Kirjoittaja Aihe: Miten tehdä helpoiten paljon pieniä lokeroita / rasioita legoile  (Luettu 5033 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 576
 Itse on tullut ostettua sekakasoja legoja yhteensä noin 15 kg. Niiden pesussa ja lajittelussa on vierähtänyt monta kymmentä tuntia. Jotenkin tuollainen lajittelu on ainakin itselle tavallaan rentouttavaa puuhaa. Yksi ärsyttävimmistä hommista on lego-kopioiden erottelu pois legojen joukosta. Ohutviiluvanerin olen hylännyt materiaalivaihtoehtona. Eilen sain puruimurin nostettua seinälle, niin jospas tällä viikolla saa jonkun suikaleen höylättyä ohutta koivua / saarnea.

 Tuoreimman hahmotelman mukaan liimaan 4 mm vaneriin poikittain 11 x 30 mm koivulistoja, siitä sitten sirkkelöin rasioiden sisäleveyden levyisiä soiroja. Seuraavaksi liimaan puusta sivut noihin soiroihin ja lopuksi pätkin soirot rasioiksi noiden ensimmäisenä liimattujen koivulistojen puolesta välistä. Vaikkapa jostain 50 x 120 cm vanerista tulee tuolla systeemillä melkoinen kasa pikku rasioita ja toivottavasti kohtuu pienellä vaivalla. Kun liimaa vaneriin nuo koivulistat eri väleillä ja tekee erilevyisiä soiroja, niin saa aikas montaa erikokoista rasiaa kertasatsista. Tuosta 50 x 120 cm pohjavanerista saisi rapiat 300 rasiaa 40 x 40 mm koossa.

 Luultavasti kukaan ei kuitenkaan ymmärtänyt mitä yritin tarkoittaa tuolla ajatuksellani. Ei jaksa enää aivot toimia tähän aikaan, varsinkin kun tuli äsken katsottua Areenasta J.Tatin Traffic.
Anatoomisesti väärässä paikassa sijaitseva peukalo hankaloittaa puuhastelua..

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 171
  • Puutöiden albumi
Ei jaksa enää aivot toimia tähän aikaan, varsinkin kun tuli äsken katsottua Areenasta J.Tatin Traffic.
Missä tässä foorumissa on tykkää-nappi?
Olen työkalulaatikossa jos minua kysytään. - Ruuvari

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 340
Missä tässä foorumissa on tykkää-nappi?

Vastaustekstilaatikon yläpuolella viimeisenä oikealla =  O0

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 662
 • (Piilotettu)
Olen varauksin eri mieltä leegojen systemaattisesta lajittelusta.

Hienoimmat oivallukset syntyy kun kippaa pari kiloa osia olohuoneen tai toimiston lattialle ja jokainen soveltaa oman ratkaisunsa löytämiensä osien perusteella. Jotkut harvinaisemmat palikat voi kollata erikseen, jos normiosilla ei hienoimmat yksityiskohdat onnistu.

Sekaläjämenetelmä ei toimi jos kasataan ohjeen mukaan tiettyä, täsmällisesti ja oikein koottua mallia. Siinä pitää olla numerokoodattu pussi tai poksi josta löytyy manuaalissa mainitut osat.

Iso kasa legoja lattialla tai neukkarin päydällä toimii aikuisilla duunissa hienosti kun alkusuunnitellaan tulevaisuuden mekaniikkaa ennen luujusopin, fean ja muiden ahdasmielisten mussuttamia rajoitteita. Kaikki ei osaa ilmaista ajatuksiaan puhumalla tai piirtämällä. Annappa näille pöydällinen palikoita. Kolmessa vartissa kaikki ovat voittaneet enemmän kuin vuoro- ja hierarkiapohjaisen normipalaverin ajantuhlaus. Lego-mallinnus on sormityössä paljon nopeampaa 3D-tuotekehitystä ja mukaan saa koko porukan, ei pelkkiä kuviskymppejä ja opetettuja asiantuntijoita.
Aiempi käyttäjätunnus rallirami

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 286
 • (Piilotettu)
Vastaavasti työpaikkahaastattelussa voisi mitata työntekijän kärsivällisyyttä kippaamalla eteen 50litraa legoja ja käskeä lajittelemaan loogisesti tietyssä ajassa ;D ;D

Näin mitattaisiin "Ossin" pätevyyttä kärsivällisyyden osalta.. lopuksi kahmaistaan jo järkätyt legot samaan saaviin ja sekoitetaan, saadaan reaktio miten työnhakija suhtautuu johtoryhmän mielivaltaisuuteen :P


Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 238
Eilen piti tehdä katapultti ja se syntyi aika kätevästi miljoonalaatikon leegoilla. Mutta JOS ennen on tehty jollain typerällä tavalla, ei tänään enää tarvi. Jotkut sahaa polttopuut pokasahalla ja pilkkoo kirveellä ja kehuu kuinka on hyvää liikuntaa. Toiset tekee puut koneella ja harrastaa jotain liikuntaa jossa tapaa ihmisiä ja kehittyy ihmisenä.
Monilla verstaslaisillakin on koneita vaikka muille jakaa. Niiden tarkoitus on helpottaa rutiinityötä ja antaa aikaa keskittyä tärkeämpiin asioihin. Armeijassa näki tuota johtamistapaa jossa testattiin ihmisen hermoja ja suhtautumista auktoriteetteihin. Sodassa parhaat miehet on niitä jotka ei kysele vaan tekee eikä marmata. Joillain työpaikoilla arvostetaan edelleen armeijan johtajakoulutusta, joka perustuu vain ja ainostaan auktoriteetin pelkoon. Jos itselleni iskettäisiin 50 litraa leegoja, pyydettäisiin lajittelemaan ne ja lopuksi sekoitettaisiin takaisin, ottaisin sen yhden kerran testinä. Mutta jos samanlaista "turhaa" aletaan teettämään vähän joka päivä, avautuisin taatusti esimiehelle ja sanoisin että keksittäiskö joku hommaa helpottava juttu. Uskon että kaikki vastaavaa turhaa hommaa tekevät kiittelisivät kun kerran päivässä tapahtuva turha leegojen lajittelu ja sen jälkeen sekoitus jäisi pois.

Pienen johdannon jälkeen; mielestäni parempi kasvatusmetodi on opettaa paikkojen järjestyksessä pitämistä ja miten se helpottaa työtä - kuin se että saa kahlata leegokasaa läpi ja osaa vain ei löydy. Tähän perään on kyllä pakko myöntää että tiettyyn ikään saakka on ehkä helpompi vaan kaataa kaikki yhteen saaviin ja olla tyytyväinen että lapsi keskittyy rakentamiseen, on hiljaa eikä riitele sisarusten kanssa  ;D

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 58
Omalla työurallani olen monesti kohdannut Nissisen opit armeija ajoilta.

luottamuksen rakentaminen (luottamus),
inspiroiva tapa motivoida (innostus),
älyllinen stimulointi (oppiminen) sekä
ihmisen yksilöllinen kohtaaminen (arvostus)

Ja voin jopa sanoa, että niistä on ollut myös apua.

t:Juha

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 1 238
No, täytyy myöntää että oma, armeijan johtajakoulutuksen soveltuuuden arvostus siviiliin perustuu täysin omakohtaisiin kokemuksiin tietyllä vuosikymmenellä. Käytännöt voi erota eri aselaji, komppania ja aikakausikohtaiseesti. Perusperiaate meillä joukkojen johtamisessa oli "1 tunaroi -> kaikki kärsii", toinen perusperiaate oli että "älä tee liian ahkerasti, koska ahkeruus palkitaan vain keksimällä lisää työtä", kolmas ja ehkä nykyäänkin käytetty on "käskyjen järkevyyttä ei kyseenalaisteta". Mielestäni mikään näistä ei sovi nykyajan työelämään.

Paikalla (Piilotettu)

 • Valvoja
 • Viestejä: 2 973
Kyllä nuo TTA:n mallit tuntuu paljon tutummilta armeija ajoilta. Onkohan tuo juhahieta tosiaan käynyt suomen armeijassa armeijansa? Ainakin 80-luvun niin Hennalassa kuin myös Santahaminassa johtamis tyyli ja koulutus oli hyvin lähellä tuota TTA:n kertomaa. Saattoihan niissä kirjoissa olla jotain muutakin, mutta käytäntö ja teoria eroaa usein toisistaan. Tosin kyllähän tuo viimeinen kohta helpottaa omaa tilannetta monessa työpaikassa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 2 469
Kyllä nuo TTA:n mallit tuntuu paljon tutummilta armeija ajoilta. Onkohan tuo juhahieta tosiaan käynyt suomen armeijassa armeijansa? Ainakin 80-luvun..

Nissisen Syväjohtaminen on vuosituhannen vaihteen uudistettua johtamiskoulutusta. Eronnee merkittävästi 1980-luvun ja 1990-luvun alun johtamisopeista. Epäilemättä parempaan suuntaan.
Elämässä kaikkein vaikeinta lie se kun hyvin tehty kaiken aikasi vie...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 286
 • (Piilotettu)
Työvoitto O0

Illalla saatiin palikat ooteriin.. muutama ilta siinä vierähti..

 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]

 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]

Voishan niitä järkätä loputtomiin kun erilaisia palikoita taitaa olla yli 30000 ;D

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 286
 • (Piilotettu)
"Lipastettiin" palikoita yhteen niin löytää helpommin vaikka on montaa samassa laatikossa..

 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]

 [ Sinulla ei ole oikeuksia liitteiden katsomiseen ]

Ei ollut vaakassa pattereita mutta noin 60kg siinä on palikoita :P

Sopivasti syysloman alkuun saatiin valmista niin pääsee juniori keräämään settejä.. jospa ne vähän aikaa olis helpompi löytää.. uutta virtaa tuli kyllä juniorilla legoilla touhuiluun.. ja pitäähän sitä tietenkin vähän avittaa ;)