohjeessa sanotaan saadaan yleensä toimiva kone jossa esim. turvallisuusasetukset on melko turvattomat ja optimointi vaikkapa näytön suhteen ei ole paras mahdollinen mutta kone kuitenkin yleensä toimii. Lopputulos on vähän kökkö ja jonkunverran turvaton.

Noissa linukseissa on sellainen ominaisuus että niiden käyttäjät ovat kiinnostuneita vehkeistään ja vaivautuvat opiskelemaan asiaa ja silloin periaatteessa saadaan samat lopputulokset kuin edelläkin mutta niiden määrällinen suhde painottuu ensimmäiseen luokkaan ja viimeinen luokka pienenee jokseenkin pieneksi koska ns. normikäyttäjä pelkää linuksin monimutkaisuutta ja ohjelmien puutetta eikä halua mokomaa nörttip....skaa kokeilla vaikka totuus ei ehkä ihan juuri sellainen olisikaan. Muut unixit on kuolleet tai eivät ole normikäyttäjän saatavissa enää (freeBSD, minix, SCO, Solaris, HP-UX, AIX...)

Maceissa taas painotus taitaa olla noissa viimeisissä käyttäjissä koska macin ostajat eivät halua/eivät osaa tai haluavat osoittaa ettei kiinnosta koneen sielunelämä koska valmistaja on sen tehnyt paremmin kuin kukaan muu valmistaja ja kaikki toimii kun tökkää töpselin seinään ja alkaa käyttämään.
Aiempi nimimerkki Jagr

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 507
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #49 : 11-10-2017, 16:05:47 »
Itse en ole millään tapaa käyttöjärjestelmäuskovainen mutta ärsyttää kun joku tulee avautumaan että macci tai linux on niiiiin hyvä. Yleensä kysyn että mitä sillä teet ja keskustelu päättyy siihen. Toki mäkille ja linuxillekin löytyy paljon ja hyviäkin sovelluksia, mutta jos ne sovellukset, joita useimmin tarvii ovat windowsille niin on selvää mikä käyttöjärjestelmä on valittava. Itselleni tietokoneen käyttö ei ole käyttöjärjestelmän käyttöä vaan sovellusten ja ne määrää mitä pitää/joutuu käyttämään.

Ärsyttävin asia tällä hetkellä on android sovellusten vaatimat käyttöluvat ja niiden epämääräisyys. Jos annan sovellukselle pääsyn kuviin, tarkoittaako se että sovellus saa teoriassa vaikka imuroida kaikki kuvani salaa omalle palvelimelleen? Ja miksi niin moni sovellus haluaa niin helkutisti tietoa minusta? FB-sovellusta en asenna koska se haluaa kopioida osoitekirjani ja ties mitä yksityistietoja.

Ennen puhelin oli ihmisen yksityisin laite, mutta nyt sinne ei uskalla tallentaa juuri mitään arkaluontoista kun ne tiedot saattaa olla kohta jossain maailmalla.

Toiseksi eniten ärsyttää Samsungin puhelimen käyttöjärjestelmä jonka ikoniviidakosta ei löydä ikinä heti sitä mitä tarvitsee. En ole löytänyt vielä hyvää vaihtoehtoa kotisovellukseksi kun kaikki perustuu siihen ikoniviidakkoon.

Kolmanneksi eniten ärsyttää sovellusten tapa vaihtaa kuvaketta versiopäivityksen yhteydessä. Kun on tottunut että Veikkauksen sovellus on tietyn näköisellä kuvakkeella niin kohta se onkin eri värinen ja näköinen.


Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 910
 • (Piilotettu)
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #50 : 11-10-2017, 16:29:30 »
Olen vuosia omistanut Jollan (sen puhelimen) lähinnä käyttiksen takia. Se ei urki ja olen muutenkin tykännyt sen logiikasta. Harmillista vain että Jollan rauta oli jo julkaisuvaiheessa auttamatta vanha. Nyt asiaan on pieni paranuns tullut kun Jolla teki Sailfish X:n Sony Xperia X:lle. Tällä hetkellä on Nokia 6 eikä siinä muuten mitään, mutta juuri sovelluksien tarve saada käyttää koko puhelimessa olevaa dataa. Ei Sailfishiin tietenkään ole samaa määrää sovelluksia kuin Androideihin on, toki Sailfish X tukee paremmin Android-sovelluksia kuin edeltäjänsä. On Sailfish X:ssä muutenkin puutteita, mutta niitä korjaillaan pikkuhiljaa.

Ubuntua olen käyttänyt kotikoneessa monta vuotta ja rinnalla työkoneessa WIN7:aa. Pojan koneessa on WIN10, sen kanssa pärjään huonosti. Ubuntusta tykkään, se raskaampaa käyttistä en nettisurffailuun kotikoneessa tarvitse.

Ja sitten se ärsyttävä asia: Haribo mainos jossa aikuiset ihmiset puhuu lapsen äänellä. Välitön pahoinvointireaktio siitä tulee.
Aiempi nimimerkki Janne-K

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 200
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #51 : 11-10-2017, 18:52:39 »
Ai kiesus kun en ymmärrä miksi ihmeessä joidenkin elämäntehtävänä on koettaa vaikeuttaa muiden lajitovereiden elämää.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000005398525.html

 Mikä on syytä siihen sekasotkuun joka eritoten mikkisoftan uudemmissa käyttiksissä vallitsee? Miksei voida asetuksia kasata saman valikon alle josta ne kaikki löytyisivät sen sijaan ettei mitään löydä mistään ja sitten vain tuolla tavoin kikkailemalla on mahdollista päästä edes etäisesti fiksusti käsiksi haluttuihin juttuihin?

 Voi kun tämänkin kuningasidean takana ollut saataisiin vietyä saunan taakse niin kylläpä ei tekeminen toviin loppuisi. Liikuntapainoitteinen sellainen.
Kiitti vinkistä nyt ollaan godmodessa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 783
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #52 : 11-10-2017, 19:00:58 »
Maceissa taas painotus taitaa olla noissa viimeisissä käyttäjissä koska macin ostajat eivät halua/eivät osaa tai haluavat osoittaa ettei kiinnosta koneen sielunelämä koska valmistaja on sen tehnyt paremmin kuin kukaan muu valmistaja ja kaikki toimii kun tökkää töpselin seinään ja alkaa käyttämään.
Vaikkakin tuota kokemusta Windowsien kanssa telmimisestä on hieman liikaakin, en mitenkään jaksa ymmärtää että ostajan pitää askarrella tuote valmiiksi ostettuaan sen.
Onhan autokin valmis. Eihän siitä aleta venttiilejä säätämään ennen kun voi startata. Kepuleita ja keskeneräisiä kapineita sanon minä.
Pakkauksessa pitäisi lukea, että kyseessä on tietotekninen rakennussarja. >:D
S

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 102
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #53 : 11-10-2017, 19:09:03 »
Niin, en ota sen kummemin kantaa mutta näinhän se on. Itsekkin kirjoittelen tätä vastausta minimacista. Ei vaan jaksa kiinnostaa alkaa omaa kotikonetta sepittämään.
Aiempi nimimerkki Jagr

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 180
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #54 : 11-10-2017, 22:08:20 »
Meillä on toisinpäin, vaimon macbookia saa sepittää. Muutaman kuukauden välein saa netistä googletella kengitysohjeita wifin toimivuuden palauttamiseksi ja verkkotulostin toimii vain parittomina päivinä uudenkuun aikaan. Vaan tuskin sellaista tuoteperhettä on olemassakaan etteikö osa laitteista verenpainetta nostaisi.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 608
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #55 : 12-10-2017, 10:10:13 »
Tietotekniikassa myydään niin paljon mielikuvia ja promiswaree ettei se onnistuis missään muualla teollisuuden alalla. Raivostuttavin asia on kaikkien uusien älylaitteiden käyttöoikeusopimus. Ideana taitaa olla että "emme mitenkään vastaa laiteen/ohjelmiston toiminnasta ja tämä teksti on niin monen fuckinglakimiehenkyhäämä ettei siitä kukaan saa mitään selvää mutta nussimme sinusta kaiken tiedon minä vaan saa kaupaksi ja samalla sitoudut pitämään turvan kiinni".

Vähemmän raivostuttava asia on Yle puhe radiokanavan muuttuminen lässyn-lässyn-kikatus-kaakatus-aivopieru-novaksi.

Enää ei jaksa kuunnella kun Yle Mondoa, vaikke kaikkia niitä kieliä ymmärrääkkään, mutta siitä huolimatta journalistinen taso on parempi kun suomalaisessa kikatuksessa. Eikö ohjelmia enää toimiteta? Radio rokin Nikulan kitinästä en edes jaksa avautua. Pitäis pultata joku saatanan soittolista autoradioon, mutta kun minä tykkään uusista ja yllättävistä asioista ja radio enää ainoa kanava jossa olis pieni mahdollisuus välttää täydellinen kuplautuminen.

Pekka

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 726
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #56 : 13-10-2017, 15:57:53 »
 Ai perhana kun tuli nähtyä punerrusta tätä lukiessa:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/mielipide-sahkoauto-saa-aikaan-enemman-paastoja-kuin-bensa--tai-dieselauto/qsB6gLac

 Tuossa ei otettu lainkaan kantaa ottomoottoriautojen valmistuspäästöihin, eikä polttoaineen jalostukseen/logistiikkaan tai muihin pikkuseikkoihin. En oikein jaksa uskoa että Rovaniemelle toimitettu kilowattitunti bensana olisi ekoteko verrattuna sähköjohtoa pitkin siirrettyyn kilowattituntiin vaikkakin jälkimmäisessä on omat häviönsä toki myös. Samoin hieman epäilyttää verrokkiajokkien hyötysuhteet muutoinkin. Vielä ilkeää tämän mielipiteen kirjoittaja tituleerata itseään peräti diplomi-insinööriksi.
"One good test is worth a thousand expert opinions." - Wernher von Braun.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 455
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #57 : 13-10-2017, 16:46:13 »
Kyllä tuo DI on melko oikeassa. Otetaanpa tarkasteluun ensiksi hiilivoimala. Olkoon se lauhdevoimala, koska kaupunkien käyttöön tehdyt voimalat käyttävät sen epäjalomman lämmön rakennusten lämmitykseen. Ei isolla hiilivoimalalla ulkopuolelle suurkaupunkien ole mahdollisuutta käyttää ”jätelämpöä” hyödyksi. Niin, sen hyötysuhde on luokkaa 40%. Sitten voimalalta pistokkeeseen, mistä lataussähkö tehdään. Tuskin yli 90% päästään. Akun lataus ja purkamishyötysuhde olkoon noin 80% molemmat. En löytänyt heti luotettavaa tietoa. Sitten sen sähkömoottorin ja voimansiirron hyötysuhde, käytettäköön siinä 80%.
Kokonaishyötysuhde on 0.4 x 0.9 x 0.8 x 0.8 x 0.8 = 0.184. Ei kovin hyvältä näytä. Samaa luokkaa kuin bensiiniauton keskihyötysuhde. Ja hiilivoimalan jätökset. Eipä se ydinvoimalla kovin suuremmaksi tule. Sen ydinmiilun hyötysuhde on sopimustekninen juttu. Muuten höyrykattilasta eteenpäin sama ketju.
Nuo aurinkovoimalat ovat yhdenlaista hulluutta suuremmassa mittakaavassa. Mutta nythän ei ollut kysymyksessä tuuli- eikä muu hömpötys. Kyllä hiilivedyt on eteviä energiapakkauksia.

Melko samat päästöt ja valmistuskustannukset on sähköautoissa ja öljyautoissa. Akut vaan ovat saastepakkauksia, olivatpa ne tehty mistä vaan. Miten niiden kierrätys eli uudelleenkäyttö. Käyttävät vaan vähät raaka-aineet pian loppuun. Nopeammin kuin öljyvarannot. Kyllä ne minun aikani kestää, se kyllä huolestuttaa. Fissiovoimaa on kyllä vähän aikaa mutta fuusiovoimalat? Ennen kurki kuolee kuin suo sulaa.
« Viimeksi muokattu: 13-10-2017, 16:52:05 kirjoittanut (Piilotettu) »
Aiempi käyttäjänimi sepän poika

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 508
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #58 : 13-10-2017, 18:06:29 »
Minäkin kerkesin vähän ihmetellä mikä tuossa kirjoituksessa punerrutta. Sekö että joku on toista mieltä kuin oma käsitys asiasta? Minun mielestäni on hyvä, että joku kyseenalaistaa tätä markkinavoimien ohjailemaa vihreyttä. Kaikki on ekologista, jolla saadaan myytyä mahdollisimman paljon uusia tuotteita siten, että ympäristövaikutukset on jossain kaukana Pakistanissa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 580
Vs: jääkiekko, mainokset, urheilu ja muut ärsyttävät asia.
« Vastaus #59 : 13-10-2017, 18:09:40 »
Jos huolestuttaa hiilivoimalan jätökset, niin jotakuinkin uskaltaisin väittää että saman käyttöenergia tuotto paikallisesti autojen moottoreilla tuottaa jätöksiä enempi. Kun ei ole autoissa samanluokan puhdistuslaitteita kuin voimalaitoksessa.

Ja käytännössä sitä voimalan lämpöenergiaa pyritään hyödyntämään mahdollisimman hyvin, kun taas autoissa se lykätään suoraan putkesta harakoille. Osassa toki siinä matkalla vähän turbiinia pyöritetään.