Kirjoittaja Aihe: Auton penkkien ja sisustan puhdistus  (Luettu 5224 kertaa)

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 137
  • Renkaanvaihdot Keski-Uudellamaalla
Vs: Auton penkkien ja sisustan puhdistus
« Vastaus #15 : 07-10-2017, 02:50:44 »
Meiltäkin löytyy Kärcher SE 6.100. Taisi maksaa aikanaan 249€ ja on säästänyt hintansa, pitäisi vaan käyttää useammin ja pestä vaikka autojen penkit säännöllisesti.

Monet matot, sohvat ja auton penkit on tuolla kyllä pesty. Painepullolla nestemäisestä pyykinpesuaineesta seos pintaan, harjaus jos pinttynyttä likaa ja painehuuhtelulaitteella imurointi ja huuhtelu vedellä + imurointi.

Lähetetty minun H60-L04 laitteesta Tapatalkilla


Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 96
Vs: Auton penkkien ja sisustan puhdistus
« Vastaus #16 : 07-10-2017, 15:38:27 »
Painehuuhtelulaitetta itse suosittelisin. Itse hommasin Kärcherin Puzzi 8/1C:n kun alkoi näyttämään siltä että pestävää riittää ja piti mm. yksi runsaasti tupakoitu (mutta vähän ajettu) auto putsata sisältä. Koneen keräämä käytetty pesuvesi kertoi että ainakin jotain sieltä saatiin irti verhoiluista. Sisusta oli pakko pestä riskillä kattoverhoiluja myöten. Katon kanssa vaarana on että verhoilun liimaus pettää.

Konettahan voi muuhunkin kuin auton verhoilujen pesuun käyttää, esim sohvat matot jne. tekstiilit. Pesuaineliuos sumutellaan koneella pintaan, annetaan vaikuttaa tovin, uusi sumutus, harjailua ja sitten imu tai huuhtelu+imu samanaikaisesti. Tarvittaessa toistaa kuvion. Autoa on kyllä syytä hetki kuivatella lämpimässä pesun jälkeen, ei se imulla ihan kuivaksi tule.

Ennen oman koneen hankintaa teetin yhden pesun kerran työpaikan autonpesijällä. Hinta oli 70e, joten kertaluontoiseen käyttöön konetta ei kannattane itselle hankkia. Torissa vastaavia koneita tarjotaan myös vuokralle ja jos on tuuria niin kone löytyy sopivalta suunnalta.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 70
Vs: Auton penkkien ja sisustan puhdistus
« Vastaus #17 : 07-10-2017, 16:57:26 »
Tuommoisesta tarjoukseen tulevasta vehkeestä tuli juuri hetki sitten mainos:

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/2018/jgnhr/Strome-T203-tekstiilipesuri

Onkos kellää kokemusta tästä aparaatista?  Kolme pientä lasta ja pari koiraa tarkoittaa sitä, että sotkuja piisaa kotona ja autossa...

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 140
Vs: Auton penkkien ja sisustan puhdistus
« Vastaus #18 : 11-10-2017, 18:00:26 »
ei oo mitään kokemusta oikeista penkkejen pesureista. oon koittanut soveltaa..

oon pessyt auton penkkejä ihan vaan sumutinpullolla sumuttamalla jotain sopivaa liuotinpesuainetta, sienellä tai rätillä hankaamalla ja lopuksi märkäkuivaimurilla imuroimalla sen, mitä siitä lähtee. mitään huuhteluita en ole suorittanut, enkä ole koskaan kokenut tarpeelliseksikaan.

ensinnä vaikka pinelinee, rekkaa tms. sumutinpullolla penkeille oikein runsaasti. yhteensä koko auton kaikki penkit imee useemman litran tuota pesuaine/vesi liuosta. sitten hangataan niin, että vaahtoaa. jos ei vaahtoa, niin lisää pesuainetta. saa olla kunnolla märät. aikansa, kun jynssää, niin huomaa, että alkaa peseytyyn. sitten vain imurilla imuroi kaikki vedet, mitkä lähtee ja lopuksi jättää auton käymään lämppärit täysillä ja ikkunat rakosellaan useammaks tunniks. tulee ihan ok puhdasta ja penkitkin kuivuu kohtuullisesti, kunhan vaan saa lämpöä ja ilmanvaihtoa kunnolla ja riittävän pitkään. jotain saattaa häiritä pesuainejäämät penkeissä, mutta itteeni ei ole haitanneet. harvemmin nuoleskelen penkkejä, tai syön ruokani suoraan penkin päältä. ;D

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 5 619
Vs: Auton penkkien ja sisustan puhdistus
« Vastaus #19 : 15-10-2017, 21:39:36 »
Allright....tänään tuli kokeiltua kahta menetelmää yhden auton etupenkkeihin.

Toisen penkin käsittelin spray puhdistusaineella, AD-autokorjaamosta Motip Textile cleaner "Dry cleaning foam" 000707 ohjeet sairaan pienellä. Prayasin kunnon kerroksen vaahtoa, annoin vaikuttaa kunnes vaahto kuoli ja pyyhin mikrokuituliinalla, lopuksi pölyimurilla. Jäi jotenkin "märäksi", vaati noi tunnin kuivua 7C lämpötilassa.

Toisen penkin käsitteliyn suihkupullolla Jiffyä n. 20 ml + 0,5 l vettä. Kunnolla pinta kosteeksi, hinkkasin mikrokuituliinalla, selkeesti pinta näytti pesuaineiselta ja sitten märällä mikrokuituliinalla kunnes pinta ei enää vaahtoa, lähti melko helposti. Sitten pariin kertaan ristiin pölynimurilla. Pinta jäi selkeesti märäksi ja vaati lämmintä ilmaa kuivuaikseen toista tuntia.

Molemmilla menetelmillä tuli aivan puhdasta. Ajattelin jo että tulipa tehytä nollatutkimus, molemmat toimi ja ok, mutta kun lähdetiin kaupaan niin ipana rupesi aivastelemaan ja se laakkas vasta kun ikkunaa raolleen ja puhallus täysille. Ilmeisesti tuo spray puhdistusaine aiheutti sen. Pitäne tuuletella useempana päivänä.

Mitä tästä opimme? Kummallakin mentelmällä näytää tulevan puhdasta. En tiedä miten pesuainejäämät vaikuttavat kankaaseen/pehmusteeseen ja ihmisiin. Luulisin että laimennettu Jiffy on paremi.

Pekka

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 910
 • (Piilotettu)
Vs: Auton penkkien ja sisustan puhdistus
« Vastaus #20 : 16-10-2017, 12:51:36 »
Omassa autossa istuimet ja oviverhoilut on baijerilaista nautaeläintä. Niiden puhdistamiseen sopii LeChat, marseille- tai kissasaippuana paremmin tunnettu tuote. Ihan ensimmäisenä verhoilu pitää imuroida, mieluusti käyttäen pehmeäharjaista harjassuulaketta. Kosteaan sieneen vaahdotetaan vähän saippuaa ja sitä hierotaan kevyesti nahkaa vasten. Välillä huuhdellaan sieni ja otetaan uutta saippuuaa ja käsitellää uusi alue, tarkoitus ei ole levittää likaa ympäriinsä, eikä kastella nahkaa läpimäräksi. Lopuksi pyyhitään pehmeällä ja kostealla liinalla välillä huuhdellen, kunnes liinaan ei jää enää likaa. Nahka ei kestä hankaamista eikä karkeita työvälineitä joten varovaisuus on paikallaan.

Kangasverhoiluihin olen käyttänyt Auto Glymin ja Mequiariksen tuotteita, ovat kohtuullisen tehokkaita ja jättävät miellyttävän tuoksun.
Aiempi nimimerkki Janne-K

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 3 140
Vs: Auton penkkien ja sisustan puhdistus
« Vastaus #21 : 16-10-2017, 16:54:21 »
totta, jotenkin mielsin kysymyksen vain kangaspenkeille, mutta olihan mullakin parissa kärryssä nahkatuolit. niitä pesin ja huolsin ihan vain kevyesti pesuaineisella rätillä ja sen jälkeen kuivaulla rätillä. jälkihoitona pieni määrä mustaa kenkälankkia sinne, mistä oli eniten kulahtanut. ja perään vielä ampiaisvahaa. tuli melkein kun uudet.

noista pesuainejäämistä, niin kun nykyään on yhä enemmän kaikenmaailman allergioita, niin jos kuskailee muitakin, kun vain itteensä, tai jos auto on muittenkin käytössä, niin tuo allergia on ihan huomioon otettava seikka. joku saattaa saada hengenahdistusta, tai jotain muuta mukavaa.

Poissa (Piilotettu)

 • Viestejä: 499
Vs: Auton penkkien ja sisustan puhdistus
« Vastaus #22 : 02-01-2018, 17:42:44 »
Olin vähällä ostaa kärsserin, mutta aikani perehdyttyä päädyin tilaamaan Numatic Georgen suoraan utusaarelta. www.chemiclean.co.uk

Valintaa en yhtään vaikeuttanut löytämäni käyttökokemukset (muitakin kun kotirouvia) ja se että ammattilaiskone joka maksaa suomessa 590€ tulee nyt kotiin asti 214€urolla.
Mukaan tulee kaikki kilkkeet vesi/normaaliin imurointiin, ja tekstiilipesupäät.

Nyt vaan odotellaan, pitänee etsiä vielä jiffyä valmiiksi.